סיכום טיול שלי-עדיף מאוחר..פרק 6.קופיפי וריילי
-
-
-
סיכום טיול שלי-עדיף מאוחר..פרק 6.קופיפי ורייליקופיפי
שייט לפיפי:
נמשך שעתיים ועשר דקות.התהליך כולו מרגע ההתייצבות בלובי לאיסוף,ארך ארבע שעות ועשר דקות
חיוך:
כששאלתי מקומיים ברציף בפיפי:"היכן הסוכנות של לילי?" ענו תשובות מגוונות:
מתה\חולה\לא באי...כמובן שאף אחת מהתשובות לא נכונות.לילי פשוט מעוררת קנאה אצל חלק מהאנשים בגלל הצלחתה בקרב הישראלים.
מלון:אניטה ריזורט
לא משהו לרוץ לספר לחבר'ה,אך מספיק טוב.ממוקם 50 שניות מהחוף המרכזי ובלב הכפר של פיפי.
יש חדרי בונגלו ויש חדרים משודרגים[צמודי קרקע].לכל חדר מרפסת שמשקיפה לגן מרכזי ויפה.נחמד.
עלויות:
1.שייט לפיפי-250 בהאט
2.אניטה ריזורט[חדר משודרג]-1200 בהאט
3.מס נמל בפיר-20 בהאט
4.שירות" סחיבת מזוודות" לנמל וממנו-up to you.אני שילמתי 140 בהאט
-
סיכום טיול שלי-עדיף מאוחר..פרק 6.קופיפי ורייליטיפ:
היות והמלונות\ג.ה בכפר של פיפי,צמודים אחד לשני,ובמידה ואין בכוונתכם להזמין מלון מפואר עם רשימת המתנה אליו- אין חובה להזמין מראש.ניתן להשאיר את הזוג\ה והחפצים בבית קפה בקרבת הפיר,וללכת לצוד את המלון\ג.ה.
סוכני המלונות למיניהם שיעוטו עליכם בפיר מתמחרים את המלונות בסכום גבוה מדי.התמקחו באדיבות ובחיוך.
טיול שייט "7 האיים":
לקחתי את הטיול של "לילי".נקודת איסוף:08:30.מקום:הסוכנות\מסעדה שלה.
זמן סיום:16:30.
על לילי והחיבור שלה לישראלים,דבות כבר סופר ועוד יסופר.לילי מרגישה עצמה כה בנוח בקרב הישראלים,שהיא מרשה לעצמה לנזוף בצעירי ישראל כשהם עושים שטויות.כמובן שיש גם חסרון או יתרון[תלוי איך,ומי מסתכל על זה]: היות וצעירי ישראל[בעיקר צעירים] כה בטוחים אצלה בכיס,שווה לבדוק בסוכנויות אחרות המנסות להצדיק את עצמן.
צריך עם זאת לציין,שכשקורה משהו,טיפולה של לילי הוא מסור:התעלפתם? יפנו אותכם חזרה לפיפי.הקאתם? ידאגו לכם.
הטיול עצמו:
עצירה 1:מערת הויקינגים:רק צילומים מהים.אין כניסה והסברים
עצירה 2:לגונה יפה. 15דקות שחיה במקום
עצירה 3:מפרץ lo sama.שנירקול.יופי של דגים.
עצירה 4:חוף מאיה ביי:חוף יפהפה הנושק לג'ונגל.השילוב בין שניהם מהמם! החוף עצמו לוהט מהשמש.כמעט ואין מקומות להתחבא מהשמש.אני אישית "ברחתי" לג'ונגל.שם אפשר ללכת יחף.
החוף מפוצץ באנשים.כמו כן,השירותים שם לא מטופלים וממש מסריחים.
עצירה 5:הצד השני של מפרץ lo sama.ארוחת צהריים על החוף היפהפה.
עצירה 6:שנירקול מעל ריף אלמוגים.עולם החי פחות מרשים מהשנירקול הקודם.
עצירה 7:חוף הקופים.בטיול שלי לפחות,הם לא תקפו אף אחד..יש להזהר.תנו להם בקבוק קולה[יש בסירה] ותצלמו אותם שותים את הקולה.אני מקווה שזה לא מזיק להם.
סיכום:
הטיול מצדיק את השם הטוב שיצא לו,אם כי מי שיש לו אפשרות לעשות בצד המערבי רק את אחד משני הטיולים המפורסמים[4 האיים],אמליץ בחום על 4 האיים מפוקט.
-
סיכום טיול שלי-עדיף מאוחר..פרק 6.קופיפי ורייליסיכום קופיפי:
מקום מדהים! במיוחד לזוגות או משפחות.המטייל הבודד ימצה את המקום כעבור יומיים-שלושה.
מסיבות האש בלילות מנסות להידמות לאלו של פנגן.הרבה שתיה ולהטוטי אש.
טיפים:
1.מקומות כשרים-אין בנמצא! הדבר הכי קרוב שראיתי לכשר,הוא הדוכן מזון בסוכנות
Mr big.מוגש שם אוכל ישראלי:סלט,צ'יפס,שקשוקה,שווארמה[ו דאי שהבשר לא עבר שחיטה כשרה].
במקום אין מאכלי חלב,מאכלי ים,ובשרים למעט השווארמה.
2.mr big-סוכנות מומלצת.יחס אדיב
3.נעמי ו theep.צמד סוכנים חייכנים,אדיבים עד מאוד.גם בהם נעזרתי [ניתן להזמין דרכם הכל..גם לריילי] הסוכנות שלהם נמצאת צמוד ל"אניטה ריזורט"
נעמי-087-2678527
Theep -089-7281608
ממליץ עליהם בחום רב.
חיוך:
בספיד בואט ל 7 האיים[פעם 1 שלי על ספיד בואט],התהפכה קיבתי בקרבי.בעוד אני חוכך בדעתי בדבר האפשרויות שלי...בכל זאת-להקיא זה לא נעים.החלטתי ליידע את שותפיי לסירה בדבר העומד להתרחש.
במשך 2 דקות תמימות כיוונתי את יושבי הסירה לישיבה כזו,שלא יפגעו מהביצוע שלי [הרוח חזקה..]
הביצוע שלי היה מושלם : חד,קצר וחלק.
לכשנרגעתי,אמרו לי יושבי הסירה בחיוך גדול: "מעולם לא ראינו הקאה כה מושלמת..."
מילון:
1.הרוצה לומר למישהו\י : "אני מחבב אותך מאוד",יאמר:
Phoom chock coon mak mak
2.הרוצה להגיד למישהו בחיבה..."משיגנע"-יאמר: ting tong
-
-
-
סיכום טיול שלי-עדיף מאוחר..פרק 6.קופיפי ורייליתיקון טעות:
כמובן שבתמונות שכותרתן:4 האיים,התכוונתי ל 7 האיים.
-
-
-
-
-
סיכום טיול שלי-עדיף מאוחר..פרק 6.קופיפי ורייליריילי:
מעבורת מפיפי לקראבי:
שעה וחמישים דקות.בסוכנות mr big,רכשתי כרטיס למעבורת שכלל הבתוכו את עלות הואן שלקח אותנו מהפיר בקראבי לאוננג.
מלון:haleeva
מלון נטול מעלית.לובי פשוט למראה,המכיל בתוכו צוות חם ועוזר בכל דבר ועניין ומעבר לנדרש.החל מפקידת הקבלה וכלה בסאן מנהל המלון החביב.
במלון קיימת בריכה,חדר גדול ומצוייד היטב,ונוף של צוקים מדהימים שממש מתיישב מול הפנים[בחדרים העורפיים].המיקום הוא ברחוב הראשי של אוננג. 7 דקות הליכה ממרכז הרחוב,ו 10 דקות מחוף אוננג[היכן שלוקחים את הסירה לריילי או חוף פרה ננג]
סיכום:מאוד מומלץ.
אוננג:
למי שמחפש פעילויות בערב,או שרוצה לישון בתקציב נמוך יחסית לריילי-מומלץ להתמקם באוננג.עיירת חוף עם רחוב תיירותי אחד וארוך,הגדוש במסעדות,בגדים,מסאג'ים ,סוכנויות טיולים וכו'.הבליינים שביניכם אפילו יוכלו למצוא 2 מתחמי בארים במרכז הרחוב מצד שמאל[אם פניכם מופנות לים].
חוף אוננג לא יפה לעומת החופים הסמוכים אליו,אך הוא נאה כשלעצמו.אוננג,מרוחקת כ 20 דקות בלונג טייל מחופי ריילי ופרה ננג.
חוף פרה ננג:
בקוביות מצד שמאל למטה,תוכלו למצוא את "המדריך לריילי".שם מי שירצה,יוכל לקבל תיאור מקצועי יותר של המקום וחופיו.
מכיוון שאיני טיפוס של "שמש וים",הקצבתי למקום רק יומיים.מיותר לציין שלזוגות בכלל ואלו שבירח דבש,מדובר בחופים קסומים.
חוף פרה ננג,חוף לא גדול,אך מדהים ביופיו.בעונה זו של השנה היו מעט מאוד תיירים לאורך החוף.שקט,פסטורליה,צוקים מיוערים המתנשאים מתוך המים.
ההגעה לחוף מתבצעת בלונג טייל מחוף אוננג,או קראבי.
אם פניכם מופנות לים,מצד שמאל של החוף יש את "מערת הפוריות".מערה הגדושה בפסלי איבר מין זכרי מעץ,בכל הגדלים האפשריים.אחד מהם אפילו מתנשא מעל גובה של 1.62 מטר!!! כיצד אני מדייק בפרט זה? פשוט בגלל שעמדתי לידו....
-
סיכום טיול שלי-עדיף מאוחר..פרק 6.קופיפי ורייליטיפים:
1.טקסי בואט אחרון מריילי לאוננג ב 18:00
2.טקסי בואט אחרון מפרה ננג לאננג ב 17:00
3.הסירה לריילי תפליג לדרכה רק כשתתמלא עם 8 אנשים.אתם פחות מזה? תשלמו את החסר ותוכלו לצאת לדרככם.
חתירת קייקים ביערות המנגרובים:
נסיעה של כשעה מאוננג למקום.נוף מדהים של צוקים גירניים מיוערים בדרך,כפרים.
היה ברור לי שלא אראה ישראלים באטרקציה זו.לרוב,אנחנו לא אוהבים ל"עבוד קשה" בתאילנד.
בסוף הנסיעה,נפרשה לפנינו מעעין לגונה רדודת מים.לאחר עוגה ושתיה,צוותנו לצוותים.כיוון
שבאותם רגעים הרגשתי "נושא דגל ישראל",וכמובן שבגלל שאני כמובן "גבר גבר",התעקשתי על ציוות עצמאי ובלבדי לקאנו.מה שיתברר כאסון בהמשך...
כיוון שהמים מאוד רדודים[לעתים פחות מחצי מטר עומקם],חובה לעקוב בתחילה אחר המדריך,על מנת לא להתקע.בהמשך אתם כבר תדעו לאן לחתור ללא עזרת המדריך.
ובכן..הנופים הם עוצרי נשימה.אבל לא רק הם,גם המאמץ...הלגונה תהפוך בהמשך למעין נחל רחב העובר בתוך קניון של צוקים מיוערים.ממש רובינזון קרוזו.
הנחל הוביל אותנו אל עצי המנגרובים.בשלב זה חתרנו פשוט בתוך "גלויה".לאחר כ 40 דקות,הסביר המדריך שכיוון שאנחנו בעת השפל,לא נוכל לחבור ללגונה,אלא נאלץ לבצע פרסה ולחזור על עקבותינו.
מבאס.אבל זכרו-=אני הוא נושא דגל ישראל...כל הסיפור הנ"ל נמשך כשעתיים וחצי.
חיוך:
1.כל החתירה בהלוך וחזור הייתי הסירה הלפני אחרונה[הייתי היחיד שהיה יחיד..].מאחורי השתרכו צמד פדלאות יפניות..
2.פעמיים נתקעתי בחול.לקח לי זמן להיחלץ.באותם מקרים,המתינו לי באופק צמד "ויקינגיות" מרשימות.
[איזו פאדיחה...] שאמרו לי:" לא נשאיר אותך מאחור..."
אני מקווה שהן לא זיהו אותי כישראלי.ישראל דווקא מוכרת בעולם כמעצמת שייט...
-
סיכום טיול שלי-עדיף מאוחר..פרק 6.קופיפי ורייליWhat tham seua\מקדש מערת הנמר
כבר מס' חודשים לפני הטיסה הבטחתי לרוזן ולחברים נוספים בפורום,שאני אצליח לטפס את כל 1237 מדרגותיו של מקדש זה.מקדש זה ממוקם כחצי שעה נסיעה מאוננג,באזור העיר קראבי.
חלק מהמדרגות הן רגילות,וחלקן מתנשאות לגובה של כ 40 ס"מ.נתון נוסף:המדרגות צמודות זו לזו וממש מפותלות.
השעה בה החלטתי סופית לבקר במקום,היתה 15:00.השמש איימה לשקוע,ונאלצתי לשכור מונית ב 1000 בהאט[הלוך וחזור] ולא לסוע עם תחבורה ציבורית.
תיירת מארה"ב שהכרתי בקייקים יום קודם,צירפה את כוונותיה לשלי,והצטרפה אלי למונית.השבעתי אותה באבות אבותיה[הגרו לארה"ב 200 שנה קודם ממזרח ארופה] שהיא לא זו שתעקב אותי ואת הכרס מלהתקדם במעלה המדרגות.והיא נשבעה!!!
היא גם הצביעה על כרסי ואמרה:"נאה דורש נאה מקיים".למרות שהדברים לא נאמרו בעברית,הבנתי את מלוא כובד האחריות המונחת על כתפיי,וגם אני נשבעתי באבות אבותי[רוסיה,פולין.שום ספור מיוחד]
שאני לא אהיה גורם מעקב..
חדורי אמונה,ובעיניים רושפות,הגענו אל המתחם.מתחם זה מורכב מכמה מקדשים,כולל מקדש בסגנון סיני מרהיב.הבעיה התחילה כשנשאנו את עיננו למעלה.אל המקדש שלשמו באנו.
הצטיידנו במים ובחטיפי אנרגיה,והתחלנו בטיפוס.בקבוקי המים נפתחו כעבור 50 מדרגות.כעבור עוד 100 מדרגות,שותפתי האמיצה למסע,השתרעה מלוא קומתה על המדרגות,בעוד 2 בנות עשרה תאיות עם חצאיות בי"ס,חולפות על פנינו ביעף כשהן זוחלות על ארבע.עודדתי את רוח החלוצה מארה"ב תוך כדי התנשפויות רמות שלא הצלחתי להסתיר.בנחישות עצומה,התקדמנו עוד 150 מדרגות,אל המדרגה ה300.
שם ביצעה הקפיטליסטית הזו, השתרעות מושלמת וסופנית על רצפת המדגות הקרירה.כשהזכרתי לה את
שבועתה באבות אבותיה המזרח ארופיים,לא היה לה כוח לענות לי,אז היא הניפה ברוב חוצפתה "אצבע משולשת" לעברי.
ופה הייתי בלכוד אמיתי.מצד אחד למרות כרסי המשתפלת וכושרי הלקוי מאוד[בלשון המעטה],זכרתי את הבטחותי לעצמי ולרוזן.מצד שני,לא אוכל להפקיר את שותפתי האמיצה ולהמשיך במעלה המדרגות! וכך הגענו לפשרה.אעלה עוד 100 מדרגות בכדי שאגיע לפחות לשליש גובה.במדרגה ה 400 החלטתי להמשיך אל המדרגה ה 500.שם חלפתי על פני התלמידות התאיות שעברו ממצב של זחילה,למצב של
השקה מוחלטת עם הרצפה.החלטתי לא להקניט אותן.לא עמדתי בהחלטתי זו.
במדרגה ה 600,נותר לי מספיק חמצן בראשי לחשב,שנותרי לי פחות מ 20 מדרגות כדי לעבור את החצי!! במדרגה ה 634 הצטלמתי כמה פעמים,והתחלתי את הירידה הארוכה[תוך מעבר בין להקות קופים שחצו את הגו'נגל] אל שותפתי למסע.ואל בסיס המדרגות.
בחזרה לאוננג,במונית-התקשרה האמריקאית להוריה.היא תיארה להם את חוויותיה מהמקדש עצמו!!
כאילו היא היתה ממש למעלה...
ובאשר לעצמי,אני כבר הפחתתי אי אלו ק"ג ממשקלי מאז החוויה ועוד היד נטויה.אני נשבע פה מולכם.בקיץ הקרוב-אשלים את הטיפוס.
-
סיכום טיול שלי-עדיף מאוחר..פרק 6.קופיפי ורייליטיפים:
1.כשרות באזור אוננג וריילי-אין!
2.ספר טוב לחופים
3.מסאג' מצויין באוננג-ברחוב הראשי באמצעיתו מצד שמאל[פנים לים].
Pu-body scrub @ massage
עלויות:
1.מלון haleeva- 700 בהאט
2.מעבורת מפיפי לקראבי- 250 בהאט[כולל הסעה לאוננג]
3.מונית פרטית מאוננג למקדש מערת הנמר-1000 בהאט
4.לונג טייל מאוננג לריילי- 150 בהאט
4.שייט קאנו[חצי יום]- 500 בהאט
חיוך:
אני חושב שחוויותי בקאנו ובמקדש מספיקות פה...
מילון:
1.איך את\ה מרגיש?- coon sabai dee mai?
2.מרגיש טוב- sabai dee
3.מרגיש מצויין- sabai ma
-
-
-
-