תקציב לנפאל
-
אני מתארגנת בימים אלו על התקציב שלי לנסיעה לחודש לנפאל-
מה ההערכה בגדול, פחות או יותר, לשהות תרמילאית של חודש עם אנפורנה ואולי עוד אטרקציה קצרה, כולל ויזות ואשרות, לינה, אוכל, תחבורה, בזבוזים וכו'?
תודה -
יותר טוב ש...יותר טוב שתגידי לנו על כמה חשבת
הכול היה ניתן לחישוב עד הקטע של הביזבוזים
שם השמיים הם הגבול
.
ובכול זאת :
*ויזה לנפאל = 40$ לחודש
* פרמיט לאנאפורנה = סביב ה30$
* הוצאות ליום בטרק = 15-25 דולר
הוצאות בקטמנדו ופוקרה = תלוי כמה תתפנקי באוכל/לינה , בואי נגיד 20-30 דולר ליום .
על יש תוסיפי עלויות ראפטינג , באנג'י וכו' . תוסיפי תקציב קניות + תקציב מותרות ו..... יש סכום משוער
ב1001 טיפים תוכלי למצוא מידע נוסף על עלויות .
בהצלחה בחישוב והנאה בטיול
-
האם כדאי לקחת את כל הכסף ישר בדולרים?או שכאדי לקחת חלק ואח"כ להוציא עוד עם ויזה/מאסטר קארד או טרוול צ'ק?
אנחנו ניהיה בנפאל חודש וחצי 2 טרקים - עם שבוע מנוחה ביניהם + אנחנו קונים ציוד בנפאל.
אז חשבתי לקחת 1000 דולר לשני אנשים כסכום התחלתי לציוד לפני + טרק האראונד + טיסה מגומסום לפוקרה - ואת השאר להוציא בפוקרה.
אשמח לשמוע אם זו ההחלטה נבונה -
האם כדאי לקחת את כל הכסף ישר בדולרים?זה בהחלט יכול ללכת . כמובן שזה תלוי בסכום שאותו תוציאו לקניית ציוד , אבל מכיוון שיש ATM גם בקטמנדו וגם בפוקרה תוכלו להסתדר מבחינת כספים . (כול עוד חשבון הבנק שלכם יאפשר זאת
)
בהצלחה .
-
האם כדאי לקחת את כל הכסף ישר בדולרים?היי ליבי,
רק קחי בחשבון שמדלפקי ATM מוציאים רק רופיס - כסף מקומי ולא דולרים, כך שתשאירו לכם קצת דולרים להמשך (למעבר בדלהי ובעמאן).
ותזכרי שעל משיכות מ- ATM יש עמלות.
טיול מהנה, -
האם כדאי לקחת את כל הכסף ישר בדולרים?שלום לכולם.
יש לי שאלה שקשורה לנושא הכספי הזה.
אני כרגע לקראת טיול במזרח, ובתור התחלה בהודו.
אני מתלבט אם כדי להשאיר את החשבון כרגיל או לעשות חשבון דולרי.
אני יודע שכך או כך יהיו 2 המרות, אבל יש אפשרות לעשות המרה בארץ לדולרים לא בבנק ואז להפקיד בבנק ואולי לחסוך בעמלות.
ועוד דבר, האם כדי לעשות טרוול צ'קס בארץ? בחול? או בכלל שיהיה קצת דולרים ואת השאר למשוך כל פעם שצריך?
תודה לכולם.
יונתן. -
אני לא כל כך ממליצה על כספומטים בנפאלזה המקום הראשון בעולם שבו הזדהיתי עם המשפט הנדוש של אבא שלי "אין ידיד נאמן כמו כסף מזומן"...
הכספומטים בנפאל עובדים רגע כן וחמישה לא. וזה מאוד מלחיץ להתקע בלי כסף ולא להיות בטוח שהכספומט יוציא לך משהו.
אני נסעתי עם דולרים במזומן. אחרי שתי הוצאות מאוד לא צפויות, קלטתי יום לפני סוף הטיול שאם אני לא מושכת קצת אני במצב מאוד גבולי וצריכה מאוד להתכלב. כשהגעתי לכספומט בפוקרה שלא הוציא לי כסף התחלתי לאכול סרטים, חשבתי שאולי הכרטיס שלי לא תקף שם. למזלי הצלחתי אחר כך בכספומט אחר, אבל זה היה לא נעים.
יום אחר כך החלטתי לקנות לי ציור למזכרת בקטמנדו. אחרי שהתמקחתי על המחיר הלכתי עוד פעם להוציא כסף ורצתי מכספומט לכספומט. רק הכספומט הרביעי שהגעתי אליו הסכים להוציא כסף, ובגלל שהכפתור 'סכום אחר' לא הופיע, נאלצתי למשוך שתי משיכות ולשלם עמלה כפולה.
כרטיסי אשראי הם בכלל לא מכירים שם, אז על להוציא חלק מההוצאות בכרטיס אין בכלל מה לדבר.
בקיצור, אולי טרוולרס צ'קס זה טוב למי שמטייל לתקופה ארוכה (לא ניסיתי אף פעם), אבל לתקופה קצרה אני ממליצה שם רק על דולרים במזומן.
אגב, הרגשתי יחסית בטוחה שם עם הכסף (בנפאל, בהודו לא הייתי). כמובן שאסור להיות תמימים, אבל בסך הכל הלכתי עם ארנק בכיס בלי תחושה שהוא עשוי להעלם משם בכל רגע. -
אני לא כל כך ממליצה על כספומטים בנפאלאוקי, לאחר בירורים בימים האחרונים זה לא נראה לי ממש משמעותי הענין של החשבון, אם שווה שהוא יהיה דולרי או להשאיר שקלי.
מה שביררתי לגבי טרוול צ'קס יותר מעניין.
נאמר לי שניתן להוציא דולרים בבנקים בחול ואז לגשת איתם לסניף דואר ולהמיר לטרוול צקס.
למישהו יש ניסיון עם זה? אולי פשוט יותר זה לחיות על מזומן ולהוציא כמויות יותר קטנות?
אגב, מדובר על איזה חצי שנה בהודו אח"כ להמשיך למדינות אחרות, לא יודע עדיין את המסלול במלואו.
יונתן -
אני לא כל כך ממליצה על כספומטים בנפאלבעיני המחאות נוסעים זה קצת ארכאי. לקחתי איתי כמה למקרה חירום (סכום של 400$, בדיעבד הייתי לוקחת 200$ בלבד), מזומנים וכרטיס אשראי.
למעט בורמה שם חייבים מזומנים, בכל מדינה אחרת התבססתי על כספומטים, ובכלל זה כמעט חצי שנה בהודו. התקופה היחידה בה השתמשתי במזומנים באופן שוטף בהודו הייתה בחודש וחצי הראשונים.
נכון שבכל משיכה יש עמלה מסוימת, אבל זה חלק מהוצאות הטיול כמו כל הוצאה אחרת, ועל נוחות משלמים. בטיול ארוך הדרך הנוחה, בעיני, היא לקחת מזומנים לחודש הראשון ולנהל מעקב יומי אחרי ההוצאות כדי לקבל סדר גודל, ואח"כ למשוך כסף בסכום שיספיק לשבועיים הקרובים (כמובן את רובו לא להחזיק בארנק אלא בנפרד, ובארנק סכום כסף שהוא תקציב ליום או יומיים). -
נעמהלא יודע מתי היית בנפאל אבל מה שכתבת ממש לא נכון להיןם. -
אני לא כל כך ממליצה על כספומטים בנפאלאני טיילתי שנה שלמה בהודו, נפאל ודרום מזרח אסיה והסתמכתי כמעט לחלוטין על כרטיס אשראי. כספומטים יש כמעט בכל מקום (חוץ מפונגסלי וסלוואן שבלאוס, ונמצ'ה בזאר בנפאל). הרעיון הוא לקחת כ 500 דולר בשטרות של 50 למצבי חרום וכל השאר באשראי. -
מוניות בקטמנדוהבנתי שדרך יחידה להגיעה משדה תעופה לטמהל היא מונית
מה מחיר מקובל ומה דרך נוחה לתפוס מונית כי הבנתי שישר מתנפלים עלך המון
תודה -
ccshlomo - לפני שבועיים.קשה לי להאמין שמשהו השתנה מאז
-
מוניות בקטמנדוהמחיר הוא כ 200-250 רופי. אל תסכים לשלם יותר מזה.
נכון, הם יתנפלו, יציעו לך ב 400-500. תהיה נחרץ שאתה משלם 200 ואל תיכנע בקלות, אחרי שתתעקש מספיק הם יבינו שהם לא תפסו פרייאר.
אגב, אם אתה מזמין מלון מראש יכול להיות שיש להם pick-up מהשדה, תברר את זה. -
מוניות בקטמנדוזה למונית או בן אדם -
למונית -
יו, יו, אנשים תיזהרו מהכספומטים בנפאל!!!!!!!!!!!!!אז בהמשך לשרשור הזה, אני מסתכלת עכשיו על הדוח חיובים של כרטיס האשראי ומסתבר לי שעל שתי משיכות שלא קיבלתי מהן את הכסף חייבו אותי בכרטיס!!! + 13.6 ש"ח עמלה!!!
לך תוכיח עכשיו שלא באמת קיבלת את הכסף הזה. ומול מי בכלל מנהלים את הויכוח, מול חברת האשראי או מול הבנק בקטמנדו?
למישהו קרה פעם דבר כזה??
בקיצור, תיזהרו מכספומטים בנפאל!!!!!!!!!!!!!! -
תודה על הדיווח.דברי עם חברת האשראי כמובן.