איפה קונים כדורים לטיהור מים - בארץ או בנפאל?
-
ואם בארץ אז איפה?
ואיזה עדיפים - כלור או יוד?
ואיך קוראים לכדורים שמשפרים טעם? -
איפה קונים כדורים לטיהור מים - בארץ או בנפאל?אפשר לקנות בנפאל כלור שמטפטפים למים בגרוש וחצי. בניגוד למה שכולם אומרים, לא ממש הבחנתי בטעם הלוואי של הכלור, הוא לא היה כ"כ נורא.
המנטרל טעם אם אני לא טועה זה רק ליוד, לא לכלור, והנה לינק אליו -
http://shop.lametayel.co.il/cgi-bin/lametayel/22466.html
אני לא מכירה את זה, כי חשבתי לקנות אותם ואז בעצתו של תאי שאמר שזה לא מתאים לאנשים עם בעיות בבלוטת התריס ויתרתי...
בכל מקרה, אני הכי הסתדרתי עם המים שקונים בעמדות הטיהור בטרק, זה עלה 50 רופי לליטר, ללא טעם לוואי, מאוד מוצלח. -
כמה צריך ל 3 שבועותלפי חישוב שלי
6ליטר לזוג ליום
23ימים
23*6=140ל
לפי קישור טיהור ל50 ליטר שווה 60ש"ח בלי מנטרל טעם(חייבים?)
אז זה יוצא 150 ש"ח ועם מנטרל טעם 300
יש משהו יותר זול
כמו שהבנתי בEBC טרק אין עמדות לטהור מים -
תודה! לקחת ניר טואלט איתך לטרק?האם גם המיתוס הזה של "לקחת כמה שיותר גלילים שאפשר" הוא גם לא נכון - ויש נייר טואלט בגסטהאוסים?
-
תודה! לקחת ניר טואלט איתך לטרק?בגסטהאוסים ממש לא, אבל את יכולה לקנות בכפרים בטרק. לא יודעת מה המחיר, אבל ככל שאת עולה בגובה המחיר עולה.
אם את מחליטה להביא מראש, אני ממליצה לקנות בארץ את הכפולים (אלה שיש בהם פי שניים אורך על גליל אחד. נדמה לי שקוראים לזה מולט - יש עליהם לבבות), זה תופס הרבה פחות נפח ואפשר להביא יותר.
אגב, לא יודעת איפה את הולכת לטייל, אבל כל העצות שלי תקפות לאנפורנה שזה הטרק היחיד שעשיתי... -
תודה! לקחת ניר טואלט איתך לטרק?
בוקר טוב (השכמה...)
נדמה לי שאין לי באמת משהו מאוד חכם להגיד בנושא , אבל בכל זאת -
אז...
בנוגע לנייר טואלט - בניגוד לאגדות של פעם כמדומני שכיום ניתן למצא את המוצר בהמון חנויות הן בהודו והן בנפאל - עולה 40-50 רופי וחוסך את הצורך להיסחב מהארץ.
מה שכן - מגבונים לחים. אני מאוד בעד , שיתרונותיהם רבים עד מאוד למיגוון נושאי היגיינה ולא רק - ובהודו ניתן למצא אותם במחיר לא ממש זול (בבתי המרקחת בעיקר), המחירים שאני פגשתי כ 130 150 - רופי לחבילה .
לסיום ובנוגע לכדורי טיהור מיים - לא עולים הרבה ולא שוקלים הרבה - אפשר פשוט לבחור את 2 הסוגים ( ניתן לרכוש בחנויות למטייל..) , ואז בשטח להחליט מה יותר טעים/פחות לא טעים... -
בנפרד ניתן גם לרכוש את אבקות הטעם שמאשרות להמתיק את המיים ונותנות קצת טעם של מיץ - שמעתי ממישהו שזה עזר לו בטרק.
וזהו לעת עתה - תודה על ההקשבה
בהצלחה בטיול.