I amsterdam
-
I amsterdamאהלן אלונה,
אני לא נפגע
.. אין לי בעלות ואחוזים באמסטרדם או בכיכרותיה ואני אף פעם לא לוקח שימוש או אי שימוש בהמלצות ועצות באופן אישי, כל אחד והעדפותיו וטעמיו, כמו שאומרים (אפרופו טעמים, ישבתי בשלוש בלילה ורשמתי לך שמות של המון מסעדות ואת??? נאדה.. אפילו לא שמרת על קובץ במחשב, לא הדפסת עותק מזה. כלום
..איך? איך?? יותר אני לא כותב לך דברים בשלוש בלילה
.. מבחינתי, תטיילי עם ג'מוס בארבע לפנות בוקר בחלונות האדומים, אני מעכשיו הולך לישון בשלוש בלילה
... למדתי את הלקח
).
אפרופו כיכר ליידספליין האהובה עליי באמת.. לכן, כתבתי מקודם שכל אחד אוהב משהו אחר בעיר. כמו שאת יודעת, אני למשל לא אוהב עקרונית את כיכר דאם ודרך אגב, אישית, אני גם מאוד לא אוהב את רובע החלונות האדומים ואת כל מה שהוא מייצג. בלי קשר למה שכתבת אודות ביקורכם והתמונות השונות (וכן, אור צדקה. כיום, יש את הכל גם כאן, לא רק שם. מי שרוצה לחפש, גם מוצא), אני חייב לציין שיצא לי פעם לחשוב לעומק על התופעה, המציצנות, הניצול וכל יתר הדברים הקשורים לעניין וכמטאפורה, אנסח זאת כך: אני לא בטוח מי מציץ על מי ביותר סקרנות, תמהון ועניין, התיירים על הנערות העובדות או הן על התיירים?
. בקיצור, אני מודה שכאשר דיברתי מקודם על סוד קסמה של אמסטרדם, לא כללתי בתוך ההגדרה של "סוד הקסם" את רובע החלונות האדומים!מבחינתי האישית אין שם קסמים, אולי רק סודות...
מאידך, אין ספק שהצלחת לעורר את גברי ונשות הפורום וזו כבר סיבה טובה כנראה כדי לבקר שם
.. הצלחת לעורר להגיב התכוונתי, רק להגיב..והם מגיבים ומתלהבים
... יבקשו ממך עוד סיורים מודרכים שם
..
טוב, שוב התפלספתי.. הנה, אלונה, יוצא ולא מפריע יותר
...
אורן -
I amsterdamאור, בואי ננסה ביחד להבין כי את הרי מכירה את אמסטרדם לא פחות טוב ממני ולדעתי גם הרבה יותר.
את צודקת לגבי זה שהיום הכול זמין גם בתל אביב. אבל בואי נדמיין. יום חמישי בערב, אני משכיבה את הנסיך לישון, מזעיקה את חמותי לשמור עליו. אנחנו נכנסים לרכב נוסעים לאזור תחנה מרכזית הישנה בתל אביב. מחנים. הולכים לשוטט בסמטאות הקסומות של האזור, בין תעלות הביוב שזורם בהם, נכנסים למועדון עם "הופעה חיה" על הבמה זוג - הוא פליט מסודן או עובד לא חוקי מגאנה, היא אימא לשלושה מאוקראינה שהגיעה לפה לעבוד במלצרות. אנחנו יוצאים משם ונוסעים נגיד לשנקין לקנות משהו מחידושי הטכנולוגיה. המוכרת בחנות מייד מזהה את האיש שלי מהמילואים האחרון או אותי מכיתה י'. על רקע אביזרים נחשקים מתפתחת שיחה ערה של "מה אתה עובד עכשיו, מה שלום דודה בלומה באמת" וכו'...
אפשר, נכון שאפשר להשיג הכול ולראות הכול גם בתל אביב. רק שבאמסטרדם התפאורה הרבה יותר מוצלחת. שם הסקס והסמים הם לא משהו "מלוכלך" (אני לא מוצאת מילה אחרת כרגע), הם חלק בלתי נפרד מהנוף העירוני, הם הדבר הכי טבעי, הכי אנושי שם. החלונות האדומים הם לא אטרקציה במובן של "יו, תראו, זונה אמיתית". אלא במובן של עיר שמציעה מצד אחד את ואן גוך ומצד שני את בולדוג. ולשניהם יש את אותה החשיבות ושניהם זמינים ומזמינים.
אני אוהבת לטייל ברובע הפנסים האדומים. כמו שאת מבינה גם אני כבר עברתי את הגיל שבו מצחקקים למראה ויברטור. אבל התחושה הזאת של "הכול מותר, הכול מקובל, אין דבר כזה סטייה כי אין מושג כזה נורמה" היא זאת שמושכת אותי לשם. האווירה של חופש, של היעדר גדרות ומוסכמות. וכמובן אלמנט של מציצנות טבעית שיש בכל אחד מאיתנו. אני לא אכתוב לך שזאת חוויה אנתרופולוגית תרבותית. כי את רחוקה מלהיות מפגרת. זאת אפשרות לראות לגעת להרגיש דברים שבדרך כלל נמצאים מאחורי מנעולים כבדים בחיים שלנו. זה קצת הרפתקה, זה מגרה ברמה כזאת או אחרת, זה מסקרן, ובעיקר זה נותן את התמונה השלמה של העיר הזאת שלא שופטת אף אחד, לא פוסלת אף אחד ולא מתחסדת.
יצא ארוך, כי חשבתי תוך כדי כתיבה. מקווה שיהיה לך סבלנות לקרוא את הכול.
אלונה
אהה, לגבי המצלמה, רוב התמונות צולמו על אוטומט. בדרך כלל בלי פלאש אפילו. כל המצבי לילה וכו' יוצאים גם לי מרוחים. -
I amsterdamאורן,
הדבר הראשון שאמרתי כשגיליתי שאין לי חיבור לאינטרנט זה "שיט, איפה נאכל עכשיו". בחיי. אני ניסיתי לאמץ את מוחי הקטן כדי להיזכר בשמות המסעדות שדיברת עליהן. כלום. לא היה שם כלום. אבל אני מתחננת שתמשיך להשקיע בי בשלוש בבוקר.
הרגע כתבתי ארוכות לאור לגבי החלונות האדומים. אני מבינה שאתה לא שותף לדעתי עם האזור, וזה נפלא. זה רק אומר שאמסטרדם יכולה להיות טובה לכל אחד לכל דעה לכל טעם. בדיוק בגלל זה אנחנו אוהבים אותה.
התלבטתי אם לשתף בכלל את החבר'ה בטיול הלילי הזה. כל מה שאני יכולה לבקש זה שיטיילו איתי דרך העייניים שלי. וזה מה שהעיניים שלי ראו.
אלונה -
I amsterdamאלונה,
תודה על התגובה. הבנתי
. בגדול, את מדברת על הזמינות של הדברים באזור שמוגדר "לגיטימי" לטיול.
אישית אני חושבת שאם המוכרת בחנות הסקס תזהה אתכם, אז או שהיא צריכה להתבייש יותר כי היא שם באופן קבוע, או שהיא תרגיש בנוח עם זה שהיא שם וגם אתם שם. לדעתי באזור תל אביב הכל נגיש ופתוח, ו"המנעולים" כבר מזמן הוסרו מעל הכל. במקומות שאני מכירה אין שום התחסדויות וכל הדברים שהזכרת לגיטימיים לחלוטין. כל אחד שבוחר להיות במקום מסוים, יודע שאם גם האחרים מסביבו שם, אז זה בסדר.
שוב, תודה ששיתפת.
תודה גם על התשובה בקשר למצלמה. שמחתי לשמוע שגם את מצלמת על מצב אוטומט כמוני
, ולא כמו המתוחכמים שמכוונים להגדרות שמתאימות לחשיפת לילה ודברים כאלה.
אור -
I amsterdamאלונה שלום,
<הזוי> הרגע התקשרו מעירית אמסטרדם. מחפשים שם אשת מכירות ויחצנות. יש עוד שפות שאת שולטת בהן?
תשמעי. אפילו למקומי שכמוני עשית מה זה חשק לסיבוב אמסטרדם והצימר של חרייצ'ה וצ'יֵרק דוֹרנֵנבאל (Greetje & Tjerk Doornenbal). כשסיפרת על הארוחה בבריסל + התמונות ירדתי (מהר) לאכול משהו רעב ומחוייך וגם בני המשפחה שנימצאו בבית הרוויחו. ארוחת בוקר על הדק בצימר בכפר ושוב אני יורד לקפה + עוגיות. עברת לבירות... מזלי שניגמר והזכרת לי שצריך ליקנות. סיפורים על רובע החלונות האדומים ו.... כן, זה הזכיר לי שגרתי שם פעם. הבנאדם מהופנט.
תאורים נהדרים! את רואה, טוב שלא הקשבת להפחדות שלי על מזג האויר.
צחקתי המון מהתאורים והרמזים. דיון דיון
.
אהבתי את ההסבר המלומד שלך לאור.
סיפור קצר - עיסוקו של אחד האבות שבנו שיחק עם בן הזקונים שלנו כדור-רגל היה לבדוק מטעם העיריה היגיינה של מסעדות, בארים ובתי זונות. ראינתי אותו (חקירה שתי וערב). אז חוץ מנקיון הכיורים או מיתחת למיטה ובארונות, בודקים גם את התאריכים על הג'ל.... ומתי נבדקו לאחרונה אצל רופא (חובה) והוסיף שהוא לא מאחל לאף אחד להיות במצבן למעט מתי מיספר שמנהלות את עצמן ומיתוך בחירה.
המיוחד ברובע החלונות שהוא ברשי גלי ולא בחדרי חדרים להבדיל מעיה"ק ת"א למשל ומיכאן יחודו.
ועוד עידכון קטן לסיבוב הבא
חלוקת הזנות מתחלקת באופן גס ל- 3:
1. נערות ליווי – היי סוצאיטי.
2. חלונות אדומים – למעמד הבינוני. נא לא להעלב
3. יצאניות רחוב - ..... בפאתי הערים ישנם מקומות מוסדרים ומקוּרים לעובדות/עובדים שרובם/ן התמכרו לסמים ושאר מרעיו בישין. התנאים הרבה פחות טובים. העמידה נעשית בסככות כמו של אוטובוסים. בקירבת מקום ישנו איזה בודק'ה לקפה והתאוששות המתוחזק ע"י עובדת סוציאלית.
מאחל לך (ולנו) עוד הרבה הנאה של אחרי ומאוד נהנה ליקרא!!!
ארנון
-
I amsterdamיאה, ארנון
חיכיתי שתבוא וחששתי מהתגובה שלך. חרייצ'ה וצ'ריק - אנחנו קראנו להם בפשטות גרטשן וצחי. אהבתי את ההסבר על חלוקה למעמדות, אהבתי את המחמאות. תקפוץ לבקר, יש לי עוד. רק מחשב נורמאלי אין לי כדי להמשיך לספר. הבירה תמיד קרה פה והקפה תמיד חם, מה שתרצה, יש בשפע.
אלונה
נ.ב. עם מלאי השפות שיש לי אני יכולה לייחצן רק את מוסקבה או את הגבעה. את מוסקבה כבר יחצנתי באביב, את הגבעה עדיף שלא. -
I amsterdamנהיה "צחי" הא?
מכירה את התהליך של בעלי בתים עם שמות שאי אפשר בכלל לבטא אותם עם האותיות שלנו-אז הם מקבלים כינוי דומה למשהו שאנחנו מכירים או יכולים להגיד.
אז צחי גר בברוק אם ווטרלנד? מקום לא רע בכלל (עשיתם שם שיט תעלות ? ואם ספרת על השיט שם,סליחה כי נתקעתי בתמונות המוארות הליליות )
-
I amsterdamהי יונית
נשבעת לך הם היו כאלה נחמדים ואני ניסיתי בכל דרך אפשרית להימנע מלפנות אליהם בשם. הולנדית והונגרית אלה שתי שפות שאני בחיים לא אצליח בהן.
שיט לא עשינו. אבל צחי אמר שיש ספינה שעוברת בין כל הכפרים האלה אז בטח אפשר. בכלל עכשיו כשאני חושבת על זה, לא עשינו כלום, ממש כלום ממה שיכולנו לעשות. כנראה יהיה צורך בהשלמות...
אלונה -
I amsterdamהלללו אלונה, ממני לחשוש?! אפילו הגברת לא חוששת ממני (להייפך) אז את... נו במת?!
השם צחי
נישמע לי מוצלח אבל בכלל זה דיי פשוט. ואני מזדרז לענות לפני שיונית מכניסה אותו לספר בתור 'צחי' חחחחחחח.
מכירה את הריקוד צ'רקסיה כפולה עוד מהימים שהיינו צעירים ו...ם?
נו, אז ניקח צ'רקסיה – סיה = צ'רק. פשוט לא?! כך מבטאים את זה וזהו שם נפוץ מאוד בנפת (פרובינציה) פריסלנד שבצפון מערב ניידרלנד.
חרייטצ'ה או חרייצ'ה ... G בהונדית זה ח' בעיברית. אם אחרי הG יש גם N אז הG הוא כמו ג'. זאת היתה הפינה של ארנון קור (כלבים) על אף שהיום לא נורא קר 10°C.
גם אותי עינין אם טיילתם בסירה? אתמול יצרתי קשר עם בעל סירות + סירות עם חימום.
נו, את רואה איזה מזל שלא עשיתם כלום. אחרת מתי הייתם מוצאים זמן להנות?!
ארנון -
I amsterdamהי ארנון
הרשמת אותי עמוקות עם צ'רקסיה הכפולה. הלכתי לגוגל לחפש מה זה.
לא, לא מכירה.
לא יודעת מה איתך אני עדיין צעירה גבוהה ובלונדינית - לזה הרי התכוונת, נכון?
מאיפה לאיפה אתה מתכוון לשוט בסירה המחוממת?
אלונה -
I amsterdam
ארנון,
אהבתי את השיעור בהולנדית מאת ארנון קור. מודה שהרמתי גבה בעת השיעור בנושא הזנות. האם צריך להיות מקורב לאבא שעוסק בסניטציה כדי לדעת שחייה של הזונה אינם קלים ונעימים? -
לאלונה-אז לא הבנתי,היית ברחוב החלומות או לא?אתחיל מהסוף, אז ככה, עכשיו, אחרי שגם חשפת פה לפני כמה הודעות איך את נראית אז אני באמת רגועה שלא אגיע מחר למפגש
,
ועכשיו לעיקר -
מודה שהפעם חיכיתי כי הרגלת אותנו עד היום שאם נכנסים בשלב כזה לאשכול סיכום טיול שלך אז מקבלים הכל בבת-אחת וכרגע את כבר אמורה להיות בשלב ההודעות שמדסקסות לאן הנסיעה הבאה, אלא שלהפתעתי הבנתי שטעיתי
,
אלונה, סוף סוף השלמתי את הקריאה, כלומר עד למה שסיפרת
ורואים שמאודדד מאודדד נהנית וזה נהדר
,
גילוי נאות - הרמתי גבה כשהגעתי לתמונה של החזיר "החזיר" הזה
, מה ? באמת יכול להיות שהנ"ל עבר את המבחן של הגר? רק בינינו .. מדובר בסוג של פרוטקציה נכון?
אלונה,
מזכירה לך שמחר בערב יש לך עוד נסיעה, הפעם קל"ב, אבל בנסיעה כמו בנסיעה, את חוזרת ופותחת אשכול לספר לנו איך היה, נכון?
מזכירה לך לקחת גם את המצלמה , את יודעת מה, אם כבר אז כבר, גם את הפטיש
,
נ.ב.
תודה יקירתי על התמונה וכמובן על ההזדהות, הניפגש בסיילם ?
תודה על השיתוף,
המשך הכנות מהנות למפגש , מקווה שלא גזלתי יותר מדי מזמנך
,
הגר.
-
לאלונה-אז לא הבנתי,היית ברחוב החלומות או לא?הגר,
קיבלתי את חיי בחזרה, כלומר את המחשב הגדול השחור היפה שלי בחזרה. יש סיכוי שמחר אסיים את כל הסאגה, ויהיה לך בערב מה לקרוא.
מצלמה לא, אבל פטיש לבטח אקח.
לגבי החזיר - אני עדיין מתעקשת על זה שהצימר עובר את מבחן הגר בהצטיינות. לא רק שלא היה טיפת ריח, גם טיפת קול לא שמענו ממה שמעבר לתעלה. ואם את רוצה יש להם צימר עם נוף לכיוון אחר. את תאמיני אם אני אגיד לך שהדבר הראשון שעשיתי זה בדקתי אם יש אבק על הארון? האיש הסתכל עלי בחשדנות, היה בטוח שהספקתי להיכנס לקופי-שופ בלי שהוא יראה. אבל עליתי על כיסא ובדקתי. לא היה טיפת אבק על הארון. תסכימי איתי שזה אומר הרבה...
הפעם באמת פישלתי עם הסיפור, כל כך רציתי לסיים מהר שזה פשוט צחק לי בפרצוף.
אלונה -
לאלונההיי אלונה,
אין על התיאורים שלך. מה לגבי כתיבת איזה בסט סלר?
פשוט הנאה צרופה לקרוא ולצפות בתמונות המצלמה המשוטטת.
בינתיים בפורום השכן מחכים לך.
רחל פתחה אשכול נפלא- מסיפורי ומתמונות ארץ אהבתך. מכיון שלא היית ,אז מיניתי אותה לשגרירת מקדוניה בישראל ללא אישורך!
את יכולה להתבשם גם מחוויותיה של גילה, אומנית ממושב אבנ"י אית"ן, שלה עזרת רבות בתכנון הטיול בבולגריה (המשפחה של רמי).וכעת יש לנו גם נקודת מבט נוספת על מושא האהבה. מה גם שהרחבנו את שורת מועדון המעריצים.
הסיפורים עדיין מסופרים, ואת חסרה
.
אז יאללה לעבודה גם אצל השכנים...ובכלל השכנים מאוד עצובים לגלות שאת לא מיידעת על חזרתך.
נילי -
לאלונהנילי,
נשבעת לך אני כבר בוקר שני קמה ואומרת היום רק בולגריה. וכל יום נופלים פה תיקים במהירות מסחררת. אפילו את הקפה אני שותה תוך כדי תנועה, וזו כבר פגיעה בקודש הקודשים. אני רוצה לקרוא לא סתם לרפרף ולכתוב "וואו, מדהים" בסוף. מקווה מחר. מחר זו מילה נפלאה, לא? אגב, טיול חורפי על סוסים יכול לעניין? כמובן בבולגריה.
אלונה -
לאלונה- ברוררר .... טוב... טוב... רק רציתי לודאאלונה,
איך ... איך דוקא בהולנד הכל מתגשם?
... חזירים כאלה נקיים, שקטים ומחונכים גם אני מוכנה לאמץ , את יודעת מה , אם יבטיחו לי עכבישים כאלה, אז גם זה הולך
, רואה איזה מאמץ אני עושה ואיך אני מתחנפת ?
יקירתי, למען הסר ספק, הדיווח שלך הוא כמו תורה מסיני בשבילי
,
אנא , אם אפשר רק לבקש, להבא לא לחשוף ככה בפומבי את השיטות הסודיות שלנו לבדיקת נקיונו של הצימר .. אולי מסתובבים פה גם איזה בעל צימר אחד או שניים, לא ?
ברכות על קבלת החיים בחזרה, שחור זה הבלונדיני החדש,
הגר. -
לאלונה- ברוררר .... טוב... טוב... רק רציתי לודאשחור זה הבלונדיני החדש...
הגר, זה פשוט זה. הכי זה שאפשר. ענק. מאמצת בלי בושה.
זהו, הולכת לכתוב את היומיים האחרונים של הטיול. הנה המוזה באה. שחורה, בטח שחורה.
אלונה -
לאלונה- ברוררר .... טוב... טוב... רק רציתי לודאטוב, די עם השטויות. ממשיכים.
גשם גשם גשם
בערב הקודם התקשרתי הביתה. חמותי שואלת איך מזג האוויר. אני לא יכולה לשקר לה ואומרת "נפלא". כמובן שבבוקר יורד גשם...
היום אנחנו משוטטים באזור שנקרא 9 רחובות. הוא מתחיל קצת מאחורי מאגנה פלזה היפה והיקרה.
שוב מחנים במרכז העיר בחניון שמול C&A בדאמרק (התרגלנו אליו כבר) ובדילוגים קלים מגיעים למאגנה פלזה. מטריות? בטח ששמתי במזוודה. אבל היא בצימר ואני באמסטרדם. נכנסים למרכז קניות היפה הזה. יקר, כלומר יקר אבל לא נורא. כלומר אם מסתכלים טוב ממש לא נורא. כלומר, אחלה שופינג בעצם...
פותחת סוגריים – מי שיסע לאמסטרדם שישמור טוב טוב על מטבעות של חצי יורו בשביל השירותים הציבוריים. שטרות של 100 זה טוב, אבל לפעמים מטבע אחד יכול לעשות קסמים. סוגרת סוגריים.
-
לאלונה- ברוררר .... טוב... טוב... רק רציתי לודאבצער רב נפרדים מהחלל היפה של המאגנה ויוצאים אל תוך הגשם שבא והולך בלי אזהרה מראש. אזור 9 רחובות יושב בעצם על שתי תעלות (ארנון, תעזור לי עם השמות), ושלושה רחובות חוצים אותן. אז למה 9? כי כל רחוב אחרי חמישה בניינים בערך משנה את שמו וככה שלוש פעמים. אני נטרפת לגמרי מצבעי הסתיו ולא מפסיקה לצלם. הצהוב הזהב הכתום האדום הזה זה משהו שלא ראיתי מאז ילדות במולדת הישנה. וזה כל כך יפה.
-
לאלונה- ברוררר .... טוב... טוב... רק רציתי לודאמשוטטים בין החנויות הקטנטנות שמוכרות לא ברור מה ובשביל מה אבל המחירים מתחילים מ-150 יורו ל"לא ברור מה" הזה. בתי קפה קטנטנים עם שניים שלושה שולחנות, מעט מאוד אנשים, שקט ברחובות. שקט וצלול .