חזרנו מגרמניה
-
היום השישיבבוקר נסענו להיידלברג. עלינו עם הרכב להר, הגענו לאחת מתחנות ה-BERGBAHN שמשם היה נוף יפה של העיר, ירדנו לשלוס אבל מקוצר זמן בקרנו רק בחוץ ולא נכנסנו פנימה. משם נסענו לפרנקפורט
-
היום השביעיהמשפחה של בעלי מתגוררת ברובע שנקרא BORNHEIM. זה איזור שהיה פעם כפר (שברבות השנים התאחד עם עוד כמה כפרים כאלו לתוך פרנקפורט) . עשינו הליכה של שעה באיזור שיש בו בתים עתיקים, איזורים שרואים עדיין את היותם חקלאים בעבר ופארקים צבוריים יפים. היה מעניין מאד.
בצהרים יצאנו לכוון WURZBURG . התחזית אמרה גשם כל היום , ודי חששנו (ממש חשבנו לוותר ולהשאר יום נוסף בפרנקפורט במקום). אבל החלטנו לא לוותר ולשמחתנו לא ירדה אפילו טיפה אחת של גשם. בווירצבורג ביקרנו ברזידנס - הגענו בדיוק כשהתחיל סיור באנגלית והיה מאד מעניין , עלינו לכוון השלוס והמשכנו ל-ROTHENBURG O.D. TAUBER.
העיר הזו ממש מדהימה. לדעתי המקום הכי יפה שביקרנו בו. ישנו במלון בתוך העיר העתיקה במלון MEISTERTRUNK הנמצא במרחק הליכה קצר מהככר המרכזית . אכלנו ארוחת ערב טובה וזולה יחסית במסעדה מקסימה בככר ואחר כך הלכנו לסיור עם שומר הלילה. הסיור באנגלית, שיוצא בשעה שמונה בערב ועורך שעה ורבע, מאד מאד מעניין. המדריך, בתלבושת מסורתית ובמבטא ימי-ביניימי , מוביל את הקהל (שלמרות העונה והקור היה רב) בעיירה תוך כדי סיפורים מתולדות המקום
-
רוטנברגהעיר המדהימה
-
סיור לילה עם שומר החומותמאד מומלץ למי שמגיע ללינה בעיר
-
היום השמיניקמנו לבוקר בהיר, וכרגיל קר. עלינו לתצפית ממגדל בנין העיריה . המגדל נבנה לפני מאות שנים והמדרגות בו תלולות והמעבר צר. אבל המראה המקסים שנשקף מלמעלה מצדיק את המאמץ. לאחר מכן ביקרנו במוזיאון ה"צדק" הימי הביניימי, שהוא שם מכובס למוזיאון העינויים. יש שם מוצגים שמעבירים צמרמורת ממש.
בדרך חזרה למלון ביקרנו בחנות "חג המולד" המפורסמת שהיתה באותו רחוב.
משם נסענו לברלין, לבקור משפחתי.
-
היום התשיעיבוקר בהיר. אנחנו מוזמנים לשיט ביאכטה בנהר שליד העיר.
למבקרים בברלין רצוי לדעת שממש קרוב לעיר יש שטח ירוק לאורך הנהר ולאורך האגמים. יש שם איזור שנקרא GRUNEWALD , יש שם חוף רחצה ויש אפשרויות רבות לשיט. בדרך כלל אילו המגיעים לברלין מתמקדים יותר באיזור העירוני, אבל מי שמגיע ליותר מכמה ימים מאד מומלץ לשלב גם טבע.
השלכת בברלין מדהימה. הייתי בטוחה שנגיע כבר אחריה, אבל הופתעתי לטובה.
-
מכשירי ענויים במוזיאון ברוטנברגלא לקבל רעיונות בבקשה
-
היום העשירימכיון ששנינו כבר היינו בעיר כמה פעמים אנחנו עושים השלמות . עליה לכיפה של הרייכסטאג, הליכה דרך שער ברנדרבורג וככר פוטסדאם למוזיאון היהודי. המוזיאון מאד מעניין. הוא לא מתמקד בעיקר בשואה (כאלו יש הרבה אחרים) אלא בתולדות יהדות גרמניה ובהסברה על מהות היהדות. שמחנו לראות שם קבוצות של תלמידים מכל הגילים. המוזיאון שווה כמה שעות. לא הקדשנו לו את הזמן המגיע לו ועוד נחזור.
למחרת בבוקר – לשדה התעופה והביתה.
-
ותראו מי מדברת
-
וטעימה מהמוזיאון היהודי
-
מדהיםריקי פשוט מדהים.
התמונות מדהימות, היער השחור בשלג בהחלט נראה מקסים.
אני מבינה שחרשתם הרבה בדרכים אם הגעתם עד ברלין.
כל הכבוד על מגלשות ההרים.
הדרך הרומנטית יפיפיה.שוויץ שלכם מדהימה. ממש הספק עצום.
אני מאד נהנת לטייל איתכם.
גרמניה שלכם בהחלט מצטלמת יפה. -
וטעימה מהמוזיאון היהודיכל הכבוד על הדיווח והצילומים. עושה חשק לחזור לאזור ולבקר גם במקומות שלא היינו ואת מתארת.
-
מדהיםריקי - תודה רבה על הסיפור והתמונות המקסימות!!!!!
אין ספק שהספקתם יפה מאוד.
אהבתי את הפרות והשלכת המרהיבה!
לא היה קשה ליסוע בשלג?
תודה
רבקה -
וטעימה מהמוזיאון היהודיריקי,
נהניתי לטייל איתך.
תמונות מקסימות.
התמונות של הציפורים ליד השמשה של הרכב-מזכירה תמונות מ"ציפורים" של היצ'קוק.
תודה על השיתוף!
ושובע טוב
-
ריקי איזה יופיהתמונות יפהפיות. שמחה שנהנתם. -
פתחתי הודעה אחת שלך, התמונות עצרו אותי, ומיד קראתי את הדיווח כולו.
ריצה ריצה, אבל איזו ריצה מרהיבה!
שלכת ססגונית, יער שחור בלבן, מים, יין וגפנים - ממש נהדר.
נהניתי מאוד לבלות בתוך היופי הזה,
תודה, אוסי
-
וטעימה מהמוזיאון היהודילילה טוב ריקי,
הספקתם כל כך הרבה,התמונות מקסימות.ממש ניתן להרגיש את ריח השלג באויר.מדהים.איך נתת לפאדיחה קטנה להשפיע על תכנון המרחצאות-רוכשים בגד ים במקום.תמיד נחמד להיתחדש.לא נורא,מרחצאות בפעם הבאה.כדאי.
האם מברלין לשיט מחוצה לעיר נסעתם ברכב או בציבורית?השלכת והצבעיים ממש עושים חשק,למרות הקור. יופי,
אמה -
וטעימה מהמוזיאון היהודיריקי, גם אני נהנתי לטייל איתכם, טיול של גדולים בלי לונה פארק וגני שעשועים, מוזיאונים לילדים...
ניסיתי לדמיין את האיש שלי ואותי עושים טיול יפה שכזה אבל זה כנראה יקרה עוד המוןןןן שנים.... כשהילדים יהיו גדולים מספיק
התמונות מקסימות, נהנתי מאד לקרוא אותך.
מירב -
וטעימה מהמוזיאון היהודימירב,
הזמן עובר מהר מידי.תאמיני לי.
גם כשהם גדלים,עדיין לא קל לצאת לבד ולהשאירם(הם גם לא ילכו לסבים)פאבים,מסיבות,יציאות,בגרויו ת,צבא.....
לא יודאת מה גיל ילדייך והאם ניתן להשאירם עם הסבים,אך לפעמים מגיע גם לנו טיול קצר,לנפש.
אמה -
מקסים ומעניין!
כיף להיזכר במקומות בהם היינו רק לפני כחודשיים, וכעת מקבלים גוון כל כך שונה: הלבן של השלג, השמיים הסגריריים, הרחובות הריקים מאדם (כולל אלו התיירותיים).
תודה רבה!
אורנה