טיסה מתבטלת עקב שביתה
-
שוב שלום לכולם,
כתבתי בפורום שאנו טסים לבודפשט ביום ד' הקרוב.
היום הבנתי שכנראה תתחיל שביתה ביום ג' של ההסתדרות ואז לא יהיו טיסות ביום ד'.
כשהתקשרתי לארקיע הם אמרו לי שאם באמת תהיה שביתה אפסיד את כל הכסף!!! ולכן אולי עדיף שאבטל קודם ואשלם 50% דמי ביטול!!!
אני רק לא מבינה למה אני אמורה להפסיד את כל הכסף. הם אפילו לא אפשרו לי לדחות את הנסיעה.
האם יש מישהו שהתבטלה לו טיסה בגלל שביתה?
במידה ולא אבטל את הנסיעה ובסוף תהיה שביתה - אני לא אמורה לקבל את הכסף או את חלקו בחזרה?
אשמח לתשובה מהירה (כנראה שאבטל ביום א' ואשלם את דמי הביטול)
תודה רוית
-
טיסה מתבטלת עקב שביתה
בדקי שוב אם באמת לא תקבלי החזר.
אנחנו פעם היינו צריכים לטוס לאיסטנבול
והייתה שביתה כללית שכללה גם את נתב"ג.
הכסף הוחזר לנו במלואו. -
טיסה מתבטלת עקב שביתהרווית, הרגעי... גם אם תהיה שביתה, הסכוי שהשדה יושבת הוא קלוש. השבתת נתב"ג היא נשק יום הדין ולא סביר שישלפו אותו כבר בתחילה. -
טיסה מתבטלת עקב שביתהאני הבנתי שאם תתחיל שביתה ביום ג' אז גם נתב"ג יסגר.
הבעיה היא גם החזור - גם אם אצליח לטוס ביום ד' לא בטוח שאצליח לחזור... -
ומה המדיניות של חברות תעופה אחרות במקרה שביתה?מישהו יודע האם במקרה של שביתה בנתב"ג - מה קורה לכרטיסי הטיסה?
לא שווים יותר? האם ניתן לטוס עם אותם הכרטיסים בפעם אחרת? - השאלות הם לגבי חברת easyjet. הכרטיסים נקנו לפני חצי שנה באמצעות האינטרנט. -
טיסה מתבטלת עקב שביתהסליחה...נשלח באמצע
יכול להיות שעם טיסת החזור תהיה בעייה בגלל השביתה. -
טיסה מתבטלת עקב שביתהעם איזו סוכנות סגרתם? כלומר, מי החזיר את הכסף במלואו?
היום דיברתי עם חב' ארקיע ומנהלת מחלקת הזמנות אמרה לי שאם תהיה שביתה אפסיד את כל הכסף!!! היא לא אמרה שהיא לא יודעת או שהיא מחכה להנחיות שיצאו, אלא היא הדגישה שהכסף לא יוחזר. -
ומה המדיניות של חברות תעופה אחרות במקרה שביתה?גם אני שאלתי בארקיע האם ניתן לדחות או לטוס עם הכרטיסים בפעם אחרת, ולא קיבלתי תשובה ברורה. אני חושבת שאם היום ננסה לדחות את תאריך הטיסה - אולי נצליח, אבל הבנתי (מארקיע)שאם נחכה ליום הטיסה לא נוכל להזיז ולא נקבל החזר כספי.
העניין לא ברור והם נמנעים מלתת תשובות ברורות. באיסתא למשל אמרו לי שאין להם תשובה עד שיצאו הנחיות כשתתחיל השביתה. -
ומה המדיניות של חברות תעופה אחרות במקרה שביתה?חסרים פרטים מהותיים בשאלה האם זו טיסה סדירה או טיסת שכר ,בכול מקרה באם הטיסה לא יצאה לפועל אתה זכאי לטיסה בתאריך אחר.במקרה וטסת ואין אפשרות לחזרה בטיסת שכר יטיסו אותך במועד שיתאפשר ,בטיסה סדירה יטיסו אותך בהקדם האפשרי לחברת התעופה, כל העלויות מלון הארכת שהות עליך.רק במקרה של כרטיס בורדינג העליות על חברת התעופה.
בחוזה שחתמת בעת ההזמנה יש פרוט מי נושא באיזה אחריות במקרה של ביטול / שביתה כוח עליון. -
ומה המדיניות של חברות תעופה אחרות במקרה שביתה?היי רון
סגרנו דיל שכולל טיסת שכר ומלון.
אני הבנתי מארקיע שבמידה ותהיה שביתה ינסו לדחות בכמה שעות את הטיסה. אך אם השביתה תתארך ויאלצו לבטל את הטיסה - לא אקבל טיסה במקום וכספי לא יוחזר.לכן הציעו לי את האופציה לבטל היום ולשלם 50%.
ישנה בעיה נוספת - המלון - גם אותו יאלצו לבטל באותו היום, ולכן לדעתי אמרו לי בארקיע שלא יוחזר לי כסף. -
לגבי איזיג'טאני נתקעתי בלונדון ביום של השביתה האחרונה בנתב"ג. עמדתי לעלות על טיסה של איזיג'ט שבוטלה ברגע שהוכרזה שביתה. איזיג'ט מבטלים מיד כדי שהמטוס לא ישאר תקוע הנמל מושבת. (טיסת אל על שהיתה אמורה לצאת באותה שעה יצאה מיד) . קיבלנו חזרה את המזוודות והתבקשנו לגשת לדלפק לקבוע טיסה חדשה אך מראש אמרו לנו שמספר המקומות קטן. כשהגיע תורי הציעו לי טיסה שבוע אחרי (כשהם מממנים לינה בלוטון) כמובן שויתרתי והלכתי על החזר כספי . רכשתי כרטיס אל על. נכון להיום אני בהתדינות איתם. קיבלתי החזר את המחיר של הכרטיס המקורי אך אני מתדינת איתם על ההחזר של אל על (לפחות חלקי) ועל הלינה.
כך שהם בעצם מציעים טיסה חלופית (בתאריך שיש להם) או החזר כספי -
לגבי איזיג'טשלחתי ל מייל
תודה -
ומה המדיניות של חברות תעופה אחרות במקרה שביתה?הבחירה שעשית בטיסת שכר (חברה שאינה מבצעת טיסות סדירות )במחיר זול מאשר טיסה סדירה ,הוא הימור ( ביטול ושינוי כמעט בלתי אפשרי ) במידה והטיסה מתבטלת בגלל שביתה ,עליך לשאת גם בהוצאות המלון,בכל מקרה תעיני בתקנון של הטיסה (ארקיע) וזה מה שמחייב.
לדעתי הסיכוי לסגירת שדה התעופה הוא קיצוני ואני באופן אישי היתי מהמר שהשדה לא יושבת -
ומה המדיניות של חברות תעופה אחרות במקרה שביתה?לספקי התיירות עומדת הגנת הסיכול כאשר נבצר מהם לספק את השירותים בגלל שביתה או השבתה שאינה קשורה אליהם.
אין מניעה לתבוע את הנזקים מהשובתים או מההסתדרות ,בכל מקרה זה ענין לבית משפט והליך משפטי. -
החברות סומכות על הישראלי הפראיירמעולם לא הבנתי את ה-"אובר בוקינג" וגם לא את נושא מחיקת הכסף במקרה של שביתה.
מי שמוכר יותר מושבים ממה שיש לו במטוס, זו עבירה פלילית של הונאה ונוכלות.
מי שיודע מראש על קיום שביתה ומשאיר את הטיסה על כנה וביום השביתה גוזל את כספי הנוסעים, הוא גנב.
אין פה כח-עליון (פורס-מאג'ור) אם אתה יודע מראש על קיום שביתה.
חברה סבירה מקדימה את הטיסות של אותו יום, ומשאירה פתוח את הטיסות מהיום שלמחרת והלאה, אבל לבטל טיסות וגם לא להחזיר את הכסף כאשר השביתה ידועה מראש?
זה איננו תירוץ של כח עליון אלא שיטתיות של הפרות חוזים וגניבת כספים בלי לתת תמורה.
למה זה מצליח להם ?
כי הישראלים הם לא עם של צרכנים אלא צרחנים וברור מאליו שאף אחד לא ילך עם זה לבית משפט, ואם יהיו בודדים כאלו, חברת התעופה תעמוד בזה מול רווחי המיליונים הרבים של שוד הנוסעים האחרים.