ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שאלה לגבי כרטיסי טיסה

פורום מרכז אמריקה
    2
    4
    2786
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • yael velder
      yael velder נערך לאחרונה על ידי

היי גדליהו, אני מתכננת לטוס למרכז אמריקה ל3 חודשים( מסוף מאי עד סוף אוגוסט). קראתי את התגובות שלך ונראה לי שאני בונה על מסלול מעגלי בין מקסיקו לפנמה ולשילוב בין קוסטה ריקה לפנמה. אני מעוניינת גם בשבוע בניקרגואה . אני רוצה להתחיל את הטיול במקסיקו בגלל העניין של מזג האוויר.השאלה שלי היא האם זה ריאלי להזמין כרטיס איזה הלוך וחזור מאותו מקום? או שעדיף אחרת? בנוסף, אשמח אם תוכל להמליץ לי על מסלול אפשרי( בנקודות כלליות) שעדיף לעשות בתקופת הזמן הזאת. אני מעוניינת בטרקים קצרים, נופים יפים, אטרקציות, תרבות וכמה שיותר וכמובן תנאי מחייה לא הרפתקנים במיוחד.תודה Smile

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • גדליהו מהגרעין
        גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

שאלה לגבי כרטיסי טיסה

ממכסיקו לפנמה את בונה מסלול מאוד קווי. יכולתי להגיד שתעבדי בשני מעגלים אחד של מכסיקו ( צד קריבי) וגווטמאלה ואחד מעגלי של קוסטה ריקה -פנמה עם אפשרות טיסה בין שתיהן. ברגע שהכנסת את ניקרגואה- אין כבר טעם במעגלים- הייתי מוותר על בליז או על סן קריסטובל כך שמכסיקו -גווטמאלה הוא לא מעגל- יורד לסיבוב פנמה-קוסטה ריקה דרך ניקרגואה.

לגבי טיסה חזרה מאותו יעד- אם כוונתך לטוס לקנקון ואחרי פנמה לחזור לשם- לדעתי ממש לא- סתם טירטור ורוב הסיכויים שלא משתלם כלכלית- לא טיסה חזרה מפנמה לקנקון ולא זמן וימים מבוזבזים באוטובוסים. היום אם את טסה עם אותה חברה הם בד"כ יחתכו לך כל כיוון לחצי מההלוך ושוב, זה לא שאת קונה שני כרטיסי כיוון אחד.

מסלול כללי לפי הבקשות שלך ( שימי לב שלא ציינת חופים- ואני מתווה מסלול בהתאם- למרות שיהיו חופים בדרך...):

קנקון ועיירות חוף קריבי- סן קריסטובל- פלורס-סמוק שמפיי- אנטיגואה-אגם אטיטלן (שלה?)- אנטיגואה-המשך לניקרגואה ( אוטובוס בינ"ל או עצמאית- תלוי ביכולות שלך)- לאון- גרנדה- אומטפה- סן חואן דל סור ( יש פה לפחות 12 ימים - תצטרכי להוריד ישוב אחד- אם את לא רוצה חופים תורידי את סן חואן)- מעבר לקוסטה ריקה לליבריה- מונטה ורדה- פורטונה- פואס?- טורטוגרו- קואויטה/פוארטו וייחו- מעבר לפנמה לבוקס- פנמה סיטי- סן בלאס- בוקטה- דויד- חזרה לקוסטה ריקה- מנואל אנטוניו - פנינסולת ניקויה- טיסה חזרה מסן חוזה.

• yael velder
          yael velder נערך לאחרונה על ידי

שאלה לגבי כרטיסי טיסה

היי גדליהו, בהמשך למייל זה רציתי לשאול אותך מספר שאלות נוספות.

1. אנחנו מתחילים את הטיול בקנקון כמו שהמלצת. השאלה היא איפה ללון: הבנתי שהרבה יותר זול לישון באיסלה מוחרס ושהניידות בין איסלה לבין קנקון או  לשאר המקומות היא קלה וזולה יחסית. מה דעתך בנושא? 

2.לדעתי כדאי לוותר על סן כריסטובל ולהיכנס לגואטמלה בקשר שבין פלנקה- פלורס(כלומר לא להמשיך עד לסן כריסטובל ואז להיכנס לגואטמלה), ומפלורס להמשיך הלאה ליעדים שהצעת. בעיקרון חשבתי על טיסת פנים בין גואטמלה סיטי לבין ניקרגואה (על מנת שלא לעבור את הסיוט במעבר דרך כל הונדורס באוטובוס ). מה דעתך? סן קריסטובל היא יעד שכדאי לעשות בשבילה את המאמץ הזה?

3.אני עומדת לצאת לטיול רק בתחום של מרכז אמריקה. עד כמה אני צריכה להיערך מבחינת ציוד, ואני מתכוונת לציוד של טרקים. אשמח אם תעזור לי בנושא.

תודה מראש,

יעל Smile

• גדליהו מהגרעין
            גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

שאלה לגבי כרטיסי טיסה

אני מניח שהתכוונת איפה הכי כדאי ללון בעיירות החוף- או איפה כדאי ללון ישר אחרי הטיסה? עיירות החוף לא הכי דומות - למשל טולום הכי שקטה, פלאיה זה עייירת בילויים וזולה יותר מקנקון, איסלה בגלל הבידוד יותר זולה וגם יותר תרמילאיתץ ולכן אפשרי גם לבחור בה, לפי מה שמתאים. ואכן הניידות בין כולן קלה- ככה שלא מתאים- מחליפים..

2. אני מאוד אוהב את סן קריסטובל- את מדיעה לפלנקה זה כבר 3 שעות הבדל- הייתי עושה את המאמץ ומגיע לסן קריסטובל וממנה ממשיך לפלנקה ולחציית הגבול.

לגבי הטיסה- טיסה בין מדינות היא לא טיסת פנים אלא בינ"ל- כולל עלויות של מיבים, ההגעה שעתיים לפני וכו'- ברור שזה נוח יותר מלשבת שעות באוטובוס ( אולי גם עם לילה באמצע), אבל גם עולה יקר- ככה שזה תלוי בתקציבכם.

3. אין הרבה טרקים ממושכים במרכז אמריקה ולכן לא הייתי ממליץ להתפרע בהוצאות על ציוד, יתרה מכך הרבה מטיילים בכלל לא מביאים איתם ציוד קמפינג וכבר שוכרים אותו אם פה ושם יצא להם טיול ארוך יותר מיום. אני אישית הבאתי ציוד כי ככה אני מעדיף, אבל לא נראה לי שזה נחלת התנהגות הרוב.

• 1 / 1
            • פוסט ראשון
              פוסט אחרון