סעו מהר לשמורת החולה.
-
-
וואוו! איזה תמונות!היינו שם לפני חודש ולא ראינו עגורים.
מקסים! -
סעו מהר לשמורת החולה.
היינו בשבת בעגלת מסתור בשעה 16:00
ג'מוס המליץ על עגלת המסתור עוד לפני כמה שנים.........
בשתי מילים:
מחזה מדהים!
עגלת המסתור מגיעה הכי קרוב לעגורים, ובשעה 16:00 רואים מקרוב המוני עגורים!כדאי להביא משקפת טובה.
יש גם שקנאים וחזירי בר.
לפני חמש אחה"צ השמש מתחילה לשקוע והשמיים נצבעים באדום. בזמן הזה עברו לנו ממש מעל הראש המוני, המונים של עגורים בצרחות עגוריות.
מחזה מדהים שכזה לא ראינו אף פעם, למרות שכבר היינו באגמון, אבל בשעות אחרות ועם אמצעי תחבורה אחרים.
-
סעו מהר לשמורת החולה.אורי,איזה מקסימות התמונות
הייתם בעגלת מסתור בזריחה?
היינו בשנה שעברה בעגלת מסתור ואין ספק שזה מדהים.חוויה מיוחדת.
אבל למחרת לא ויתרנו והגענו למכוניות הקטנות האלה,נתנו לילד לנהוג.
בכלל,האגמון הזה מהמם.
-
סעו מהר לשמורת החולה.היי איילת, היי כולם.
התמונות צולמו מעגלת מיסתור-בשקיעה.כתבתי גם בשנה שעברה שהכי יעיל זה להזמין מקום בעגלת המיסתור האחרונה בכדי לראות את העגורים נוחתים לחניית לילה ואת כל העניין ביחד עם האור המיוחד של לפנות ערב.
היתרון של הטיול הזה בשקיעה, מלבד יופיו הוא גם הרבה יותר נוח מאשר
לקום בזריחה.ניסיתי גם את הזריחה באגמון לפני כמה שנים אבל לא בעגלות המיסתור אלא באופניים.-איין דומה לחוויה שביין הערביים בעגלות ואיין דבר כזה בשום מקום בעולם, זה משהו ממש יחודי .ואם למישהו יש להציע לי דבר דומה במקום אחר שעוד לא ראיתי, אני טס לשם בהזדמנות הראשונה.
המחזה הכי קרוב שראיתי למחזה המרהיב של החולה,היה של של הפלמינגו הורודים בנייבשה ,קניה. פס קול בעגורית-כמו שמייצרים העגורים עוד לא שמעתי בשום מקום.
העגורים האפורים באים אלינו מצפון מערב רוסיה על גבול פינלנד.
קבלו בקישור שיר רוסי קסום בעברית ומי שימצא את המקור ברוסית מוזמן להביא אותו אלינו.
-
סעו מהר לשמורת החולה.אורי, קראת לי?
http://www.youtube.com/watch?v=C1S0dvqb3vI&feature=relat ed
אין אחריות שזה זה. אם לא, אמשיך לחפש.
אלונה -
סעו מהר לשמורת החולה.אורי
חווייה מיוחדת ומומלצת, תודה שהזכרת. וכרגיל, מה שעוצר את נשימתי הן דווקא התמונות שלך. תודה. יעל -
סעו מהר לשמורת החולה.שירלי
3 שנים בדיוק
עם כותרת מוצלחת יותר לטעמי...
http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/goto-2561261/srch-%D7 %9C%D7%A2%D7%95%D7%A3+%D7%9C%D7%90%D7%92%D7%9E%D7%95%D7%9F+% D7%94%D7%97%D7%95%D7%9C%D7%94#msg_2561261
ג'מוס -
סעו מהר לשמורת החולה.
ג'מוס, כשירדנו מעגלת המסתור,
קראנו, אנחנו והחברים שלנו, כיפאק הי לג'מוס ולאתר למטייל!
כ"כ נהננו! אין מילים לתאר את ההרגשה המדהימה הזו, וכל תמונה תעשה עוול למראה עיניים....
בחושך, אי אפשר לצלם בכלל עם פלש, כדי לא להבריח את העגורים, כך שאת רגע השיא,(בו מאות עגורים עפו מעלינו) לצערי, לא אוכל להעביר, אבל הנה בכל זאת כמה תמונות להמחשה קלה.
-
סעו מהר לשמורת החולה.
-
סעו מהר לשמורת החולה.
-
סעו מהר לשמורת החולה.
-
סעו מהר לשמורת החולה.תרשו לי שאלה טכנית.
היינו בהחולה לפני שנתיים והילדים מתים שנחזור.
הבנתי נכון אפשר להזמין מראש מקום בעגלת מסתור בשעה מסוימת?
דנה -
סעו מהר לשמורת החולה.אבל גם בנגב המערבי הם יהיו והרבה. ההבדל הגדול הוא שכאן הם מתפזרים על שטח גדול וניזונים מספיח הבוטנים שיש כאן בשפע.
כבר עכשיו מתחילים לשמוע את הצרחות. המעוף שלהם מאוד ייחודי ומלווה כל הזמן בויכוחים רמים.
-
סעו מהר לשמורת החולה.דנה
להזמין בטלפון - חובה בעונת בנדידה.
http://www.agamon-hula.co.il/node/25
כאמור לשעה 16:00 כי אז צופים באפקט העגורים המגיעים לחנית הלילה.
קודם לכן אין את אלפי הציפורים באויר
ג'מוס -
סעו מהר לשמורת החולה.
מומלץ להזמין מקום מראש לעגלת המסתור!
מתקשרים לאגמון החולה ומזמינים!
-
"לעוף לאגמון החולה ומהר!!"היי ג'מוס
אכן הכותרת שלך באמת מוצלחת - ובאמת אתה פתחת את הנושא שחוזר כל שנה כמו העגורים ולך זכות הראשונים.
לדאבוני איני יודע לעוף אז אני חוזר לשם בנסיעה.
היי ראנצ'י-תודה על המידע.
היי אלונה,באמת קראתי לך ,תודה על השיר. אבל המנגינה(גם המקורית) אחרת. -
"לעוף לאגמון החולה ומהר!!"אורי, אני אין לי טיפת חוש מוסיקלי.
זה אותו מלחין. שם השיר ברוסית "עגורון" כלומר הילד של העגורים. אני אנסה להיעזר במישהו ששומע יותר טוב ממני. אולי אמה או ג'ן?
אלונה -
סעו מהר לשמורת החולה.שלום
כאשר אנחנו ביקרנו שם בסוכות האחרון העגורים רק נחתו , מחזה מרהיב לראות אותם מגיעים בתחילה זוג ולאחר כשעה עוד כמה יחד .
כדי לבקר גם בראש פינה הוותיקה בהזדמנות זו .
יוסי
-
סעו מהר לשמורת החולה.אורי תודה על התמונות המקסימות!!!!
ואשתדל לשמוע בעצתך.
רבקה