ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

עזרה- מוצ'ילה של חברת osprey

פורום ציוד טיולים, ביטוח ואיתור
    3
    5
    3197
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • קרן דהאן
      קרן דהאן נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם,
      קיבלתי מידיד שלי מוצ'ילה, הבעיה שהוא לא יודע להגיד לי כלום על התכונות שלו, וגם ניסיתי לחפש באתר של החברה ולא מצאתי.
      החברה כאמור זה OSPREY, וכתוב עליו 7075AL ו- CRESCENT 85 (האם זה אומר שהוא 85 ליטר? כולל/ לא כולל ההרחבה?)
      חוץ מזה יש לו הרחבה, פתיחה לאמצע ומסומנת עליו טיפה עם הכיתוב H20.
      מישהו יודע באיזה דגם מדובר ומה התכונות שלו?
      והאם לדעתכם תיק כזה מתאים לטיול חצי שנה במזרח (כולל הודו, נפאל, תאילנד)?

תודה מראש על העזרה!
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Explize
        Explize נערך לאחרונה על ידי

קחי קודם כל כמה ביקורות מחו"ל
        http://www.buzzillions.com/reviews/men-osprey-crescent-85-pa ck-reviews

http://www.trailspace.com/gear/osprey/crescent-85/

הנה הסבר איך משתמשים בו:
        http://www.moontrail.com/osprey-crescent-85.php

התיק עצמו מחברה מעולה, אמריקאית, התיקים טיפה עדינים(הבד החיצוני שלהם) ז"א שצריך לשמור עליהם ולא לזרוק אותם כמו תיקי בית ספר/סטדונט שמגיעים לכל מקום- תיקים עם מערכת גב מעולה.

התיק עצמו מאוד פונקציונלי, אבל מאוד גדול גם כן ולכן הוא כבד יותר ממה שמצופה מבחורה לקחת(לא הייתי ממליץ לעבור את ה65 ליטר, אם שואלים אותי).
        בכל מקרה יש צורך למדוד את התיק ולראות שהוא אכן יושב עליך כמו שצריך(Kאנשים שונים יש גב שונה, ותיק שמתאים לבן אדם עם גב ארוך לא מתאים לבן אדם עם גב קצר- ואין שום קשר לגובה אגב...)

מצד שני לא לשכוח שתיק הוא עסק די יקר- ואם לא התכוונת להוציא סכום של 600-800 שקל על תיק אז אין לך יותר מדי ברירות. מהצד השלישי קיים הצורך והשאלה, אם באמת את מתכוונת ללכת איתו הרבה על הגב ולא להשתמש בו בתור מזוודה מתוחכמת כמו שהרוב עושים במזרח, למעט איזה פעם או פעמיים במהלך הטיול וגם ככה שוכרים פורטרים וחמורים שיקחו להם את הציוד ואת מסתובבת עם תיק קטן עד לערב שבו את פוגשת את הנושא כלים.

• קרן דהאן
          קרן דהאן נערך לאחרונה על ידי

קודם כל, ממש תודה על ההסבר המפורט והקישורים!
          דבר שני, האם זה משנה שהתיק יותר ליטרים ממה שאני אצטרך? הרי אני לא חייבת למלא אותו עד הסוף.
          ודבר שלישי, לא הבנתי את ההסבר האחרון שלך- מה זאת אומרת "מזוודה מתוחכמת"?
          ושוב- ממש ממש תודה!
          • Explize
            Explize נערך לאחרונה על ידי

ברור שאת לא חייבת למלא אותו, אבל הפיתוי אומר, שככל שיש יותר מקום ככה מאחסנים יותר דברים והתיק נהיה יותר כבד באופן טבעי.

התיק גם ככה שוקל רק הוא לבד כמעט 3 קילו בגלל שהוא נועד לשאת המון ציוד בתוכו(תיק 60-70 ליטר שוקל בגג שבגג 1.6-2 קילו).

מזוודה מתוחכמת זה אומר, שיש לך תיק שנועד למשקלים ולאנשים שהבית שלהם פיזית נמצא על הגב, ולא נמצאים כל היום בהוסטלים ובקתות, אלא בשטח- המו אנשים שקונים תיקים כאלה חושבים שיש צורך לשים על הגב בין המלון לשדה תעופה ובין מלון למלון- בשביל זה לא צריך תיקים כאלה- מספיק את התיק מהטירונות. ברגע שמתחילים לשים תיק על הגב מתחילים להבין את המשמעות של מערכת גב ואיזה יופי שזה לא קורע לך את הכתפיים ואת נהנת מהטיול ולא נאבקת בתיק- אבל את יכולה לקנות תיק הכי טוב בעולם- כל עוד הוא לא יושב עליך טוב, את תסבלי כמו שקנית תיק ב30 שקל בשוק.

למשל חאותי נסעה לאוטרליה/ניו סילנד/תאילנד גם כן, ונתתי לה למדוד את התיק שלי, והגב שלה היה קצר יותר משלי והתיק לא ישב עליה טוב באזור הכתפיים ולא משנה כמה הקטנו את המערכת גב- בסוף נאלצנו לקנות לה תיק אחר שיתאים יותר למטרות שלה(טרקים של 4 ימים בנ"ז) ובשאר הזמן שימש כמזוודה באוסטרליה ותאילנד)- אבל במחיר שהיא קנתה את התיק, זה היה שווה את המחיר, כי היתה משלמת על מזוודה אותו מחיר בפחות נוחות- אז ההוצאה הזאת מבחינתה היתה בלתי נמנעת אפילו שהיה לה אפשרות לקחת את התיק שלי ולו בידיעה שחודש שלם מתוך החצי שנה היא הולכת להיות עם התיק על הגב רוב הזמן.
            • עודד72
              עודד72 נערך לאחרונה על ידי

דרך אגב, אם אני לא טועה, הקרסנט יוצר כתרמיל למשקלים גבוהים.
              • 1 / 1
              • פוסט ראשון
                פוסט אחרון