הגעה מרג'סטאן לדרום הודו
-
היי
אני מעוניינת לבקר ברג'סטאן- בפושקר ובאודיפור, ומשם לקחת טיסה דרומה ולטייל כחודש שיתחלק בין קודאיקנאל-האמפי-גוקרנה.
כדי להתחיל את הטיול בדרום מתבקש לקחת טיסה למדוראיי המקורבת לקודאיקנאל אך היא יחסית יקרה-כ 12,000 רופי ותדירותה נמוכה.
בהתחשב בכך- איזו אלטרנטיבה הייתם מציעים לי לקישור נוח מרג'סטאן לדרום?
-
בנגלור... -
הגעה מרג'סטאן לדרום הודותנסי לחפש בחברה אחרת או תנסי טיסה לקואימבטור, שהיא עיר גדולה יותר ונמצאת באותו מרחק בערך מקודאי (לא יודעת אם יש הבדל במחירי הטיסה. לפני 3 שנים טסתי ממומבאי לקואימבטור בסביבות ה-100$.).
יחד עם זה, מדוראי היא יעד נפלא, אולי המעניין ביותר בסביבה, ודווקא אליה הייתי טסה. אל תראי בה רק אמצעי להגיע לקודאיקנל. ממש מומלץ להקדיש לה לפחות יומיים. -
הגעה מרג'סטאן לדרום הודוטיסה לקויאמבטור אכן זולה יותר- אך רק במידה ואקח אותה מג'איפור ולא מאודייפור.
אם אכן אנחת בה- האם כדאי לוותר על הדרמה לקודאיקנאל ל'טובת' אוטי-המקרבת אותי לקרנטקה? שגם היא היל סטיישן אך משמשת יותר את המקומיים אם הבנתי נכון?
ואם בכל זאת אגיע לקודאיקנאל-איך ממשיכים ממנה הכי נכון לכיוון האמפי (אפשרי מייסור בדרך)? -
הגעה מרג'סטאן לדרום הודואם את לא ממש לחוצה בזמן, את יכולה להקדיש יומיים-שלושה לג'איפור (היא לא רחוקה מפושקר) ומשם לטוס.
אפשרות אחרת, היא לוותר לגמרי על רג'אסטן שנמצאת באזור שונה לחלוטין משאר התוכנית שלך. -
הגעה מרג'סטאן לדרום הודוקודאי ואוטי קצת שונות באופיין: קודאי(קנל) יותר קטנה והנוף בה מרשים יותר, אבל (לצערנו) הפרסום של קודאי בא בגלל הכפר וואטאקנל שנמצא לייד ומהוה מושבה של ילדים ישראלים ממוסטלים
. אז אם את הולכת ליעדים שציינת רק בגלל שהם על מסלול החומוס (דהיינו מושבות ישראליות) - אז תבדקי את האופציות ותגיעי לקודאי - אפשר גם ברכבות מאד ארוכות מראג'סטן לבאנגלור ומשם המשך למדוראי. מדוראי נמצאת 4 שעות מקודאי והיא נקודת הגישה הראשית לשם (אפשר גם בנסיעה ממונאר שבקראלה - אבל מדובר בנסיעה ארוכה. אני לא מכיר את המסלול)
לגבי אוטי: אמנם קצת יותר גדולה מקודאי אבל גם מאד נחמדה, עם אווירה יותר הודית (בעיקר במרכז העיירה ובבזארים) ונופים יפים. האטרקציה באוטי: ההגעה מקוימבטור ברכבת הצעצוע - חוויה מדהימה!
את הרכבת לוקחים מתחנה בשם מטופליאם שנמצאת כשעה מקוימבטור - יוצאים מוקדם בבוקר ברכבת מקוימבטור וחרי כשעה מגיעים למטופליאם, שם מחליפים לרכבת הצעצוע. מאוטי אפשר להמשיך למייסור (5-6 שעות) ומשם אפשר להמשיך להאמפי - דרך באנגלור.
לסיכום: אם את מתעקשת על קודאי אז ההגעה היא דרך מדוראי, אבל אם אוטי יכולה להיות תחליף - אז אפשר דרך קוימבטור וגם לשלב את מייסור בדרך -
הגעה מרג'סטאן לדרום הודואין לי התעקשות מיוחדת על קודאיקנאל או זיקה מיוחדת למסלול החומוס בטח שלא למסטוליאדה..
פשוט מאוד רציתי לבקר באחת מההיל סטיישנס ולכן שאלתי אם אוטי יכולה להוות 'תחליף' ראוי.
הבנתי כי גם מונאר שבקרלה היא אופציה.
מאין מגיעים אליה(שדה"ת הכי קרוב כי אני מגיעה בטיסה פנימית מרג'סטאן) וכיצד להמשיך ממנה למייסור ולהאמפי? -
הגעה מרג'סטאן לדרום הודואחרי שהייתי באוטי ובקודאי אני יכול לאמר לך שמבחינת נופים, אוטי ירוקה יותר, עם מטעי תה לכל כיוון והרי הנילגירי המעניינים. יש בדרך אל אוטי עוד כמה מקומות יפים כמו קונור וקוטגירי ויש באיזור כמה מפלים ונקודות תצפית יפות.
אוטי עצמה סואנת ומלאה מכוניות שצופרות כל הזמן בעוד קודאי עיירה קטנה ונעימה יותר.
הבדל נוסף הוא שבקודאי יש אוכלוסיה תרמילאית מגוונת ואני מבחינה חברתית נהנתי יותר בקודאי. אני רוצה לציין שהאנשים שפגשתי בקודאי והסתובבתי איתם שם לא היו ישראלים כי כמעט כולם בוואטהקנאל ואני נתקלתי בהם בטעות באחד מקפה האינטרנט כשהם הגיחו מהכפר שלהם...
מסכנים, בשבילם אפילו קודאי היא הודית מדי והם העדיפו להשאר בכפר שלהם עד יומיים לפני הטיסה לארץ. טוב, יש שם בית חבד וגם פטריות וסמים...
באחד מטיולי באיזור, עברנו בוואטה ובאמת יפה שם. הכפר בנוי על מידרון היורד עמוק מטה אל עמק נמוך מאוד ואין ספק שיפה שם. אבל אני העדפתי להתרחק מההמולה הישראלית הרעשנית הזאת.
אטרקציה חשובה באוטי- רכבת הצעצוע שעולה ממטופלאים לאוטי. היא משתמשת בשיטה השווצרית לרכבות הרריות, מונעת בקטר קיטור והנוף יפה ויש כמה מינהרות לא רעות בכלל, לחובבי הז'אנר.
הרכבת עוצרת בקונור, שהיא עיירה יפה ומעניינת בפני עצמה.
מקומביאטור לאוטי צריך לקום בחמש בבוקר ולקחת את הרכבת למטופלאים ומשם לאוטי. לשים לב שאתה לא מתיישב בקרונות שנשארים בתחנה...
מאוטי יש אוטובוס אקספרס למייסור שעובר דרך שמורת טבע מעניינת (אם כי מזג האויר שם די צחיח). מייסור מאוד מעניינת ויש אוטובוסים מהיים לבנגלור (2-3 שעות. תלוי בפקקים בכניסה לבנגלור).
אני מניח שמבנגלור יש תחבורה נוחה לגוקרנה והאמפי (דרך הוספט).
אם קודאי- 4 שעות נסיעה באוטובוס מתחנת האוטובוס הגדולה והמודרנית של מדוראי. אבל אז מקודאי יום שלם של נסיעה לקוימבאטור (אני נסעתי ממונאר אבל אני מניח שתנאי הדרך זהים). ומקוימבאטור לבנגלור יש רכבות צפונה. כדאי להזמין מקום מראש כי התור בתחנת הרכבת בקוימבאטור ארוך ואיטי.
מטעמי קיצור נסיעות, אני הייתי הולך על חלופת אוטי.
-
הגעה מרג'סטאן לדרום הודותיקון : מקודאי לקואימבטור - חמש וחצי שעות באוטובוס. בהשוואה לאוטי - קודאי גבוהה וקרה יותר, הנופים שלה דרמטיים יותר ואני אהבתי אותה, בעיקר את החלק הגבוה המלא סימטאות נחמדות וירוקות. כעיירה היא שואפת לאפס.
אוטי היא ממש עיירה, עם חנויות ורחובות ובתי מלון מכל הסוגים. היא הרבה יותר מאורגנת מבחינה תיירותית ומציעה מגוון של טיולים וטרקים. הנופים יפים, אם כי פחות תלולים, והרכבת למטופלאם ממש מקסימה. נופים חקלאיים וטבעיים רכים סטייל טוסקנה. -
הגעה מרג'סטאן לדרום הודומה לגבי מונאר? -
הגעה מרג'סטאן לדרום הודומונאר היא הכי "עיירת תה" שיש. הנופים של מטעי התה מדהימים והזויים ממש, והם יורדים עד שפת המים של מספר אגמים טבעיים. גם הטבע הסובב אותה יפה ומאד ירוק - המסלול להיי סטיישן יפהפה, וסביב סנסט פוינט יש קטע יער גשם עם שרכים ופרחים טרופיים. העיירה עצמה נעימה, אם כי צמחה ללא תכנון. ללא ספק שווה ביקור של יומיים שלושה, אבל היא לא בטמיל נאדו אלא במזרח קראלה ומגיעים אליה מתחנת האוטובוס של ארנקולאם, העיר החדשה של קוצ'ין (4 שעות).
-
מונארסליחה, יצא לי תמונה של קוצ'ין
-
מונאר
-
הגעה מרג'סטאן לדרום הודולא הבנתי את המסלול שאת רוצה לעשות.
תסתכלי על המפה, לרדת מראגסטאן עד טאמיל הדרומית ואז לעלות עד האמפי וגוקארנה?
למה לא להתחיל באחת מהשניים האחרונות ואז לרדת לקודאי? -
הגעה מרג'סטאן לדרום הודואוטי יותר גבוהה מקודאי ויותר קרה.
קודאי 2100 ואוטי 2286.
הנקודה הגבוהה ביותר בהיל סטיישן של קודאי זה האובסרבטורי כ-2300 ובאוטי , דודה בטה 2638.
לגבי קודאי, ממנה חזרתי רק אתמול.
כל התרמילאים או התיירים המגיעים לדרום הודו, עושים זאת בין אוקטובר למרץ, אלא שבכמה מקומות כמו קודאי העונה הטובה ביותר היא דווקא בין מרץ לאוגוסט. אז מגיעים ההודים בעיקר.
העונה השנייה הפופולארית היא בין אוקטובר למרץ אז מגיעים המערביים.
המינוס בעונה השנייה שיש הרבה פעמים ערפל כבד המקשה על הראות.
זה עינין של מזל, לפני שנתיים באותה תקופה הראות ביום שהגעתי היתה מעולה, הפעם היה אפקט הציקלון מצנאי שהביא גם הרבה גשמים וגם ראות לקוייה.
הישראלים בחלקם יושבים בכפר ווטא וחלקם אינם יודעים אפילו היכן הם נמצאים גאוגרפית.
שוחחתי עם מפעילי "הדירות" בווטא והסיפורים ששמעתי זה סמים, אלכוהול ואורגיות.
ממה שנוכחתי לראות , זה התאקלמות של זוגות בנים או בנות, שבערבים מתאגדים לקבוצה של 4-8 ואז חוגגים.
כלומר, אין איזה קיבוץ משותף כמו בהאמפי.
יש כאלה שבמו עיניי ובמו אזני שמעתי שלא ראו אפילו אתר אחד בקודאי!
יש כאלה שאפילו התעצלו לרדת את ה-קמ מהכפר כדי לראות את ה-DOLFIN NOSE והנופים סביב!
סדר היום של חלק מהאנשים הוא כזה, קמים בבוקר ב-9.00 מסתכלים על הנוף, הולכים ל"קיוסק" (בקתה) שמוכר סנדוויצים עלובים ועוד כמה חטיפים במחירים של פי שניים מקודאי, ויושבים שם שעה קלה.
חוזרים ל"דירה" ומתארגנים לעלייה לקודאי לקניית מוצרים לבישול לצהריים ובמיוחד לערב לחגיגה הגדולה.
אחרי יום בו מילאתי סקרנותי על מקומם של הישראלים בנוף קודאי פרשתי מהמקום.
הנוף היפה הנוסף שגיליתי במקום הוא בדמותם של הביזונים שנצפים ממש בכפר בשעות הבוקר המוקדמות או שעות הערב המאוחרות.
יש להזהר מלהתקרב אליהם, סכנת מוות.
למרות זאת, יש גם תרמילאים רציניים שחוקרים ביסודיות את הסביבה ואף שולחים מסרים לחבריהם הרבים שאינם עושים זאת.
לאחר שחקרתי שעה ארוכה את מפעילי המקום המתפרנסים יפה מהישראלים, אמרו הללו שמאה אחוזים מאחינו צרכני סמים, אלכוהול והלאה. היו מקרים שגרשו אותם באישון לילה כתוצאה מרעש מוסיקה מחדרם. אך מעטים כמו זוג בנים ובחורה אחת שהשאירו שם בעברית מודעות הקוראות להמנע מרעש, סמים ושמירה על השקט והסביבה, היוו יחידי סגולה.
ההודים לא רואים בצורה מכובדת בה בחורה נכנסת לחדר עם 4 ישראלים אחרים בה הם חוגגים ומרעישים, אז אם זה מה שאנו רוצים לשדר חבל.
אחרי זה, אותן בנות מתלוננות שההודים שולחים ידיים למקומות מוצנעים, זאת כי הם רואים בהם זונות מותרות לכל דיכפין והמסכנות שאינן כאלה גם הן סובלות מתופעה זאת.
תזכרו גם שסמים בדרום זה לא חוקי בניגוד לצפון ולכן נוטים אחינו הצועדים בשביל החומוס והגאראס להתלונן שהמחירים בדרום יקרים והדרומים פחות נחמדים מהצפונים.
אני חושב שזה הפוך, ההודים האמיתיים הם הדרומיים והמחירים בגלל מה שכתבתי לעיל והיחס, נובע מהביקיני (או העירום) בחופי גואה, גוקרנה וקרלה שמטרף את ההודים ןהפריצות שאינה תופעה מקובלת בדרום השמרן יותר. -
הגעה מרג'סטאן לדרום הודוכל מי שאומר שקודאי לא מקום להיות בו בגלל הסמים טועה ומטעה.
אני נתקלתי בזאת רק בוואטא וכמו שהזכרתי 90 אחוז מהתרמילאים היו ישראלים. (2 אוסטריות שפגשתי, אמרו לי ששמעו על המקום מישראלים)
חוץ מזה, גם מי שרוצה להיות בווטא, לא יחוש לדעתי את האווירה שהזכרתי, אם לא יתבנן יותר מידי בסביבתו הישראלית, אך מאידך יפסיד את השירותים הטובים אותם יכול לקבל בקודאי.
-
הגעה מרג'סטאן לדרום הודוקיים איזה שהוא ויכוח או יותר נכון דיעות שונות לגבי כדאיות או השוואות שונות בין 3 ההיל סטיישנים, קודאי, אוטי ומונאר.
יש כאלה הרואים את מרכז העיירה אוטי וישר שוללים את אוטי.
יש המגיעים למונאר, אך מתאכסנים קצת רחוק מההמןלה של העיירה ואז אומרים מונאר היא היפה ביותר וגם באותה נשימה שוללים את קודאי בגלל וואטה לאור מה שהזכרתי לעיל ומבלי שיתנו דעתם על סביבתה האחרת .
אז כך, מבחינת שירותים ונוחות, אוטי ראשונה, אחריה קודאי ובסוף מונאר.
נופים, קודאי לא ברת השוואה, כי נופיה שונים מהשניים האחרות.
סביבת אוטי מרשימה מאוד אם לא מתייחסים לעיירה אלא לכפרים סביב ולדודה בטה המדהימה.
כך גם מונאר, העיירה מלוכלכת ומגעילה ונופי סביבתה ציוריים.
למרות כל האמור לעיל, בחירתי מבחינת נופים המכילים את כל השלושה, זהו מחוז WAYANAD שבקרלה, ממש במשולש הגבולות עם קארנאטאקה וטאמיל.
המחוז כולו היל סטיישן והוא מציע מכלול נופים המזכירים את הללו, וגם איזורים נוספים שבקורג. -
הגעה מרג'סטאן לדרום הודותודב רבה על התשובה המושקעת והאינפורמציה החשובה.
באשר לשאלה שלך לגבי בחירת המסלול העניין הוא כזה
אני מגיעה לדרום אחרי שבועיים בערך בדלהי >אגרה>וברג'סטאן
מטעמי זמן אני לוקחת טיסה דרומה.
אני רוצה לסיים בהאמפי ובגוקרנה ולכן על הנקודות האחרות 'לבוא לפני'
השאלה היא באמת מה האופציות להתחיל בהן בהנחה שהאמפי וגוקרנה הן סוף המסלול. -
הגעה מרג'סטאן לדרום הודוכתבת שיש לך חודש לטייל בדרום. זה מספיק ליותר מקומות מקודאי-האמפי וגוקרנה. ממליצה על מסלול זה :
טיסה למדוראי - יומיים, מעבר לקראלה - אלפי (שייט בבק-ווטרס), קוצ'ין, מונאר (במקום קודאי) - 7-8 ימים, נסיעה למייסור - יומיים שלושה, בנגלור - רכבת להוספט (ליד האמפי) ושהיה של מספר ימים בהאמפי, נסיעה לגוקרנה באוטובוס לילה ושהיה, נסיעה למומבאי ברכבת ושהיה עד למועד החזרה. -
הגעה מרג'סטאן לדרום הודוהיי,
תבדקי טיסה לקוצ'ין, יכול להיות שכדאי לך לעשות כמו שעשיתי לפני שנה - קוצ'ין, מונאר, קודאיקנל,אוטי, מייסור, בנגלור, האמפי,גוקרנה וגואה. לנסוע ממדוראי מערבה עד קוצ'ין ואז לחזור מזרחה למונאר נראה לי הלוך-חזור מיותר.כמו כן, טיסה כיוון אחד מגואה לבומביי יכולה לעשות לך חיים קלים וזה ממש זול, תבדקי באתר makemy trip.בכלל,טיסות פנים זה קטע מעולה וזול. מבחינתי מונאר היתה הרבה יותר יפה מכל ההיל סטיישן האחרות, נופי תה מהממים,אגמים,הרים ירוקים, הייתי שם 4 ימים.ממליץ לישון בכניסה הדרומית שרחוקה 2 ק"מ מהמולת העיר - jj cotage,ועוד 3-4 גסטהאוסים נמצאים שם.