נעליים לשלג (לא סקי!)
-
היי
בשבוע הבא אני טסה ללונדון, שנכון לעכשיו היא די מושלגת.
רציתי לדעת איזה נעליים יתאימו להליכה בעיר בשלג?
תכננתי ללכת עם מגפיים מעור ואמרו לי שלא כדאי, אלא אם העור לא קשיח אלא כבר קצת התרכך. אמרו לי גם לא ללכת עם נעלי ספורט (לא אמרו למה...).
בקיצור לא נשאר לי עם מה ללכת
מה מתאים? -
נעליים לשלג (לא סקי!)הכי מתאים זה לקנות מגפיים עם פרווה וסוליה עבה. והכי מתאים לקנות אותם בלונדון. בשום אופן לא נעלי התעמלות. גם לא מגפי גומי, גם לא מגפי עור קשה. אמרו לך הכול נכון. אם את לא רוצה להוציא הון על נעלי סקי, יש "נעלי עבודה" בחנויות של טבע נאות וכאלה, אטום למים, סוליה עבה ועם פרווה. חתיכי זה לא, אבל המחיר סביר ויספיק לך בדיוק בשביל לרדת ממטוס ולהגיע לחנות הקרובה.
אלונה -
נעליים לשלג (לא סקי!)תודה על התשובה
למה לא נעלי ספורט בעצם?
ואם יש לי מגפיים מעור אבל שהעור כבר התרכך? -
נעליים לשלג (לא סקי!)גם נעלי דוקטור מרטין טובות.
חשוב שהסוליה תיהיה עבה. נעלי ספורט לא מחממות הן בדרך כלל נמוכות וסוליה מחליקה
רקפת -
נעליים לשלג (לא סקי!)כל נעלי הליכה עם Gure tex יתאימו. בנוסף יש בחנות הוירטואלית (ובחנויות למטייל אחרות נעליים/מגפיים שמתאימים בדיוק למטרה זו למשל Sierra Summette -
נעליים לשלג (לא סקי!)באירופה חנויות הנעליים מלאות נעליים שמתאימות לטיולים. אלה בד"כ נעלי שלשת-רבעי, מעור רך למדי, אטומות למיים ועם סוליה מחוספסת(למנוע החלקה). אם גרבי צמר עבים יהיה מאוד יעיל על שלג או קרח. -
למה בעצם לא נעלי ספןרט?אז בעצם, דווקא כן! (כמה שאני אוהב להיות פארטי ספויילר
כמו בכל דבר בחיים - פרופורציות! מתי נעלי ספורט (נעלי התעמלות) אינן מתאימות? כאשר את דורכת על שלג מהודק (כמו שניתן למצוא במדרכות עיירת סקי אלפינית בלי שלג טרי) או אם ירד פריזינג ריין והמדרכה מכוסה במים קפואים. במקרה כזה נעלי התעמלות מחליקות על המשטח. כאשר מטיילים על שלג רך או בלונדון (ראי בWEBCAM איך העיר נראית כרגע), הסוליה של נעל ההתעמלות מבודדת היטב (אבל היזהרי לא להיכנס לשלולית), ו- 2 זוגות גרביים נגד הקור יעשו לך רק טוב. וחוץ מזה לגבי מזג אוויר, מה שהיה הוא לא מה שיהיה -
למה בעצם לא נעלי ספןרט?ניסית פעם ללכת עם נעלי התעמלות על שלג רך/ שלוליות מים וקרח? להערכתי תוך כמה דקות, חודרים מים מהצדדים ומהתפרים, הרגל מתרטבת וקופאת. ללכת עם שני זוגות גרביים נראה לי סיוט בתוך נעל בגודל רגיל.
שווה להשקיע בנעלים מתאימות כדי שאפשר יהיה ללכת ולהינות מהחופשה בלי לסבול. -
למה בעצם לא נעלי ספןרט?היי,
לא רק שהו תרטבנה, אלא את זקוקה לסוליה רצינית לבודד בין המדרכה והרגל.
אם תגרבי 2 זוגות גרביים הרגל "תחנק" בנעל, הדם לא יזרום והקור יתפשט.
אין על נעל מתאימה ולא כשאי לחסוך בנושא.
לונדון קרה בחורף!!!
עצה של בעלת נסיון רב בעיני קור ורגליים + נעליים...
-
למה בעצם לא נעלי ספןרט?תמי: כמובן, ניסיתי (אחרת לא הייתי מנסה לעוץ עצות). ואני ממשיך לנסות בכיף כל חורף כאשר מקום החופשה שלי מכוסה בשלג (נמצא בד"כ מעל קו ה- 1300 מטר מעל פני הים). משום מה, הסוליה של נעל ההתעמלות מהווה מבודד מצויין אבל אני גורב בכל זאת 2 זוגות גרביים. עד היום לא נעצר לי הדם. כמובן שאני נמנע מזה כאשר השלג ישן ומהודק וחלקלק. אבל אנחנו סוטים מהנושא - מדובר בלונדון, לא בעיירה אי שם באלפים. -
למה בעצם לא נעלי ספןרט?מסכימה עם אלי.... אני יודעת שבלונדון קר עכשיו מאוד (ביחס לארץ בעיקר) אבל בגלל זה ציינתי בכותרת שלא מדובר בסקי.
תודה לכולכם על התשובות! לטיול של 5 ימים בלונדון אני לא אקנה נעליים מיוחדות לשלג במינימום 500 ש"ח (כבר הספקתי לבדוק)...
כמו שמישהי הציעה פה, אני אחפש בלונדון באמת אם מה שאני אסע איתו לא יהיה מתאים. -
לא יודעת איך זה באנגליה,אבל בצרפת אפשר לקנות בחנויות הספורט מגפיים פשוטים ויעילים די בזול. את יכולה לראות בקישור במה מדובר. אלו שעולים 15 יורו הם כל מה שצריך.
http://www.decathlon.fr/femme-jeux-dans-la-neige.html
אם הנעלים שלך לא יצליחו לשמור עליך מקור, מרטיבות ומהחלקות, שווה לקנות משהו - מכוער ככל שיהיה - שיעשה זאת.
טיול נעים וחמים!
רינת -
לא יודעת איך זה באנגליה,תודה רבה רינת!
האמת שיש decathlon בלונדון ותכננתי ללכת לשם, אז עכשיו זה יעבור ליום הראשון
-
רינת!!תודה גם ממני, יש להם סניף גם בקולמר וגם בשטרסבורג, כך שאני מסודרת
כי גם אני לא חשבתי ללכת להוציא 500 ש"ח, שהם מעל 100 יורו, בגלל טיול של 6 ימים...
-
בבקשה, שמחה שעזרתי
-
שושיהאם יש לך את הכתובת בקולמאר?
את יודעת למה... -
שושיבטח, שמרתי...
לוקחת נעליים חצי סגורות וסוליה עבה, אבל אם יהיה הרבה שלג, לגמרי לא נעים ללכת עם רגליים רטובות בקור.
Decahlon Colmar
פתוח מ9 בבוקר עד 7 בערב
16 Rue Emile Schwoerer
מתי אתם טסים? -
שושיהי
תודה רבה
אני אחפש את זה על המפה של קולמאר
אנחנו יוצאים ביום הקרוב,בררר... -
שושייום חמישי הקרוב?
חיפשתי בגוגל מפ, זה לא במרכז העיר, הוא קרוב לנמל תעופה שיש שם, יכול להיות שזה ממוקם במרכז קניות גדול, כאלה שבונים מחוץ לעיר...
אנו ללא רכב, אבל אם אצטרך את המגפיים, נסע במונית לשם... -
נעלים לשלג בפראגמשהו יודע היכן לקנות נעלים לשלג בפראג? ניסיתי לחפש את החנות שכתבתם כאן בפראג אך לא מצאתי