הכרמל
-
הכרמל
-
הכרמל
-
הכרמל
-
הכרמלההר הירוק כל ימות השנה,
אני עוד חולם ושואל
לנשום רוחותיך כבראשונה,
לשכב בצילך כרמל.
-
הכרמלנחל מערות,יעברו עוד הרבה שנים עד שנראה שוב ירוק
-
הכרמל
-
הכרמל
-
הכרמלמקום נפלא, שהלך ויחזור רק עוד הרבה שנים.
יערות מהאגדות שלפעמים כשלא התחשק על טיול של ממש, תמיד היה האלטרנטיבה למקום של ארוחת בוקר בטבע, וטיול קצרצר.
כמה תמונות שייזכרו, וגם צבעים שהפכו לפיח.
כולנו עצובים וליבנו עם הנפגעים, ומאחלים החלמה מהירה לכל הפצועים.
-
הכרמלןעוד תמונת נוף לעבר הים מאחד הרכסים בכרמל.
-
הכרמלבמקום תמונה - שיר של זלדה שקיבלתי היום במייל מחברה:
זלדה
הכרמל האי-נראה
כאשר אמות
לעבור למהות אחרת -
יִפָּרֵד הכרמל האי-נראה
שהוא כולו שלי,
כולו תמצית האושר,
שמחטיו, אצטרובליו, פרחיו וענניו
חקוקים בבשרי -
מן הכרמל הנראה
עם שדרת האורנים שיורדת לים.
האם תענוג השקיעה האדומה
הוא מיסוד התמותה שבי?
ותענוג הבשמים
ורגע ערפילֵי המים
ורגע השִיבָה
לַמַבָּט התקיף של שמי ירושלים,
לָעליון על הכל -
האם מיסוד התמותה הוא?
כמה עצוב וכואב, והסוף אינו נראה מבעד לעשן.
מירה
-
הכרמלאין לי תמונות של כרמל,למרות שטיילנו לא מעט.
אהבנו את אזור קיבוץ בית אורן,את חוות הסוסים והמסעדה קט בלו,את מכוניות הטום קאר והטיולים בהר,בטום קאר,בגיפ עם הסברים של המדריך.הרבה אירועי מפעל וגם פרטיים עשינו שם.הדרך לקט בלו וממנה תמיד הזכירה את הנסיעה ביערות אירופה,בקטן.הנוף כל כך יפה.
כל כך כואב הלב,על הכל.
שירלי,תמונת החי בר והאייל(?) כל כך חודרת.המבט שלו,העיניים,כאילו שואל.האם הצליחו להציל אותו?וה42אנשים צעירים שלא יחזרו לעולם,לא נתפס,לא מובן,אם כל כך הרבה שאלות שוודאי עוד ינסו לענות אליהן.
עוד וועדה,עוד המלצה ועוד.....
עצוב מאוד,
אמה -
הכרמלאנחנו באבל כבד.
הפרחים ישובו חזרה, החי ועופות הבר ניצלו,אבל יש אנשים, שהיו ואינם.
קבלו לזכרם צמחים, מקומות וחיות ששרדו.
-
הכרמלקצת מוקדם לי להספיד את הכרמל, אבל זו באמת דרך יפה להשתתף ולהתבטא.
התמונה האחרונה שיש לי מהכרמל היא מלפני 19 שנים. רואים אותי שם 2X, עם ילדה בת ארבע ועוד אחת בבטן. כשאנחנו כבר יוצאים לטייל בשבת, זה בדרך כלל בלי מצלמה. תמיד יש תחושה שנוכל לחזור, ואנחנו בכלל לא אוהבים להיות עסוקים בצילום בשעות הפנאי שלנו.
אבל יש לי סיפור קטן:
בקיץ הגענו עד לחבל הדורדון בצרפת כדי לראות ציורים של האדם הקדמון. הזמנתי בעוד מועד סיור במערה שמעטים זוכים להגיע אליה, מערת פון דה גום. בכל סיור משתתפים עד 12 איש. ביום המיוחל הגענו בהתרגשות לפתח המערה עם הכרטיסים ביד וחיכינו ביחד עם עוד שמונה משתתפים. והנה הגיעה המדריכה, שהתגלתה כחביבה ביותר. היא ביקשה לערוך עמנו היכרות ושאלה את כל המשתתפים מהיכן הם באים. כשסיפרנו שאנחנו מישראל, שאלה אם אנחנו מכירים את מערות האדם הקדמון שבהר כרמל וציינה שהממצאים שהתגלו בהן חשובים מאוד למחקר הפרהיסטורי. האמת היא שהייתי בהן לפני שנים ואני לא זוכרת הרבה. אולי זה אבסורד, אבל פתאום התעורר בנו הרצון לעשות השלמות דווקא עכשיו, בעין הוד ובמערות, אם יהיה סביר לטייל שם כמובן. לידיעה כללית - הממצאים בכרמל הרבה יותר עתיקים מאלו שבדורדון, ולכן אין סיכוי לראות בהן ציורים מרשימים כפי שיש בדורדון, ובכל זאת זה מעניין.
-
עוד 'אין הוד' .תמונות מעין הוד דצמבר 2009.
התמונות הן מאיזור החזית הצפונית שנשרפה
.
-
עוד 'אין הוד' .
-
טיול (פרידה) בכרמלבשבת שעברה, בצורה ספונטנית נסענו לכרמל. הקטנה רצתה לראות צבי, אז איפה אם לא בחי בר..
בנוסף רצינו לבקר בפארק נשר, ובגשרי החבלים התלויים בו.
היה יום נפלא וטיול נפלא.. רשמי הטיול חצי כתובים, נשארו רק עוד כמה פסקאות . את העצורת והטיפים שתכננתי לפרסם פה אפשר כנראה לגנוז ל50 השנה הקרובות..
הילדים עוקבים בדריכות אחרי החדשות, הקטנה דואגת ליחמורים...
ל42 משפחות אור ואש בחנוכה כבר לא יהיו משהו שמח.
הכרמל בוער, והלב בוכה.
-
טיול (פרידה) בכרמליחמורים וחברים אחרים
-
טיול (פרידה) בכרמלעצוב מאד, כואב הלב על ההרוגים! תנחומיי למשפחות והחלמה מהירה לפצועים.
כמי שנולדה על הכרמל בחיפה וגרה שם עד אחרי הצבא, נוף ילדותי נמחק! בילדותי טיילנו המון ביערות ובואדיות, נהנינו מהפרחים הרבים והמקסימים ומהעצים הירוקים וזה היה גם הנוף שנשקף מהסלון בביתנו. בדיוק לפני שבועיים הבן הקטן היה בטיול של הצופים בשווצריה הקטנה, מסלול שעשיתי כ"כ הרבה פעמים, ועכשיו הכל נשרף.
משפחתי מתגוררת בחיפה וכולנו בהלם.
גם אני מצרפת תמונות, מפסח 2006.
דורית
-
טיול (פרידה) בכרמל
-
טיול (פרידה) בכרמל