חוויות מקאו סוק
-
נראה לי שההודעה הקודמת שלי קצת נבלעה, אז מעתיקה אותה שוב, והפעם גם אצרף תמונות:
הגענו לקאו סוק במונית שהזמנו דרך נהג ששושי המליצה לנו עליו. מפוקט בערך שעתיים. הגענו לקראת ערב למלון smiely bungalus. המלון נמצא ברחוב הראשי בכניסה לשמורה, לצד מלונות ומסעדות. מלון מקסים, משפחתי, אומנם זול (600 באט כולל ארוחת בוקר, 500 ללא)ופשוט יחסית, אבל מלא אווירה: יושב בתוך נוף מהמם, מוקף צוקים, וואו אחד גדול. בעלת המקום היא פייוון - מקסימה אמיתית, אישה נהדרת, מלאת ידע וחמה. מאוד התחברנו אליה ונפרדנו בחיבוקים ונשיקות:-) היא אפילו לקחה אותנו, על דעת עצמה ברכבה הפרטי, למקום בו הקופים באים לאכול כל יום ב17:00, מקדש נחמד וחוויה נהדרת.
הרחוב עצמו מקסים. יש הכל - כמה מסעדות, מקומות לכביסה, מיני מרקטים, מקומות לעיסויים. במלון יש ווי פיי.
בערב טיילנו ברחוב ועל הדרך גם ראינו מטע עצי גומי וגחליליות.
למחרת יצאנו, דרך המלון, לטיול יומי באגם. פיוון אמרה לנו שאין מה לדאוג עם ילדים, מכיוון שבעקבות מפלס המיים הגבוה לא יוצאים למערה הרגילה (שבה כנראה קשה יותר לילדים), אלא במערה קטנה יותר, שהגישה אליה נוחה. הטיול היה מעולה. עלה 1500 באט למבוגר. על ילדים לא לקחו.
נסיעה של כשעה לאגם, משם שטים בלונג טייל באגם היפהפה הזה. תענוג. מגיעים לבתי הרפסודה. אנחנו הגענו למקום שנקרא plenparai raft house, שבו גם בתי רפסודה קלאסיים (יעני רעועים, יפים יפים ופסטורליים, מבמבוק), אבל לצידם אגף חדש יותר. צילמתי מבפנים ומבחוץ. אנסה להעלות תמונות. שחינו באגם, שטנו בקייאקים ואח"כ אכלנו שם ארוחת צהריים. משם המשכנו שוב בלונג טייל עד לתחילתו של מסלול הליכה בג'ונגל. הלכנו בערך שעה, כשהילדון הולך בהתלהבות כמו מוגלי והקטנה על המנשא. מגיעים למקום בו שטים על רפסודת במבוק עד למערת נטיפים מאוד יפה. משם בחזרה לרפסודות ושוב טרק בג'ונגל ואח"כ חזרה בלונג טייל עד לפיר של האגם. היה טיול מקסים מקסים, שה-10 דקות אחרונות שלו הסתיימו בגשם שוטף, מבול אמיתי, כשאנחנו על הסירה. לא נעים בכלל, אבל סוג של חווייה.
למחרת, החלטנו להכנס לשמורה רגלית (הכניסה לשמורה היא 10 דקות הליכה מהמלון, בהמשך הרחוב), לפי ההסבר של פייוון. אנחנו לא ידענו שכרטיס הכניסה לשמורה שקנינו אתמול בכניסה לאגם טוב בדיוק ל24 שעות ונאלצנו לקנות שוב כרטיס (אחרי 25 שעות...). קנינו גרביים נגד עלוקות במיני מרקט שבתוך השמורה (100 באט לזוג גרביים מסריחות מאיזשהו חומר) והלכנו עד למפל הראשון, מרחק 3 ק"מ. האמת היא שציפינו ליותר. גם מבחינת הדרך וגם מבחינת המפל. המפל הוא לא שום דבר מיוחד וההליכה עצמה היתה די דומה להליכה בג'ונגל שהלכנו בה ביום של הטיול לאגם. הדרך חזרה היא שוב - אותה דרך - 3 ק"מ ולמוגלי שלנו קצת נמאס (העברנו את הדרך במשחקים ושירים...). נראה לי שעדיף משהו אחר - אולי שייט קייאקים (תלוי במצב המיים), או טיול פילים (למי שלא עושה בצפון). אחה"צ, כאמור, נסענו למקדש עם הקופים.
סה"כ נהננו מקאו סוק מאוד מאוד. לנו לא יצא לפגוש שם ילדים, אבל אם לא עושים משהו אקסטרימי אין סיבה שלא לנסוע לשם. אני לא מצטערת שלא ישנו על האגם. היה לי כייף לבקר שם, אבל לישון עם קטנטנים = כל הזמן להיות דרוכים. תהנו! אשמח לענות על עוד שאלות. -
מצטערת על הכפילויות בהודעה.לא יודעת מה קורה פה... ולצערי לא הצלחתי לצרף תמונות (יש תמונות מהאגם, מבתי הרפסודה הישנים והחדשים - גם מבפנים ושל הגסט האוס שלנו והנוף שסובב אותו). -
מצטערת על הכפילויות בהודעה.תנסי אולי להקטין את התמונות...
סוגי קבצים מאושרים: bmp jpeg jpg gif png
גודל מקסימלי לקובץ: 1024Kbמספר קבצים מקסימלי להודעה: 2 -
תזכירו לי איך מקטינים? -
תזכירו לי איך מקטינים?יש כמה דרכים וגם בקוביות בצד שמאל
המועדף עלי פתיחת תמונה באמצעות Microsoft office pictuer manager ,עריכת תמונות,שנה גודל,מסמך גדול (768x1024פיסלים),אישור -
מחכות לתמונותבכיליון עיניים
(וגם כמה שאלות בקנה) -
גיגיש- איך המוגלי מסכם את הטיול שם?מה החוויות שהשאירו בו את אפקט הוואו?
אם הייתם רק איתו, כן הייתם חושבים על להישאר לילה באגם?
באגף החדש, איפה ממוקמים השירותים?
מי זה שהחליט לקחת אתכם דווקא לבקתות הצפות האלו ולא לאחרות?
הייתם בטיול חלק מקבוצה, או שטיילם לבד עם מדריך?
הגרביים עזרו לנושא העלוקות? הריח נדבק לנעליים?
הכתיבה שלך ממש עושה לי חשק כבר להיות שם. הצלחתם לראות בעלי חיים (חוץ מעלוקות?)
עשיתם את השיט בנהר עם הנחשים למעלה?
מסתדרת עם התמונות?
-
אז ככה:- המוגלי החליט שהוא המדריך שלנו והוא נכנס לדמות עד הסוף.הוא הבין שהוא נמצא בג'ונגל ושזה משהו מיוחד. רק אח"כ סיפרנו שבג'ונגל הזה יש גם קוברות וטרנטולות ואפילו נמרים ודובים... הוא אהב את ההליכה בג'ונגל (בסוף הטיול כבר לא. 6 ק"מ לילד זה באמת המון!), את הקולות וכן, את הגחליליות, את הפיצה במסעדה האיטלקית
וגם את העובדה שבג'ונגל הזה הוא יכול לשבת ברגעי הפנאי ולשחק במשחק המחשב החביב עליו. (סמיילי בונגלו היה אחד המקומות היחדים שלא לקחו כסף על שימוש במחשב של המלון והמחשב צמוד למסעדה, כך שהוא יכל לשחק יחסית הרבה...).
- לא בטוחה שהיינו נשארים לילה באגם. היה לי מאוד נחמד ומיוחד גם בסמיילי בונגלו. יצא לנו להיות באזור הבקתות הצפות כשעתיים וכמובן באזור האגם כמה שעות טובות וסה"כ די מיציתי. הדבר היחיד שנראה לי חווייתי הוא לקום בבוקר אל תוך כל היופי הזה.
- השירותים נמצאים ממש בהמשך לבקתות. אין טיפוס ואין שום קושי. קרוב ונקי (נכנסתי).
- המדריך של הטיול שאליו יצאנו לאגם (דרך הסמיילי בונגלו, המדריך הוא אחיין של פייוון - הבעלים) הוא זה שלקח אותנו לבקתות הספציפיות. מציינת שוב שבבקתות האלה יש גם חלק ישן, שנראה בדיוק כמו בתמונות שראיתי על האגם של קאו סוק וגם חלק חדש. החלק הישן יפהפה, אבל השבילים שם באמת מאוד רעועים.
- לטיול הרגלי ביום השני יצאנו לבד, אחרי התייעצות עם פייוון. אין סיבה שלא. יש שביל מסומן ורחב, מקבלים מפה בכניסה לשמורה. לא משהו שמרגיש הרבה יותר הרפתקני ממסלול טיול בארץ, חוץ מעצם העובדה שאת נמצאת בג'ונגל ועלולה לפגוש חיות שונות.
- לא נתקלנו בעלוקות, אבל כן ראינו מטיילים שהלכו באותו שביל כמו שלנו, שהיו ללא גרביים מיוחדות והרגליים שלהם היו מדממות... הריח לא נשאר. הוא מורגש רק אם מסניפים את הגרב...
- לא עשינו שייט, אבל הלכנו לדעתי צד אותו נהר בו עובר השייט (נהר הסוק).
- לא ראינו עלוקות / נחשים / דובים / נמרים
ראינו רק קופים, פרפרים ושמענו המון קולות מוזרים ויפים של ציפורים.
- אוף עם התמונות: אני מנסה להקטין את התמונות בעזרת האתר שמצורף בקוביות מצד שמאל וכל פעם זה נותן לי הודעת שגיאה. בינתיים הצלחתי להקטין רק תמונה אחת. אבל אל דאגה: לא מתייאשת.
-
אז ככה:לדעתי הדרך שהצעתי לך יותר טובה...
1.לחצן ימני על התמונה פתח באמצעות microsoft office pictuer manager
2.עריכת תמונות (אפשר על הדרך לעשות תיקון אוטומטי)
3.שנה גודל
4.גודל מומלץ לדעתי 768x1024
5.אישור
כשיוצאים ב x ללחוץ שמור
אפשר בשיטה זאת להקטין בבת אחת תיקייה שלמה
שיטה נוספת
פתח באמצעות צייר
alt control w
מופיע 100x100 לשנות ל90x90
אישור -
תמונות נוספות
-
6 ק"מ זה די הרבההלכנו איתה ביום שישי 3.5 ק"מ (שמתוכם ק"מ אחד היה ירידת סלעים שמאוד התישה אותה) והיא הלכה אותם מאוד יפה ואח"כ עוד היה לה כח לזחול במערות מסתור, אבל אני לא יודעת אם היא תלך 6 ק"מ בקצב של מבוגרים (הייתם בטיול עם עוד אנשים?). אם ניתן לה ללכת בקצב פחות תובעני יש סיכוי שלא נצטרך להשתמש במנשא בכלל.
יש להם במלון WIFI? אנחנו נגיע עם מחשב נייד (שהפיצקולי קוראת לו המחשב של תאילנד- כי קנינו אותו לכבוד תאילנד)
למה לא יצאתם לשיט על הנהר? -
ותמונות מהבקתות החדשותשאר התמונות אעלה יותר מאוחר
-
ותמונות מהבקתות החדשות
-
ותמונות מהבקתות החדשותוואו.
מחכה להמשך התשובות שלך
(אם אוטוטו משגעת אותך תגידי לי ואני לא אתן לה סופגנייה)
-
ותמונות מהבקתות החדשותבקתות מצויינות!!!!
יום ולילה עם אלה שאני ראיתי, רויטל עכשיו בארופה עם מינוס 7 , שולחת לה, לחמם לה את הלב
אבל גיגיש, רק היא תחזור, תשגע אותך, האם רשמת בדיוק איך קוראים למקום?
כל כך כייף לשמוע שנהנתם, את יודעת, אנו, המכורים לתאילנד, חושבים שכולם צריכים לאהוב , אבל לא תמיד זה כך... -
ותמונות מהבקתות החדשותאוטוטו: הלכנו בקצב שלנו, לבד. החלטנו לא ללכת על שיט בעצת בעלת המלון שהמליצה על הטיול הרגלי (האינטרס שלה היה דווקא כן להמליץ על שייט, כי אז היינו לוקחים דרך המלון. היא אמרה שעדיף טיול רגלי עצמאי). לנו ציפו כמה וכמה שייטים והחלטנו להרגיש את הג'ונגל מבפנים... כאמור, זה לא היה וואו גדול והספיקה ההליכה במסגרת הטיול לאגם יום קודם.
יש במלון ווי פיי, אבל באזור מסויים (סביבות אזור המסעדה של המלון). החדר שלנו היה יותר מרוחק ולא היתה גלישה. יש גם מחשבים של המלון לשימוש חופשי. אנחנו היינו עם אייפון.
המכשפה: תני לה סופגניה. אפילו שתיים. בחייאת, אל תהיי רעה. בכייף אענה על עוד מלא שאלות. אני נהנית להזכר ולספר
שושי: את מותק. תשלחי לרויטל...
-
ועוד תמונות של הסמיילי בונגלו
-
ועוד קצת ודיסופסוף מצליח לי...
-
טיול רגלי ושייט...הם שני דברים שונים לגמרי, אני ממליצה על שניהם.
הטיול הרגלי, הוא בתוך השמורה, בעל המקום שהיינו, המליץ ללכת ללא מדריך, וצדק, טיילנו בנחת, בלי ריצות , עצרנו לכל פרפר, ושם הם מאוד גדולים ויפים.
השייט, היא לא בשמורה, זה נהר שעובר במקום, יש נוף יפה ,רואים בקתות בג'ונגל, הרבה צמחייה, ההרים בהמשך, טיול כייפי וסופר יפה. -
טיול רגלי ושייט...לא ידעתי שהשייט לא בשמורה.
בכל מקרה, את יכולה למסור לרויטל שלמקום עם הבקתות החדשות קוראים plernprai rafthouse