יעל היקרה,
כבר אחרי חצות ונראה לי שנאמר כבר הכל

.... אצלנו עדיין צהרי היום, חצי ערים וחצי פרשו למנוחת צהריים, כך שטכנית, עדיין אנחנו "מותחים" את חגיגות יום ההולדת שלך עוד כמה שעות, לפחות עוד שעתיים שלוש.. בטח לא אכפת לך

..
לאישה שכל מילה שלה היא פנינה, כל משפט הוא שירה, כל אמרה היא סימפוניה וכל בדיחה היא חגיגה בסנוקר (הבדיחה שלך עם מה אומרים למישהו שיש לו יום הולדת 120 היא להיט במחוזותינו

...), מה אפשר לומר ולברך?

שתשארי בדיוק כמו שאת ותמשיכי להקסים אותנו עם מי שאת ומה שאת ובעיקר, עם מה שאת מעניקה לנו... הבנתי שבזמנו היה לך סיפור עם בילי ג'ואל והוא כתב והקדיש לך את השיר Just the way you are.... יש לו טעם טוב ואין ספק שהוא ידע על מה ולמי הוא כתב

.. כל מילה בסלע!!... מסתובבות גם שמועות שאת "אהובתי יעל" של הגששים יורם טהר לב כתב לך לאחר אהבה נכזבת

... אין ספק שאת שוברת לבבות קטנה (טוב, עם קלפטר אני יודע בוודאות שלא היה לך כלום

...) ומה הפלא?
עם האופי והיופי, הפנימי והחיצוני, עם התבונה והרגישות, ההומור והשנינות, החוכמה והעומק, הזיק בעיניים והסומק בלחיים, עם תאוות החיים ואהבת הטיולים, עם אהבת האדם שבך, האמפטיה והסימפטיה... פלא שכולם מאוהבים? מקדישים לך שירים? כל פיקוד צפון עמד ושר לך את יעל, יעל אבל את הלכת שבי אחרי הגיטרות והגיטריסטים והם, הם עדיין מנסים ומנסרים את הלילה ולא הצליחו לנגן סולו כה יצירתי כמוך

.... כמי שאוהבת שירה ואוהבת מוזיקה, קטונתי מלנסות אפילו ולחפש שיר שיתאים לך ליום הולדתך. מאחל לך רק שכל החיים תשמעי מוזיקה, תהני ותאהבי מוזיקה (לא להתקמצן ולצרוב, נא לקנות

...) ושהמוזיקה תמיד תמלא ותטעין אותך

...
מאחל לך שהזיק בעיניים ישאר שם תמיד וכנ"ל גם החיוך הממזרי בזווית הפה (ראיתי, אני יודע שהם שם

)
מאחל לך שהחיים יחייכו אלייך תמיד לפחות כמו שאת מחייכת אליהם ומאחל לך שהעולם יחזיר לך טוב באותה רמה שאת מעניקה לו מטוב לבך.
מאחל לך שתמיד יהיה לך מעניין בחיים ומלא אתגרים והנאות גדולות וריגושים גדולים וכמובן, שמחות גדולות.
מאחל לך המון בריאות, אושר, אהבה ושמחה בלב ושתמיד תתנגן לך מוזיקה בלב ובראש.
מאחל לך שתמיד יהיה לך עושר מסביב, את כבר תבחרי איזה סוג של עושר מתאים לך

...
מאחל לך שהחיים יהיו לך עם תבלינים ריחניים וטעימים ואפילו קצת חריפים פה ושם... טעם וריח מוסיפים המון בחיים

.
ובעיקר מאחל לך אבל יותר מקווה בשבילנו שאת תשארי תמיד בדיוק כמו שאת, Just the way you are... גם לנו מגיע ליהנות.
..
וכן, את כבר לא צעירה, סוגרת שלושים, חשה בוגרת כמו ארבעים אבל בפנים סוערת כמו עשרים... חישוב פשוט מעלה שאת בת תשעים... פלא שיש בך כל כך הרבה חוכמת חיים???
ובקיצור, מאחל לך יום הולדת שמח ומאושר והמון מזל טוב!!
שלך,
אורן