ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

נסיעה לורנה בסוף דצמבר זקוק לעזרה בנושא

פורום אירופה
    5
    37
    12886
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ari0252
      ari0252 נערך לאחרונה על ידי

לארי
      לא התוכחתי איתך ולא פניתי אלייך.
      את פנית אליי למרות שפניתי למשה ואמה.
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • משה126
        משה126 נערך לאחרונה על ידי

אכן גוהץ
        היי,אכן ביצעתי כבר את העסקה ...
        תודה על התגובות אלונה וגם לך ארי אף על פי שבאמת כדאי למצוא את הצד החיובי בעניין כמו שאלונה אומרת .

לגבי נושא הקניות אני מודע לכך שחולות הזהב בתקופה הזו די מת אך כמו שנאמר אני מקווה ומאמין שהעיר עצמה לא תהיה באותו מצב כי חוץ מהתיירים מן הסתם יש את התושבים לכן הסבירות שהעיר תהיה משותקת נמוכה.

ועוד שאלה התכנון שלנו בנוגע לכספים זה להמיר את השקל לאירו בארץ ,ושם להחליף ללב רעיון טוב ?

תודה רבה.
        • glasha
          glasha נערך לאחרונה על ידי

אכן גוהץ
          הי משה,
          לא בטוח שהעסקה של המרות כפולות תצא לך שווה. בדרך כלל מה שאני עושה זה קונה לבה עם כרטיס האשראי בסניף הבנק בדיוטי פרי. ככה משלמים עמלה רק פעם אחת. מצד שני אם תתקע עם עודף לבה לא יהיה לך הרבה מה לעשות איתו אלא אם תתאהב בבולגריה (שזו אפשרות יותר מסבירה) ותחזור אליה גם בקיץ. שאלה קשה Cool
          חצי מהסכום קנה יורו, חצי השני - לבה. ממילא אתה לא תוציא שם סכומים משמעותיים ככה שגם אם תפסיד על המרה זה לא יהיה הפסד גדול מדי. קח בחשבון עוד משהו, ההעברות שכלולות בדילים בדרך כלל מגיעות לנמל תעופה די סמוך לטיסה. אנחנו "נתקענו" עם לבה שנשארו לנו כי בדיוק הפקידה בדלפק הבנק בדיוטי פרי בורנה הלכה לאכול צהריים ולא היה עם מי לדבר. ואכן בזבזנו את כולם בחופשת הקיץ אחר כך...

שיהיה ערב טוב,

אלונה
          • אמה
            אמה נערך לאחרונה על ידי

אכן גוהץ
            לילה טוב,
            גם אנחנו רכשנו את הלבות בבנק בנתב"ג.קך יותר להגיע עם מטבע מקומי.
            משה,הייתי ממליצה לך לפנות לדלפק במלון ולבדוק לאן אפשר לטייל באזור עם הסעה.וודאי גם יצעו לכם טיולי יום מאורנים דרך מדריכים של הדיל.בקייץ,הייצי אומרת לך להגיע אפילו עם הציבורית לעיירות כמו נסאבר וסוזופול.בחורף הסיפור שונה.שווה לשלם כמה יורו ולטייל בכפרים באזור,גם בחורף.לגבי הקרמים הבולגרים וקוסמטיקה הבולגרית בכלל.זה שהיא עולה שני גרוש וחצי(אני מקווה שהמחירים עדיין לא קפצו מידי)שלא תחשוש.היא מעולה ולא נופלת באיכותה מהקרמים הנמכרים המאות שקלים.בדוק על הפרצוף האישי Laughing .חברה שלי טסה לסופש חורפי בבנסקו וכבר הכנתי רשימה של השלמות Laughing
            http://aroma.bg/en/products/index/white-cosmetics/aroma-orga nic-hydrating/section:1 הספציפי הזה פשוט מעולה.להדפיס ולהראות בחנות.
            לגיל בוגר יותר
            http://aroma.bg/en/products/index/white-cosmetics/aroma-orga nic-age-control/section:1
            עוד חברת קוסמטיקה מקומית מעולה
            http://www.rubella.bg/products.php?w=skin
            אישית אני כבר שנים עם
            http://www.rubella.bg/products.php?w=skin&groupid=14
            עובד לא פחות טוב ובמחיר סופר מתאים.
            כמובן זה הזמן לקרם שפתיים שומני על בסיס שמן ורדים.

אם הנסיעה היתה לשבוע בקייץ,הייתי ממליצה להגיע לעיר וליקו טרנובו(כ3 שעות ברכבת)ולהשאר בה לילה ,גם אם המלון כבר שולם מראש.שוות את הביקור בעיר העתיקה.בחורף,לא בטוחה ,בגלל מזג האויר.
            תמצא את החופשה וחזור לספר איך היה.
            *תחשוב לרגע אם היית במלון בשישי שבת האחרון,בזמן הסופה?לא היה בזבוז,ובמחיר המלא?
            אמה
            • ידידיה123
              ידידיה123 נערך לאחרונה על ידי

אכן גוהץ
              קראתי את ההתכתבות ואני המום מהתוכן ההזוי .
              סוכנויות נסיעות רימו אנשים בסוכות .שלחו אותם לורנה ובורגאס וקמה על כך צעקה בתקשורת והיו על כך תלונות מפה עד פתח תקוה,משום שהמקום לפני חודשיים כבר הייה מת.
              לשלוח בן אדם בסוף דצמבר לורנה ולספר לו שיש מקומות פתוחים ויש קניות זה פשוט רמאות.לדעתי אם הוא ידרוש ביטול ההסכם ויילך לערכאות,יש לו סיכוי סביר לזכות ,אלא אם יש דברים שהוא לא סיפר ואינני יודע.
              לספר לו סיפורים על הכלבו "מטרו" הזה ולעשות מזה אטרקציה -זה פשוט חוצפה ועזות מצח.
              ואנשים פה עוד שולחים אותו לכל מיני טיולים הזויים בכל מיני כפרים מוזרים בהרי הקרח - שאיש לא הגיע ,לא מגיע ולא יגיע (בטח בסוף דצמבר).
              אולי לא סיפרו למשה אבל בשבוע האחרון של דצמבר ,תחזית מזג האוויר בסי.אן.אן כרגע היא 3-5 מעלות ביום ו1- עד 3- מעלות בלילה כשבחלק מהימים יש קרח ובימים אחרים ערפל.
              ומנהלים דיונים איפה הוא יקנה את המטבע המקומי כדי לחסוך כמה שקלים בודדים בשעה שרימו אותו באלפי שקלים.
              הלללללללו תתעוררו.
              לדעתי כל הדיון הזה צריך להתנהל בפורום צרכנות .
              • משה126

אכן גוהץ
                היי,תודה על תגובתך אמה ..אני
                מתלבט היכן להמיר לפני מה שהבנתי בנתב"ג שער הלב עולה יותר ובהרבה לשם השוואה בדקתי באתר https://http://www.creditech.co.il/order/step3.asp
                ובאתר הזה http://www.xe.com/ ויש הבדל ענק ,נכון אתר אחד זה של החנות עצמה והאתר השני הוא רק לשם בדיקה אך הבדל הוא ענק הבדל של בסביבות ה100 לב לא שקל!אך זה יתכן..בטח אפשר למצוא עוד מקומות להמיר שיותר ריאלים חוץ משם לא?

• glasha

אכן גוהץ
                  משה השער נע כבר כמה שנים טובות בין 1:90-1:95 לבה ל-1 יורו. האתר השני שצירפת הוא אינדיקציה לא רעה אבל לא תמיד מדויקת עד הגרוש האחרון. תרים טלפון לסניף בנק הפועלים בנתב"ג - הם שמוכרים את המט"ח שם, תשאל מה השער של הלבה נכון למחר בבוקר. גם לדעתי הבדל של 100 לבה על 1000 הוא מוגזם (לפי האתר השני שצירפת).

אלונה
                  נ.ב. ידידיה, אודה לך אם בעתיד לפני שאתה מכנה את חברי הפורום חוצפנים המפגינים עזות מצח, תאט את קצב נגיעת האצבעות במקלדת.
                  • ידידיה123

אכן גוהץ
                    אלונה שלום רב!
                    לא התכונתי לחברי הפורום אלא לחברת הנסיעות שאמרו למשה שחלק מהמקומות פתוחים ושזה שיא העונה מבחינת קניות.
                    • אמה
                      אמה נערך לאחרונה על ידי

אכן גוהץ
                      ערב טוב,
                      משה,לצערי אני לא כל כך נוהגת לבדוק את השערים.במקרה של הלבות,הן לא נמכרות בצ'נגים ברגילים,ודי נוח לנו להגיע לסניף בנק הפועלים(הבנק שלנו)ולרכוש מטבע םחות פופולרי במקום בשקלים או דרך חיוב כרטיס אשראי.אלונה נתנה לך עצה טובה,להרים טלפון.אם לא צריך סכום גדול-יש במקום,למרות שכדאי לברר.אני ביררתי בזמנו לבנן רכישת קרונה צ'כית בכמות לא מבוטלת והיה צריך להזמין יומיים מראש.אם אתה לא צונח,כממו הבן שלי,לא תזדקק לסכומים כאלה במזומן Laughing
                      מתוך אתר בולגרי

The Lev (BGL) is pegged to the Euro at €1 = BGL 1.9598

ידידיה הכניס אותי לאתגר.
                      ראיתי בבוקר את התגובה שלו,את שלב הבאסה עברנו.
                      גם את שלב העבודה בעיניים.
                      רציתי רק להסב את דעתך לכך שורנה,הלא רחוקה מחולות הזהב,עיר לא קטנה.משהו בסדר גודל של מעל 330.000 תושבים.יש בה ,לפי אתר של העיר(לא הייתי)3 אוניברסיטאות,מוזיאונים קטדרלה,פארקים ועוד.
                      היא לא פראג.אבל להגיד שהעיר מתה??גם עם ידידיה חזר השבוע מורנה עדיין כל אחד והציפיות שלו מהנופש.תראה מה קורה עכשיו באירופה בכלל.האם הטסים לברלין יכלו בכלל לטוס?יכלו לטייל או יצטרכו רק להיות במלון?
                      רחובות ורנה לקראת הכריסמס
                      http://varnavideo.com/new-years-decoration-on-nezavisimost-s quare/
                      מופע הזיקוקים משנה שעברה.מעניים אם העיר מתה,למי נועדו הזיקוקים?
                      http://www.youtube.com/watch?v=sUDm2pnRZoQ&feature=relat ed
                      אני לא מנסה להגיד שזה יעד אופטימלי אבל תראה את חצי כוס המלאה,תהנה מחופשה,תתלבשו טוב ותחזור לספר איך היה.
                      אמה
                      • ידידיה123

אכן גוהץ
                        אמה שלום רב!
                        יש כנראה כאלה שחושבים שאנשים אחרים ,איך לומר בעדינות ,לא מאד חכמים.
                        ואני רק יכול לצטט ממה שכתבת למעלה ,ואני מעתיק:
                        התכוונת לורנה בולגריה???
                        מזמן כמעט כולה סגורה.אם כבר בולגריה בחורף ,אז בנסקו,פמפרובה,בורוביץ.קניות?לא מאמינה שהתכונת לקניות שורנה או בנסקו יכולים להציע Sad
                        אמה

ואני יכול גם לצטט ממה שאלונה כתבה ,ואני מעתיק:
                        ורנה העיר היא לא המקום לשופינג פרוע. למעט מדרחוב מאוד בינוני, כמה רחובות ראשיים וחנות ענקית של מטרו (אוכל, גרביים, בגדים סוג ד'). האטרקציות של האזור זה כל מה שקשור לים, הפארק עירוני, טיילת, נמל, עיירות חוף מקסימות בסביבה אבל לא אקטואלי בעונה הזאת.

ואולי התכוונת בכלל לורונה? אני פשוט מתקשה להאמין שמישהו נוסע בעונה זו לורנה...

אלונה

אז עכשיו גיליתם זיקוקים וכיכרות מוארות?ועיר של 330 אלף וקטדרלות ופארקים?
                        • glasha

אכן גוהץ
                          אני מעריכה מאוד את הכישורים שלך לצבוע טקסטים בצבעים שונים. באמת, טרם למדתי איך עושים את זה. אם בנוסף לכך היית קורא את כל מה שנכתב לעיל היית רואה שאתה לא מקורי, ארי היה שם כבר לפניך והנושא מוצה לגמרי, לחלוטין.
                          תנו למשה לצאת לחופשה ולנסות ליהנות ממנה, זה כל מה שביקשנו.

שיהיה בוקר טוב,

אלונה
                          • ידידיה123

אכן גוהץ
                            אלונה שלום רב!
                            אני מבין שאת מחזיקה מעצמך מנהלת הפורום ,או שאת כזו ולא סיפרו לי.
                            אמה פנתה אליי ,התיחסתי וציינתי במפורש שהתשובה היא אליה.
                            והנה את שוב נכנסת באמצע ,למרות שלא פנו אלייך ומסכמת את הדיון.
                            אם הנושא מוצה ,למה אמה טרחה להביא חומרים חדשים?
                            אני בטח לא אהיה זה שמפריע למשה לצאת לחופשתו המהנה.
                            • glasha

אכן גוהץ
                              הדבר היחיד שלא סיפרו לך קשור לתרבות הדיון. מכיוון שהרשית לעצמך לצטט אותי ובתגובה לאמה דיברת בלשון רבים, עניתי לך. יש גם את העניין השולי של חופש הביטוי אבל זה כבר באמת נושא מורכב. טעות שלי. לא יחזור על עצמו.

אלונה
                              • ידידיה123

אכן גוהץ
                                אלונה ,אני מרגיש כבר ,כמוך ,שהעניין מוצה ואפשר אפילו לומר שמוצה לעייפה.
                                ולכן אני פוטר אותך מעונשי ואני מקוה שנתכתב להבא בנסיבות יותר משמחות ומעניינות ונאחל למשה נסיעה טובה וחופשה מהנה .
                                • משה126

אכן גוהץ
                                  היי,
                                  המרתי את השקל ללבה אבל עכשיו שמתי לב למשהו בחלק מהמשטרות רשום בקטן 1999 ובחלק 2006 האם זה יכול להוות בעיה?

תודה
                                  • glasha

אכן גוהץ
                                    משה, הייתי בבולגריה חמש פעמים מעולם לא ראיתי שמישהו בודק שנה שרשומה על השטר. אבל, המממ... איפה קנית? Smile

והרגע בדקתי לך - בשנת 1999 יצאו שטרות חדשים בבולגריה. השטרות הישנים היו של אלפים (כמו לירות שלנו, זוכר?) מ- 1999 לא הוחלפו שטרות, מה שאומר שאם יש לך ביד שטרות של 10, 20, 50 או 100 הם החדשים והטובים.

אלונה
                                    • משה126

אכן גוהץ
                                      תודה:)
                                      • 1
                                      • 2
                                      • 2 / 2
                                      • פוסט ראשון
                                        פוסט אחרון