האם אפשר לטוס בהריון?
-
שלום,
אנחנו זוג שמתכנן לטוס במרץ לתאילנד וויטנאם.
האם יש בעיה לטוס לשם אם אשתי בהריון (היא תהיה אז בחודש רביעי-חמישי)?
אנחנו מתכננים לטוס לשלושה חודשים-עד כמה זה מציאותי? -
קצת התבלבלתם...היי רוני פ..,
יש גבול לאחריות שלנו...
מציע לכם לבדוק את הנושא עם הרופא שלכם ועם ד"ר אנט בפורום הבריאות, כאן באתר.
ושיהיה במזל טוב! -
האם אפשר לטוס בהריון?אינני רוצה לקחת אחריות וכמובן שאני לא רופא אני אומר רק מניסיון אישי שלנו. אשתי ואני התלבטנו הרבה על העניין. אשתי התייעצה עם רופאת המשפחה שבמקרה אותה רופאה טייילה בעצמה (במקרה שלנו מדובר בהודו) בזמן הריון. היא לא סתם כך אמרה שזה בסדר אלא ישבה לשיחה אורכ העם אשתי והסבירה לה את כל המגבלות והסייגים לעניין. (לא משהו מסובך במיוחד). אנחנו נסענו בתחילת חודש רביעי כלומר בשליש השני של ההריון שזה הזמן ה"אידאלי" (אם אפשר לומר כך..) לעניין. אחת המגבלות העיקריות היו הנושא של הגיינה באוכל. בנוסף כמעט שלא עשינו מסלולים המצריכים מאמץ מיוחד. בגלל שאנחנו דתיים כמעט שלא אכלנו בחוץ( מסעדות). בשלנו לעצמנו הקפדנו מאוד וחזרנו בשמחה ובששון. ברוך השם הייתה לידה בסדר גמור והכל היה בסדר, למעט מיעוט מי שפיר שהיו בחודש השישי אך לא נראה לי שזה היה קשור לטיול. בקיצור נראה לי שכדאי להתייעץ עם רופא\רופאה עם ראש פתוח אבל שמכיר את העניינים מקרוב ולא סתם יגיד לא (או כן) בצורה גורפת. -
הי סוכן נסיעותמבחינת חברות התעופה, אפשר לטוס בכל שלב של הריון אבל... עד חודש שביעי (בערך כי זה משתנה מחברה לחברה) אפשר לטוס כרגיל, מהחודש השביעי ואילך כרטיס הטיסה מתייקר והוא כולל בתוכו תוספת ביטוח ובנוסף על ההריונית להציג מסמכים רפואיים.
אבל... תשאלו רק את הרופא האישי שלכם אין אף אחד אחר שמכיר את ההריון שלכם ויכול להציע לכם הצעות -
האם אפשר לטוס בהריון?נשמע לי כמו טירוף מוחלט. יש הבדל בין לנסוע בהריון לתקופה של כמה שבועות לבין לנסוע לשלושה חודשים. גם בהנחה שתטוסו באמצע חודש רביעי, זה עדיין אומר שתחזרו באמצע חודש שביעי. זה אומר שלושה חודשים בלי בדיקות, שלושה חודשים (מאד משמעותיים מבחינה נפשית, אם להסתכל על החברות ההרות שלי) בלי תמיכה של משפחה/חברים, שלושה חודשים שאמנם לא אמורים להיות בהם בחילות, אבל הגוף עובר הרבה מאד שינויים. אם אתה מדבר על מרץ כעל חודש רביעי, זה אומר שעכשיו היא רק בשבועות הראשונים, נכון? ובהנחה שזה הריון ראשון, נראה לי קצת לא סביר לקבל הנחה בעתיד על סמך מה שהיא יודעת כרגע.
אבל השורה התחתונה, כמו שאיילה אמרה - תתייעצו אך ורק עם הרופא/ה שלכם. היא זו שתדע להגיד לכם איזה בדיקות ותהליכים צפויים במהלך השליש השני. -
האם אפשר לטוס בהריון?גלית, טירוף מוחלט זה ממש לא, אפילו כיף להעביר את ההריון בטיול . אני שהיתי בהודו במהלך מרבית חודשי ההריון שלי, גם בהודו וגם בתאילנד ישנם כל האמצעים הרפואיים הדרושים (ובזול), קיבלתי המון תמיכה מהמשפחה בבית ומכל האנשים המקסימים שפגשתי בטיול, ומכל החברים שבהודו שכבר הכרתי, זו היתה תקופה מקסימה ומאושרת ואני מאד מאד שמחה עליה. כולל הנסיעות ברכבות וההוט באקט בהימלאיה.
וגם יצאה לי ילדה שאוכלת אורז ודאל לארוחת בוקר ומסתדרת טוב מאד עם חריף...
הרווחתי. -
האם אפשר לטוס בהריון?טוב, אם את מדברת מנסיון אני בטח לא יכולה להתווכח, ולוקחת את ה"טירוף מוחלט" בחזרה.
ובכל זאת - כרגע אני בשלב שבו אני מוקפת בחברות הרות והן נזקקות לבדיקות שונות ומשונות. האם אפשר לעבור הריון גם בלי לבדוק לחץ דם/ברזל/אנמיה אחת לשבועיים? סביר להניח שכן. האם זה נראה לי חכם לנסוע לשלושה חודשים למדינות עולם שלישי כשהגוף נמצא במצב רגיש? לא.
-
תהיתי ביני וביני אם האלה נשאלה ברצינות....ועוד כאן בפורום.
האם אתה באמת מצפה שתהא זו תשובה אחרית- מבלי לפגע באף תשובה שניתנה לפני.
אני מקוה בשבילכם שאת השאלות הרציניות האחרות את שואלים מומחים המתמחים בנושא.
קראתי פעם ועוד פעם...נו, איך לאמר? אמ...על רופא/ת נשים/משפחה כבר שמעת???
אני? לא הייתי טסה.
פוט כך. -
השאלה נשאלה ברצינות.שלום לכולם ותודה על התגובות, הן המפרגנות והן המזדעזעות.
אנחנו כמובן לא תכננו לטוס לחו"ל על סמך הנסיון של האנשים כאן (מבלי לזלזל באיש). אנחנו פשוט רצינו לשמוע התנסויות או אם אנשים יודעים איך זה מתוך חוויה או הכרות אישית.
אין לאף אחד מה לדאוג, אנחנו נקבל את ההחלטה הזאת אך ורק בייעוץ עם רופא המשפחה.
פשוט תבינו, הזמנו כרטיסי טיסה ואז גילינו שאנחנו בהריון.
אנחנו מאוד מאוד שמחים על ההריון, אבל גם לא רוצים לוותר על החוויה של לטייל ביחד רק שנינו. לכן, חשוב לנו לשמוע כמה שיותר אנשים לגבי האפשרות שנטוס בהריון ובסוף נגיע להחלטה שלנו.
תודה לכולם. -
לכל נשות הלא מה פתאוםזכותכן לתפוס את ההריון שלכן כך, אבל לא כולן כמוכן. לפתע פתאום אני מרגישה כמו איזו תופעה הזויה של אשה שטיילה במזרח בהריון, אז לא זה לא המצב למרות דעתכן הנחרצת, יש לי עוד חברות שבילו ונהנו וזכו להיות בהודו בהריון, ואתן יודעות מה בזמן ששחיתי עם דולפינים בחופי גוקארנה וחוויתי את ההריון מהצד הזה ישבו עוד שתי נשים בהריון על אותו החוף בדיוק ונהנו מהחופש ומהשלווה המבורכת כל כך דווקא בזמן ההריון.
ובארץ ישראל, מה? יושבות אלפי הריוניות במשרד מול מחשב תחת פלורסנט בין אי-מייל לטלפון לפגישה, ללחץ בעבודה, נושמות עשן אוטובוסים ושותות מים שזרמו בצינורות חלודים כל הדרך מאגם אחד שהולך ומתייבש, מה נראה לכן שככה זה יותר טוב להיות בהריון? -
השאלה נשאלה ברצינות.עכשיו- לאחר שהסברת- ברור יותר.
הריון הוא מצב רגיש, מכל הבחינות. ובמצב כזה- וזה היה -אוהו- לפני שנים רבות- חיפשתי ורציתי שקט ומנוחה, את הבית ואת המיטה שלי...
מה שלא תחליטו- שתהא לכם נסיעה טובה, או שהייה נעימה כאן בארץ והעיקר- לידה קלה...
רוניה. -
לכל נשות הלא מה פתאוםה"הזדעזעות" שלי נבעה פחות מהרעיון לשהות בחו"ל במהלך ההריון, ויותר מעצם המחשבה שבמשך שלושה חודשים את מנותקת מרופאת הנשים שלך.
האם אני מגזימה וחרדתית? לא נראה לי. אבל גם אם כן, הבאת ילד לעולם נראית לי כמו אחד המצבים האלה בהם זה לא כל כך נורא להגזים בזהירות - למשל לקצר את הטיול.
(ובהערת אגב ממש לא קשורה - רוב המים בישראל לא מגיעים מהכנרת) -
צודקת גלית יש עוד כמה מקווי מים במצב לא מזהיר