הודו לבד
-
היי כולם. אני בת 19 ומתכננת לטוס להודו לבד לתקופה של חודשיים-שלושה.
מה שמעניין אותי זה פחות או יותר הכל - ערים טבע אתרים קדושים תרבות, מסיבות וחופים, רביצה ובטלה פה ושם וגם טרקים פה ושם. כמה שאלות -
1. קל להכיר אנשים בהודו? אני לא רוצה להיות באמת לבד.
2. מה העונה הכי טובה לנסוע? קשה לי עם קור.
3. רעיונות כלליים למסלול (אני אזרום שם עם מה שיבוא לי אבל אני רוצה שיהיה לי איזשהו מסלול כללי מראש).
4. ספר מומלץ?
5. סמים בהודו - אני יודעת שעקרונית זה לא חוקי, אבל האם יש סכנה בעישון סמים קלים בהודו מבחינת רשויות החוק? באמת אוכפים?
6. טיפים שירגיעו את אמא שלי שבטוחה שבהודו אני אלך לאיבוד, ישדדו אותי, יאנסו אותי ובנוסף להכל אני גם אוכל טריפ רע ואחזור במחשבה שאני דולפין?
7. 500 דולר לחודש נשמע לכם כמו סכום הגיוני שאפשר להתקיים ממנו בכבוד בטיול תרמילאי בלי להתכלב?
תודה מראש, וברור שאם יש לכם תשובה רק לחלק מהשאלות זה מעולה.
-
מעט תשובות .1. קל מאוד להכיר אנשים בהודו ואלי גם חכם שתחברי למישהו/מישהי כאן בארץ לפחות לתחילת טיול ואלי גם להמשך.
2.בהודו ניתן לטייל במשך כול שנה . בהודו איזוריי אקלים רבים ולא משנה באיזה חודש תיסעי , תמיד יש אזור טוב לטיול . חום ? נובמבר-מרץ/אםריל מתאים לטיול חמים ונעים במרכז וצפון הודו , אבל.....למתי מתוכננת הנסיעה ?
3. רעיונת כללים ? שוב , למתי מתוכננת הנסיעה ?
4. אני מסתובב עם הלונלי פלנט , הוא עושה את העבודה , לא תמיד מדייק במחירים וזמנים אבל לרוב מאוד מועיל.
5. יש סכנה בעישון סמים, כמה שזה נפוץ תמיד קיים החשש של הסתבכות בנושא .
6. רבים היו לפנייך ורבים אחרייך , אני משאיר "לאימהות" של הפורום לשאת דיבריי הרגעה .
7. אפשר להסתדר עם 500$ בחודש , עוד 100-200 בחודש יעשו אותך מאושרת .
בהצלחה .
-
תשובה לשאלה מס 5בשנת 82 טרם שנות נהירת מסוממנו המצויינים אל שדות הג'אראס של הודו טיילתי בהודו ובחופי קוואלם שבדרום אכן פגשתי קיבוצניק טוב מלח הארץ שלקח חומרים "קלים" כהגדרתך ואכן התחפש לדולפין....ואני לא צוחק
אני וחברה שלו היינו צריכים למשות אותו מהמים שלא לדבר על זה שכתוצאה מהתקפי הפרנוייה שלו במהלך השבוע שבא עלינו לרעה הוא החליף כל יום שלושה בונגלוס
על זה שהוא איבד אחר כך את הזיכרון ואת השליטה על צרכיו כבר סיפרתי ???
בקיצור תני לאמאלה לקרוא
-
עוד קצת תשובות .1. קל מאוד
2. האמת היא שאם קשה לך עם קור הכי טוב לנסוע עכשיו בעונה היבשה. בעונה החמה או הרטובה החל מאפריל בערך המסלול המומלץ הוא בהרי ההימלאיה בצפון הודו שם מן הסתם יותר קרץ.
3. כאמור, תלוי מה מעניין אותך ובאיזו עונה את נוסעת.
4. LONLEY PLANET או ROUGH GUIDE מהמהדורה האחרונה באנגלית הם ספרי הטיולים הכי טובים. כספר רקע כדאי לנסות את הספר של עזריאל קרליבך
5. הסיכוי לכך הוא נמוך, אבל ברור שמומלץ מאוד לא להיתפס עם סמים. אם כן נתפסים, צריך לנסות כל מאמץ לסיים את התקרית כמה שיותר מוקדם ובאיזה מחיר שזה עולה.
6. אולי תזמיני אותה להצטרף? יכול להיות הפתרון הכי טוב
7. תביאי בחשבון שאת צריכה להוציא כסף גם על טיסות, חיסונים, ביטוח, ויזות, קניות בסוף הטיול וכו'. אם אחרי כל זה נשאר 500$ לחודש ללינה, נסיעות אוכל וכו', אז לאנשים מסוימים זה יספיק ולאחרים לא.
תהני בטיול... -
הודו לבדא. עבודת הכנה רבה לפניך, וחבריי שענו לפניי התחילו לתת לך כיוונים כללים לטיול.
ב. אין בעיה למצוא חברים לטיול. אין בעיה לטייל בהודו לכל אורך השנה, כל פעם בחלק אחר.
ג. סמים זו לא שאלה מוצלחת בפורום הזה, שבד"כ עונים בו חבר'ה שקצת פחות בקטע של הג'אראס, הקססות, צ'ילום וכל היתר. אבל אם את בעניין, גם זו בהחלט לא בעיה בהודו. להשתדל מאוד לא להתפס.
ד. ממה שאני מריח אותך מהשאלה, 500$ קצת צפופים בהודו, אם שואפים חלק ניכר מהזמן בטיול להסתלבט, להירקב בנק' הידועות ופה ושם לעשות ראש. עוד 150$ לתקציב החודשי יעשו לך חיים יפים וטיול כמו שאת מעוניינת בו.
אם טעיתי, ובעצם את בונה על טרקים נון סטופ, אז 500$ זה סביר+-.
תבלי ותהני. -
הודו לבדהסיכוי שתהיי לבד בהודו הוא קטן, בעיקר אם תעקבי אחרי "העונות" של התיירים, במרבית האתרים בהם מבקרים בהודו הסיכוי שלך להיות לבד הוא אפסי. לבד הכוונה בלי תיירים אחרים, כי הודים ופרות תפגשי באמת בכל מקום, אולי למעט אי שם בהרים הגבוהים.
בענייני סמים, אני אענה לך ישירות ופוליטיקלי קורקט, הפורום הזה הוא לא המקום לשאול שאלות שמסתבכות עם החוק מכיוון שהוא חשוף מדי וציבורי מדי, עישון סמים בהודו לא חוקי ! בשום מקום!. לאנשי דת הודים מותר לכאורה לעשן וגם זה תלוי איפה. לפחות כדאי שתדעי את האמת הפשוטה שהיא לא בהכרח מתגלה במציאות.
אם יש לך סיכוי להיות דולפין, אל תסעי לבד, אם יש בנפש שלך צדדים קוטביים, אם תפיסת המציאות שלך לפעמים שגוייה בסטייה משמעותית מן הנורמה, אל תסעי לבד, הסיפור עם האנשים שהופכים להיות דולפינים הוא לא רק בגלל הסמים זה גם בגלל אופיה הפלורליסטי הקיצוני של התרבות ההודית שמאפשרת את קיומן של מגוון הפרעות או שונויות בתוך החברה, זה כמובן גם חלק מהקסם והשאלה היא באיזה צד את נוהגת לבחור בצד שמתבונן ומבין או בצד שרוצה להיות חלק מהשונות החריגה.
כאשה שמטיילת לבדה כדאי שתדעי כמה דברים, בראש ובראשונה אם משהו לא נראה לך או לא נעים לך תדאגי שזה לא יימשך, הלבוש משחק תפקיד חשוב בחשיפה שלך לעולם ההודי ולכן השתדלי לא להיות חשופה, למרות שתראי הרבה בנות מסתובבות בגופיה במיין באזאר או בקאסול זה מאד לא מכובד וזה משפיע על ההתייחסות אליך, בהודו נהוג שאשה לא מסתובבת לבד בלילות, לכן אני מציעה לך לאמץ את הנוהג ואם תרצי לצאת בלילה למסעדה או לגסטהאוס אחר תדאגי שלא תהיי לבד, עוד משהו, אנחנו הישראליות אוהבות להבליט את השחרור המיני שלנו כחלק מתפיסת חופש האשה, זה ממש מיותר בהודו ומביא לגירוי שהוא לא במקומו. נראה לי שכתבתי את רב הדברים החשובים, תהיי רגישה למה שקורה מסביב וכך תדעי כיצד להתנהג, כן כמו ברומא היה רומאי, זה מעולם לא הזיק לאף אחד, נהפוך הוא זו הדרך לפתוח שערים.
איפה ? תת היבשת פרושה לרגלייך תעשי חיפוש פה בפורום ותחזרי אם שאלות, נשמח לעזור.
כמה? לדעתי 500$ לחודש בהודו (לא כולל טיסות) מספיקים בהחלט, ולעומת התשובה הקודמת אני חושבת שככל "שנתקעים" יותר כך העלויות קטנות, ואילו טרקים עולים הרבה מכיוון שהם דורשים משלחת עם ציוד להבדיל מנפאל ששם אפשר לצאת רק עם פורטר ולמצוא את כל השירותים בדרך.
לאמא, היא צריכה לסמוך עליך, שם טמון הסוד שבבטחון, אם אמא לא סומכת סימן שיש לה סיבה טובה, אבל אפשר גם לעגן את הדאגה בכך שהיא תכיר את המסלול שאת הולכת לעשות, שתבטיחי לה שהיא תדע מכל שינוי שתעשי במהלך הטיול, ותוכלי גם לסכם איתה שתתקשרי פעם בשבוע או איך שנראה לכן, תהפכי אותה לשותפה, ספקי לה את כל הידע שתרכשי לקראת הטיול, תני לה הרגשה שלמרות המרחק תוכלי להתייעץ איתה ושיש לה מקום להביע את דעתה, ותקבעו היכן עובר הגבול בו הטיול יהיה שלך בלעדיה ובלי השליטה שלה.
אני לא מומחית בהורות וזה תמיד עניין כל כך מורכב אולי תוכלי להעזר במשהו ממה שכתבתי, בשורה תחתונה חשוב שכל אחת מכן תוכל לראות גם את המקום (תחושות, רצונות, פחדים) של השניה.
מצטרפת לגולני היקר והחכם ומקווה שתראי לאמא את מה שכולם כתבו פה בשבילך.