שאלה על לקיחת תרופות
-
שלום לכולם,
שאלה קצת מוזרה - אבל בכל זאת אשאל:
אני הולך לקחת איתי לטיול (בהודו נפאל ותאילנד)
הרבה מאוד תרופות (חברה שלי קצת פרנואידית בנושא)
בעיקר סוגי אנטיביוטיקה, תרופות נגד שלשולים, מלריה, כאבי ראש וכו'.
אבל מדובר בקרוב ל10 קופסאות שונות (!)
האם יש בעיה עם מעבר עם כמות כזו של תרופות בשדה תעופה?
האם יש בעיה לקחת את התרופות (התבליות מתכת) ללא הקופסא?
אני חושש שאולי יחשבו שהתרופות האלו הן משהו אחר וזה יכול לגרום לבעיות.
תודה רבה. -
שאלה על לקיחת תרופותמאחר ולא מדבר בתרופות שאמורות להילקח במטוס עצמו שימו אותן בתיק שנכנס לבטן המטוס והכל יהיה בסדר. -
שאלה על לקיחת תרופותאסור לשלוח תרופות בבטן המטוס שכן חילופי הטמפרטורה הורסות את התרופה. תאחסן את התרופות בקופסה פלסטיק סגורה וקח איתך למטוס. 10 קופסאות אינן כמות "מסחרית" . ליתר ביטחון קח איתך גם מרשם רופא או את הפתקית של התרופה. אני לא ניתקלתי אף פעם בבעיה. -
תרופותעצת אריזה בעניין התרופות - תפטר מקופסאות הקרטון, הן סתם תופסות נפח מיותר בתיק. תדביק עם סלוטייפ את הדפים שמגיעים עם הקופסה לחפיסה עצמה ותרשום עליהם את תאריך הקנייה.
והסר דאגה מליבך בעניין הכמות - לקחתי איתי הרבה יותר מעשרה סוגי תרופות. זו לא פארנויה ולא היסטריה - אתה לא יכול לדעת מראש מה יתפוס אותך ומה לא. קח, ותקווה להחזיר כמה שיותר מהן הביתה
-
תרופותתודה רבה על התגובות,
אני אקח באמת ללא הקופסאות.
-
עוד הערהתרופות ישראליות לשיעול שמבוססות קודאין לא חוקיות בתאילנד. -
עוד הערהלא חסרות בתאילנד תרופות מבוססות קודאין, אין בעיה עם זה.
גם לא ידוע לי על בעיה לגבי שינויי טמפ' במטוסים בטיסה של 12 שעות לכדור מצוי.
אנטיביוטיקה לבעיות קיבה בהחלט כדאי לקחת.
בגדול, אפשר למצוא כל כדור שזקוקים לו במדינות היעד, לא ממש חייבים לקחת מישראל. -
סליחה על התעית הציבור
אתה בטוח???
היה על זה מאמר איפה שהוא שאני לא זוכר
אה... פלאי הגוגל
חפש בלינקים האילה את המילה קודאין
ערן -
סליחה על התעית הציבור
אתה משעשע.
גם בישראל אסורה אחזקת קודאין כסם ובשתי המדינות יש תרופות המכילות קודאין. -
אהההה....כל יום לומדים משהו חדש
-
מיותר, חבל להוציא על זה כל כך הרבה כסףגם אני הייתי קצת פרנואידית בטיול הראשון וסחבתי איתי כל מיני סוגים של אנטיביוטיקה ותרופות. בדיעבד, הרופאים במזרח מצוינים, התרופות זמינות וזולות (בהודו למשל יש השתתפות של הממשלה בעלות התרופה והן מסובסדות). אני אפילו אגיד שבכל מה שקשור לזיהומי בטן וכו' - הרופאים במזרח מבינים יותר מהרופאים בארץ, בזכות הניסיון הרב שלהם עם מה שנפוץ במדינות שלהם.
לדעתי חבל על הכסף, קח איתך את המינימום הדרוש, אתה לא יודע אף פעם מה תצטרך בדיוק. שלשול יכול להיגרם ממיליון סיבות ובמקרה שזה לא נגמר אחרי כמה ימים עדיף ללכת לרופא שיודע מה הוא עושה מאשר לקחת אנטיביוטיקה כשאתה אולי צריך בכלל סוג אחר. -
מיותר, חבל להוציא על זה כל כך הרבה כסףנכון, אבל אם את חוטפת שלשול "סטנדרטי" ובקושי יכולה להרחיק את עצמך מהשירותים, זה לא בדיוק הזמן שבו את רוצה להתחיל לחפש בית מרקחת זמין.
כדורים כמו סטופיט, אקמול, סטרפסילס, וגם משהו נגד עקיצות או כוויות - הם בסיסיים ולא דורשים ללכת לרופא. מה גם שמדובר בסופו של דבר במוצרים לא יקרים שלא תופסים הרבה מקום בתיק.
-
לא מדובר כאן על סטרפסילס או אקמולשימי לב שהתייחסתי בעיקר לעניין האנטיביוטיקה. סטופיט, אקמול וסטרפסילס הם אכן דברים בסיסיים, לא לתרופות כאלה היתה הכוונה אלא לתרופת מרשם כמו אנטיביוטיקה. כשאין לך את הידע הרפואי לזהות מה לקחת, מתי ובאיזה מינון - זה מיותר ויכול להיות גם מסוכן. עדיף ללכת לרופא שיודע מה הוא עושה.
בטיול הראשון לקחתי איתי אנטיביוטיקה מסוגים מסוימים ובסוף הדברים שחטפתי בכלל הצריכו טיפול אחר לגמרי. שלשול יכול להיות סתם קלקול קיבה, אבל במקרה שלי זה התברר כאמבה (טיול מס' 1 בהודו) וחיידק הליקובקטר פילורי (טיול מס' 2 בהודו). שניהם הצריכו טיפול שונה ממה שיכולתי לתת לעצמי, ובמקרה מס' 2 גם שילוב של אנטיביוטיקה מסוגים שונים שרק רופא יכול היה לתת. כל מיני תרופות וסוגי אנטיביוטיקה שהבאתי מהארץ בהמלצת רופא ישראלי (שאמנם יודע מה הוא עושה אך עדיין לא יכול לחזות את העתיד) התבררו כמיותרים לגמרי וסתם עלו לי הרבה כסף. את התרופות שבאמת הייתי צריכה בסוף, קניתי במזרח במחירים זניחים.
כמובן לא צריך לרוץ לחפש רופא או בית מרקחת בשביל כל שלשול קטן, אבל גם לקחת אנטיביוטיקה בלי לדעת מה באמת גורם לשלשול ממושך, זה לא בדיוק רעיון טוב. מנסיון (לצערי רב...) הרופאים במזרח יודעים טוב מאוד לזהות כל זיהום ולטפל בו, לפעמים אפילו יותר טוב מהרופאים הישראלים.