עדשות מגע במזרח
-
היי.
רציתי לדעת לאילו מבינכם שטיילו במזרח עם עדשות מגע.
האם זה נוח וסביר? אני מתכוון לקחת עדשות יומיות [ שזה הכי נוח], אבל קצת חושש מפני זה. בגלל כל המים שמזוהמים וכל מיני כאלה שטויות...
מישהו טייל ושם עדשות מגע יום יום ? זה בסדר ? -
עדשות מגע במזרחמה הקשר בין המים לבין עדשות המגע? אתה לא שוטף אותן בתמיסה ייעודית?
טיילתי עם עדשות (קבועות, לא יומיות) במשך כמעט שמונה חודשים. אמנם לא כל יום, אבל חלק נכבד מהזמן ולא הייתה לי בעיה. ימים של נסיעות ארוכות (כלומר, למעלה מ12 שעות) השתדלתי לעשות עם משקפיים. כשאחת העדשות נעלמה במהלך טראק הוצאתי חדשה בדלהי, וגם איתה היה בסדר גמור. -
עדשות מגע במזרחהתכוונתי לעובדה שצריך ידיים נקיות (כמה שיותר) בשביל לשים עדשות. אחרי הכל זה העיינים שלך ולא רוצה שיכנסו חיידיקים.
בשביל ידיים נקיות צריך לשטוף אותם במים וסבון.
המים בברזים הם מזוהמים...
זה מה שהתכוונתי להגיד...
לא שאני שם את העדשות במים מהרז
-
עדשות מגע במזרחכל זמן שאתה הולך עם עיניים פקוחות נכנסים אליהן חיידקים, אם תעצום אותם אז או שאתה תיכנס בעמוד או שאיזה רכב יכנס בך.
מה עושים? -
עדשות מגע במזרחיכולה לענות רק לגבי הודו
מכירה את זה מהזוית של עדשות חודשיות, לא יומיות
בעיקרון רצוי שלא להישען בעיקר על עדשות כי כפי שאמרו המגיבים האחרים יש המון לכלוך וזוהמה שאתה לא רוצה שתיכנס לתוך העין שלך כאשר העדשה בפנים. באזור מדברי כמו לאדאק הייתי מוותרת על העדשות כמעט לגמרי כי יכנס לך חול לכל מקום. ויש את הנקודה שלפעמים אין מים זורמים באזורים נידחים יותר ואז איך בדיוק תשמור על תנאים סניטריים כשאתה מכניס ומוציא את העדשות?
מבחינת רכישה של עדשות או תמיסה, ברוב הערים (כולל לה) אין שום בעיה, מחירים יותר זולים מהארץ אבל לא בהרבה. -
עדשות מגע במזרחאתה גם לא רוצה, כך אני מניחה, שיכנסו חיידקים מזהמים לגוף שלך, ובכל זאת אתה מתכוון לאכול, נכון? לא צריך להכנס להיסטריה.
אם אתה לחוץ, קח איתך ג'ל חיטוי (הנד סניטייזר, מוכרים בכל סופרפארם וגם בהודו אפשר למצוא) ותחטא את הידיים לפני שתכניס את העדשות. אישית לא טרחתי.
-
עדשות מגע במזרחא. אין בעיה לטייל עם עדשות יומיות.באופן כללי, תקפיד על הגיינה וחלקים נוספים שלך, לא רק הרשתית, יודו לך
.
ב. מומלץ מאד להביא גם משקפיים. בנסיעות ארוכות במיוחד או ב"ימי חול" (ראג'אסטן, לאדאק וכו') הם אופציה מועדפת.
ג. תביא איתך קופסא חלופית לעדשות, כגיבוי למקרה של אובדן (למשל: הרכבת בבוקר את העדשות ושכחת את הקופסא במלון, וכבר יצאת לעיר הבאה). רוב האופטומטריסטים יתנו לך בחינם.
ד. ישנם רופאי עיניים מצויינים בהודו. במקרה הצורך, אפשר גם להוציא עדשות איכותיות או משקפיים איכותיים בזול בערים הגדולות (ראה בטיפים).
ה. שים לב: רוב ביטוחי הנסיעות כוללים סעיף מיוחד שפוטר אותם מאחריות לאובדן עדשות מגע. אנחנו גילינו את זה בדעיבד, לאחר שקופסת העדשות נשכחה באוטובוס מרישיקש.........
ו. גילוי נאות: הראיה שלי סבבה, ב"ה. אשתי היא זו שטיילה עם העדשות.
חודש טוב! -
עדשות מגע במזרחטיילתי בסין עם עדשות משהו כמו 3 חודשים עדשות שנתיות לא יומיות לא הייתה שום בעיה לגבי היידים אתה צודק אבל אם אתה באמת חושש אז תשטוף ידיים עם חומר חיטוי ללא סבון יש כאלו של סנו אני קניתי לדעתי זה על בסיס אלכוהלי אז לא בטוח כמה מומלץ לדחוף לעיניים אז אפשר לנסות גם נגיד מגבונים לחים למשל,ביננו אני בצבא הייתי מוציא ומכניס עדשות תוך כדי נסיעה בג'יפ סופה אז לא ביג דיל -
עדשות מגע במזרחטיילתי כמה חודשים בהודו עם עדשות יומיות,
היה מעולה.
אין בעיה של זיהומים (שמים בבוקר בחדר, כשיש מים וסבון, וכשזורקים בערב זה לא סוף העולם אם הידיים לא מחוטאות), כמעט ולא צריך חומרי השריה, רק כדאי לקחת חפיסה אקסטרה.
לדעתי האישית גם יותר נוח ממשקפיים - לא נופל / נשרט / נאבד וכו'.
תהנה!