זמנים בפטגוניה
-
עוד כשבועיים אני מגיע לבואנוס איירס(שהייה של כשבוע) ומשם התכוונתי להדרים לאושוואיה ממש בתחילת פברואר ולהגיע לקרנבל בברזיל.
אבל איכשהו נדמה לי שחודש לא ממש הולך להספיק לי בשביל לטייל בפטגוניה.
האם בכל זאת זה אפשרי? ואם לא, אז על מה מומלץ לוותר? ועל הדרך של הקרטרה אאוסטרל כמה זמן צריך להקדיש? ואיך מומלץ לעבור אותו? -
זמנים בפטגוניהאם אתה מתכוון לעשות הרבה טרקים אז חודש יכול להיות לחוץ.
אני לא עושה טרקים וטיילתי בארנטינה וצ'ילה חודשיים.
בטיול השני שלי שכרתי רכב מפוקון ל- 12 יום, והיינו בקארטארה ובעוד מקומות. בהחלט שווה, ואם אפשר על הקארטרה לא לוותר!!
אולי תנסה לקזז קצת מהשבוע בבואנוס..
ומקסימום, אם זה אפשרי, אחרי הקרנבל תחזור (אם תרגיש שהחמצת ולא הספקת), אולי אפילו תוותר על החלק הצפוני של ארגנטינה (אם לא יהיה זמן) ואחרי הקרנבל תחזור לחלק הצפוני - סלטה, מנדוסה, קורדובה וכו'..
איך מומלץ לעבור את הקארטרה? תכלס, אני חושבת שלמי שרוצה להרגיש חווית טיול אמיתית הכוללת התחברות למקומיים ולטבע, זה לעשות את הקארטרה בטרמפים ואופניים... -
זמנים בפטגוניהתראי, על בואנוס איירס אני לא כל כך רוצה לוותר, אני אהיה שם אצל משפחה, אולי בכל זאת אקזז יום-יומיים.
בכל מקרה לא חשבתי לטייל בערים הצפוניות של ארגנטינה לפני הקרנבל אלא ישירות מברילוצ'ה או מנדוסה(איך כדאי?) להגיע לברזיל.
לכן אני רוצה לקבל איזשהו מושג, גם אם קלוש לגבי הזמן הממוצע שאפשר להעביר בדרום ארגצ'ילה.
יש לציין שאני רוצה לטרק פה ושם, אך לא מסעות מטורפים שאורכים ימים רבים.
טיילת בכל ארגנצ'ילה חודשיים? כלומר כולל בחלקים הצפוניים של המדינות?
תוכלי אולי לפרט לי כמה זמן היית בערך בכל מקום בפטגוניה?
-
זמנים בפטגוניהבארגנטינה חוץ מאיגואסו לא טיילתי בצפון. בצי'לה טיילתי בכולה
אני לא זוכרת את הזמנים שהייתי בכל מקום.
טורס דל פיינה זה טרק מ- 3 ימים עד 8, יש לך אפשרות לבחור.
פיץ רוי - עשיתי מסלול של כמה שעות, אפשר גם לטרק עם לינה.
ברילוצ'ה הייתי 4 או 5 ימים
פוקון - גם 4 ימים בערך, בגלל מזג אויר
קארטרה - רכב ל- 12 יום
אושוויה לא הייתי
בגדול, נראה לי שתספיק בחודש, לא צריכה להיות בעיה, מקסימום חלק מהטרקים לא תעשה. -
זמנים בפטגוניההענין הוא איך אתה אוהב לטייל.
כפי שאתה מתאר לעצמך - לא תמיד התכנונים יוצאים טוב, לפעמים מזג האוויר לא מאפשר לצאת לטרק המתוכנן. לפעמים אוהבים מקום ורוצים להישאר עוד קצת... אם אתה לא אוהב להיות לחוץ ולהריץ דברים זה קצת בעיה. אם לא משנה לך להיות לחוץ ולעשות הכל מהר - אולי תספיק.
אני אישית הייתי בארגנצ'ילה ארבעה חודשים וזה רק דרומית לבואנוס!
(אבל עשיתי הרבה טרקים ארוכים של 4-5 ימים והיה לי מזג אוויר דיי גרוע בערך שבועיים בברילוצ'ה אז נתקעתי).בצפון ארגנטינה הייתי שבועיים וחצי וזה לא הספיק לי לכלום.
אבל שוב, זו שאלה של סגנון טיול...
תחשוב איך אתה אוהב לטייל ולפי זה תבנה את הלו"ז.
לפעמים כדאי לוותר על מקומות מסויימים כדי להנות יותר מאשר להספיק הרבה אבל לא להנות בהרבה הזה.
בהצלחה
צבי -
זמנים בפטגוניהקודם כל, תודה על התגובות, עזרתם לי להבין שחודש זה סביר אבל כרוך בויתורים מסוימים.
השאלה היא על איזה מקומות הייתם מוותרים בהתחשב ביחס בין הזמן שהם לוקחים לבין האטרקטיביות שלהם?
למשל, הבנתי שלמרות שאושוואיה יפה ויש דברים לעשות שם, הרבה מטיילים מחליטים לוותר עליה בגלל ש"היא סתם עיר קטנה" ומי שהולך לשם רוצה להגיד שהיה ב"סוף העולם"...
מה אתם אומרים?
כמה זמן אני מרוויח למקומות אחרים אם אני מוותר על תענוג "סוף העולם"?והאם שווה באמת לוותר? -
זמנים בפטגוניהעל מה לוותר?? שום דבר, אי אפשר להמליץ לך על מה לוותר, זה קשה
אני יכולה להמליץ לך לא לוותר על הקארטרה.
באושוויה לא הייתי, אני יודעת שהרבה מגיעים לשם בשביל החותמת על הדרכון - סוף העולם...
אפשר אולי להחליט או פיץ רוי או פוארטו נטלס
זהו, אל תנסה לתכנן יותר מידי, מספיק לתכנן בכללי את הכיוון ולהשאיר מקום לשינויים -
על מה לוותר? מי יודע?א"א להגיד על מה לוותר כי כל אחד לוקח כל מקום אחרת. אני מכיר אנשים שממש נהנו במקום שאני ממש לא וכן להפך, אני ממש נהניתי והיה מדהים ואחרים אמרו - חבל שבזבזנו את הזמן על זה.
בגדול ההמלצה שלי היא לזרום.
לראות איפה נהנים איפה לא, לא לתכנן דברים מאוד מדויקים שיכולים להתפקשש ולהרוס את כל שאר הלו"ז.
אם אין לו"ז - הוא לא יכול לההרס!
(אני יודע שזה קצת בעיה כי אין לך הרבה זמן, אבל ככה אני מאמין)
-
זמנים בפטגוניההיי
לא מזמן התפרסם באתר בלוג על טיול בפטגוניה. כדאי לקרוא, זה יכול לסייע