ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מסלול טיול לאוסטריה

פורום אירופה
    10
    28
    7391
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • doitchmoti
      doitchmoti נערך לאחרונה על ידי

לאחר ההערות שקיבלתי על המסלול ערכתי אותו מחדש.אשמח לקבל הערות והארות למסלול רצוי שיהיו מפורטות.כגון ביום מסויים להוריד או להוסיף מקומות.הנני מזכיר מדובר בשתי זוגות דתיים אשר אינם נוסעים בשבתות.ואוכלים כשר.כך שלשבת בבתי קפה ולאכול עוגה או לאכול במסעדות אינם באות בחשבון כך שמירב הזמן ינוצל לטיולים.להלן המסלול:
      14/08/11 יום ראשון המראה בשעה 6:00 ונחיתה בשעה 9:15 במינכן לקיחת הרכב ונסיעה לזלצבורג,ביקור בזלצבורג.
      15/08/11 יום שני מסלול מזלצבורג לזלצקמרגוט.ביקור ב-סט.גילגן,סט.וולפגנג,באד אישל,אגם גוסאו,אגם הלשטאטר,הלשטאט,אגם טופליצזיי,מצפון לכפר אלטוסזה דרך פנורמית בשם LOSER PANORA MASTRAASSE,גמונדן,אגם אטרזיי, מונדזיי,נסיעה ללינץ.
      16/08/11 יום שלישי מסלול מלינץ לווינה ביקור ב-לינץ,כפר מריה טאפרל,מלק,דירנשטטיין,טולן,נסיעה לוינה.
      17/08/11 יום רביעי וינה
      18/08/11 יום חמישי ברטיסלביה טיול שורשים של הזוג שאיתו אנו נוסעים
      19/08/11 יום שישי וינה
      20/08/11 יום שבת וינה
      21/08/11 יום ראשון בבקר גמר ביקור בוינה נסיעה לגראץ וביקור.
      22/08/11 יום שני מסלול מגראץ לקלאנגפורט ולמעברים ביקור ב-חוות פיבר,MAGDALENSBERG,מצודת הוכאוסטרוויץ,אגם אוסיאכר,מילשטאט,מעבר גרוסגלוקנר,ליינץ,נקודת תצפית KASERECK,פניה ל-FRANZ JOSEFS HOHE,קרחון PASTERZE,שערון פושר,פסגת האדלוויס,נסיעה לזלצבורג.
      23/08/11 יום שלישי מסלול מזלצבורג לבאדגסטיין,לקיצבוהל לכיוון אינסבורוק,ביקור ב-מכרה המלח על גבעה בבאד דורנברג,מפלי גולינג,מערות הקרח אייסריזנוולט,באדגסטיין,צל אם זיי,האגם המלאכותי MOOSERBODEN,קיצבוהל.
      24/08/11 יום רביעי מפלי קרימל,מאיירהופן,אינסברוק,
      25/08/11 יום חמישי מסלול מאינסבורג לברגנץ דרך סט.אנטון ומעבר ארלברג ביקור ב-מנזר סטאמס,מפלי שטויבן,סלדן,עליה ברכבל לפסגת HOHE MUTT,לאחר מכן אופציה ראשונה נסיעה בכביש 316 סט.אנטון.אופציה שניה במידה והראות טובה ויש מספיק זמן נסיעה בכביש 188 לגשר טריזאנה בריקה,SCHRUNS,פלדקירך,ברגנץ,שעה 17:30 נסיעה לשדה התעופה של מינכן והחזרת הרכב.המראה לישראל בשעה 22:30 נחיתה בישראל יום שישי בשעה 03:20.
      הנני שוקל גם אפשרות שביום ראשון 21/08/11 בבקר לוותר על גראץ ולנסוע מוינה ישירות לחוות פיבר ולחלק את התוכנית של יום חמישי 25/08/11 ליומיים.
      תודה מראש לכל המתיחסים
      לילה טוב ושבת שלום
      מוטי
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • חמוטל69
        חמוטל69 נערך לאחרונה על ידי

מסלול טיול לאוסטריה
        למוטי שלום!
        אתייחס רק למקומות בהם הייתי בעצמי ואלה הם המתוכננים אצלך בין 22.8-24.8. במילה אחת-עמוס! גם אם אתם שני זוגות אתלטיים ביותר אין שוב אפשרות בעולם שתספיקו את מה שתכננת לימים אלו. רק הנסיעה ממקום למקום לוקחת זמן ולא הבאת זאת בחשבון כלל. מדובר באוגוסט-חודש עמוס בכבישים ורוב הכבישים שבהם תיסע אינם אוטוסטרדות כמו זאת שמביאה אותך ממינכן. רק הטיפוס והביקור במערת הקרח לוקח 4-5 שעות. זמן לקפה-אפילו זמן ללכת לשרותים לר השארת! אתה חייב לדלל את המסלול-תפסת מרובה לא תפסת.
        שבת שלום
        • doitchmoti

מסלול טיול לאוסטריה
          תודה
          איזה מקומות היית ממליצה להוריד.
          אגב ציינתי שאני מתלבט האם להוריד את גרץ ביום ראשון בבקר ולנסוע מוינה ישר למעברים כפי שמתחיל המסלול ביום שני ואז לפנות יום נוסף למסלול המצויין לאחר מכן
          שבת שלום מוטי
          • bsayar
            bsayar נערך לאחרונה על ידי

מסלול טיול לאוסטריה
            בקשר לגרוסגלוקנר. אתה פרקתה אותו לאתרים שונים, אבל בפועל זה אתר אחד שלנסוע בו לוקח כמעט יום שלם. אתה גם עושה אותו כחלק מהדרך. כתכנון בבית זה נראה מאד הגיוני, אבל בפועל זה בעייתי. אנחנו למשל נפלנו על זמן גשום יחסית מה שכמעט וגרם לביטול יום הטיול באתר הזה. בזכות העובדה שהיינו כמה ימים באזור זלצבורג יכולנו לבחור את היום בו מזג האויר יפה ביותר. זה היה כרוך בנסיעה קצת מעיקה אבל בגלל מזג האויר הבעייתי ברוב ימי הטיול, זה מה שאיפשר לנו לטייל שם. כמו כן בגלל היום הארוך, עלולה להיות לך בעיה למצוא צימר בסופו ולכן אתה צריך צימר מוזמן מראש.
            חוץ מזה יש לך בעיה של ימי השכרה מיותרים של רכב. אתה נמצא בוינה 3 ימים עם רכב שאתה משלם עליו, אבל הוא עומד.
            אני מניח שגם לברטיסלבה אתה לא צריך רכב אלא רק לעבור ממקום למקום.
            תנסה לחשוב על טיסה וחזרה דרך וינה, או שילוב רכבות במסלולים מינכן-וינה, וזלצבורג-מינכן. ואז אתה נוסע ברכבת לוינה. לוקח רכב אחרי כמה ימים ונוסע לבטיסלבה, או נוסע לברטיסלבה ברכבת. את הדרך לזלצבורג אתה עושה דרך עמק הווכאו (מלק לינץ) כאשר את הדרך הארוכה אתה שובר על ידי לינה בלינץ) מטייל באזור זלצבורג. לפי כמות הימים שברשותך כלל לא בטוח שכדאי לך לנסוע גם לטירול, כלומר במקום המערבי ביותר זה מפלי קרימל. מחזיר רכב בזלצבורג ונוסע ברכבת למינכן, למנוע קנס החזרה במדינות שונות. לאחר לינת לילה במנכן מנצל את יום הטיסה ככל האפשר לטיול במינכן.
            • doitchmoti

מסלול טיול לאוסטריה
              תודה.
              לגבי הטיסה שהצעת הכרטיסים מכורטסים ולכן לא ניתן לשנות.
              לגבי הרכב נכון שישנם ימים שלא אשתמש בו כגון שבת וברטיסלביה ששם לא ניתן להכנס עם הרכב.אבל אני מתאר לעצמי שבוינה לאתרים שהינם מרוחקים מהמרכז אשתמש ברכב.ההצעה שהצעת לגבי רכבת הינה פחות נוחה לגבינו שכפי שציינתי שאנו דתיים ומלבד המזוודה עם בגדים כל משפחה נסחבת עם מזוודה נוספת עם אוכל מהארץ.ועל נוחות צריך לשלם לקחתי זאת בחשבון.למה שלא התייחסת וזה מעניין אותי לוותר על גראץ ואז ביום ראשון מוקדם בבקר לנסוע מוינה למעברים ואז מתפנה יום נוסף לטירול
              שבת שלום
              מוטי
              • bsayar

מסלול טיול לאוסטריה
                חלק מהימים שלך באזור זלצבורג עמוסים מאד, וקח בחשבון שלא הכל תספיק. כדאי לך לבנות את המסלול כך שתתחיל מהמקומות היותר "שווים" לדעתך לפי מה שקראתה בטיפים וספרים, ותאפשר לך "לחתוך" מקומות שנמצאים נמוך יותר בסדר העדיפויות לפי התקדמות הטיול.
                לגרוסגלוקנר, כפי שאמרתי כדאי לתת לפחות 2 ימים אפשריים, כדי שאם תיפול על יום בעייתי לא תפסיד אותו (כלומר מיני כוכב לישון שני לילות באותו מקום כאשר יום אחד מתוכנן לגרוסגלוקנר ויום שני לאתרים אחרים בסביבה). זה בכל זאת אוגוסט אז אולי יש פחות ימים גשומים ואולי אין ברצף אבל כדאי להתארגן על גמישות מסויימת.
                למפלי קרימל אפשר לנסוע ביום מטפטף אבל לא גשום מאד. אני מקווה שזה שאתה באוגוסט יעזור.
                • gil951
                  gil951 נערך לאחרונה על ידי

מסלול טיול לאוסטריה
                  תנסה ליצור רצף במסלול,אם אתה כבר בגרוסגלוקנר אז תמשיך למפלי קרימל,מאירהופן,אינסברוק במקום לחזור לזלצבורג.23.8 יום עמוס,קח בחשבון שמערת הקרח לוקח כ-4 שעות ברוטו לעשות
                  • טל10
                    טל10 נערך לאחרונה על ידי

מסלול טיול לאוסטריה
                    היי מוטי
                    המסלול המתוכנן ל15 עמוס מאוד. רק הנסיעה בכבישים תיקח לכם כמעט את כל היום. לאגם גוסאו מגיע קצת יותר זמן גם אם אתם לא מתכוונים ללכת מסביבו(מסלול קל ויפה - כשעה וחצי בנחת). גם להלשטט והאגם צריך יותר זמן ממה שאתה מקציב.
                    לכל מה שאתה הכנסת הייתי מקציבה יומיים.
                    אגם גוסאו אגם וולפגנג
                    אגם גוסאו(גודל:19.15KB)אגם וולפגנג(גודל:17.42KB)

אגם גוסאואגם וולפגנג
                    • doitchmoti

מסלול טיול לאוסטריה
                      תודה
                      מה היית ממליצה להוריד באותו יום
                      מוטי
                      • doitchmoti

מסלול טיול לאוסטריה
                        תודה
                        לא הצלחתי להבין את כוונתך כי הרי לזלצבורג או לאיזור אני חוזר רק ללינה.וממשיך למחרת ברצף ורק פיצלתי את המסלול ליומיים על מנת להקטין את העומס.אם נראה לך חלקה אחרת אודה לך באם תציין מה היית עושה ביום שני ה-22/08/11 ביום שלישי 23/08/11 וביום רביעי 24/08/11 כיצד היית מחלק באופן שונה ממה שאני חילקתי
                        תודה מוטי
                        • תמי
                          תמי נערך לאחרונה על ידי

מסלול טיול לאוסטריה
                          נראה לי שבגלל כמות האתרים שאתה רושם ליום אחד - וכבר בשרשור הקודם אמרו לך שזה הרבה הרבה יותר מידי, השאלה הנכונה היא לא מה להוריד מהרשימה הבלתי אפשרית, אלא בעצם אתה צריך להתחיל אחרת לגמרי: לרשום בכל יום טיול מחוץ לעיר שניים שלושה אתרים מרכזיים בלבד, ולשאול בפורום, אם נראה שצריך להוסיף, ואם כן, מה מומלץ. כתבת בעבר שאתה מסתמך על הספר פספורט בקביעת המסלול, אז אתה בודאי יכול לקרוא קצת על המקומות שרשמת, לחשוב כמה זמן אתה רוצה להקדיש לכל אחד מהם ולבחור מבניהם את הכי מעניינים.
                          • doitchmoti

מסלול טיול לאוסטריה
                            תודה
                            אגב המסלול נבנה גם מספרו של יעקב רוזמרין בנוסף לפספורט.
                            לגבי הערתך המסלול בנוי ממה שנרשם בכוכביות בספרו של פספורט.וגם לא כל המקומות שסומנו אכן מופיעים בתוכניתי.אם הייתי מבקר במקומות האלה הייתי יודע מה להוריד .אבל מכיוון שטרם ביקרתי אני מציין את המקומות ומבקש להעזר בכאלה שכבר ביקרו באזורים אלה האם לדעתם עדיין צריך להפחית אתרים ואיזה ולא כפי שציינת את השיטה ההפוכה
                            שבת שלום
                            מוטי
                            • bsayar

מסלול טיול לאוסטריה
                              אם תתכנן רק לפי ספרים, לא תצליח להבין איך מתכננים טיול. הספר מביא את כל מה שיש באזור, וממנו צריך לסנן הרבה.
                              תסתכל בטיפים, בסיפורי מטיילים ובבלוגים. שם תראה מה אנשים ראו ביום אחד, ושם תבין מה אפשר להספיק, לפעמים הם גם מביאים את האילוצים שבגללם בחרו את האתרים השונים, וגרמו להם לוותר על אתרים אחרים. לפי זה תבנה שלד שפוי, לידו תכין כמה אלטרנטיבות למקרה שדברים לא יסתדרו או שתשמע על משהו מעניין במיוחד כמו פסטיבל חד יומי שיספר לך עליו בעל הצימר.
                              כמו כן תבדוק בטיפים, יש מקומות חדשים שעדיין לא הופיעו בספרים וכדאי להיות בהם.
                              ותמיד תכין סדרי עדיפויות, כי לפעמים דברים לא מסתדרים כמו שמתכננים ויש צורך בשינויים ובויתור על מקומות שתכננת להיות בהם.
                              • glasha
                                glasha נערך לאחרונה על ידי

מסלול טיול לאוסטריה
                                הי מוטי
                                התייחסות ספציפית לגבי ה- 16. נסיעה בעמק הווכאו- הייתי מוותרת על לינץ לגמרי. עיר גדולה יפה אבל לא מתקרבת לוינה ואפשר לוותר עליה אלא אם יש "חובות" שאתה מוכרח. הייתי מתרכזת ביום כיף לאורך דנובה. מבין העיירות שציינת מריה טפרל - עיירונת נעימה עם כנסייה לא גדולה, תצפית לא רעה ובתי קפה נהדרים אבל אלה לא מעניינים אותך עד כמה שאני זוכרת מהאשכול הקודם. קרמז, דירנשטיין, מלק - נניח עד גרייר לעבור לצד השני של הדנובה ולחזור לאט ובכיף לוינה כולל סנט פולטן אולי וטולן. יום טיול נפלא על הדנובה עם נופים נהדרים.

אלונה

• gil951

מסלול טיול לאוסטריה
                                  ב 24 הייתי ממליץ לך להוסיף את rattenberg (האוסטרית,שים לב שיש גם בגרמניה),עיירה נחמדה עם מדרחוב חמוד,ואת גשרי העץ מעל ערוץ הנחל ב STANS טיול בטבע כשעה לכל כיוון.
                                  • טל10
                                    טל10 נערך לאחרונה על ידי

מסלול טיול לאוסטריה
                                    היי מוטי
                                    לגבי ה15 שוב, לטעמי ולטעמי בלבד
                                    המסלול יכול להיות: מזלצבורג לאגם גוסאו - הלשטט - באד אישל - אגם וולפגנג(לבחירתך סט. וולפגנג או סט. גילגן,לא שתיהן)בסט. וולפגנג רכבת שיניים לשאפברג מומלץ במזג אוויר יפה. בסט. גילגן רכבל גם תלוי מזג אוויר. בשלב הזה כבר תצטרך לחשוב על לינה. על לינץ הייתי מוותרת ובמקום הייתי מכניסה עוד חצי יום בזלצקמרגוט עם אוריינטציה לעמק הדנובה ווינה.
                                    • doitchmoti

מסלול טיול לאוסטריה
                                      תודה ושבוע טוב
                                      באותו יום יש לי גם את אינסבורק שהינה עיר מרכזית.שאליה אני רוצה להגיע עד הצהריים.על מנת להספיק לראות משהו.מכיוון שלמחרת אני רוצה לצאת מוקדם לאיזור טירול על מנת להתרשם גם מאיזור זה.ולכן קשה לי להאמין שאספיק להוסיף משהו ביום זה אלא רק אם אחליט להוריד לגמרי את אזור טירול.ולמחרת כפי שראית אני חייב לעזוב את אוסטריה לכל המאוחר בשעה 17:30 על מנת להספיק לטיסה ממינכן שיוצאת בשעה 22:30
                                      מוטי
                                      • doitchmoti

מסלול טיול לאוסטריה
                                        שבוע טוב ותודה
                                        אני באמת אשקול לותתר על לינץ כי עוד מישהו המליץ לי על כך מעבר לזאת ראתי שהמסלול נשאר כפי שרשמתי מלבד שהוספת את קרמס שהופיע במסלול הקודם ובמסלול החדגש לא כללתי.אגב אם אגיע ללינץ זה יהיה רק ללינה בסוף יום שני ותחנת ביניים למלק
                                        מוטי
                                        • gil951

מסלול טיול לאוסטריה
                                          שבוע טוב,צודק,מפלי קרימל 20 דקות עליה במונית לחלק העליון ומשם שעתיים בירידה.כשעה וחצי מכאן לאיסברוק אם אתה רוצה להספיק להנות מהעיר אז אפשר לוותר באמת על השאר שהמלצתי-לא חובה
                                          • glasha
                                            glasha נערך לאחרונה על ידי

מסלול טיול לאוסטריה
                                            מוטי, טעות שלי, היה נדמה לי שאתם יוצאים ב- 16 מוינה וחוזרים אליה. קרמס נמצאת על אותו ציר מלינץ לוינה ואם אין זמן אפשר לוותר עליה. מלק ודירנשטיין בעיניי הרבה יותר מלהיבות.

שבוע טוב,

אלונה
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון