ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שאלה בעינייני נימוסים....

פורום תאילנד
    5
    6
    1708
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Bee
      Bee נערך לאחרונה על ידי

מתי והאם מקובל להשאיר טיפים בתאילנד? למדריכים? מלונות (אנשי שרות)? מסעדות? ובטח יש עוד כמה פונקציות....
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • שושי
        שושי נערך לאחרונה על ידי

בעיניי כסף, אם מלונות , טיסות, שילמת מהארץ, כל היתר זה במזומן, לעולם לא לקחתי טראבל צ'ק, אז לא יודעת, אנו לוקחים מזומן, ושני כרטיסי אשראי.
        טיפים נותנים לכולם, זה מכה בתאילנד.
        בטיול על פילים, קחי רזרבה של 20 באט, אחרת ילך לך הרבה מאוד כסף, כי זה הלך ככה: הבחור שעוזר לך לעלות לפיל, וזה שעוזר לרדת, זה שמוביל מקבל יותר, הוא גם עובד קשה לזה, מכין לך זר פרחים מהדרך וכל מיני, ומספר לך, איך הוא המפרנס היחיד של משפחתו בבורמה.
        אחר כך נכנסים לרחיצה בנהר, אז שוב, זה שעולה וזה שיורד Smile
        העיקר, כולם מצפים ממך לטיפ, הגובה יהיה לפי שירות, מדריכים בטיול, אם הם נחמדים ועוזרים במיוחד, בטיולים קצרים ומאורגנים, אני נותנת 100 באט, טיול פרטי של כמה ימים, סיפור אחר, חושבת שאפילו 1000 ליום..
        ולנהגי מוניות, ולבל בוי, ולשוער במלון, ובמסעדה, ולחדרנית, זה לא נגמר....
        • Bee
          Bee נערך לאחרונה על ידי

לפי מה נותנים? זה נניח כמו בארץ? 10-12 אחוז?
          אני לא רוצה לצאת לא נימוסית...
          • איתן ששון
            איתן ששון נערך לאחרונה על ידי

אני נותן במסאג'ים 50 באט טיפ ואם היה ממש טוב גם 100 באט
            במסעדה 10-15 אחוז
            במוניות בבנגקוק מעגל כלפי מעלה.
            לחדרנית הייתי נותן כל יום 20 באט והיא היתה שמחה וצוהלת.
            וזו לא מכה... Laughing האמת שאני די נהנה לתת טיפ מכיוון שהשרות הוא מעולה,תמיד מלווה בחיוכים קידות וכו'
            אז יוצא לך לתת 20 שקל טיפ ביום במקסימום,יחסית לשרות שמקבלים שם זה ממש לא הרבה.
            • ccshlomo
              ccshlomo נערך לאחרונה על ידי

מקובל לתת טיפים בתאילנד אבל לא רצוי להגזים.
              טיפ של 50 באט למסאז' הוא סביר בלי קשר לשאלה אם הוא עלה 180 או 250 באט.
              למונית לעגל כלפי מעלה. אבל, גם על נסיעה שעלתה 71 באט וגם על כזו שעלתה 79 באט אין שום צורך לשלם מעל 80 באט.
              מסעדות, אם הן דוכנים תאילנדים 20 באט יתקבלו בברכה בלי קשר לשאלה כמה עלתה הארוחה. בכאלה שפונות לתיירים 10% זה סביר. תיירים מאירופה ברוב המקרים לא משאירים כלום וזה די מכוער בעיני.
              במדריכים ואנשי שרות במלונות אין לי מושג. לא הדריכו אותי וישן רק בגסטהאוסים בהם זה לא מקובל. אבל טיפ למדריך נראה לי סביר סביב ה 100 באט לאדם ליום מלא.
              • meninblack
                meninblack נערך לאחרונה על ידי

תשובה.
                באיזורי התיירות כול נותני השירותים מצפים ממך לטיפ. אבל, גם אם לא תשאירי לא תראי פרצוף זועף או מאוכזב.
                אני אתן דוגמא קטנה. ידידה שלי עובדת בספא פנים בקניון הג'אנסילון שבפטונג. ולפעמים הייתי שם מסתכל שעות על הלקוחות (אני די בן בית שם) ורואה איך אנשים יוצאים מהספא בלי לתת טיפ. אני כל פעם שאלתי את ידידה שלי, תגידי, זה לא מעצבן אותך? היא עם חיוך תאילנדי אופייני אומרת לי שממש לא, מי שלא רוצה להשאיר זה זכותו.
                אני באופן אישי יודע שהטיפ מאוד עוזר והולך בד"כ לאוכל היומי של אותו עובד.
                בשיחות פנימיות של התאילנדים הישראלים הם דווקא באמצע מבחינת טיפים לעומת הגרמנים, השוודים, הרוסים וכו'...
                המבקרים ממדינות ערב (לא האיראנים) דווקא משאירים טיפים יפים יחסית.

העצה שלי זה תשאירי טיפ בהתאם להרגשה שלך. את לא חייבת להשאיר, אבל בשביל ההרגשה הטובה וגם הטיפ מאוד עוזר להם מבחינה כלכלית.

את סוף השנה חגגתי בפוקט ובמלון הייתה חדרנית כ"כ מקסימה (דווקא ויאטנמית) שניקתה לי את החדר כ"כ היטב ותמיד הייתה חייכנית ונעימה שנתתי לה 1000 באט לשנה החדשה. היא הייתה כ"כ בהלם והחלה לבכות והפנים שלה היו כ"כ מאושרות שבאמת הרגשתי שעדיף לעשות מישהו מאושר מאשר ללכת לשרוף את ה-1000 באט האלה על עוד איזה שטות שאני לא צריך.
                • 1 / 1
                • פוסט ראשון
                  פוסט אחרון