טיפ פאטייה
דרוש היה לי הרבה זמן והרבה ניסיונות ניסוח לכתוב את הטיפ הזה כי -
קיימות הרבה רגישיות לגבי פאטייה ובעיקר בנושא המוסרי ערכי.
וכדי לא לחטוף מקלחת קרה על חוסר התייחסותי עם הנורמות המוסריות הלקויות שלי אז אני לא מתייחס בכלל לאספקט הזה של פאטיה.
מה גם שאין לי הרבה מה לחדש בעניין ונסיוני הוא דל לחלוטין ולמעשה הוא עדות שמיעה בלבד.
ולכן התייחסותי לפאטיה תהיה כאל אתר תיירות בלבד, אתר אליו באים המוני תיירים.
משפחות עם ובלי ילדים וגם המוני אנשים בודדים.
המלצות על אתרים תוכלו למצוא בכתבה של גולנוש שריכז את כל האטרקציות וחבל להכביר דברים
http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/th-1051838
כדאי להתעלם מתחילת השרשור ולהתעמק במה שכתב גולנוש
פאטייה נמצאת כ שעתיים נסיעה מבנגקוק באוטובוס , אני נסעתי מתחנת מוצ'יט באוטובוס VIP
על תחבורה לפאטייה ובתוכה תמצאו מידע כאן
http://www.pattayacity.com/transport.html
פאטייה בנויה מכמה (4) רחובות אורך עיקריים
http://www.pattayacity.com/maps.html
הרחוב הקרוב לים נקרא מס'1
השני נקרא מס' 2
השלישי נקרא בוקאו
והתחבורה הציבורית -הסונגטאו נעים בשלושת הרחובות האלה בהתאם לכיווני התנועה חלקם אף נעים במעגלים ותמורת 10-20 באהט אפשר לנסוע מקצה לקצה.
פאטייה זולה בהרבה לעומת אתרי חוף אחרים בתאילנד – הן במלונות והן באוכל.
מזנון ארוחת בוקר מערבית בכמה בתי מלון לא רחוק מהגסט האוס של שמעון מחיריהן נעו בין 99 ל110 באהט אני אכלתי בזה של ה 110 באהט בפינת סוי 10 עם רחוב מס' 2 מזנון עשיר מאד!!!!.
במחיר הזה מקבלים במקומות אחרים שני טוסטים וביצי יונים ....
מבחינת לינות המחירים זולים בכ 30% מפוקט או מקומות אחרים .
לנתי בגסט האוס של שמעון
http://www.2all.co.il/web/Sites/zionhousepattaya/DEFAULT.asp
שאין מילים בפי אלא לשבח – מיקום מרכזי מצויין ,יחס מצויין, נקיון מופתי, טיפול מעולה, שמעון מהווה כתובת להמון חברה צעירים המגיעים לפאטיה ובאים אליו להתייעץ.
בקיצור מאד מאד מומלץ.
באיזור הגסט האוס יש את כל השירותים האפשריים – החל מ כמה 7/11 ופמילי מארט, מסעדות, שירותי כביסה , תיקון ותפירה, בתי מרקחת, שווקי אוכל ושווקי בגדים.
בילויים בפאטיה
אז יש המון משפחות שבאות לפטייה.
אתה רואה אותם מטיילים בקניונים על החוף ובאתרים, עם ילדים וגם בלי ילדים בזמני הרוסים כבשו את פאטייה
יש הרבה מה לעשות גם עם ילדים וקיראו בתיאור של גולנוש.
חוף הים – לא ברמה של פוקט אבל בהחלט נעים.
קצת יותר צפוף אבל עדיין נעים לרבוץ בו בכיסא נוח ביחוד למי שאינו חולה על רחצה בים.
השמועה אומרת שהמים אינם כ"כ נקיים אני לא ראיתי שום ליכלוך בעין בלתי מזויינת.
תמורת כ 20 באהט אפשר לנסוע בסונגטאו לחוף ג'ומטיין כ 15 דקות נסיעה, החוף נראה כמו החוף של פאטייה אבל אומרים שהמים הרבה יותר נקיים
שירותי החוף די זהים בשני החופים – מסעדות חוף מזנונים רוכלים......
יש אי לא רחוק – כ 40 דקות הפלגה – עלות ההפלגה כ 30 באהט שבו המיים הרבה יותר נקיים אבל הצפיפות בו גדולה מאד, יתכן שבעונות אחרות פחות צפוף שם.
מגיעים אליו מהנמל ולנמל מגיעים בסונגטאו מרחוב בוקאו עד לקצה הוולקינג סטריט ומשם בדרך כלל יש עוד סונגטאו לרציף .
אוכל
יש המון מסעדות עם אוכל מערבי בפאטייה – יחסית לא יקר ארוחת ערב בופט באותו מלוןשבו אכלי ארוחת בוקר ב190 באהט אבל אלה לא ענינו אותי
אצל שמעון בגסט האוס יש מסעדה עם אוכל ישראלי מאד טעים ולא יקר .
יש בקצה רח' בוקאו לא רחוק מקניון הפלפונים והמחשבים לא מעט מסעדות מזרחיות/ערביות/לבנוניות ממש לא זולות!!!
והאוכל לא משהוא.....
אבל אני מעדיף את האוכל התאילנדי!
אז ממש ליד הגסטהאוס ברח' בוקאו ימינה מהגסט האוס יש מסעדה תאילנדית מצויינת ליד בית המרקחת יש שם תפריט באנגלית המחירים ברצפה כ 70- 100 באהט לארוחת צהרים /ערב והאוכל מאד טעים
ואם ממשיכים ברחוב הזה עוד קצת יש פניה חדה שמאלה יש עוד מסעדה טובה גם שם תפריט באנגלית ואוכל מעולה ולא יקר המחירים כמו בראשונה.
שמאלה ברח' בוקאו כ 200 מטר ממש אחרי הפמילי מארט יש שוק לילה עם דוכני אוכל מאד טעים.
תבשילי קארי למינהם , ברביקיו ,דגים ,קינוחים... ודברים לא מזוהים......
מעבר לשוק הזה יש שוק של מוצרים טריים פתוח בעיקר בבוקר.
קניות
מול היציאה מסוי 10 לרח מס'2 יש קניון בשם "מייק" בקומת הקרקע יש מכירות של "מותגים"?
במחירים ממש זולים כדאי לעשות שם סריקה.
ימינה משם ברח' מס 2 כ 100 מטר לכיוון קניון סנטרל יש שוק בגדים ועוד במשך היום והערב גם שם המחירים סבירים.
שווה לבקר בקניון סנטרל גם אם לא קונים בו וביחוד באיזור המזון בקומת הקרקע .
יש אאוטלט בפאטייה שצריך לנסוע אליו בסונגטאו ספיישל הייתי ולא ראיתי מציאות אולי בגלל שזו היתה עונת התיירות בשיאה....
מי שכבר קנה והבגדים קצת גדולים וצריך תיקון ברח בוקאו ליד בית המרקחת שליד המסעדה התאילנדית יושבת אישה שעושה תיקונים בזיל הזול.
מסאז'
מי שרוצה לעשות מסאז' אמיתי שיתעלם מכל המקומות המיופיפים עם המסז'יסטיות הצעירות והמזמינות......
רח ' הבוקאו מלא מכוני "מסאז'" כאלה
אבל באותה פניה חדה שמאלה שהזכרתי בנוגע למסעדה – אז מולה יש מכון מסאז' המסז'יסטיות מבוגרות ומקצועניות!!!!
בצד השני של הבוקאו – אחרי השוק יש כמה מספרות ומולן יש עוד מכון מסאז' שגם שם העובדות אינן פרגיות ויודעות את העבודה ממש טוב.
בשתיהן עשו לי פוט מסאז' מעולה. המחירים כ 100 באהט לשעה
לסיכום
מי שרוצה לטייל בפטייה בהחלט יהנה ממנה כי יש הרבה מה לעשות בה ובג'ומטיין השכנה, גם למשפחות וגם עם ילדים.
יש מגוון עצום של בתי מלון ןגסט האסים בכל הרמות.
ולמרות שבמקומות מסויימים ולמען האמת די הרבה רואים את העובדות כ"מוכרות מזון" הן אינן מציקות, ביחוד לגברים שמלווים באשה,ולבטח עם ילדים הן אינן נטפלות, כך שאפשר בהחלט להתעלם מכך .
מי שרוצה לנוח מטיול ולא רוצה להיקלע לרמת המחירים המטורפת של האיים בשיא העונה בהחלט