ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שבועיים בחוף המערבי

פורום צפון אמריקה
    3
    15
    2860
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • gbenami
      gbenami נערך לאחרונה על ידי

שלום,
      אני מתכנן נסיעה עם אישתי ל- 12 ימים בחוף המערבי. נחיתה והמראה מ- LA. לאחר מכן כל הנסיעות יהיו ברכב שכור. מתוך השבועיים האלה אני מתכנן לשהות 5 ימים ב- LAS VEGAS (אילוץ). התכנון שלי הוא:
      1. נחיתה בלוס אנג'לס ונסיעה לסן דיאגו - שהייה: יומיים.
      2. נסיעה מסן דיאגו ל- LAS VEGAS - שהייה: 5 ימים.
      3. נסיעה מ- LAS VEGAS ללוס אנג'לס - שהייה: יומיים.
      4. נסיעה מלוס אנג'לס לסן פרנסיסקו - שהייה: 3 ימים.
      5. חזרה מסן פרנסיסקו ללוס אנג'לס.

השאלות שלי הן:
      1. האם המסלול מעשי וניתן לביצוע ללא לחץ? האם לוותר על יעד אחד, נניח סן פרנסיסקו?
      1. האם ניתן לבצע טיולי כוכב מ- LAS VEGAS למקומות יפים בסביבה? אם כן, לאן?
      2. המלצות אחרות/נוספות יתקבלו בברכה.

בברכה,
      גיל.
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • mabat
        mabat נערך לאחרונה על ידי

אני הייתי שוקלת לוותר על סן פרנסיסקו, וגם
        לא כתבת על מתי מדובר, ולא ציינת האם התאריכים בלאס ווגאס הם קשיחים. לא ציינת גם אם אותם 12 יום הם נטו, או שהם כוללים את זמני הטיסות. אגב, אם תשים לב ותעשה ספירה של הימים שציינת במסלול שחשבת עליו, תראה שבכל מקרה כבר חסר לך יום (אתה מדבר על 12 ימים, אבל במסלול שהצעת אני סופרת 13).
        בכל מקרה אני הייתי מעדיפה להקדיש את מלוא הזמן הזה לאיזור הדרומי (לאס ווגאס + דרום קליפורניה), ולהשאיר את סן פרנסיסקו לטיול נפרד (ואז תוכלו לשלב את יוסמיטי ואת כביש 1). פשוט רק זמן הנסיעה אל סן פרנסיסקו ובחזרה ללוס אנג'לס יגזול ממך כמעט יומיים (גם אם מדברים על נסיעה על הכביש המהיר, ולא דרך כביש 1).

אני הייתי בונה את המסלול כך שייראה בערך כך:
        * נחיתה ב-L.A. ויומיים בעיר;
        * נסיעה לסן דייגו ושלושה ימים בעיר;
        * נסיעה ללאס ווגאס ושהות של חמישה ימים שם;
        * נסיעה חזרה ללוס אנג'לס לקראת הטיסה חזרה (אני תמיד ממליצה לדאוג לעשות את הלילה האחרון לפני הטיסה כבר באיזור שקרוב, יחסית, לשדה התעופה, ולא לתכנן להגיע אליו מנסיעה ארוכה, משום שתקלות בלתי צפויות בדרך עלולות לגרום לכם לאבד את הטיסה).

אגב, מלאס ווגאס תוכלו לצאת לטיול כוכב לכיוון סכר הובר ואגם מיד, טיול אחר לכיוון RED ROCK CANYON, עוד טיול יכול להיות ל-VALLEY OF FIRE. אפשר לראות רעיונות נוספים כאן: http://govegas.about.com/od/nature/a/lvcdaytrips.htm (לא כל הרעיונות אכן מתאימים, לדעתי, לטיול יום. לגרנד קניון, לדוגמא, אפשר לעשות טיול יום רק בעזרת הליקופטר. גם נסיעה לברייס היא לא הגיונית במסגרת של יום אחד, שבסופו רוצים לחזור ללאס ווגאס).
        • gbenami

אני הייתי שוקלת לוותר על סן פרנסיסקו, וגם
          מדובר על נסיעה בינואר שנה הבאה. אני יודע שזה עוד הרבה זמן אבל אני אוהב להכין דברים מראש (וככה גם מתחילים להנות מהטיול מעכשיו).

נחיתה ב- LA ביום ראשון בבוקר וטיסה חזרה ארצה מ- LA ביום חמישי בצהרים בשבוע שלאחר מכן. סה"כ (11 ימים נטו ללא יום החזרה ארצה).

התאריכים ב- LV הם קשיחים. מדובר על השבוע הראשון. הגעה ביום שני/שלישי ועזיבה ביום ראשון בבוקר.

לכן אני נוטה לקבל את ההצעה ולוותר על SF. ואז המסלול יראה כך:

1. נחיתה ביום ראשון ב- LA ונסיעה ל- LV.
          2. טיולי כוכב ב- LV.
          3. נסיעה ביום ראשון ל- סאן דיאגו. שהייה יומיים.
          4. נסיעה ביום שלישי ל- LA.
          5. חזרה ארצה.

האם יומיים בסאן דיאגו ויומיים ב- LA יספיקו?
          • mabat

האם תצליחו לעשות את הנסיעה ל-LV מיד אחרי הנחיתה?
            רק אתם מכירים את עצמכם, ורק אתם תוכלו לדעת מה הסיכוי שתצליחו לישון היטב במהלך הטיסה כך שתוכלו מייד אחריה לצאת לנסיעה של כ-5 שעות. אם קיים חשש קל שבקלים שזה לא בשבילכם, הייתי מאד ממליצה להעזר בטיסה פנימית שתנחית אתכם ישירות בלאס ווגאס. אגב, ישנה עוד נקודה שאתם חייבים לקחת בחשבון: אם אני מבינה נכון, אתה מדבר על נחיתה בלוס אנג'לס ב-1.1.2012, וזה אומר שיחד אתכם, על הכביש שנוסע ללאס ווגאס, יהיו עוד המוווווווון נהגים אחרים, שחוזרים מבילוי מסיבות סילבסטר/בילוי חופשת חורף משפחתית בלוס אנג'לס. סביר מאד להניח, שחלק מהם אף עלולים להיות עדיין מבושמים... זה אחד הימים המועדים לפורענות על הכבישים בקליפורניה (כמו גם 5 במאי, שבו יש למקסיקנים איזה חג שלהם, ושאר החגים האמריקאיים הרגילים).
            אם תקחו טיסה פנימית בהמשך ישיר לטיסה שאיתה אתם מגיעים ללוס אנג'לס (טיסה ישירה של אל-על?), היא גם תחסוך לכם זמן רב. טיסה כזו, נכון למחירים הנוכחיים (עוד אין מחירים לעוד שנה) עולה כ-$150 לאדם. אפשרות אחרת היא להשאר בלוס אנג'לס עד יום שני, ורק בשני אחה"צ לסוע ללאס ווגאס (וכך לזכות לראות את אורותיה של העיר מאירים את החושך של כביש 15 - מחזה יפה).

גיל, מצד אחד דברת על הגעה ללאס ווגאס בימים שני/שלישי ובילוי של חמישה ימים בלאס ווגאס, ומצד שני בהמשך ההודעה אתה מדבר למעשה על שבוע שלם (נחיתה ביום ראשון ונסיעה ללאס ווגאס). אישית, נראה לי קצת הרבה להקדיש שבעה ימים ברוטו ללאס ווגאס מתוך 11 ימים שיש לכם סך הכל. זו עוד סיבה שבגללה נראה לי שעדיף להקדיש את ראשון-שני ללוס אנג'לס, ורק אח"כ לצאת ללאס ווגאס. אחרי לאס ווגאס סעו לסן דייגו ותבלו שם את המשך יום ראשון, את כל יום שני ואת כל יום שלישי, ובשלישי בערב סעו חזרה ללוס אנג'לס כך שתוכלו לטייל בה ביום רביעי. ככה יהיו לכם בערך יומיים וחצי בסן דייגו, בערך יומיים וחצי בלוס אנג'לס, ועוד חמישה ימים בלאס ווגאס. עוד שני חצאי ימים ילכו לכם על הנסיעות הארוכות.

[ובמאמר מוסגר: העובדה שהנסיעה היא בינואר היא סיבה שמקלה מאד על הבחירה לוותר על סן פרנסיסקו. זה לא שאי אפשר לטייל בה גם בינואר, אבל עם הקור והרוחות המקפיאות נהנים בה הרבה פחות מאשר ביולי-אוגוסט (וכן, אני מסכימה עם ערבה, שתיכף תגיח ותספר שיולי-אוגוסט האחרון בסן פרנסיסקו ובסביבתה היו לא פחות קרים מאשר חודש ינואר טיפוסי במישור החוף שלנו)].
            • israelimom
              israelimom נערך לאחרונה על ידי

מסכימה מאד - לא כדאי נהיגה כל כך ארוכה מיד אחרי נחיתה בחוף המערבי. גם בלי הסיכון מנהגים אחרים, זה פשוט עינוי לנהוג עם אחרי טיסה ועם ג'ט לג למרחק כזה.

אם אכן אתם מבלים בוגאס שבוע, הייתי פשוט משאירה את הימים האחרים ללוס אנג'לס. לטעמי, יש הרבה מה לעשות שם בתור זוג בלי ילדים. לא חושבת שסן דייגו תוסיף לכם יותר מדי, אלא אם כן אתם מאד רוצים לבלות בעולם הים.

שלא יובן לא נכון, כבודה של סן דייגו במקומה מונח, אבל ל"א גדולה יותר ובין שלל פרבריה יש גיוון של איזורים ובילויים.
              • gbenami

תודה רבה לכן על הדאגה. ושוב אני מסכים איתכן. נעביר את הלילה הראשון ב- LA ואז ניסע ללאס וואגס.

האם באמת כדאי לוותר על סאן-דיאגו ולהתרכז ב- LA ובלאס וואגס וסביבותיה? נכון, אנחנו לא חובבי עולם המים, אבל האם זה האטרקציה העיקרית שם?
                • israelimom

תראה, לטעמי, סן דייגו עיר נעימה. יש פארק יפה עם מוזיאונים שכל אחד בפני עצמו קטן יחסית, אבל בקבוצה הם נוחים לסיור. יש את איזור העיר העתיקה ואת קורונדו. שום דבר שם לא "וואו" והכל ביחד נעים מאד, במיוחד כשמזג האוויר שם הוא מהנפלאים ביותר בארה"ב כמעט כל השנה.

אתה מוזמן לעיין במדריך סן דייגו שכתבתי לקראת הנסיעה הקודמת שלנו (בילינו בעיר 10 ימים) -
                  http://sandiego.gosite.co.il

ולקרוא את הפוסטים בבלוג שלי שמתארים את ימי הביקור עצמם:
                  http://gosite.co.il/westcoast/?tag=%D7%A1%D7%9F-%D7%93%D7%99 %D7%99%D7%92%D7%95

• mabat

עולם הים הוא אכן גורם המשיכה העיקרי בסן דייגו
                    כמובן שיש שם נקודות עניין רבות נוספות, אבל משקלן נמוך יותר, והן לא בהכרח מצדיקות נסיעה מיוחדת לשם. כך שאם SEAWORLD לא מספיק מעניין אתכם, אתם אכן יכולים לשקול ויתור על הקילומטרז' הזה עד סן דייגו. אם תרגישו שמתחשק לכם לצאת קצת מן העיר הגדולה ולספוג דברים קצת אחרים, תוכלו לצאת יום אחד מלוס אנג'לס, דרך חופי מאליבו, לכיוון סנטה ברברה (נסיעה של כשעתיים נטו) ולבלות בה את היום.
                    • gbenami

אנחנו בהחלט לא חסידי SeaWorld ואין לנו שום בעיה לוותר על סאן דיאגו.

האם אתם ממליצים להתרכז בשבוע השני של הטיול ב- LA ולעשות טיולי כוכב ב- LA וסביבותיה?

האם יש לכם קישור לטיולים בסביבות LA?
                      • gbenami

שלום לכולם,
                        אז לאחר התלבטויות והתיעצויות החלטנו להאריך את הטיול ולשנות את המסלול כך:
                        1. יום חמישי - נחיתה ב- LA ומיד טיסת המשך לסאן-פרנסיסקו.
                        2. חמישי-שני - סאן-פרנסיסקו.
                        3. שני בצהרים - טיסה ללאס-ואגס.
                        4. שני-ראשון - לאס-ואגס.
                        5. ראשון מוקדם בבוקר - טיסה לסאן-פרנסיסקו ונסיעה דרך כביש מס' 1
                        ל- LA
                        6. שני-רביעי - LA
                        7. חמישי - חזרה לארץ.

יש לי כמה שאלות:
                        1. במידה ואזמין מלון בסאן-פרנסיסקו במרכז העיר, האם כדאי/צריך
                        להשכיר רכב או שניתן להסתדר גם בלי?
                        2. בנסיעה ל- LA דרך כביש מס' 1, האם נספיק להגיע עד הערב או שנצטרך
                        להזמין מלון באמצע הדרך ובבוקר להמשיך ל- LA? האם נסיעה בכביש זה
                        שווה וכדאית? האם הייתם ממליצים להמשיך בטיסה מסאן-פרנסיסקו ל- LA
                        במקום נסיעה כביש מס' 1?

גיל.

• israelimom

1. נושא רכב בסן פרנסיסקו, בעד ונגד, עלה כמה פעמים בפורום. ההמלצה הרווחת היא לוותר על הרכב ולהסתמך על תחבורה ציבורית, בין היתר עקב הקושי במציאת חניה והעלויות הגבוהות של החניונים. ממליצה לך לעשות חיפוש בפורום כדי לקרוא עוד חוות דעת. אתה מוזמן גם לקרוא פוסט שלי בנושא, שמכיל עוד נתונים -
                          http://gosite.co.il/westcoast/?p=1232

אנחנו, אגב, החלטנו להיות בסן פרנסיסקו עם רכב, אבל לא נסע בו כל יום. במקרה כזה, חשוב לוודא שיש חניה חינם במלון.

2. ההמלצה המקובלת בפורום היא להקדיש מינימום של יומיים-שלושה לכביש 1. לרוב, יום אחד מאלו יוקדש למפרץ מונטריי (עם לינה במונטריי), היום השני לחלק שבין מונטריי לסן סימאון או מורו ביי (לינה בהתאם), והיום השלישי לאיזור סולבנג, סנטה ברברה והגעה לל"א.
                          • mabat

הצלחת לאבד אותי בדרך
                            תרשה לי לפתוח בשאלה: האם התאריכים שבהם אתם רוצים/צריכים לשהות בלאס ווגאס הם תאריכים קשיחים? והאם תאריך היציאה שלכם מהארץ ותאריך החזרה גם הם קשיחים? אם כן, יעזור אם תכתוב מה הם אותם תאריכים.
                            בכל מקרה, נראה לי חסר הגיון לגמרי לעשות כזו מין טיילת של הלוך חזור: LA --> ס"פ --> לאס ווגאס --> ס"פ --> LA, בין אם זה בטיסות או ברכב. ממש מיותר. במקום זה, הייתי מציעה דבר כזה:
                            יום חמישי - נחיתה ב-LA ובילוי של המשך היום בעיר.
                            יום ששי - LA.
                            יום שבת - טיסה ללאס ווגאס והמשך היום שם.
                            ימים ראשון-ששי - לאס ווגאס (בהנחה שיש לכם מידה מסויימת של גמישות עם התאריכים שם).
                            יום שבת - טיסת בוקר לסן פרנסיסקו ובילוי המשך היום שם.
                            יום ראשון - סן פרנסיסקו.
                            יום שני - בבוקר השלמות סן פרנסיסקו ואז נסיעה למונטריי והמשך היום שם.
                            ימים שלישי-רביעי - המשך טיול לאורך כביש 1 והגעה ללינה קרוב לשדה התעופה.
                            יום חמישי - התארגנות וטיסה חזרה הביתה.

כאמור, ההצעה הנ"ל לוקחת בחשבון שיש לכם מידה מסויימת של גמישות עם התאריכים בלאס ווגאס.

בנוגע לשאלות שלך:
                            * כאמור בסן פרנסיסקו ממש אין חובה לשכור רכב. אין שום בעיה להתנייד בתחבורה ציבורית. תוכלו לשכור את הרכב ביום שני בבוקר, לסוע ברח' לומברד (הרחוב המפותל) ועל גשר שער הזהב לתצפית מצידו השני, ואז לצאת דרומה לכיוון מונטריי.
                            * הסיכוי שתצליחו ביום אחד לטוס מלאס ווגאס לסן פרנסיסקו, לקחת שם רכב ולסוע באותו יום את כל כביש 1 עד להגעה ללוס אנג'לס קטן מאד, ובכל מקרה זה בלתי סביר לגמרי. הנסיעה לאורך כביש 1 היא לא רק סתם לצורך הנסיעה, אלא לצורך עצירה וטיול בנקודות העניין הרבות שלאורכו.

• gbenami

הצלחת לאבד אותי בדרך
                              ציינתי בתחילת השרשור שמדובר בנסיעה בע"ה בינואר שנה הבאה ושתאריכי השהייה בלאס-ואגס קשיחים. כלומר, הגעה ביום שני ועזיבה ביום ראשון.
                              דבר נוסף, אנחנו דתיים ולכן לא יכולים להתנייד בשבת.

אז אם אני מבין נכון, ע"פ האילוצים שרשמתי, את מציעה כך:
                              יום חמישי - נחיתה ב-LA ובילוי של המשך היום בעיר.
                              יום ששי-ראשון - LA.
                              ימים שני-שבת - לאס ווגאס.
                              יום ראשון - טיסת בוקר לסן פרנסיסקו ובילוי המשך היום שם.
                              יום שני - בבוקר השלמות סן פרנסיסקו ואז נסיעה למונטריי והמשך היום שם.
                              ימים שלישי-רביעי - המשך טיול לאורך כביש 1 והגעה ללינה קרוב לשדה התעופה.
                              יום חמישי - התארגנות וטיסה חזרה הביתה.

אני מקבל את ההצעה שלך ובסה"כ זה נראה מסלול טוב.

האם כדאי לטוס או לנסוע מ- LA ללאס-ווגאס? האם יש כביש מומלץ?
                              האם שהיה של יום וחצי בסאן-פרנסיסקו מספיקה?

דבר נוסף, את הכרטיסים מסאן-פרנסיסקו ללאס-ווגאס ובחזרה רכשתי באמצעות מיילים, מה שחייב אותי לקחת כרטיס הלוך-ושוב במקום כיוון אחד. האם ניתן פשוט לא להופיע לטיסת הלוך מסאן-פרנסיסקו ללאס-וואגס ולטוס רק בכיוון חזרה?

גיל.
                              • mabat

תקן אותי אם אני טועה, אבל זו לדעתי הפעם הראשונה
                                שבה אתה מציין את עובדת היותכם שומרי שבת. זה כמובן משנה את התמונה, וחבל שלא נתת את הפרט החשוב הזה מלכתחילה.

גם לגבי ווגאס, אמנם כתבת שזה אילוץ, אבל לא ציינת שהתאריכים קשיחים ולא ניתנים לתזוזה קלה (יתרה מזאת: ציינת אילוץ של חמישה ימים, אבל בפועל הקדשת לה שבוע). אילוץ יכול להיות גם רצון לבקר משפחה - ואז התאריכים לא בהכרח קשיחים.

בנוגע לסן פרנסיסקו: שים לב שאני הצעתי להקדיש לה כמעט יומיים וחצי, ואתה בעצם קיצצת אותם לכמעט יום וחצי - וזה ממש מעט. במקום זה, במצב הנתון, הייתי ממליצה לטוס אליה ביום ראשון בטיסת בוקר כמה שיותר מוקדמת, לשכור רכב כבר בשדה התעופה על מנת לחסוך זמן אח"כ ולבלות את כל היום בסן פרנסיסקו. למחרת להקדיש שוב את כל היום לסן פרנסיסקו, ורק מאוחר בערב לצאת ללינה באיזור מונטריי.
                                את ימים שלישי+רביעי תקדישו לנסיעה וטיול לאורך כביש 1, כשביום רביעי בלילה תשנו קרוב לשדה התעופה.
                                יום חמישי - התארגנות וטיסה חזרה ארצה.

מבחינת רכב או טיסה לצורך ההגעה ללאס ווגאס: הסיבה לכך שדיברתי על טיסה ללאס ווגאס נובעת מטעות שלי, מאחר שבהתחלה חשבתי להציע מסלול קצת אחר, ולאחר שערכתי אותו מחדש לא שמתי לב לנקודה הזו. האמת היא שמאחר שאתם בכל מקרה עם רכב בלוס אנג'לס, אתם יכולים לסוע איתו ללאס ווגאס (הטיסה לא תחסוך לכם הרבה זמן), ואולי אף תבחרו להשאר איתו גם בלאס ווגאס עצמה, על אף שאין בכך הכרח (למעשה, אם אתם מתכוונים להיות בעיר בשבוע של תערוכת ה-CES, שתתקיים בתאריכים 10-13.1.2012, אפילו מומלץ מאד שלא לנסות להתנייד שם עם רכב).

לגבי הטיסה סן פרנסיסקו-לאס ווגאס, למיטב ידיעתי אם לא מגיעים לטיסת ההלוך זה מוגדר כ-NO SHOW, ואז כל הכרטיס מבוטל. אפשר לוותר על טיסת חזור, אבל בד"כ אי אפשר לוותר על ההלוך. אני מאד ממליצה לך לבדוק את הנושא מול חברת התעופה שממנה הזמנת את הכרטיסים - אולי ישנה אפשרות לעשות התאמה לכרטיס (אולי אפשר להפוך את הכיוונים, ואז לא תגיעו לטיסת החזרה).
                                • gbenami

תקן אותי אם אני טועה, אבל זו לדעתי הפעם הראשונה
                                  אני ממש מודה לך על העזרה. מצטער שלא ציינתי שאנו שומרי שבת.

אכן צדקת, במידה ולא מופיעים לטיסת הלוך כל הכרטיס מתבטל. לכן, בהמלצתך, הפכתי את הכרטיס וכעת טיסת ההלוך היא מלאס-וואגס לסאן-פרנסיסקו בע"ה ביום ראשון בבוקר (7:15), כך שב- 9:00 כבר נהיה בסאן-פרנסיסקו ואז ביום שני אחה"צ/ערב נמשיך לכיוון מונטריי.

יש המלצות למקומות לביקור על כביש 1?

לגבי השהיה ב- LA, אני מניח שמיום חמישי עד יום שני זה יספיק ואז בע"ה ביום שני בצהריים ניסע ללאס-ואגס.

תודה רבה.

גיל.
                                  • 1 / 1
                                  • פוסט ראשון
                                    פוסט אחרון