מזוודות EASYJET
-
אנו זוג+2 (ילדה ותינוקת) אמורים לטוס עם EASYJET. שילמנו מראש על 3 מזוודות (60 קילו סך הכל). בעת ההזמנה הבנתי שאני לא חייב לקחת 3 מזוודות של 20 קילו ושאני יכול לקחת גם 2 מזוודות בתנאי שאני לא עובר את ה-32 קילו למזוודה -במקרה שלי 32 + 28 קילו.
מחיפוש בפורום ראיתי שכל חריגה מ-20 קילו מחוייבת בתשלום. האם המקרה שלי נחשב חריגה?
בינתיים שלחתי מייל לחברה אך עדיין לא קיבלתי תשובה.
-
מזוודות EASYJETקצת סדר בדברים:
* יש תשלום על כל מזוודה.
* "מזוודה" - לצורך העניין, המשקל הכלול בתשלום על מזוודה = 20 ק"ג.
* מעל 20 ק"ג משלמים "אובר-ווייט".
* מקסימום המשקל האפשרי למזוודה - 32 ק"ג (קשור בזכויות הסבלים שמעמיסים את המזוודות, לא בחברת התעופה עצמה).
כלומר:
בתוך 32 ק"ג יש 20 ק"ג "מותרים" ו-12 ק"ג עודפים.
על 20 ק"ג כבר שילמת כששילמת על הזכות למזוודה.
על 12 ק"ג תשלם קנס משקל עודף.
עכשיו תעשה חשבון לבד, מה יותר משתלם.
נעה -
זמני טיסה של EASYJETבוקר טוב
בבדיקת דוגמה שעשיתי הבוקר יום א' יש טיסות של החברה מישראל לבאזל בדקתי את שעת הטיסה מישראל טיסה מס' 1192 ממריאה בשעה 13:40 לבאזל .במקור היה רשום על ההזמנה נדמה לי 12:00 אולי בקיץ ישתנו השעות .
הנחיתה בבאזל בשעה 17:20 כלומר בערך 3:40 טיסה .
שעת ההגעה היא לפי שעונם (שעה אחורנית)רווח שלנו. מתי עוברים אצלנו ואצלם לשעון קיץ כנראה שאז השעות הם המעודכנות כלומר טיסה מישראל בשעה 12:00 נחיתה 15:40 מישהו בדק מול החברה עצמה?
יוסי -
זמני טיסה של EASYJETrubit: לי יש את האתר בספרדית, אבל ברור לפי התמונות, משלמים על 20 קילו לאדם, לא לכמות המזוודות, אם כי בכל זאת הייתי ממתינה לתשובתם, גם כי לא יודעת מדיניות לגבי כרטיס ילדים...
http://easyjet-es.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/4333/ page/2/r_id/166
יוסי:הטיסה שלנו בדצמבר, הייתה לפי השעות שאתה רואה כרגע, והכרטיס לספטמבר עם שעות מוקדמות יותר, ככל הנראה לוח זמנים של קייץ ושל חורף.
תזכור 24 שעות לפני הטיסה תעשה צ'ק אין באנטרנט, גם להלוך וגם לחזור, שם שוב יהיה לך כתוב שעת טיסה, תדפיס וקח איתך, בהלוך לא ביקשו כלום, אבל בחזור ביקשו את הנייר הזה שידפסתי. -
זמני טיסה של EASYJETהתשלום הוא בוודאות לפי כמות מזוודות.
אם תפצלו את 20 הק"ג המורשים (ללא קנס של אובר-ווייט) לשתי מזוודות, תשלמו פעמיים. כל מזוודה עולה כסף.
זה לא אומר שאם נוסע אחד משלם על שתי מזוודות מותר לו לקחת 40 ק"ג ללא חריגה. תהיה לו חריגת אובר-ווייט של 20 ק"ג.
נעה -
זמני טיסה של EASYJETתמיד ... תמיד ... השעות ...
המראה / נחיתה ... על פי שעון מקומי !!! -
נעהמהאמינה לך בכל מילה,טסת רבות איתם, שבאמת, על המקום, זה כמו שאת אומרת, כי אחרי שקראתי ביקורות רבות, לא הכל זה כמו שכתוב באתר, גם בכרטיס טיסה שלי כתוב לי שילמתי על משקל כולל של 40 קילו לשני נוסעים, לא כתוב שם 2 מזוודות, אלא משקל כולל..
אבל לכי תדעי האם בארץ יודעים את כל הכללים הכתובים באתר שלהם.
בכרטיס כתוב:
Hand baggage
piece per passanger 1
Checked baggage
checked bags between all passangers combined up to a total combined weigt of 40 kg. 2 -
נעהשושי, נכון - בכרטיס הטיסה כתוב כמה משקל מותר לכל נוסע לקחת.
באלעל למשל את יכולה לשלוח את המשקל הזה גם כשהוא מחולק בין 2-3 מזוודות. אבל באיזי ג'ט / ראיין אייר וכו' (וגם בחברות אמריקאיות שהן לא Low-Cost) אם את לוקחת איתך מזוודה את משלמת עבורה, ואם את רוצה לחלק את המשקל בין 2 מזוודות תצטרכי לשלם כפליים....
נעה -
נעההשאלה כאן היא אחרת, שנינו טסים ביחד,הוספתי לשנינו מזוודה, האם מזוודה אחד יכולה לשקול 25 קילו, והשניה 15, זה בעצם הייתה השאלה הראשונה.
טסתי רבות בחברות אלה במזרח, ושם, כל נוסע צריך לשים רק מזוודה אחד לשקילה כל פעם, אבל שאלתי את הזוג, הוא זה שמרים את המזוודות, הוא אומר שהוא שם את שתי המזוודות ביחד ושקלו בשקילה אחד עם אייזיג'ט, אני בכלל לא זוכרת מה היה...
כמובן שעם ילדים זה שונה, אני מעדיפה לקחת כמה שפחות, בגדים שיתאימו בשילובים שונים, עוברת לסבון מוצק במקום הנוזלי הכבד, דברים כאלה, לא חורגת במשקל, רק בחזור מתאילנד יש קניות בטונות, אבל קונה בסוף, אחרי כל הטיסות פנים
-
נעהלדעתי שושי צודקת. אנחנו טסנו טיסת פנים בניו-זילנד עם חברת LOW COST. היינו שלושה - עם שתי מזוודות. קראתי בדקדוק את כל ההוראות שלהם לגבי חריגה במשקל - ולא מצאתי שום התיחסות לעניין.
אז הכנו תיק בד - ליתר בטחון, אך בשדה התעופה הם אמרו שמה שמשנה זה המשקל הכללי - שהיה הרבה פחות מ-60 ק"ג (כמובן שאסור שמזוודה תשקול מעל 32 ק"ג בגלל הסבלים). -
נעהנכון בהחלט.
דיברנו על שני דברים שונים - שושי על איחוד משקל לכל הנוסעים, ואני על התקנות לגבי נוסע אחד.
אני כל כך רגילה שפונים אלי להבין יותר טוב את ההגדרות וההבחנות בין המשקלים השונים המוזכרים בתקנות, שמראש החלטתי להכניס הסבר מה האפשרויות שעומדות בפני כל נוסע.
2 נוסעים אכן לא ישלמו אובר-ווייט על מזוודה שמשקלה בין 20 ל-32 ק"ג (אם אין להם משקל כולל מעל 40 ק"ג).
נעה -
נעהנעה וכל היתר
בספטמבר האחרון טסנו עם ראיינאייר.
חרגנו במשקל כל אחת מהמזוודות שלנו בקילו וחצי. סה"כ 3 ק"ג.
שילמנו עבור אובר וויט 35 פאונד. עלות כרטיס.
לו היינו משלמים בעת רכישת הכרטיס על אותו אוברוויט - המחיר היה 17 פאונד. חצי מחיר. וכן, שקלו כל מזוודה בנפרד.
ומהסיפורים כאן אני מבינה שיש הבדל בין טיסות הלואו קוסט במזרח לאלה של אירופה.
רבקה -
נעהמצאתי באתר איזיג'ט את ההודעה הבאה:
If you are travelling in a group of two or more you may spread the weight of your luggage across the bags. For example, two passengers with a bag each may carry 20kg of luggage each, but if you wish to put 18kg in one bag and 22kg in the other, then that’s okay with us. You’ve just got to remember that you cannot exceed the 40kg total weight allowance without paying additional charges
Legally we must apply a maximum limit of 32kg so any individual bag weighing more than 32kg cannot be accepted!
מכאן ניתן להבין בוודאות כי אכן משלמים לפי 20 קילו לאדם ושניתן לפצל כך שלא נעבור את המשקל הכולל (במקרה שלי 60 קילו) ולא יותר מ-32 קילו למזוודה.
אני מודה לכולם על התשובה המהירה, עזרתם לי מאוד
אעדכן אתכם ברגע שהחברה תחזיר לי תשובה. -
נעהרבקה, לא טסתי מזמן (........!) עם ראיין אייר, אבל לא זכור לי שאי פעם היתה בעיה.
מצד שני, טסתי איתם כל פעם ליומיים עד חמישה ימים בלבד, ולא לקחתי הרבה ציוד, אז אולי לא הייתי מודעת למה שקורה עם מזוודות כבדות.
באיזי ג'ט החשיבו לנו משקל משותף.
Rubit
הבנת נכון.
נסיעה טובה!
נעה -
מזוודות EASYJETלנעה, האם מה שכתבת הוא מניסיון?
זה לא מה שכתוב באתר של איזיג'ט (אבל לאור דברים שנכתבו פה בעבר, אני חוששת שהקשר בין האתר למציאות הוא חלקי בלבד..)
בכל אופן הנה התנאים לפי האתר שלהם:
http://www.easyjet.com/EN/Planning/baggage.html
העקרונות:
אם נוסעת קבוצה יחד (למשל משפחה) שקנו כמה מזוודות, מותר לחלק את המשקל בצורה לא אחידה בין המזוודות. הם למשל נותנים דוגמא של חלוקה 18 ו-22 וכותבים "that’s okay with us".
הם ממליצים שאף מזוודה לא תעבור את ה-23 ק"ג ומציינים שמעל 32 ק"ג אסור להם לקחת בכלל.
הם נותנים שם דוגמא מאוירת שמתייחסת באמת לכמות האנשים בלבד ומזה נגזר משקל המקסימום, ללא קשר לחלוקה בין המזוודות.
ממה שנכתב שם עולה ש 32+28 זה לא מומלץ אבל מותר (ולא עולה תוספת). לא היה עולה בדעתי שיש אפשרות שזה לא ככה, אבל לאור מה שנועה כתבה, הייתי מחכה לתשובה שלהם..
ותחזור לעדכן
-
EASYJETמאשרת מנסיון , 2 איש ששילמו 40 אירו בגין 2 ממזוודות, יכולים לקחת מיזוודה של32 קג(מקבלת מדבקת ״אזהרה״ לסבלים) ומזוודה שניה 8 קג.
שאלה חשובה חדשה לבעלי הצימר הדירה/המלון:
יש לכם מישקל?
-
מדידת משקל עצמיתלאור הנוקשות בשנים האחרונות של חברות התעופה (לא רק לאו קוסט) - מומלץ לקנות מד משקל קטן למזוודות. עולה כ-60 ש"ח (בחנויות מזוודות), לא תופס הרבה מקום, וחוסך הרבה לחץ ועוגמת נפש. -
EASYJETאניגמה יקירתי
לא צריך מאזני טון כדי לעשות זאת כי יש דרך פשוטה וקלה.עולים על המשקל הביתי ובודקים מה המצב ?(אולי הגיעה השעה לדיאטה - אחרי הטיול כמובן
)
ולאחר מכן עולים על המשקל כשהמזוודה ביד ובאויר.
בודקים את התוצאה במשקל וההפרש הוא משקל המזוודה...
נ.ב.
למי ששוקל מעל 100 קילו יש בעיה קלה:
חלק מהמשקלים הסטנדרטיים מסיימים ספירה ב 120 . אז אם המזוודה שוקלת יותר - לא תדעו ממש בכמה........
שיהיה אחלה יום
ג'מוס -
ג'מוס, זה נכון כשאנחנו בארץאבל בצימר שם... זו קצת בעיה
לא בטוח שיהיה שם משקל. -
ג'מוס, זה נכון כשאנחנו בארץלא יודע איך אצלך , חצי מהמזוודה שלי זה אוכל....
תמיד אמרתי שלמזלי הגדול לא שוקלים את הנוסעים
כשהם חוזרים מהחופשה
הנה רעיון מקורי למתנה לבעלת הצימר - משקל!
ג'מוס