ביקור ארמון בקינגהם
-
שלום לכולם
קראתי על האפשרות לבקר בארמון בקינגהם בחודשי הקיץ.
ישנה אפשרות לסייר במספר חדרים של הארמון ( state rooms ), באורוות ובגלריה של המלכה.
האם כדאי לבקר בכל השלושה או שאחד מהם מומלץ יותר?
האם יש צורך בהזמנת כרטיסים מראש?
היות והכרטיס לא זול , אשמח לשמוע אם מישהו ביקר ומה היתה ההתרשמות.
יום נעים
איריס -
ביקור ארמון בקינגהםהי איריס,
אף פעם לא ביקרתי בארמון מבפנים, אז הכל על סמך התרשמות מן הלינק:
לגבי הגלרית המלכה: לפי הפירוט בלינק התערוכה שתציג בזמן ביקורכם היא של ציורי נוף הולנדיים.
אני לא יודעת עד כמה הנושא ידבר אליכם, אבל אם אתם אוהבי אמנות יש אוסף גדול ומרשים של ציור קלאסי אירופאי ב National Gallery -שהביקור בו חינם.
לגבי הארוות: שוב השאלה היא האם סוסים וכרכרות מספיק מענינים אותכם כשלעצמם כדי להצדיק את תוספת השתשלום עבור הביקור?
על סמך הקריאה, אני הייתי מסתפקת בביקור ב State Rooms , שגם בהם מוצגים לא מעט ציורים של אמנים כמו רמברנדט, ורמיר, רובנס ועוד. -
ביקור ארמון בקינגהםביקרנו בארמון לפני מספר שנים . לא הזמנו כרטיסים מראש- לאחר חילופי המשמר פנינו לקופות וקנינו כרטיסים , נאלצנו לחכות כשעתיים לסיור (שהעברנו בכיף בפיקניק בפארק הסמוך) .לקחנו את הסיור של החדרים בלבד. היה סיור מרתק. ראינו הרבה ארמונות באירופה, אך עצם המחשבה שזהו ארמון שאכן המלכה גרה בו בפועל -בהחלט עושה הבדל...
אנחנו מאוד נהננו. -
ביקור ארמון בקינגהםתודה רבה. עזרתם לי מאד.
כרגע המחשבת היא לבקר רק ב stste rooms. ( כן גם אני סקרנית..)
אני מעדיפה לא לקנות כרטיסים מראש כי קשה לי להתחייב על יום ושעה.
אגב - האם טקס חילופי המשמר לא מתקיים באוגוסט ? בקישור המצ"ב רשום כי הטקס מתקיים מדי יום, רק עד סוף יולי ומה אח"כ ?
האם זה קשור בכך שהמלכה לא נמצאת בארמון באוגוסט ( ולכן יש בכלל סיורים בארמון..)?
גם באתר של הצבא לא כתוב בברור. מישהו יודע? אני ראיתי את הטקס כבר מספר פעמיים וזוכרת אותו מרשים למרות הצפיפות. קצת חבל לי שהילדים יפספסו..
איריס -
ביקור ארמון בקינגהםטקס החלפת המשמר נערך כמעט בכל השנה.
מאפריל עד יולי הטקס נערך בכל יום (מלבד ימי ראשון, כמובן - הוא אף פעם לא מתקיים בימי ראשון).
מאוגוסט הטקס נערך יום כן, יום לא. יש חודשים שזה בימים זוגיים, יש חודשים שזה בימים אי-זוגיים.
בשלב זה עדיין לא מפורסמים התאריכים לאוגוסט אבל היות ותהיו בלונדון ליותר מיום אחד, יהיה לכם צ'אנס לראות את הטקס. אני מניחה שקרוב יותר לנסיעה כבר תדעו באילו ימים מדובר.
נעה -
ביקור ארמון בקינגהםנעה תודה
אבדוק שוב בסמוך לנסיעה
איריס -
תיקון לגבי חילופי המשמראיריס, טעיתי לגבי ימי ראשון. משום מה ראיתי (?) באתר כלשהו שהטקס לא מתקיים בימי ראשון. הוא כן מתקיים - אבל בשעה 10:00 ולא 11:00.
תודה למיכל שהסבה את תשומת ליבי.
אגב, מיכל הקימה אתר מעולה על לונדון, מליצה לך מאד לבדוק אותו כחלק מהתכנון שלך.
(בתקווה שצוות "למטייל" הנמרץ לא ימחק את ההודעה שלי
).
נעה -
תיקון לגבי חילופי המשמרנעה תודה גדולה.
גם אני ראיתי באתר שצרפתי למעלה שהטקס לא מתקיים בימי ראשון. ??
מצרפת שוב. המידע מופיע בשורה האחרונה.
http://www.royalcollection.org.uk/default.asp?action=article &ID=492
בכל אופן לא הכרתי את האתר שצרפת. באמת נראה מצויין. שמרתי
תודה
איריס -
תיקון לגבי חילופי המשמרנעה
מיכל כנראה צודקת..
עליתי על הטעות שלנו. המידע שצרפתי מתייחס לארמון וינדזור.
ככה זה כשקוראים מהר ולא שמים לב לפרטים הקטנים..
-
קטונתי אבל.....לדעתי חילופי המשמר בארמון בקינגהאם הם תמיד ב11 ושלושים(גם בימי א כשמתקיים)
חילופי המשמר ב Horse Guards
מתקיימים בימי השבוע ב11 ובימי א ב10
ומכאן אולי הבלבול הקטן
תהנו בלונדון המקסימה!