רוד טריפ בארה"ב
-
שלום לכולם!
אז אחרי הטיול הגדול שעבר ולצערי כמעט נשכח החלטתי לעשות עוד גיחה לחו"ל לפני הלימודים...
הכיוון הוא לעשות רוד טריפ בארה"ב מחוף לחוף. העניין הוא כמה זה עולה???
אז המטרה זה טיול חודש פחות או יותר עם מינימום הוצאות שכולל השכרת רכב(עדיף ואן שאפר לישון בו) או רכב ואוהל.
יש למישהו הערכה גסה כמה יעלה כל העניין?(מקצה לקצה).
ברור לי שזה תלוי מאוד מה הולכים לעשות ואם הולכים להתכלב או לחיות כמו רוטשילד(הכיוון הוא להתכלב אבל לפנק מדיי פעם).
תודה מראש לכל מי שיכול לעזור!
שגיא -
רוד טריפ בארה"באין לי מושג כמה זה עולה!
אבל שמעתי שזה סוף הדרך, אתה חייב לעשות את זה! -
רוד טריפ בארה"בשלום,
השאלה שלך מאד כללית ובהתאם גם תהיה התשובה. עלות מחיה של תייר תלויה כפי שהגדרת זאת ב"רמת ההתכלבות", אבל לא רק. זה גם תלוי איפה מטיילים מה עושים ומתי. גם לא ציינת האם אתה מטייל לבד או לא. טיול בשניים או יותר מוזיל משמעותית את המחיר לאדם. גם הגיל שלך ישפיע על המחיר. נהג צעיר משלם יותר על יום שכירות רכב.
בהנחה שאתה מטייל לבד, בעיקר מחוץ לערים, שוכר רכב מדרגה נמוכה, ישן בעיקר במוטלים פשוטים או בקאמפינג ואוכל בעיקר אוכל שקנית בסופר והכנת לבד - אפשר לדעתי לעמוד בתקציב של 150-180$ ליום, כולל הכל חוץ מטיסות. נוסיף עוד, נניח, 1500$ על טיסות ונקבל 6000-7000$ לכל הטיול. כמובן שזו ההערכה מאד גסה והיא יכולה לעלות בקלות או לרדת בהתאם לנסיבות. -
רוד טריפ בארה"באורי, ההערכה הזו נראית לי קצת גבוהה, אלא אם מדובר בלינה במוטלים. נניח שרכב יעלה $50 ליום (סביר שקצת פחות), דלק עוד $20 - $30. תלוי כמובן ברכב ובמרחק שעוברים כל יום.
מוטל פשוט מחוץ לעיר יכול לעלות $40 - $60, אבל קמפינג ודאי יעלה הרבה פחות.
אוכל בסופר - אני מניח שאפשר להסתדר ב- $20 - $30 ליום. כמובן שזה תלוי מה קונים.
-
רוד טריפ בארה"בהעיתוי חשוב גם לעלויות. בעונה החמה, תרתי משמע, המחירים גבוהים יותר. -
לדעתי 150 דולר ליוםאני בספק עם לישון באוטו יחסוך לך כסף (אוטו יותר גדול, יותר דלק), ואני לא בטוח עד כמה זה חוקי (תלוי איך ואיפה).
לא לשכוח בטיול כזה הוצאות חד פעמיות על ציוד (אוהל, מגבת, ביגוד, ...)
נוסיף גם הוצאות נוספות מעבר לאוכל-דלק-שינה כמו כביסה מדי פעם, כניסה לאתר כזה או אחר, כבישי אגרה, מעבורת וכו', תחבורה ציבורית מדי פעם, חניונים וכו'.
בטיול ברמה נורמלית הוצאות אלא נאמדות בעשרות דולרים ביום. אם אתה הולך על המינימום, עדיין הייתי מעריך ב-10 דולר ליום.
לגבי אוטו - אני מעריך שלא תרד בהרבה מתחת ל-50 דולר. אני מניח שאתה נהג צעיר, ורוצה השכרה חד כיוונית. נהג צעיר מייקר בכמה דולרים ליום, קנס החזרה יכול בקלות להיות 200+ דולר (כלומר 5-10 דולר ליום בממוצע).
לא מאמין שתרד מתחת ל-150 דולר בממוצע. -
חודש לטיול מחוף לחוף זה מעט זמןאני אתייחס ללוח הזמנים.
להקציב חודש לטיול כזה זה מעט מידי זמן לטעמי.
בחודש עדיף להתרכז בצד אחד של היבשת.
טיול טוב מחוף לחוף שעושים באיזי ונהנים מהמקומות בדרך דורש לפחות חודשיים, וגם זה בריצה מהירה.
לנו לקח (משפחה) לעשות את הקו הדרומי מפלורידה לקליפורניה בערך חודשיים, בלי המדינות הללו עצמן. רק את מה שיש בדרך...
אושרה -
רוד טריפ בארה"באם אתה רוצה לקבל איזשהו תמונה אני ו-2 חברים עושים חוף לחוף מתחילת מאי ועד סוף יולי (3 חודשים). לנו יוצא טיסה+2 טיסות פנימיות (1250$), השכרת מיני ואן (אנחנו נהגים צעירים באזור ה27$ ליום) וכסף למחיה ובזבוזים (6000$). זה יוצא באזור ה-10000 דולר לכל ה-3 חודשים. מקווה שזה עוזר
-
רוד טריפ בארה"בmamus88, איפה מצאתם מיני ואן ב-$27 ליום??? -
רוד טריפ בארה"בהיי שגיא
קודם כל- תהנה! זה אחלה טיול
אנחנו עשינו טיול דומה בשנה שעברה ואני מקווה הנתונים יעזור.
היינו 4 חבר'ה (בנים בלבד) בגילאי 30. עשינו ברכב את ילוסטון (5 ימים), סאן פרנסיסקו, כביש 1, לוס אנג'לס ווגאס ואז המראנו לשיקגו ומשם נסענו עד בוסטון (כארבעה ימים) והמשכנו בטיסות לוושינגטון וניו יורק. היינו בדיוק חודש בחו"ל (מאמצע ספטמבר ועד אמצע אוקטובר).
בסך הכל, כולל בזבוזים והמון קניות (צריך לפצות את הנשים שנשארו בארץ...) ואאוטלטים כל הטיול עלה לי כ-25,000 ש"ח (לא כולל ביטוח רפואי מהארץ ועלויות שיחה דרך סים אמריקאי של 012)
כל הטיסות (כולל הקונקשנים) היו של דלתא עלו אז מאוד זול- כ-1,100$ לאדם. ברוב הזמן ישנו במוטלים בדרכים, 4 בחדר, והעלות הייתה בסביבות ה- 20$ לאדם ללילה. היו כמו מספר לילות חריגים:
בווגאס ישנו באקסקליבר (35$ ללילה לחדר זוגי)
בוושינגטון ובשיקגו ישנו במלונות שווים ביותר (שיקגו- הייאט. וושינגטון- מייפלאור) בעלות של כ-30-35$ לאדם ללילה (בחדר של 4)
בניו יורק- החלטנו שאנחנו מתפנקים וישנו בוולדורף אסטוריה בעלות של 120$ ללילה לאדם (שוב, בחדר של 4)
את עלות הרכבים אני לא זוכר, אבל יש לנו הנחה של חבר וזה הוזיל לא מעט.
לגבי עלויות אוכל- כשהיינו בדרכים העלויות היו זולות מאוד, כי קנינו אוכל בסופרים גדולים כדי לעשות פיקניקים בדרך (לא לשכוח לקנות צידנית טובה + צידנית מקלקר). כשהיינו בתוך הערים העלות כמובן קופצת- וזה תלוי בך. קח בחשבון שארוחת בוקר וערב בדיינר חביב עולה כ-15$ לארוחה (כולל מיסים וטיפ). צהרים אפשר לאכול מקדונלדס לפעמים- מה שמוזיל את העלויות.
כמובן שיש גם עלות לדלק (קצת יותר מ-3$ לגלון) שיש להתחשב בה ועלויות כניסה לפארקים ולאטרקציות שונות. הכל תלוי כמה אנשים נוסעים בכלל, מה אתם אוהבים ובאיזה ערים אתם מתכננים להיות (בעלות של שבוע במנהטן אפשר לעשות כשבועים בדרכים...)
מה שלא יהיה- הטיול הזה הא חוויה מדהימה! תהנה!! -
רוד טריפ בארה"בדורון, אני מסכים עם המספרים שלך, אבל זה לא הכל - תוסיף עלויות של אטרקציות, כבישי אגרה, קנס על החזרת רכב בנקודה שונה, כביסה, הוצאות חד פעמיות על ציוד וכדומה, ארוחה במסעדה מדי פעם, ... -
חודש זה מעט זמן - לא בהכרח. תלוי באופי הטיוליש סוגים שונים של טיולים ואין כל ספק שניתן לחצות את ארה"ב ואפילו לחזור בחודש. לא מדובר בלהעמיק באיזורים השונים, אלא יותר רפרוף על פניהם וביקור במספר מקומות לאורך הדרך.
יש מדינות של ארה"ב בהן ניתן להעביר 2-3 שבועות ואפילו חודש. בטיול כזה מעמיקים באיזור. מטיילים על כבישים שונים, מבקרים בהרבה אטרקציות או אתרים וכו'. זה סגנון שונה ושניהם לגיטימיים.
-
רוד טריפ בארה"בכביסה - עלות זניחה. פחות מ- $1.5 ליום בהנחה של כביסה אחת לשבוע, ואפילו אם קונים דטרגנט לכביסה אחת במכבסה.
כבישי אגרה - לרוב יש כבישים פחות ראשיים שניתן לנסוע עליהם אם רוצים לחסוך את האגרה. לפעמים הם מקבילים לכביש הראשי עם האגרה. אגב, כבישי אגרה נפוצים בעיקר בצפון מזרח ארה"ב. אם בוחרים במסלול דרומי לחציית ארה"ב, ניתן להמנע מהם או להפחית את מספרם למינימום.
אם נניח ארוחות במסעדות, אז נגיע במקום $20 - $30 ל- $40. ($5 לבוקר, $10 לצהרים ו- $25 לערב). אם מדובר אחת למספר ימים, אז ההפרש בעלות פר יום היא די קטנה.
-
רוד טריפ בארה"בשמישהו יסביר לי מה התענוג הגדול לחצות את כל ארה"ב כמו מסכן וללא אפשרות כספית להינות ממה שיש בדרך.
לא יותר פשוט וזול לעשות את זה בהודו?או דרום אמריקה? -
חודש זה מעט זמן - לא בהכרח. תלוי באופי הטיולמסכימה עם דורון. ברוד טריפ אמיתי, הפוקוס הוא על הנסיעה, התנועה, הזמן בדרך, ופחות על הכרת מקומות לעומק. אישית, נראה לי ממש כיף, בקונסטלציה המתאימה.
זו גם אולי תשובה חלקית לפחות לארי. לא שאני חושבת שבתקציב נמוך זה "כמו מסכן". מסכנות זה בראש, לא בתנאים האובייקטיביים. לדעתי, כדי להנות, לאו דווקא צריך כסף ואפשר להכיר לפעמים מקומות מזוויות אחרות לגמרי כשהזמן מוקדש להתרועעות עם המקומיים ופחות לאטרקציות תיירותיות. -
רוד טריפ בארה"בלדעתי, רק מי שחי במדינה קטנה כמו שלנו, ללא אפשרות לנסיעות ארוכות, יכול לשאול את השאלה הזו. אין חופש גדול מזה.
ארה"ב בנויה טוב מהמקומות שהזכרת לנסיעות ארוכות ברכב מבחינת התנאים מסביב. -
רוד טריפ בארה"ביש לי תחושה שיש כאן אנשים "שחיים בסרט".
עד לפני כמה חודשים לא ראיתי כאן את המונח ROAD TRIP ,ופתאום זה נכנס ,ופתאום אי אפשר בלי זה.
ותקנו אותי אם אני טועה.
האם מישהו מבין חברי הפורום והממליצים חצה ברכב את ארה"ב מחוף לחוף ונהנה וממליץ כל כך?אשמח לקבל התיחסות ענינית מבעלי ניסיון מעשי בשטח. -
רוד טריפ בארה"באני לא חושב שמישהו כאן טען שאי אפשר בלי זה. אני טוען שזהו סוג טיול שאנשים מסוימים יכולים להנות ממנו. בודאי שלא לכל אחד מתאים טיול כזה.
אני לא עשיתי טיול כזה בעצמי, אם כי טיולי בארה"ב, במיוחד במערבה, כללו נהיגה לאורך מרחקים שלא נופלים מחציית המדינה לרוחב, אם כי הם התמקדו באיזור מסוים.
-
רוד טריפ בארה"בשבת שלום לכולם!
אני מציע לכל מי שמתכנן טיול מהסוג הזה שיעשה חשבון טוב כמה הוא צריך לנסוע וכמה אטרקציות יש בדרך.אין ספק שיש קסם מסויים בנסיעה בדרכים ,בסדר ,אבל כמה זמן?לאיזה מרחק?
לדעתי ומנסיוני אחרי מרחק מסוים זה מעיק ,מונוטוני והקסם פג.ארה"ב מחוף לחוף נראה לי מוגזם ,חסר הצדקה ולא מענין לאורך כל הדרך .
בחלק מהקטעים אני אישית הייתי מצמצם .
מי שלא מבין במה מדובר , אז מניו יורק לל.א. בדרך הכי קצרה זה 4500 ק"מ.
ולמי שעדיין "חי בסרט" זה כמעט 15 פעם ת"א - אילת. -
רוד טריפ בארה"בקודם כל, כן, יש פה לא מעט משפחות שכן עשו חוף לחוף, לרוב בקראוון. שנית, יש כאלו שעשו רוד טריפ לא פחות ארוך, רק במסלולים שלא בין החופים. אף אחד לא אמר שרוד טריפ חייב להיות חוף לחוף. ואם המונח רוד טריפ מעיק, אז כדי לא להשמע כמו ליהיא מהאח הגדול, אני מוכנה בשמה ובחפץ לב לעברת
פשוט, "טיול באוטו" לא כל כך משקף לי את החוויה המאד אמריקנית הזו. אשמח להצעות.
הנה קישור לפוסט שכתבתי לא מזמן בו סיכמתי כל מיני דברים שלמדתי על המשמעות התרבותית של הרוד טריפ -
http://gosite.co.il/westcoast/?p=1580
אגב, לא הכל מרוכז בחופים, ואין סיבה שלא לעשות טיולי חוף לחוף - לא לשם גמיאת המרחקים גרידא, אלא לשם ביקור במדינות מעניינות, נופים שונים וחוויות תרבותיות ואחרות. הרבה תלוי בבחירת הנתיב ובמה רוצים לעשות ולראות. 15 פעם ת"א-אילת נשמע נורא, אבל רק כי אתה מתאר את אותו כביש הערבה פחות או יותר, הלוך ושוב. בפועל, אם הדרך מגוונת, מה רע לעשות את זה במסגרת זמן נכונה?