עזרה קטנה בתכנון טיול.
-
אני טס לתאילנד וויאטנם ל- 25 יום בסביבות מרץ..
לאחר עיון רב בפורום נשארו לי כמה שאלות פתוחות ואשמח אם אמצא תשובה:
1. יש לי טיסה דרך ארווויסט האוקראינית ואני אמור לנחות ב 3.5 לפנות בוקר בבנגקוק. משם אני מתכוון לטוס ישירות לויאטנם. הטיסה לויאטנם אמורה להיות ב 6.45 בבוקר. כלומר, יש לי 3.15 שעות בין הטיסות. האם זהו פער מסוכן או שזה בסדר כי אני לא רוצה לשרוף סתם יום בבנגקוק . מישהו יודע על הארוויסט אם הם מדייקים בדר"כ ??
2. הטיול מתוכנן להיות בויאטנם למשך שבוע בערך. האם שבוע יספיק להאנוי - סאפה ולונג ביי או שזה יותר מדי? עדיף לעשות את הטיול ליום או יומיים ללונג ביי ? ובסאפה - יומיים או שלוש ימים - מה עדיף ?
את שאר הימים מתכוון להעביר באיים בצד המערבי + קו טאו. מהו המסלול המועדף ?
פוקט - קופיפי - ריילי -קראבי -קו טאו ? אפשר להספיק את זה בשבועיים וחצי או כדאי להוריד את ריילי או קראבי ? מה עדיף ?? האם זה הסדר של המעבר בין האיים בעיקרון ??
3. בעיקרון איך יורדים לפוקט שלא בטיסה ?? בעבר ירדתי מבנגקוק לקוסומוי דרך אוטובוס+ מעבורת. האם ככה גם יורדים לפוקט ?? זה סיפור של יום בערך מבנגקוק ל פוקט ??
4. איים:
באיזה אי אפשר לשכור אופנוע ותייר באי ( אז עשיתי זאת בקופנגן - אבל אני מדבר על איזה אי בצד המערבי / קו טאו ) ?
אשמח לתשובה.
תודה מראש לכל העונים ושבת שלום.
-
עזרה קטנה בתכנון טיול.אני יכול לענות רק לגבי הניסיון שלי עם ארוסויט , בדיוק לפני שנה טסתי איתם לבנגקוק והם עמדו בזמנים ,
כדי להיות מובטח אני לקחתי את הטיסה השניה של אייר אסיה לסינגפור , וסתם התייבשתי בשדה , על שינוי השעה אייר אסיה ביקשו תשלום גבוה יותר מאשר ההךוך ושוב ,
אבל גם היום הייתי לוקח שוב מקדם ביטחון . -
עזרה קטנה בתכנון טיול.א. אני מבין שזה לא קונקשן מסודר ואתה צריך לקחת את המזודות בעצמך ולהעביר לטיסה להאנוי. אם זה המצב, מומלץ הבדל של 4 שעות בין הטיסות. אתה נמצא בטווח הגבולי. אם יש לך אפשרות- דחה קצת את הטיסה להאנוי.
ב. לדעתי זה אפילו קצת מדי. בוא נעבור על הימים יחד:
1. יום הגעה וקניה של טיול יום לפגודת הבשמים למחר, קניה של טיול ליומיים להאלונג ביי וכרטיסי רכבת לסאפה. חוץ מזה אפשר לטייל קצת בהאנוי.
2. טיול לפגודת הבשמים.
3. האלונג ביי
4. האלונג ביי ולינה בהאנוי.
5. יום בהאנוי ורכבת לילה לסאפה.
6,7,8 לפחות 3 ימים לסאפה לדעתי ורכבת לילה להאנוי.
9 - יום ספייר לכל צרה שלא תבוא ולאתרים בהאנוי.
10 טיסה לבנגקוק.
אני חושב ש9 ימים זה המינימום שבו גם תהנו מהדברים ולא רק תהיו בנסיעות. 10 ימים עדיף.
ג.למרות שאף פעם לא עשיתי זות אפשר לקחת אוטובוס מבנגקוק לפוקט. זה אמור להיות נסיעה ארוכה מאוד כי פוקט רחוקה מסוראטאני וקופאנגאן. אני ממליץ טיסה כי זה גם לא סיפור יקר.
ד. לא יודע... אני מניח שבפורט וגם בקו לאנטה. אגב, קל להיתנייד בין פוקט, קראבי, ריילי, קו פיפי וריילי ביץ'. בין שלושת הראשונות יש מספר מעבורות ביום ולא ארוכות מדי. אם אתה רוצה מידע מופרט יותר חפש בפורום חופשה בתאילנד. קו טאו די רחוק. אתה יכול בקלות להספיק את זה בשבועיים. אילה חופים ואין הרבה מה לעשות חוץ מסטלבט. זה תלוי בך.
ערן
-
עזרה קטנה בתכנון טיול.תודה אחי עזרת לי מאוד.
עוד 3 שאלות קטנות
1. האם יש מעבר לטיסה אחת ביום באייר אסיה לויטאטנם או שזה רק ב 6.45 וזהו ??? יש מישהו שיודע ??
2. איפה יש בית חבד באיים בצד המערבי שלהם ??
אני יודע שבפוקט יש. האם יש בית חבד בקראבי, ריילי, קופיפי או קו טאו ?? אם אני צריך לוותר על אי . על מה עדיף לוותר על קראבי או ריילי ביץ ??
3. כמה זמן לוקח להגיע מהמערב לקו טאו ( האם זה סיפור של חצי יום ???)
-
עזרה קטנה בתכנון טיול.היי אלמוג,
אין לי נסיון עם אירסוויט, אבל אם בד"כ הם עומדים בזמנים המרווח הזה סביר בהחלט ואפילו משאיר טווח ביטחון למקרה של איחור קל.
לא הייתי שורפת את הזמן על הגעה יבשתית. לפוקט יש הרבה מאוד טיסות של הרבה חברות, ובהחלט ניתן למצוא טיסות במחיר זול, כך שממש אין הצדקה לטרטור ובזבוז הזמן להגיע בדרך אחרת.
אינני יודעת מדוע אתה מעוניין דווקא בקוטאו, אני מניחה שכנראה לצלילות. אם אכן כך, יש לך מגוון אלטרנטיבות, חלקן אפילו טובות בהרבה באותו צד שבו תהיה. למשל, תוכל להגיע לקאולאק, כשעה מפוקט, ולצאת לצלילות באיי סימילאן, שהם מאתרי הצלילה הטובים ביותר בעולם.
שאר החופים והאיים שציינת נמצאים באותו צד והמעבר ביניהם פשוט.
מבין המקומות שציינת, למיטב ידיעתי פוקט הוא היחיד שיש בו בית חב"ד.
לשכור אופנוע ולטייל תוכל בכל אחד מהמקומות הללו (חוץ, כמובן, מקופיפי, שם אין רכבים). גם באיזור פוקט וגם בקראבי יש הרבה מקומות יפים שניתן לטייל בהם, הן טיולי שייט והן טיולים יבשתיים. -
עזרה קטנה בתכנון טיול.לפני כחתי שנה חיפשתי טיסות מבנגקוק להאנוי באייר אסיה ומצאתי רק את זו.
כנראה שיש עוד בחברות אחרות, אבל בטח קצת יותר יקר. -
עזרה קטנה בתכנון טיול.תודה לעונים. באשר לויאטנם, עשיתי מסלול כזה בערך :
יום 1- התארגנות
2 ימים - לונג ביי
3 ימים - סאפה
2- האנוי
זה אמור להספיק נכון ????
אפשר להזמין מראש את הסאפה והלונג ביי מראש ?? או שכל פעם צריך לחזור להאנוי ולהזמין ??
כמה עולים הטיולים ?
תודה -
עזרה קטנה בתכנון טיול.גבולי. אני ממליץ להוסיף יום.
אפשר להזמין באינטרנט אבל יש המון רמאים.
עדיף להזמין שם.
יש חברה (וגם מלון) אמינה יחסית ששמה גקו (ראה קישור). המחירים שלהם לא זולים אבל הם מקיימים הבטחות. מצרך נדיר. אם המזמינים מראש אז עדיף מהם.
המחיר של טיול ליומיים להאלונג-ביי יכול לעלות מ 40$ לאדם בערך עד אין סוף. כמה כסף שבא לסוכן להגיד.
אני ממליץ לך להזמין את הכל ביום היתארגנות שם. בנוסף , לא כדאי להזמין תיור מלא לסאפה שכולל הכל, אלא להזמין רק כרטיסי רכבת. קל להיתארגן בסאפה עצמה. מה שתירצו לעשות שם יכול להיות תלוי מאוד במזג אויר ההפכפך. -
עזרה קטנה בתכנון טיול.הבנתי. בגדול , מה ההבדל בין יומיים או 3 ימים בסאפה ?? פשוט עוד הליכות?? וההבדל בין לונג ביי יום אחד ליומיים ? חבר שלי אמר לי שממצה יום אחד שם כי היום השני די דומה לראשון. היית שם במקרה ??
מישהו יודע ??
ושאלה אחרונה, מה יש לעשות בהאנוי בכלל ? זה כמו בנגקוק בעצם ??
מודה לכם מאוד על התשובות .. -
עזרה קטנה בתכנון טיול.אני מציע לך לקרוא יותר חומר. יש תשובות מפורטות לכל השאלות האילה בכתבות פה באתר (עדיפות אילו שישנות משנה כי האחרונות פשוט לא טובות). אתה יכול ללכת להרצאה בלמטייל או לקרוא בלונלי פלנט.
לשאלותך:
1. בגדול רוב מה שיש לעשות בסאפה אילה הליכות. רואים נוף טרסות אורז יפה ואת בנות השבטים המקומיות לבושות בתלבושת המסורתית. סאפה עצמה נעימה ויש בה מסעדות מבחר טובות וזולות להחריד. שוק קטן ונוף משגע.
סוג המקומות שנתקעים בהם בכיף. אני חושב שלסבול נסיעת לילה ארוכה הלוך וחזור מצדיקות שלושה ימים שם אפילו רק בשביל לספוג את האוירה.
2. הנסיעה לאלונג ביי לוקחת 5 שעות מהאנוי. נשמע לי ממש לא כיף לעשות את זה ביום אחד. חבר שלך צודק, הסיפור ממצא די מהר אבל אני מחזיק בדעתי. עדיף יומיים (אני הייתי שלושה ימים).
באופן כללי אני מאמין שכיף לקחת את הזמן ולא להיות במרוץ. אם אתה לחוץ בזמן עדיף להוריד יעד.
3. האנוי שונה מבנגקוק לדעתי. היא פחות מסודרת לתייר. אין שם קניונים ענקיים עם קניות בזול. הכבישים צפופים והעיר קצת מוטרפת בעניים מערביות. עיקר האטרקציות בה היא להיסתובב בסימטאות של השוק ברובע הישן (הואנג-היים). להתרשם מהעיר. אפשר ללכת לראות מקדשים יפים (מקדש הספריה המרשים ביינהם) או מוזאונים. אני אהבתי אותה. היא לא כיפית אלא מעניינת.
ערן