יוון עם הילדים
-
שלום לכל דיירי הפורום.
אנחנו משפחה עם 4 בנים בגילאי 14-6. מתכננים טיול בר מצווה (לבן השני) סביב פסח ליוון, טיול ביבשת.
האם מישהו מכם יכול לעזור לי בהערכת עלויות? מזון (בוקר יהיה במלונות, אז שתי ארוחות ביום, אפשרי אחת לקנות מצרכים בסופר)?, כניסה לאתרים? עלות הדלק?
את ההוצאות האחרות (טיסות, רכב שכור, מלונות) כבר בדקתי ויצא סביב 160-170 יורו ליום לכולנו. השאלה כמה להוסיף על זה לדברים האחרים?
ואם יש לכם המלצות לאתרים "חובה" - אשמח לקרוא.
תודה רבה! -
יוון עם הילדיםשלום,
טיילתי ביוון במאי, לפני קצת פחות משנה, בטיול שלא ארגנתי לבד, לעשרה אנשים מבוגרים, ולכן קשה לי קצת להעריך עלויות לטיול משפחתי, שזה לדעתי סיפור קצת אחר. האוכל ביוון זול מבישראל, וכיף נורא לשבת בפלטיאה של הכפר תחת עץ מוצל ולאכול בכיף, בלי יסורי מצפון. אבל גם הנתון הזה לא חד משמעי, כי כשהתקרבנו קצת לאתונה בסוף הטיול (באזור של דלפי, מפרץ קורינתוס) מיד הרגשנו מקפצה במחירים.
לדבר על המלצות ליוון זה משהו נורא כללי, כי זו ארץ לא קטנה. בטיול אחד אפשר להספיק קצת יוון. נדמה לי שניתן לומר על מטאורה שזו התרנגולת המטילה ביצי זהב של יוון. זו בונבוניירה תיירותית אמיתית.
-
יוון עם הילדיםבכל זאת עוד שתי עצות כצידה לדרך -
מזג האוויר ביוון בחודש מאי, באזורים ההרריים, קר וגשום בהרבה ממה שאנחנו מכירים מישראל. אולי בקיץ החמסינים איומים ומזכירים את הארץ, אבל באביב זה סיפור אחר. אתם מדברים על אפריל. אני עדיין חושבת שזה נחמד מאשר בקיץ, אבל קחו בחשבון שצריך להצטייד בבגדים חמים ולדעת שמזג האוויר לפעמים יכתיב את הטיול.
בעניין לינה -
אל תעשו לעצמכם הנחות ותבחרו במלון הראשון שאתם מוצאים ברשת. יש ביוון בתי מלון בעלי אופי משפחתי מסורתי, והם מקסימים. זו חלק מהחוויה. האירוח בדרך כלל חם ונעים. הנה לדוגמה חדר במלון בחבל זגוריה.
-
יוון עם הילדיםתודה על ההתיחסות לשאלתי.
כשאת אורמ שהאוכל זול מבארץ, האם תוכלי לעזור לי ותת הערכה לארוחות ליום לאדם? (נתעלם רגע מהיותנו משפחה עם ילדים).
לגבי מלונות - לא קל למצוא מלון ל 6 נפשות בחדר. כנראה שבחלק מהלילות נתפצל לשני חדרים. אעזר בהמלצתך לחפש מלונות "מסורתיים".
שוב תודה! -
יוון עם הילדיםזיוה הזכירה את המנזרים התלויים במטאורה ואני ממש אבל ממש מסכים איתה.
אני אוסיף גם את חצי האי פיליון על כפריו שרובם ממוקמים על ההרים וחלקם נראים כאילו הם תלויים. יש גם חופים נהדרים ויפים ואוכל טוב מאד. לא זוכר מחירים, היינו זוג+2, והקטנות הסתפקו בד"כ בסלט ירקות , צ'יפס וכאלה ולקחנומהבית תיגבורים עבורם. אנחנו נהניננו מאד מהממולאים שלהם, במיוחד מפרחי קישואים ממולאים. שוב, לא זוכר מחירים, אבל ממש לא היה יקר.
-
יוון עם הילדיםעוד מפיליון
-
יוון עם הילדיםאנחנו היינו בסוכות האחרון בפלופונז. גם זה איזור מקסים, אבל אם עוד לא הייתם ביבשת הייתי הולכת על סיבוב שיכלול את פיליון ומטאורה ואיזור הזגוריה - אני פשוט כבר הייתי שם קודם. היתרון הגדול של הפלופונז זה הקירבה לאתונה, פחות נסיעות - אם זה שיקול גם עבורכם אז תחשבו עליו.
מחירים:
אנחנו היינו 2 מבוגרים + בן 2.5.
בשני מקומות לקחנו חדרים משפחתיים או גדולים (יותר מזוגיים בכל אופן, בטח שלא ל-6) ואלו גם היו שני המלונות היותר טובים שלנו, והם עלו 100 אירו ללילה עם ארוחת בוקר.
בשאר הלילות שילמנו בערך 50 ללילה. במקום נידח יותר זה ירד ל-35 לחדר (גם היתה הנחה כי לקחנו 2 חדרים). במקום פופולרי יותר שילמנו 70 על חדר ממש מסכן.
אוכל היה באמת זול יחסית. האקסל שלי אומר שהוצאנו בממוצע 50 אירו ליום על אוכל לשלושתינו - הקטנצ'יק קיבל מנה בשרית כמו כולם, אז זו עלות ל-3 אבל לא אכלנים גדולים. זה כולל ארוחת צהריים, ערב ואת הגלידות והקשקושים האחרים (למשל סטארבאקס ביום האחרון). חלק מהארוחות היו מהסופר - בהחלט אפשרי, יש שם סופרים לא רעים בכלל (לפחות איפה שאנחנו היינו, אבל לא בחורים נידחים - תתארגנו בהתאם), אבל בסופו של דבר עם המחירים שם היה לנו נוח יותר להתיישב במסעדה ולהזמין.
לגבי אתרים, אני מניחה שזה משתנה לפי הפופולריות. לנו היו רק 2 אתרים (מערת דירוס ומיסטראס) והם עלו 5-7 אירו למבוגר. מאד ייתכן שבמקומות מבוקשים כמו מטאורה זה אחרת. אפשר לבדוק באינטרנט.
רכב: שימו לב שהקטגוריות שם שונות מהמקובל. למשל בקלאס D שלקחנו מקבלים סוזוקי ליאנה מעאפנה. איפה זה ואיפה הפורד פוקוס המאובזרת שקיבלנו בצרפת בקלאס C. הדלק עלה נדמה לי אירו וקצת לליטר אבל זה עוד יכול להשתנות.
סה"כ טיול של שבוע, ללא הטיסות, בהרכב שלנו (אפשר לומר 2.5 אנשים) עלה כ-1700 אירו. מה אתם יכולים ללמוד מזה לגבי כמה יעלה לכם, אני לא לגמרי בטוחה...
-
יוון עם הילדיםתודה על המידע. נתת לי כיוון עלויות מזון שזה בהחלט פחות ממה שחשבתי.
אגב, האם יש כספומטים גם ב"חורים" הקצת יותר גדולים או רק בערים הממש גדולות? במילים אחרות - עד כמה ניתן לבנות על כספומט או שעדיף להביא את רוב הכסף המזומן מהארץ?
ואם הייתם בפולופונז - בטח נסעתם ברכבת לקאלבריטה. האם קניתם כרטיסים מראש? היכן? ראיתי המלצות שניתן לקנות בכל תחנת רכבת אבל המלצות אחרות אמרו שלא ניתן ושצריך להגיע יום לפני לתחנת הרכבת בקלבריטה או דיאקפוטו ולקנות שם.
שוב תודה! -
יוון עם הילדיםתודה!
חצי האי פליון - בתוכנית. -
יוון עם הילדיםאכן היינו ברכבת - אגב זה היה יקר יחסית, 19 אירו לאדם, ושם גם היה המלון המעאפן ב-70 אירו לחדר די קטן.
אבל עם כל מעאפניותו של המלון בעלי המלון היו מאד נחמדים וקנו עבורנו את הכרטיסים לרכבת. החזרנו להם במזומן כשהגענו.
בפועל הרכבת בה נסענו היתה ממש לא מלאה. רחוק מזה. בהלוך היינו כ-6 אנשים בקרון. בחזור הקרון הראשון התמלא לגמרי אז החלטנו לא לשבת בצפיפות ולעבור לאחרון שם היינו לבד. היינו בסוכות, סוף ספטמבר, אוף סיזן, אבל גם פסח הוא כנראה אוף סיזן (אם זה לא מתאחד עם פסחא שאז אולי האירופאים בחופשה? לא יודעת).
שימו לב בטיפים יש טיפ שלי על המלון שלקחנו בלילה לפני הטיסה באתונה - בקירבה סבירה לשדה, היה נוח כי הטיסה היתה בבוקר. אולי יועיל גם לכם.
כספומטים היו גם בחורים בגודל סביר.. נגדיר את זה ככה. כלומר לא בכפרים קטנים אבל בעיירות קטנטנות בהחלט, גם בדרום הפלופונז שזה די נידח.
ממש לא הייתי מביאה את כל הכסף מהארץ אבל הייתי דואגת שתמיד יהיה עלי סכום מספיק ללינה ואוכל ליום אחד + ספייר, למקרה שתגיעו לחור נידח (שם גם אין כספומט וגם לא לוקחים ויזה במלון).
-
יוון עם הילדים
אני רואה שענתנת כבר רשמה קצת מושגים לגבי עלויות מזון. מודה שאני לא ממש זוכרת. לא יודעת אם בכוונתכם להגיע לזגוריה. זה חבל ארץ מקסים אבל נידח. חיפשנו שם סופר ולא מצאנו אפילו מכולת קטנה. בכפר התיירותי ביותר באזור, מונודנדרי, לא הייתה מכולת. נאלצנו להגיע לעיירה מרכזית יותר באזור. בדרך כלל אני זוכרת שמות, אבל הפעם לא ממש. מהסתכלות במפה נדמה לי שזו הייתה Kalpaki העיירה שאליה נסענו לתקן צמיג של רכב ולהצטייד בסופר. העיירה סתמית ומכוערת. הכפרים נהדרים, אבל כאמור ללא שום שירותים שאנו רגילים אליהם. בפליון דווקא יש חנויות מכולת בכפרים היותר תיירותיים. גם פליון אזור יפהפה.
במטאורה רוב התיירים דוגמים מנזר או שניים וממשיכים הלאה היות שלא מוצאים מה לעשות שם. אני מציעה למצוא איזשהו תירוץ כדי להשתהות טיפה באזור ולספוג אותו קצת. לא יודעת עד כמה אתם משפחה עם אמביציות ספורטיביות. אני רואה שיש לכם גם גיל שש, שהוא גבולי לאתגרים רציניים. אם במקרה בן השש הזה לא דומה לבנות שלי כשהיו בגילו אלא יותר לילדים של אחי, אני ממליצה לכם על סיור עם מדריך מקומי בשם לזרוס. הלכנו איתו אל אחד המצוקים והרגשנו על גג העולם. אחר כך הסתובבנו בטבע היפה של האזור והגענו למנזר בלתי מאויש שהדרך היחידה להגיע אליו היא רק בסיורים כאלה. אולי אפשר לארגן לבן המצווה ולאחיו הגדול שיעור בטיפוס על צוקים. גם את הפעילות הזאת ניתן לארגן באמצעות לזרוס, שהוא מטפס צוקים רציני המשתתף בתחרויות בינלאומיות. השארתי טיפ במערכת הטיפים עם הפרטים שלו. -
יוון עם הילדיםוואו רעיון מצוין!
בן השש הוא טייל רציני (כבר בגיל 3 הלך איתנו את נחל ברק בערבה ועלה בכל הסולמות לבד רק עם השדגחה שלנו) כך שמבחינה זו הוא לא יגביל אותנו. הקושי שיכול להיות לנו זה חוסר הגמישות של טיול עם מדריך...אבל רעיון למידה לגלישת צוקים - נשמע מעולה! אחפש את פרטיו של לזרוס בטיפים.
תודה רבה!