ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

סיאם ריפ ופנום פן- קמבודיה

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    4
    13
    3886
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • מנקל
      מנקל נערך לאחרונה על ידי

היי:) אני כרגע בסיאם ריפ
      היום עשינו את כל המקדשים(לא כל אבל המון:) והכפרים על המים

אנחנו רוצים להישאר פה עוד קצת אז אשמח לעוד אטרקציות או המלצות

קראתי פה על הכדור פורח( אבל שניה אחרי הכל נתקע לי ולוקח שעות לפתוח דף אז העלתי הודעה,)

בקרוב אנחנו עוברים לפנום פן וגם שם אם מישהו מכיר אשמח לשמוע המלצות למקומות נחמדים או אטרקציות(הכל בא בחשבון גם טרקים)

תבורכו חברים!
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • עודד72
        עודד72 נערך לאחרונה על ידי

פנום פן יפה ואני מאוד אהבתי אותה. הנהר, האגם (שנכחד לו), הפאבים, השווקים, הבנינים המעניינים, הפגודה המוכספת והארמון, וגם, לצער כולם, העדויות לאוטו ג'נוסייד המחריד בקמבודיה- S21 ושדות הקטל.

אני מציע דבר ראשון שייט על הטונלה סאפ מסיאם ריפ לבטמבנג- עיר חביבה למדי- ואוטובוס לפנום פן. ביקור ברצועת החוף הקמבודית- קומפט, קפ וסיהנוקוויל- רעיון לא רע בכלל. יש שם טרק אחד מפורסם לבוקור היל סטיישן.

אם יש לכם זמן וקצת בא לכם הרפתקאות- סעו למזרח מונגוליה- יש שם עיירות וכפרים נידחים ונפלאים וטרקים לא רעים בכלל. רטנקירי ודאולקירי, קרטי, קומפונג צ'אם...קמבודיה מדהימה.
        מאוד אהבתי את באן לונג ברטנקירי. יש בסביבתה 3 מפלים יפים ואגם על פסגתו של הר געש רדום. יש למה לצפות
        • ramiav1
          ramiav1 נערך לאחרונה על ידי

מצטרף להמלצה לגבי השייט מסיאם ריפ לבאטמבנג , רואים נופים יפים , כפרים צפים , אני ממליץ להמקם על הגג ,
          השייט לא מגיע לבאטמבנג ובאיזה שלב מעבירים את השטים לטנדרים ויש גם טיול שטח באותו מחיר - בגלל העונה היבשה יש מקומות שהסירה נתקעת .
          ומבאטנבאנג ניתן לקחת אוטובוס או מונית פרום-פן .
          • מנקל
            מנקל נערך לאחרונה על ידי

תודה רבה Smile

כמה זמן לוקח בערך להגיע בסירה ומונית לפנום פן כמו שהצעתם?!
            נשמע רעיון מאוד מעניין

אפשר לעשות את סיאם ריפ-באטםבנג-פנום פן באותו היום?
            או ששווה להשקיע יום באטמבנג?
            • ramiav1

הסירה יוצאת בשבע וחצי , האיסוף מתחיל בשש לערך , החלק הראשון הוא מהיר , כאשר הסירה מתחילה לעלות בנהר לכיוון באטנבאנג , היא מורידה מהירות , אבל מהירות הלחיצה במצלמה עולה , אני צילמתי כשש מאות וחמישים תמונות ,כאמור אני ממליץ להתמקם על הגג .
              באיזה שלב כבר לא ניתן להמשיך ועוברים לטנדרים , בגדול מגיעים לבאטמבאנג בין ארבע לחמש , ומתחילים לריב על המגיעים לבתי המלון , אני נמצא בצו'יה אבל נראה לי שרויאל יותר נחמד , ולמחרת לצאת לפרום-פן ,
              המלצתי לאכול ארוחת ערב בוואיט רוז (שושן לבן) אוכל מצויין וזול , שייקים בשיבעים וחמש סנט , או שלושת אלפים ריל , ויש להם ווי-פיי ומשם אני כותב .
              אני שכרתי אופנוע וטיילתי בסביבה כולל רכבת הבמבוק , לדעתי אם אתם לא זקוקים למנוחה להמשיך ישר לפרום-פן.
              • ramiav1

הסירה יוצאת בשבע וחצי , האיסוף מתחיל בשש לערך , החלק הראשון הוא מהיר , כאשר הסירה מתחילה לעלות בנהר לכיוון באטנבאנג , היא מורידה מהירות , אבל מהירות הלחיצה במצלמה עולה , אני צילמתי כשש מאות וחמישים תמונות ,כאמור אני ממליץ להתמקם על הגג .
                באיזה שלב כבר לא ניתן להמשיך ועוברים לטנדרים , בגדול מגיעים לבאטמבאנג בין ארבע לחמש , ומתחילים לריב על המגיעים לבתי המלון , אני נמצא בצו'יה אבל נראה לי שרויאל יותר נחמד , ולמחרת לצאת לפרום-פן ,
                המלצתי לאכול ארוחת ערב בוואיט רוז (שושן לבן) אוכל מצויין וזול , שייקים בשיבעים וחמש סנט , או שלושת אלפים ריל , ויש להם ווי-פיי ומשם אני כותב .
                אני שכרתי אופנוע וטיילתי בסביבה כולל רכבת הבמבוק , לדעתי אם אתם לא זקוקים למנוחה להמשיך ישר לפרום-פן.
                • Roi eco
                  Roi eco נערך לאחרונה על ידי

אני מצטרף להמלצותיו של עודד.
                  הייתי חודש בקמבודיה, וביליתי מספר ימים באי הארנב rabbit island שנמצא ליד kep באזור רצועת החוף היפה מאוד.

במזרח יש את סאן מונורום במחוז מונדולקירי, מאוד מאוד מאוד יפה, יש שם גם lodge נחמד מאוד, שמנוהל בידי קמבודי וישראלית שחיה שם כבר הרבה שנים...
                  יש גם את באן לונג ברטנקירי שאזור מסביב מאוד יפה ומלא ביערות עצי גומי (וגם מפלים וכדומה).
                  בכל מקרה, אני ממליץ לנסוע לכמה ימים לאחד המקומות ולהנות מהאיכות של המקום, ולא לסמן וי על כמה שיותר מקומות שהייתם שם - אבל... יוצא שלא 'באמת' הייתם שם...

גם הערים לאורך המקונג כמו קמפונג צ'אם וקרטי כיפיות. אם תגיעו לקרטי, כדי לנסוע קצת צפונה כדי לראות דולפיני נהר שנכחדים...

רועי
                  אי הארנב, ליד קפ מפל במונדולקירי
                  אי הארנב, ליד קפ(גודל:26.19KB)מפל במונדולקירי(גודל:27.13KB)

מפל במונדולקיריאי הארנב, ליד קפ
                  • מנקל
                    מנקל נערך לאחרונה על ידי

תודה רבה חברים
                    עזרתם לי מאוד
                    אני מטיילת כרגע עם אבא שלי ויש לנו רק שלושה שבועות שרצינו גם לעשות את ויאטנם, הדליקו אותי על דלאת ממש

מאוד רצינו את הספינה אבל אנחנו קצרים בזמן ואני מהנתקעים, אם ספינה אז בכייף אני מבזבזת איזה יומיים שלוש לפני פנום פן
                    אז לעת עתה ויתרנו אבל שוב ממש ממש תודה

תודה רבה על התמונות (2 בחופי הודו, נטו חופים נראה לי עשו את שלהם, מה גם שאבא שלי לא רוצה חופים:( )וההצעות אני אעלה את זה בפני ראש השבט ונראה מה זורם לו

עכשיו כשאני כבר בפנום פן עד הויזה לויאטנם
                    מה עושים פה חוץ מארמון המלך ומערות החמרוז?!
                    כל המלצה תתקבל בברכה!
                    • עודד72
                      עודד72 נערך לאחרונה על ידי

קודם כל, עם שייט או בלעדיו, שווה לבקר בבטמבאנג. אני חרשתי כמה אתרים מחוץ לעיר בשילוב בין מוטו לאופניים והיו לי הרפתקאות נהדרות(כמו להתקע עם האופניים בגשם שוטף וחילוץ במוטו כשאני יושב עם האופניים שלי במושב האחורי והכל בחינם...הקמבודים כל כך נחמדים...

בפנום פן- קודם כל אין מערות של החמר רוז'. יש כלא בסגנון הגסטפו ומחנה השמדה לשעבר בסגנון רואנדה. לגבי אתרים שמחים יותר- כמובן המוזיאון הלאומי, ארמון המלך והפגודה המוכספת. על הנהר (טונלה סאפ, אותו אחד שמתחיל מסיאם ריפ) יש מבחר של מסעדות,מלונות,בתי קפה, פאסים וסמטאות בסגנון צרפתי קולוניאלי עם הרבה חנויות וגלריות.
                      יש בפנום פן מספר שווקים מעניינים. פסר טמיי, פסר או רוסיי פסר צ'ה והשוק הרוסי- הם מאוד יפים וצבעוניים ויש בהם מבחר נפלא של אוכל וחפצי אומנות. יש ליד פסאר או רוסיי רחוב של חנויות בסגנון בזאר ויש המון פינות קטנות וחביבות. רק תשתדלו לא להסתובב לבד בלילה כי לא כל כך נעים בשעות כאלה. פנום פן היא עיר של ניגודים בין עוני לעושר, אמנם לא בולט כמו בסיאם ריפ אבל עדיין. אני מאוד אהבתי את פנום פן ונתקעתי שם יותר משבוע. תשתדלו לאכול במסעדות קמבודיות ולא מערביות. חבל שבשם הפיצה והבורגר תפסידו את ההרפתקא הקולינרית הנפלאה של אוכל קמבודי.

תהנו
                      • מנקל
                        מנקל נערך לאחרונה על ידי

תודה רבה:)
                        • ramiav1

עודד ,
                          אתמול סיימתי שבוע בקמבודיה , קיצרתי את השהות המתוכננת שלי שם ,
                          אני שמח לראות שנהנת שם , אני הרגשתי בקמבודיה כארנק עם רגליים עם נסיונות תיכמון רבים , ראיתי את הסכומים שגובים מתיירים לעומת הסכומים שגובים מתיירים ,
                          עמדתי מול המלון וחיכיתי לאיסוף וקיבלתי מלא הצעות לקומבינציות שונות , לכל קמבודי יש חבר שימכור לי את הכרטיסים בזול יותר ,
                          מחירים בשוק הלילה לזיופים שעלו יותר ביוקר מהמקור בארצות הברית .
                          משום מה לתיירים תמיד מעגלים את המחירים בדולרים ואף פעם אין להם עודף .
                          • Roi eco
                            Roi eco נערך לאחרונה על ידי

תמיד יהיה מי שיסתכל עליך כארנק מהלך, במקומות בהם זהו תפקידך. אל תחשוב שהדבר שונה בירושלים למשל...
                            • ramiav1

אני מסיים עכשיו טיול קצר של חודשיים , ואכן רוב הזמן הסתכלו עלי כעל ארנק מהלך , בלאוס זה נעשה בעדינות , בתאילנד בעיקר נהגי מוניות וטוק-טוקים , אבל בקמבודיה זה היה ממש בצורה מעיקה יותר משאר המדינות שטיילתי בסבב הזה ,
                              • 1 / 1
                              • פוסט ראשון
                                פוסט אחרון