טיול באירופה
-
היי, אני וחבר שלי רוצים לטוס בסביבות אוקטובר- נובמבר לפראג אבל עכשיו התחלתי לחשוב על טיול בעוד כמה מדינות.
השאלה שלי היא איך אפשר לארגן טיול כזה, צריך לקנות כרטיסי טיסה לפראג ויש מעבר חופשי בין המדינות הגובלות, יש אוטובוסים או שצריך להשכיר מכונית ואם כן אז איך עושים את זה וכו'.
אין לי מושג איך לארגן טיול בסדר גודל כזה אז אני אשמח לכל מידע שאפשר לקבל
-
טיול באירופהלכמה זמן מתוכנן הטיול שלכם? מהשאלה הזאת נגזרות הרבה מאוד תשובות לעניין הכדאיות בכלל לצאת מפראג. אם הטיול הוא 5 ימים אין הרבה טעם להתחיל להתרוצץ ברחבי אירופה.
כרטיסי טיסה קונים לפראג אם רוצים לטוס לפראג, אפשר לקנות הלוך לפראג וחזור ממדינה אחרת. אפשר לקנות הלוך חזור פראג אם מתכוונים לצאת לטיול מעגלי למשל בצ'כיה או בגרמניה. מעבר מצ'כיה לגרמניה חופשי. יש אוטובוסים, אפשר לשכור רכב. כמעט הכול אפשרי.
אנא, קצת פרטים על אורך הטיול, על איזה מדינות נוספות חשבתם לבקר, האם אתם מעדיפים רכב או תחבורה ציבורית.
אלונה
-
טיול באירופהאם עיקר העניין שלכם הוא לבקר בערים גדולות, אין טעם לשכור רכב.
בתוך הערים אפשר להסתדר בקלות עם תחבורה ציבורית, ומעיר אחת לעיר הבאה לנסוע ברכבת, או אפילו טיסה עם חברות low cost כמו רייאנאייר או איזיג'ט.
אם יותר מעניין אתכם להסתובב בכפרים ובטבע, כדאי להשכיר רכב. -
בעיקר בערים הגדולותלא נראה לי שנקפוץ לכפרים. השאלה היא אם יש מעבר חופשי בין הגבולות של המדינה עם אוטובוסים לערים המרכזיות? -
טיול באירופהאורך הטיול יהיה קשור במקומות שאנחנו נרצה לראות, מבחינתנו אנחנו יכולים נסוע גם לשלושה שבועות אבל בפראג אנחנו רוצים להיות מינימום 5 ימים.
לגבי המדינות אנחנו לא סגורים לחלוטין אבל כנראה אנחנו רוצים להיות באוסטריה, הונגריה ופראג כי כל המדינות האלו שכנות, השאלה היא האם יש אפשרות לנסוע באוטובוסים מהערים המרכזיות למדינות, איפה אפשר לברר לגבי התחבורה והמחירים?
ועוד שאלה, מה עושים לגבי המלונות, צריך להזמין מראש או שאפשר ישר להגיע למלון ולהזמין חדר? -
טיול באירופהאו אולי צ'כיה- אוסטריה- איטליה -
טיול באירופהכעקרון הגבולות פתוחים וחופשיים בין מדינות השוק האירופאי המשותף. (וגם אם הם לא היו, אז שולפים דרכון ועוברים)
אין לי מושג לגבי אוטובוסים. אמצעי התחבורה הנפוץ ביותר לתנועה בין ערים ראשיות באירופה זה רכבת.
זה מהיר יותר ונוח יותר מאוטובוס.
אפשר לברר בקלות על תחבורה ומחירים בתוך אירופה באמצעות האינטרנט.
עושים חיפוש עם מילות מפתח בסגנון של central europe train.
דרך אגב, פראג זו עיר. לא מדינה. -
טיול באירופהכן אני יודעת שפראג זאת עיר, פשוט כנראה חשבתי על הערים המרכזיות וכתבתי פראג במקום צ'כיה.
אפשר להגיע לתחנות הרכבת ולקנות ישר כרטיסים למדינות אחרות או שצריך להזמין מראש? -
טיול באירופהבתקופת שיא עונה יכול להיות שעדיף להזמין מראש, אבל בטיול כמו שלכם נראה לי יותר כיף לא להזמין מראש, ולקבל החלטה ספונטנית מתי להמשיך ליעד הבא, ואם באמת אין מקום על רכבת ישירה, נוסעים דרך עיר אחרת ברכבות ארציות, ואולי גם זוכים לראות מקומות שאחרת לא הייתם רואים, ולחוות חוויות שאחרת לא הייתם חווים. -
טיול באירופהאם קלטתי את הראש והגיל - טיול רכבות. ובגדול(ואני כבר מתחיל לקנא)
אם אתם סגורים על פראג אז תסתכלי ב
http://www.acprail.com/rail-passes/europe/czech-republic
אם לא ,אז תתחילי את החיפוש ב-URAIL.COM
מה שכיפי ברכבות בארופה שהם מגיעות למרכזי הערים.אפשר לרדת בעיר,לשוטט שעתיים ולהחליט שקופצים לעיר אחרת.עם ה-PASS אתם חופשיים לעשות כרצונכם
לינות - מה דעתכם על הוסטלים.זול מאוד ,יש הרבה ביקורות כדי לדעת אם ההוסטל מוצלח או לא ופוגשים המון מטיילים מכל העולם. אפשר לישון כמה בחדר אבל אפשר גם לקחת חדר זוגי
בספטמבר אוקטובר שזו עונה נהדרת גם לא תהיה בעיה של מציאת מקום.כמובן שניתן גם להזמין מראש,בעלות נמוכה, אם יודעים איפה נמצאים בתאריך מסויים
hostels.com,hostelz.com -
טיול באירופהאנחנו כבר דיי סגרנו שאנחנו רוצים לנסוע לפראג- בראטיסלאבה- בודפשט- וינה- פראג.
האמת שאני בודקת באתר הזה הוסטלים זולים ויש מקומות ממש סבבה
לגבי הנסיעה ברכבות, מה זה בדיוק כרטיס הPASS הזה? -
טיול באירופהערב טוב,
לפני הרכבות הייתי בודקת אפשרות של טיסה הלוך לפראג ובחזור מיעד אחר.
חברת "מאלב" ההונגרית טסה גם לפראג וגם לבודפשט למשל.כך תחסכו עלות כרטיס רכבת חזרה לפראג.בכל הערים יש כמה תחנות רכבת והם במרכז העיר.
כל הערים הן ערי בירה עם אפשרויות לינה רבות,לכן לא צופה בעיה עם לינה.אם לא במלון X אז בY אפשר תמיד להעזר במודעין.אפשר ליסוע ברכבת לילה ולחסוך לינה במלון,נכון שמגיעים לעיר עם יותר עייפות כי השינה לא בדיוק נוחה,אבל גם אפשרות.אפשר מעיר בירה אחת להגיע עם תחבורה ציבורית פנימית ליעדים נופים.כך בפראג אפשר להיות גם בקרלובי ווארי,בעיר תבור(כשעה+ברכבת מקומית)אפילו לדרזדן(גרמניה)
מבודפשט להגיע לסנט אנדרה,לוישגרד,מוזיאון הפתוח.קחו מלונות קרובים לרכבת.אם אתם נוסעים עם מחשב,לא תהיה לכם בעיה כלל בהזמנת לינה.אפשר דרך בוקינג להזמין לינה מתאימה בכל יעד.פתרון זה יקל ויאפשר נוחות רוגע,וגם הגעה מאוחרת יותר למלון.
אמה
*קנסו לאתר הרכבות כדי לבדוק עלויות.אם אתם סטודנטים-קחו כרטיס סטודנט. -
טיול באירופההאמת שאנחנו רוצים לעשות טיול מעגלי ככה שאנחנו נזמין טיסה הלוך- חזור לפראג או לבודפשט כי ממה שראיתי יוצא יותר יקר לקנות כרטיס הלוך לפראג וכרטיס חזור מבודפשט.
אני כנראה אקח את הנייד שלי אז אני באמת מקווה שזאת לא תהיה בעיה להזמין מקומות שינה במוטלים כי אני ממש לא רוצה להסתובב עם מזוודות בחיפוש אחרי חדרים...
אני חושבת שאולי עדיף להזמין לפראג ולוינה חדרים מראש ולבודפשט ובמיוחד לבראטיסלאבה (כי אנחנו מתכוונים להיות שם סך הכל 4 ימים ככה)נזמין כבר בזמן שנהיה במדינות אחרות.
כבר בדקתי את העלויות בנסיעה ברכבת אבל שמעתי שיש איזשהו כרטיס שנקרא יורייל או משהו כזה רק שאני צריכה עוד פרטים עליו, הבנתי שאפשר לקנות אותו פה בארץ...
-
טיול באירופההיורייל שכתבתי לך עליו הוא כמו חודשי חופשי - משלמים סכום ואז יש לך כרטיס חופשי לגמרי לכל רכבת,במסגרת התנאים .יש פאס לכל אירופה אבל יש פאס רק למדינה ופאס של מספר מדינות - תיכנסי לאתר שנתתי לך ותקראי.
בזמנו קניתי בארץ פאס ל-10 ימים בגרמניה.לא זוכר את הטלפון,אבל תפנו לקשרי תעופה והם יפנו אתכם -
טיול באירופההתחלתי לחשוב שאולי כדאי לקנות כרטיס פתוח, למרות שאנחנו דיי בטוחים שנטוס לשלושה שבועות ככה אבל למקרה שנרצה להישאר עוד קצת...
מישהו אולי יודע מה המחיר? -
טיול באירופההיי גלית,
כדאי לך לבדוק באתר המצורף. יש לרייל יורופ נציגות בישראל, אפשר להתקשר ולבדוק פרטים נוספים, וכן לרכוש בש"ח.
http://www.raileurope.co.il/
בנוסף, בערים הגדולות /ערי בירה כן רצוי להזמין מקומות בייחוד אם אתם מעוניינים באכסניות מסויימות, ובחדרים זוגיים או למעט אנשים. מקומות טובים ומבוקשים נוטים להתמלא די מהר, ואם אתם פחות או יותר סגורים על המסלול, כדאי להזמין ולא לבזבז יותר מדי זמן בחיפושים.
ברור שאם אין מגבלות תקציב ולא אכפת לכם ללון גם במלונות יקרים יותר, אז זה באמת לא כל כך משנה.
תהנו=כיף לכם!