ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

רכב שכור - מה קורה כש...?

פורום צפון אמריקה
    9
    15
    3191
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • israelimom
      israelimom נערך לאחרונה על ידי

בטיול של מספר חודשים עם רכב שכור, מן הסתם יכולות לקרות כל מיני תקלות... למען הפחתת החששות מהבלתי נודע, אשמח לשמוע מה קורה בתרחישים הבאים, במיוחד מהתנסות אישית. טיפים למניעה או טיפול נכון במצב, יתקבלו אף הם בברכה.

1. רכב מתקלקל - במידה והתקלה מאפשרת המשך נסיעה, אתה אמור לקחת לתיקון בעצמך אם אתה רחוק מסניף של החברה? או שחייבים להגיע לסניף או לחכות שיגיע אליך רכב חלופי?

2. לא עלינו, תאונה קלה - בהנחה שעשינו את כל הביטוחים המתבקשים (כולל ביטול השתתפות עצמית) - האם אכן פשוט מקבלים באותו יום רכב חלופי וממשיכים בדרכנו? או שיש בדיקה לגבי מי "אשם" ויתכן ונחויב בהתאם?

3. נתקענו בגלל תקלה מכאנית ונדרשת גרירה - מאחר ומדובר בתקלה של הרכב ולא אשמתנו, האם אני יכולה להניח ששירותי הגרירה יהיו ע"ח החברה? לא עשינו ביטוח נוסף של road side assistance.

4. אל תצחקו, אבל אם דב משחית את הרכב, או לצורך העניין, כדורי ברד או סופת חול - מי אמור לשאת באחריות לנזקים?

כאמור, אשמח לחוויות וסיפורים אישיים Smile
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • vovka
        vovka נערך לאחרונה על ידי

היי ענת,

אם קראת את הסיפור שלנו, הרי שיש שם 'יופי' של חוויות מסוג זה Razz

כשפרצו את האוטו ורסקו את החלון הצידי,הגענו לתחנת ההשכרה ושם החליפו את המכונית מיד וללא בדיקות/שאלות נוספות.

לא רכשנו תוספת של 'שירותי דרך'. כשנתקענו על כביש 66 צדדי הצלחנו לקרטע עד וויליאמס ושם פקיד הקבלה במוטל שהזמנו טלפן עבורנו לחברת ההשכרה. בחברה שאלו אם נוכל להגיע אליהם ואמרנו שאין סיכוי שנוכל לנסוע אפילו כמה מיילים נוספים. הם שלחו רכב מלאס וגאס.
        אני לא יודעת מה היינו עושים אם לא היינו יכולים להגיע למקום מסודר, איך היינו מחכים שש שעות באמצע שום מקום.

גם כשהלכו הבלמים ביוסמיטי,שלחו רכב חלופי מפרסנו. גם אז שאלו אם נוכל להגיע. הפעם השיחה הייתה קצת יותר ארוכה וקצת יותר עצבנית.

לא גבו מאיתנו כסף באף אחת מהפעמים.

השאלה היא האם בכל חברות ההשכרה נוהגים באופן זהה, האם יש שינויים במדיניות?

בתקווה שלא תזדקקו!
        • mabat
          mabat נערך לאחרונה על ידי

קצת מן הנסיון שלנו ושל חברים, עם שלוש חברות שונות:
          מקרה א': שכרנו קראוון כדי לטייל בצפון קליפורניה. מאחר שמרפי מאד אוהב אותנו, דווקא ב-4 ביולי, יום העצמאות האמריקאי, מצאנו את עצמינו עם נקר בגלגל, ובקראוון צויין בפירוש שאסור לנסות להחליף גלגל באופן עצמאי. צלצלנו לחברת ההשכרה, ואחרי נסיונות ארוכים שנמשכו מספר שעות (בכל זאת יום חג, ובכל זאת אנחנו די בסוף העולם שמאלה) מצאו גרריסט מן העיר רידינג שיבוא לסייע לנו. שילמנו לו מכיסנו, מן הסתם, וכך גם למחרת כשניגשנו לסניף SEARS ברידינג כדי לתקן את הגלגל הבעייתי. במועד החזרת הקראוון קבלנו החזר על הסכומים הנ"ל (כמובן שחובה לשמור את החשבוניות!!!), ואפילו פיצו אותנו על הפסד הזמן שלנו (שגרם לכך שנאלצנו לוותר על פארק לאסן ועל איזור אגם שאסטה).

מקרה ב': שכרנו SUV בשוויץ, ולאחר יומיים נתקלנו במשהו שגרם לנו לחשוב שמדובר בתקלה כלשהי, שמביאה לבעיה בהתנעה (בדיעבד הבנו שהבעיה היתה בתפעול לא נכון שלנו). נתבקשנו לגשת לסניף של הרץ באינטרלאקן כדי לבדוק אם אכן מדובר בתקלה, ואם כן - היינו יכולים לקבל רכב חלופי. בדיעבד, מזל שהתברר שזו לא היתה תקלה, מאחר שלא היו בסניף שם רכבים זמינים שהתאימו לנו ולציוד שלנו, אלא רק קטנים יותר.

מקרה ג': חברים שלנו שכרו בקיץ האחרון רכב בלוס אנג'לס. כשהיו בפרסנו היה להם נקר בצמיג. כיום, חברות השכרה רבות נוטות לא לשים גלגל ספייר ברכב. שיחת טלפון עם חברת ההשכרה (אלאמו) שלח אותם אל פאנצ'ר-מאכער מקומי, שחטף את שוק חייו כשראה שמדובר על צמיגים בני 7 שנים (בהסתמך על ההטבעה על צידו של הצמיג). מעבר לכך שהצמיגים היו ישנים, הם גם היו שחוקים - מה שחייב החלפה מיידית של כל ארבעת הגלגלים, ומה שגרם לחברים שלנו לברך על כך שלא התקלף להם צמיג כשהם דוהרים במהירות גבוהה על האוטוסטרדה... באלאמו ניסו לעשות להם שרירים, אבל בסופו של דבר התרצו ואמרו להם להחליף צמיגים, לשלם עליהם ובהחזרת הרכב הם קבלו החזר מלא.

במקרה של גרר בגלל תקלה מכאנית ברכב הגרירה אמורה להיות על חשבון החברה, אבל אני הייתי פונה אליהם במכתב על מנת לוודא, ועל מנת שתהיה לכם הוכחה בכתב, אם חלילה יהיה צורך.

על שאלות 2 ו-4 אני לא יודעת לענות לך. אני רק מקווה, שלא תחליטו להתנסות בעצמכם באף אחד מן המקרים Smile
          • מוני
            מוני נערך לאחרונה על ידי

היי
            מקרה נזק חייתי
            מכר רחוק, נסעו בכביש הבלו רידג' וירגי'ניה , חיה בעלת קרניים נכנסה בדלת היושב לצד הנהג,המזל שלא חדרו פנימה,אבל הדלת ניזוקה ואי אפשר היה לפותחה.

קיבלו את הרכב ויצאו לסיבוב מניו יורק,ולאחר המיפגש עם החיה הגיעו לשדה התעופה דולס בוושינגטון ,והחליפו להם את הרכב,ללא דרישה כלשהי.

במידה ותתעקשי על שם החברה אחזור לשאלו.
            מוני
            • ריקי 5
              ריקי 5 נערך לאחרונה על ידי

בקשר למקרה ג' - אנחנו (או יותר נכון בעלי) תמיד בודקים מצב צמיגים כשלוקחים את האוטו. לעולם לא יקח מכונית עם צמיגים שנראים משופשפים.

באחת הפעמים ששכרנו במיאמי בעלי סרב לקחת 4 מכוניות שהציעו לנו עד שקבלנו משהו כמו שצריך.

מקרה שקרה לנו - באחת מהדרכים הצדדיות באיזור אגמי האצבע נדלקה לנו נורת אזהרה בלוח השעונים. בדיקה בספר הרכב (שתמיד נמצא שם אבל אף אחד לא מסתכל עליו) התברר שזה "מכסה מילוי דלק לא סגור". בדיקה קצרה העלתה שהכל בסדר, אבל הנורה דולקת וזה מעצבן.
              לפני שהתקשרנו לחברת ההשכרה ראינו פתאום מוסך בצד הדרך. בעלי נכנס ושאל בקשר לזה. בעל המוסך חבר את המחשב שלו, מחק את הנורית, טען שהחיישן בטח נדלק באיזו קפיצה בדרך ולא לקח כסף, למרות שהיינו מוכנים לשלם לו. הכי חשוב חסך לנו המון זמן שהיה מתבזבז אם היינו מערבים את חברת ההשכרה.
              • dhz
                dhz נערך לאחרונה על ידי

באיזו חברה שכרתם את הרכב?
                הנסיון שלי שונה לגמרי, הן פעם ב AVIS ןהן עם ALAMO.

בשני המקרים ננעלו המפתחות ברכב. AVIS פשוט נתנה לי טלפון של מנעולן באיזור וגם את קוד המפתח, וזהו.
                במקרה השני (ALAMO),צלצלתי ל-AAA ישר והזמנתי מנעולן. הוא פתח את הרכב, אבל המפתח היה בתא המטען ואותו לא הצלחנו לפתוח. לאחר שיחה עם החברה, הם נתנו לי קוד מפתח, שגם לא עזר, כי לא ניתן היה להניע איתו את הרכב (צריך חשמל כדי לפתוח את תא המטען). בשלב מסוים עלתה האפשרות של גרירה של הרכב לסניף שלהם. אם הייתי מגיע לזה, הגרירה היתה על חשבוני. למזלי, הצלחתי בסוף להגיע דרך תא הנוסעים לתא המטען ולמצוא את המפתח.

בשום מקרה לא היתה הצעה כלשהי לעשות משהו בשבילי ללא תשלום. כמובן, בשני המקרים זו היתה אשמתי ולא תקלה ברכב.

• dhz
                  dhz נערך לאחרונה על ידי

לעניות דעתי:

1. לצלצל לחברה ולהודיע להם. אני חושב שהם אמורים לדאוג לתיקון או לרכב חלופי. מובן שאם הרכב במצב נסיעה, יש להגיע איתו לסניף שלהם.

2. הביטוחים הרגילים לא כוללים גרירה. אם הרכב במצב נסיעה, המשיכו לסניף הקרוב ואני מניח ששם יוחלף הרכב, לדעתי ללא תשלום היות ויש לכם ביטוח CDW ללא השתתפות עצמית.

3. אם הבעיה היא של הרכב ואיננה באשמתכם, לדעתי חברת ההשכרה אמורה לדאוג לגרירה ולתיקון. יתכן, כמו שאמרו אחרים, שתתבקשו לשלם את ההוצאות ואח"כ תקבלו החזר.

4. אם הנזק איננו ברשימת החריגים, ה- CDW מכסה אותו. בין החריגים, למשל, נזק בתחתית הרכב.

בכל מקרה, הייתי מברר את השאלות האלו עם חברת ההשכרה וגם קורא את חוזה ההשכרה שאמור לתת תשובות פורמליות לחלק מהשאלות שלך.
                  • israelimom

טניה - בדיוק אתמול קראתי מחדש את סיפור הטיול שלכם ומכל סיפורי התקלות, עלו לי השאלות Very Happy היה לי מעניין, במיוחד כיוון שגם אנחנו נשכור מדולר. למדתי משם שצריך להתעקש שיביאו את הרכב אליך (כמובן, אלא אם כן אתה קרוב לסניף).

דורון, מעניין אם כדאי לשכפל מפתח חלופי לשכירות ארוכה. אם המחיר גבוה כמו בארץ, אז כנראה שלא. מישהו יודע כמה עולה לשכפל מפתחות לרכב בארה"ב?

אני מניחה שאת החוזה המלא מול דולר נקבל כשניקח את הרכב, אבל אני בספק אם יהיה מקום לשינויים.
                    • ע ע
                      ע ע נערך לאחרונה על ידי

היי ענת,

כשניהלתי את המו"מ עם שרית מ- Traveljigsaw היא אמרה לי במפורש שאין צורך לקנות road side assistance מראש ובמידה ויש תקלה הם מפעילים את ביטוח road side assistance ומחייבים אותך.

עפרה
                      • israelimom

אחלה רעיון, ביטוח שמופעל רק אם צריך. אני אשאל אותה כדי להיות בטוחים גם לגבינו. בכל מקרה לא נקנה את הביטוח, כי החלטנו שזול יותר יהיה לשלם במידה ויקרה משהו, מאשר לשלם מראש את הביטוח הזה לכל התקופה (זה כמובן הימור, אבל לנו הוא מתאים).
                        • גלית הותיקה
                          גלית הותיקה נערך לאחרונה על ידי

ענת ועפרה
                          דברים מסוג זה רצוי שיהיו בכתב ולא בעל פה. לך תוכיח שאמרו לך. אם תקבלו בכתב, אשמח לדעת. לי מפורשות ענו באותה חברה שלהם אין את ביטוח הדרכים המדובר וזהו משהו שעלי לבדוק בתחנת ההשכרה כיוון שממילא זה ביטוח אקסטרה. אני מקווה שלא יפול עלינו שום דבר אבל העובדה שנעשה את כל הדרך הארוכה הזו בשני רכבים זה אחר זה מקנה בכ"ז תחושת בטחון.
                          • גלית הותיקה
                            גלית הותיקה נערך לאחרונה על ידי

ריקי-נק' חשובה עניין הצמיגים. ניקח לתשומת לבנו
                            • israelimom

ענת ועפרה
                              גלית, את ממש צודקת. כל דבר שהבטיחו בע"פ, ביקשתי גיבוי בכתב. כך למשל, גם כששרית אמרה שאין דמי החזר במדינות שונות למרות החוזה המפוצל, ביקשתי )וגם קיבלתי) את זה בכתב - ואפילו באנגלית. יותר שקטה ככה.
                              • ע ע
                                ע ע נערך לאחרונה על ידי

ענת ועפרה
                                היי גלית,

נקודת המוצא של ענת היא שהם לא רוכשים ביטוח road side assistance ולכן במידה וחלילה תקרה תקלה והם יזדקקו לסיוע מחברת ההשכרה הם יוכלו רק להיות מופתעים לטובה במידה ושרית צדקה בדבריה.

עפרה
                                • tulush1
                                  tulush1 נערך לאחרונה על ידי

לגבי הroad side assistance אני רק חייבת לספר שפעם אחרונה ששכרנו דרך Traveljigsaw באלאמו. הם ניסו להחתים אותנו על התוספת הזאת שהיא חמש דולר ליום, בסוף דווקא הסכמנו. יד הגורל והלכו לנו לאיבוד המפתחות בשלג (באתר סקי), התקשרנו לשירות הם אמרו שאין לנו את הביטוח- לקח לנו שעה וחצי להשיג את התחנה בשיקגו שבסוף אמרו לנו להזמין ואז לתבוע מהם את ההחזר. העלויות המשערות לגרירת רכב ושיכפול מפתח היו שלוש מאות דולר. בסוף הבלתי ייאמן קרה ומכיוון שהשירות היה כל כך איטי- באותה שניה שבה הם ווידאו מולנו את הכתובת בה אנחנו נמצאים, מישהו מצא את המפתחות שלנו בשלג.
                                  • 1 / 1
                                  • פוסט ראשון
                                    פוסט אחרון