ארבעה חודשים בהודו - הצעות
-
שלום לכולם,
אנחנו טסים בתחילת אפריל לארבעה חודשים בהודו.
אנחנו מאד רוצים להגיע למקומות לא מתויירים שמתאימים לטיול בעונה. מעניינים אותנו כפרים (ולא ערים) וגם טרקים (אם כי פחות). ממש ממש נשמח אם מישהו יודע על מקומות בהם אפשר ללמוד בצורה אותנטית מלאכות יד מסורתיות (רקמה, אריגה, קרמיקה וכו'), או אומנויות מסורתיות (מוזיקה וכו').
בקיצור - למבינים בהודו, ולאלו שאינם מבינים אך היו שם - הציעו הצעותיכם בבקשה.
תודה רבה.
יהודה. -
ארבעה חודשים בהודו - הצעותשלום
לגבי לימוד מוסיקה, לצערכם המרכזים המוסיקלים הרציניים הם דוקא בערים. המקומות המומלצים ללמוד בהם הם כלכתה, ורנאסי וצ'נאי. אפשר גם בדראמסלה, אבל איכות המורים היא בד"כ לא בשיאה. עם זאת, זה המקום היחיד ש'מתאים' מבחינת העונה (גם ורנאסי עוד נסבלת בתחילת אפריל).
אם אתם יודעים באופן ספציפי יותר מה אתם רוצים ללמוד (סיגנון, כלי...), יכול להיות שאוכל לכוון אתכם יותר. -
אוטארנצ'אלזו המדינה שבה נמצאת רישיקש.
אישית, אהבתי לטייל בה. היא לא מתוירת בכלל והנוף בה מקסים. מה שמקשה על טיול בה הוא הנסיעות הקשות.
יש בה את מסלול היאטרה שמוביל בין מקורות הגנגס. מסלול זה מושך עולי רגל הינדים רבים.
תקרא ותראה אם זה מעניין אותך.
ערן -
ארבעה חודשים בהודו - הצעותלפני שנה טיילתי בצ'אטיסגאר (מזרח הודו), סביב העיר ג'אגדאלפור. חיים שם שבטים מעניינים בהמון כפרים קטנים. נשמע לי מתאים למה שאתה מחפש - לא מתוייר ועתיר במלאכות יד מסורתיות (הם ישמחו מאוד ללמד אתכם). ראה בקישור קצת יותר פרטים ומידע שימושי על האזור בשרשור ישן כאן בפורום. -
מלאכות מסורתיותאריגה - ניתן למצוא אריגה בנול עץ (כמו הנול האירופאי) בעמקים קינור פארבאטי וקולו, אני מניחה שגם בדהארמסלה אבל שם לא הייתי, בכפרים בפארבאטי ובקולו בכל בית יש נול, לא נפגשתי בקורסים מסודרים אבל אפשר להתחבר למשפחה מקומית וללמוד אצלם בתשלום, תרצו עזרה בכיוון אשמח לכוון.
ריקמה - גוג'ראט , באזור הנקרא קא'ץ Rann of Kuch , זהו האזור שלדעתי המומלץ ביותר בהודו ללמוד ריקמה, באזור כפרים כאשר לכל כפר ישנה התמחות משלו במלאכה שונה, ניתן למצוא גם חרשי ברזל, נגרים וחרטים, וקדרים. צריך להגיע לעיר הבירה בהוג' ומשם להתעניין על אפשרויות לימוד בכפרים, גם בבהוג' ישנן גלריות וסדנאות.
קדרות - ניתן ללמוד באזור פלאמפור ליד דהארמסלה, תבררו בדהארמסלה.
בין כפרי השבטים בצ'טיסגאר ואוריסה ישנם המתמחים בכדרות והטכניקות שלהם שונות כך ששווה ללמוד שם, אין לי מושג איך אפשר באמת ליישם את זה , פגשתי קרמיקאית שהסתובבה כמה חודשים באזור השבטים עד שהיא מצאה את אותו השבט שגם הסכים לארח אותה וללמד אותה, אבל שוב זה לא היה ממש מסודר.גם באזור הכפרים של רג'סטאן אפשר להצטרף לקדר אם כי אני לא מכירה סדנה מסודרת.