ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שאלות על הדרך - לונדון

פורום טיולי משפחות
    12
    42
    10217
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • yoel_gil
      yoel_gil נערך לאחרונה על ידי

לפני שאני מתחיל לסגור את הפעילויות בלונדון, מבקש עזרתכם - (השבוע הראשון ביולי)
      גן החיות - בחלק מהטיפים נאמר שהגן לא מרשים עקב תאים רבים סגורים.
      האם למרות התאים הסגורים עדיין כדאי לבקר בו ?
      הפרלמנט - לא הצלחתי להבין מתי ניתן לבקר בתוך בית הנבחרים הבריטי. האם רק ביום שבת או בימי חול אחר הצהריים ?
      פאב שווה - נכון שאומרים שבכל קרן רחוב יש פאב שווה, אך לטיול ראשון באנגליה מהי המלצתכם לפאב שיכניס אותנו לאווירה המתאימה.
      תה מנחה - לפני כחודש קראתי כתבה על פינת התה האנגלי. אני רוצה ללכת אך המחיר מרתיע (40 פאונד לאחד, לדוגמא מלון "דורצ'סטר" ). האם אתם מכירים מקומות זולים יותר הנותנים את אותו שרות ?

תודה מראש על התשובות, יואל
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • שושי
        שושי נערך לאחרונה על ידי

שאלות על הדרך - לונדון
        היי יואל, טוב לראות אותך Smile
        גן חיות: לא היינו, שמענו רק ביקורות לא טובות על המקום, חשבתי שכבר נסגר, כי מזמן שומעת שהולכים לסגור מחוסר תקציב, אבל לא הייתי..
        פאב: באמת שאיפה שתיכנס הוא יהיה לונדוני Smile
        אנו אוהבים לאכול שם, יש להם ארוחות קלות, מרקים מצויינים, וכמובן הבירה, קראתי שיש 10.000 פאבים בעיר.
        לפני כשלוש שנים, בחזור מארה"ב, יכולנו לבחור המתנה של שעתיים או של 10 בלונדון, הוא ביקש של 10, כי רוצה לשתות גינס, באמת..
        אז חיפשתי לו מיוחד, הלכנו לכאן:
        http://www.pubs.com/main_site/pub_details.php?pub_id=182

תה: מיוחד יותר במלונות היקרים, גם בריץ, אבל יקר, כדי בכל זאת להרגיש מה זה, הלכנו ל:

http://www.fortnumandmason.com/afternoontea.aspx
        נכנסים למעדניה יוקרתית, בקומה הראשונה, סלון התה, בפינה מנגנים בפסנטר, הצלחות בקומות עם המיני עוגות וכאלה, נעים, שילמנו אז 20 פאונד, לא יודעת היום...
        הפרלמנט, רק מבחוץ ראינו אותו...
        • Jenny2
          Jenny2 נערך לאחרונה על ידי

שאלות על הדרך - לונדון
          הפרלמנט

http://www.parliament.uk/visiting/visiting-and-tours/oversea svisitors/

מה שאני מבינה מזה הוא שמבקרים מחו"ל יכולים לצפות בדיונים כל עת שאלה מתקיימים (אי אפשר לקנות כרטיסים מראש וצריך לעמוד בתור בחוץ שעשוי להיות די ארוך).

אפשר לקחת סיור מודרך בימי שבת או בכל יום בפגרת הקיץ שמתקיימת בין 29.7.2011-3.9.2011 . לסיור אפשר כבר לקנות כרטיסים מראש באינטרנט. עלות למשפחה £37.00

http://www.parliament.uk/visiting/visiting-and-tours/summero pening/

תה מנחה

כאן אפשר לקבל מושג לגבי מקומות ומחירים:

http://www.afternoontea.co.uk/index.php?option=com_content&a mp;a mp;task=view&id=179&Itemid=28

גם כאן יש כמה המלצות

http://www.timeout.com/london/restaurants/features/5603/Lond on-s_best_afternoon_tea.html

שים לב גם כי ברוב חנויות הכלבו הגדולות ב Oxford Street ובמקומות אחרים, ישנם בתי קפה מגישים תה ועוגות לא רעים בדרך כלל במחירים הרבה יותר שפויים.

http://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g186338-i17-k3233947-Af ternoon_Tea_at_Department_Stores-London_England.html

• yoel_gil

שאלות על הדרך - לונדון
            שושי וג'ני תודה על הארות.
            היינו כבר בכמה גני חיות בעולם ונראה לי שאוותר על זה של לונדון.
            כנראה שגם על הפרלמנט אוותר וכך נשאיר זמן לזמן תה משובח.

שושי - הפאב שהייתם בו, את זוכרת האם ניתן להכניס ילדים בשעת הצהריים ?
            כמו כן אחד הילדים אוכל את האוכל הקלאסי של שניצל/המבורג+צ'יפס.
            למה את קוראת ארוחה קלה ?

והנשים רוצות ללכת להצגה על חיי מלך הפופ-מייקל.
            שמעתן משהו על הביקורות על טריילר ?

תודה רבה שוב, יואל
            • noa Xscotland
              noa Xscotland נערך לאחרונה על ידי

שאלות על הדרך - לונדון
              יואל, כתבתי אמש תשובה ארוכה ומפורטת והיא נמחקה Sad

בינתיים ג'ני כבר הסבירה על הפרלמנט ונתנה לך קישורים לתה-אחה"צ.
              באופן כללי, במקומות ה"שווים" (= המון אווירת העולם שלפני מלחמת העולם, ודרומה מזה) המחיר נע בין £37-50 לאדם. אבל מצאתי שבמסעדה הג'ורג'יאנית בקומה הרביעית של הרודס ה"תה" עולה £26 - עדיין יקר בטירוף אבל הרבה יותר שפוי בהשוואה לאחרים.
              מומלץ להזמין מקום מראש.

בבתי קפה שונים וכם בבתי קפה או לובי של מלונות ניתן לארגן Cream Tea או Traditional Afternoon Tea הרבה יותר בזול.
              בבית הקפה שבקומת המרתף של חנות סלפרידג'ס ה-Cream Tea (בעיקרון, קנקן תה וסקונס עם חמאה, ריבה וקצפת) עולה כ-£9. גם במסעדה למעלה מגישים תה מסורתי עם סנדוויצ'ים ועוגות, במחיר של £19.50.

לגבי פאבים, זה לא קטע של "פאב מומלץ". אנשים שותים בדרך כלל קרוב לבית, או קרוב לעבודה. מהבחינה הזאת הפאבים שבמרכז העיר יהיו לרוב דומים זה לזה, וכך גם ברוב השכונות. מובן שבשכונות מפוקפקות רוב הסיכויים שגם הפאבים יהיו מפוקפקים... אבל אתם הרי לא תהיו שם. ואם נכנסים לפאב ומרגישים בו לא נוח (בגלל הלקוחות שמאכלסים אותו, למשל) - פשוט יוצאים ועוברים לפאב הבא.

נעה
              • תה בהרודס
              • yoel_gil

שאלות על הדרך - לונדון
                נועה היי - ראשית קחי עצה מעשית לכתיבה בפורום (מצעיר לאחת מאמהות הפורום).
                ברגע שאני יודע שאכתוב משהו בפורום מעל 5 שורות אני רושם תחילה על word ואז מעתיק. באם ההודעה "נעלמה" מעתיק שוב.
                כל ה"עתקה" לוקחת 17 שניות בדיוק.
                כמובן שאני אוהב להעזר בלינקים ולכן -
                ראיתי את הלינק של ג'ני ולא תאמיני שרשמתי את הרודס כאופציה רצינית ביום של מוזאון הטבע+ויקטוריה ואלברט. בנוגע לפאבים. זכור לי טוב הפאב הנהדר בבריסל ורציתי לשחזר זאת.
                פאב אחד שאקח את כולם (כולל הילדים הינו מהאתר פאב'ס קום של שושי אקח את (Ye Old Cheshire Cheese), הפאב העתיק-עתיק .
                אמשיך לחפש פאב לי ול- 3 נשים שיהיו איתי.

ובנוגע לשעת התה. ברגע שאחליט ללכת אז אלך על משהו עם 3 צלחות ולא דוגמית ב- שקל 90.

ותודה על הארות.

אני לא מפרסם את סדר הימים מכיוון שאני חושב שזה נדוש לותיקים שביננו

תודה, יואל
                • yoel_gil

שאלות על הדרך - לונדון
                  שבת שלום לכולם
                  שאלה נוספת - כאחד שדואג לנוחיות של הנשים (והפעם בטיול הן הרוב!!!), האם יש שרותים ציבוריים בכל פינה או שעלינו להיכנס לחנויות/מסעדות ?

ועוד אחת - אזרח ותיק בארץ, איך ניתן לקבל הנחה לאמא שלי לשלל האטרקציות בלונדון ?

לתשובתכם אודה, יואל
                  • ארנון א
                    ארנון א נערך לאחרונה על ידי

שאלות על הדרך - לונדון
                    היי יואל,
                    יועץ למשתנות Cool אני ממש לא אבל ברור וידוע הוא (ובודאי גם לך) שבכל מיסעדה, פאב או לובי של מלון ניתן להיתחזק ולהישתחרר...
                    בעיר לא רצוי 'בין השיחים', תלוי אולי בגיל ו... כן, היו מיקרים ש...
                    כן לידאוג שכסף קטן יהיה בכיס. יעיל לצרכים גדולים כקטנים Smile
                    לילה טוב,
                    ארנון
                    • שושי
                      שושי נערך לאחרונה על ידי

שאלות על הדרך - לונדון
                      לא זכור לי שרותים ברחוב, כמו אלה בצרפת, גם כך לא נכנסת לשם..
                      אבל בבתי כל בו, בתי קפה, כמו בארץ, במילה אחת.
                      בקשר להנחה, בכל מקום, בקש כרטיס senior, כבר יגידו לך אם אין או לא, תעודה מיוחדת היא רק לתושבי המקום, אבל נהוג הנחות למבוגרים, לא בכל מקום, רק לשאול...
                      • yoel_gil

שאלות על הדרך - לונדון
                        היי ארנון
                        כמובן שלנו הבנים אין בעייה להישען על קיר (בעייפות מדומה) ולהתרוקן). הפעם יש לי לדאוג ל-5 בנות !!!
                        במסעדות האוכל המהיר אין בעייה להיכנס (אף אחד לא שואל למעשך).
                        לעומת זאת נתקלתי כבר בטיולים בהם ענו בשלילה לאפשרות להיכנס רק לנוחיות ולכן ...

יואל
                        • שושי
                          שושי נערך לאחרונה על ידי

שאלות על הדרך - לונדון
                          מק'דונל!!!!
                          תמיד לחפש את השלטים שלהם, שרותים נקיים, בכל העולם, בלי צורך לשבת ולהזמין, וכן, אפילו בשאנס אליזט יש סניף..
                          ובמיקרה שלך, גם באוקספורט סטריט
                          • yoel_gil

שאלות על הדרך - לונדון
                            לצרפת לא הגעתי (ולא בטוח שאגיע - יש לי דעה לא טובה על הצרפתים - זה מהטיול במרסיי, אחד מטיולי החוף מהאונייה).
                            כמו שציינתי מקודם כנראה נכיר טוב את כל מסעדות האוכל המהיר בלונדון !!!
                            לא רואה את עצמי נכנס לבתי הכל בו (לא חושב שאם 5 בנות זה דבר חכם-פשוט לא נצא משם !!! )

לילה טוב, יואל
                            • noa Xscotland

שירותים באנגליה
                              כמו שאמרו לפני - בלונדון: בתי קפה (בייחוד כאלה של רשתות, שיש בהם הרבה אנשים), מסעדות מזון מהיר או מסעדות גדולות הומות אדם, פאבים, לובי של בתי מלון. לא שואלים ולא מבקשים כלום, פשוט נכנסים. כנ"ל לגבי מוזיאונים חינמיים - השרותים בדרך כלל קרובים לכניסה. נכנסים-יוצאים ושלום על (בנות) ישראל.

מחוץ ללונדון - בכל כפר, במרכזו, יש שירותים ציבוריים נקיים.
                              בדרכים - אזורי השירות על האוטוסטרדות, פאבים, חנויות ענק (סופרמרקטים גדולים, עשה זאת בעצמך - שממוקמים מחוץ לערים), משתלות (garden centres).

נעה
                              • שושי
                                שושי נערך לאחרונה על ידי

נעה
                                עסק רציני עניין השרותים, בחגיגות באלזס, הייתה מפה של שטרסבורג עם מיקום של השווקים, כנסיות(בהם היו להקות זימרה ) וכמובן, מסומן שרותים ציבורים , ובקור של דצמבר, ידיעה זו התקבלה בשמחה..
                                גם בבתי קפה, מסעדות, כל מקום אפשרי, עם פישריות אנו Razz
                                • yoel_gil

שירותים באנגליה
                                  נועה ושושי תודה

שאלה חדשה (לוודא שהבנתי) - נושא רכישת טרוולכרט בקופת רכבת רגילה וקבלת אופציה להנחות 1+1 (כרגע עד לחודש אפריל אך נצא מנקודת הנחה שזה ימשיך).
                                  מצד אחד אני יכול לקבל הנחה של 50% על אתרים אבל אני חייב לעמוד בתור לקופות על מנת לממש את ההנחה.
                                  מצד שני לרכוש כרטיס טרוולכרט בקופת התחתית ולרכוש באינטרנט את כרטיסי ההנחות המשפחתיים (33%) וכך מרוויחים את העמידה בתור לקופה.

האם אני צודק ?

הצגת תאטרון (6 מושבים צמודים) - שוחחתי בטלפון עם קופת לסטר תל אביב. הבחור הנחמד הציע שלא ארכוש עכשיו את הכרטיסים אלא חודש לפני. מה דעתכן ?

תודה מראש, יואל
                                  • איריס ס.
                                    איריס ס. נערך לאחרונה על ידי

יואל
                                    מתי תהיו בלונדון ?

מהו מתווה הטיול ? אשמח אם תשתף ...

וגם לי שאלה בעניין הטראוולקארד וההנחות - הקטנה שלי תהיה בת 10 וחצי בזמן הטיול.
                                    להבנתי היא נוסעת חינם בתחבורה ציבורית.

האם צריך להנפיק כרטיס נסיעה חינמי ( כמו בשוויץ למשל) או שמספיק שהיא מתלווה לאחד מאתנו שברשותו כרטיס ?

כיצד נוכל להנות מהנחות 1 + 1 עבורה? כדי לקבל את ההנחה צריך כל משתתף להיות בעל כרטיס לרכבת.

מישהו יודע ?

איריס
                                    • yoel_gil

יואל
                                      היי איריס - בבקשה
                                      אנו ממריאים 7 איש ב- 30.6. הילדים מקבלים את התעודות וישר עולים לרכבת !!!, נוחתים בהיתרו ב- 20:50. מקווה להגיע למלון עד 22:00 ואז לצאת לשיטוט מהיר להריח את לונדון.
                                      יום שישי: 1/07 - שייט למצודה, מצודת לונדון, מעבר על גשר המצודה, שוק בורו, הצינוק
                                      יום שבת: 2/07 - שוק פורטובלו, נוטינג היל, נסיעה לכיכר פיקדילי, כיכר לסטר, צ'יינה טאון, רח' ריג'נט, חנות המליס+דיסני, אבסולוט אייס בר, אופציה ראשונה להצגה בערב.
                                      יום ראשון: 3/07 - מאדם טוסו, מוזיאון שרלוק הולמס, מעבר אבי רוד, חנות המזכרות של הביטלס, חנות אגדות הרוק, ריג'נטס פארק, שוק קמדן טאון
                                      יום שני: 4/07 - כיכר טרפלגר, שדרת המול, חילופי המשמר, האורוות המלכותיות, פארק סנט ג'יימס, חדרי המלחמה ומוזיאון צ'רצ'יל, רחוב דאונינג 10, נסיעה לקתדרלת סנט פול
                                      יום שלישי: 5/07 - הביג בן ובניין הפרלמנט (לא נכנסים), כנסיית ווסטמיניסטר אבי, כיכר ראסל, המוזיאון הבריטי, קובנט גארדן
                                      יום רביעי: 6/07 - מוזיאון הטבע, מוזיאון המדע (ילדים) / מוזיאון אלברט וויקטוריה (נשים), הרודס+תה מנחה, נסיעה לגלגל הענק
                                      יום חמישי: 7/07 - הייד פארק, רח' אוקספורד, אופציה שנייה להצגה (בצהריים), נסיעה למעגן היאכטות סנט קתרין, אופציה שנייה לגלגל הענק, שוק ספיטלפילד/מרכז הקניות ווסטפילד
                                      יום שישי: 8/07 - עדיין לא תוכנן, אך התנועה ל- 8 ימים נוספים מחוץ ללונדון.
                                      כמובן שזה תכנון תיאורטי, מתחיל לרדת לפרטים לוודא שאני עומד בלו"ז. בכל מקרה אנימשאיר את יום חמישי להשלמות.

לנושא הטרוולכרט –
                                      ממה שהבנתי רק עם תמונה+אויסטר היא תקבל נסיעות חינם (יש עמלה של 10 פאונד לביצוע הפעולה).
                                      לכן כדאי לרכוש את כרטיס הילד ב- 13.8 פאונד לשבוע.
                                      לגבי 1+1 אני מבין שכל אחד צריך להציג כרטיס רכבת.

עוד נדבר, יואל
                                      • yoel_gil

טרוולכרט
                                        שאלה נוספת - לכרטיס הנ"ל קיימת אופציה נוספת OFF-PICK (נסיעה רק משעה 09:30) . מה קורה בערב , האם קיימת התנייה למתי אסור לנסוע ?

תודה לעונים, יואל
                                        • שושי
                                          שושי נערך לאחרונה על ידי

טרוולכרט
                                          פעם היה לנו כרטיס כזה, אפשר יומית וגם שבועית, התנאי היחיד הוא שצריך להשתמש בו אחרי 9:30, כי זה אחרי שעת העומס, אין תנאי אחר, לשעה אחרת...
                                          • noa Xscotland

יואל
                                            יואל, מרשה לי להעיר כמה הערות קטנות לגבי התכנון שלך?
                                            (אם לא, תתעלם מהקטע הבא.... Laughing )

אם אתם נוחתים בשעה 20:50, תשמח אם תגיעו למלון ב-23:00! רק הנסיעה היא כשעה, ואתם לא תעברו את התהליך של הגעה לביקורת הדרכונים, מעבר של ביקורת הדרכונים ואיסוף מזוודות ב-10 דקות.

אתה משאיר שווקים לסוף היום, וזה לא תכנון נכון. למשל, ביום חמישי שוק ספיטלפילד רשום אצלך בערב, אבל בשעה 16:00 הוא כבר נסגר... שווקים, בעיקרון, הולכים לראות בבוקר. מקסימום בשעות הצהריים המוקדמות. שלא תפספסו בכך שתגיעו לכל שוק בשעות לא רלוונטיות.

יש לך ביקור בכיכר ראסל. מה בדיוק אתם הולכים לראות שם? או, במילים אחרות, אין שם כלום (חוץ מבתי מלון).

בימים 4/7 ו-5/7 אתה קצת מתפזר. למה לרוץ לכנסיית סנט פול כשאתה קרוב לבניני הפרלמנט (וביג בן, הם קשורים זה לזה...)? תמשיך בסיור, ותיכנס ביום זה לווסטמינסטר אבי - הכל באותו אזור. את דאונינג סטריט תמחק מהרשימה, לא ניתן להיכנס לרחוב הזה.

למחרת סע למוזיאון הבריטי - שיגזול חצי יום, בודאי - ולקובנט גארדן, ואם ממש חשוב להעמיס עוד כנסיה, תוסיף גם את סנט פול. אבל אם לא, נצל את הזמן לאזור קובנט גארדן ללא לחץ - הציצו לכנסיה הפשוטה שבחזית שלה לייזה דוליטל מכרה פרחים, היכנסו לבניין האופרה החדש, טיילו בסמטאות שמסביב והיכנסו לכל מיני חנויות מיוחדות (לא לפספס את Neil's Yard) והכל בנחת, בלי להרגיש ששעון מתקתק לכם באוזן.

ונעבור ל-Off Peak: כרטיס כזה מוגבל רק בשעת התחלת הנסיעה שחייבת להיות אחרי הלחץ של הבוקר, אבל לא בסופו של היום.

ולאיריס - ילד שלא משלם על נסיעות לא יהיה זכאי גם להטבות כמו כרטיס כניסה חינם לאתרים.

נעה

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 1 / 3
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון