עזרה בתמחור
-
היי
אנחנו עדיין מתלבטים לגבי טיול לפני גיוס, כשהאפשרויות הן או איטליה, רומא - פירנצה-צ'ינקווה טרה ומה שביניהם או בודפשט-וינה-פרג. אפשרות נוספת היא ניו יורק עם גיחה לוושינגטון ואולי בוסטון. מדובר על שבועיים ונהיה ארבעה. התכנון הוא לגור בדירות ולא בתי מלון, לעבור ממקום למקום ברכבת (אלא אם יהיה זול יותר ברכב כי אנחנו ארבעה), להסתובב, להכנס למעט מוזיאונים, יותר להסתובב בערים. אני מנסה לתמחר את הטיולים השונים כדי לקבל הערכה וכך להכניס את השיקול הכלכלי לבחירה. איך אני מתמחרת את הטיולים הללו? יש לכם הערכה איך לתמחר זאת? תודה מראש לעונים.
יעל
-
עזרה בתמחורנראה לי שכדאי קודם כל לבדוק מה יש בכל מקום.עד כמה הוא מתאים לתחומי העניין שלכם.
אם אתם מסוגלים לחשוב על טיסה לארה"ב אז התקציב כנראה לא צנום.
יש כנראה הבדל גדול במחירי טיסה לארצות הברית או אירופה.
לא יודעת מתי אתם רוצים לטוס ומה מחירי הכרטיסים כיום.
לבודפשט יש כנראה אפשרות למצוא טיסות זולות יותר מאשר הטיסות לרומא.
מחיר רכב שכור? אם כולכם מתחת לגיל 24 הרי שיהיה יקר יותר מהשכרה כשהנהג בגיל מתאים. בכל מקרה קחי בחשבון גודל רכב שנושא גם אתכם וגם את הציוד שלכם. יש מכוניות שיושבים 4 בנוח אבל מקום לציוד יש בקושי לשניים.
אז איך תבדקי?
1.תכנסי לאתרים של חברות תעופה או אתר משווה ותעשי כאילו את רוכשת כרטיס טיסה. צריך להכניס תאריכים רצויים. תקבלי מחיר. רשמי לפנייך בטבלת השוואה שתכיני מראש. (אל תמשיכי לתשלום ההזמנה).
2. יש אתר רכבות אירופאי למציאת מחיר כרטיסים ממקום למקום.
3.יש אתרים בהם ניתן למצוא דירות. (כמובן גם מלונות , לאו דוקא יקרים).
אולי תמצאי המלצות גם כאן בטיפים.
4. לחלק מהמוזיאונים יש גם מחירים באינטרנט.
-
תגובהראשית, תודה
שנית, לא הבהרתי תנאים בסיסיים - אכן. מבהירה.
אנחנו ארבעה, זוג הורים ושתי בנות. אחת לאחר שנת שרות, לפני גיוס.
התקציב אינו צנום אך גם אינו פזרני. ארה"ב עלתה בגלל שער הדולר - אבל אחרי ברורים אנחנו יורדים ממנה. אמנם הדולר נמוך אבל באמת ההפרש במחיר כרטיסי הטיסה הוא גדול. אז נשארים עם בודפשט-וינה-פראג או איטליה. רכב רלוונטי יותר באיטליה מאחר שיש הרבה נסיעות ואנחנו ארבעה. בבודפשט-פראג יש 2 נסיעות ברכבת בלבד או השכרת רכב ליום בודד פעמיים.
ברור מחירים של השכרת רכב ומלונות/דירות אני אכן יכולה לברר ברשת ואני עושה זאת. הנקודה היא ש"לחיות" במקום גם עולה כסף - אוכל, כניסה למקומות, תחבורה מקומית וכו' ועל זה יותר קשה לקבל מידע ברשת ויש יותר משמעות לקבלת תשובות מאנשים שטיילו במקום. כאן אין כמו ניסיון אם כי ברור לי שאנשים שונים מבזבזים אחרת....
אנחנו אוהבים לאכול אבל מבחינתינו גם להכנס לסופר מקומי, לרכוש לחם וחומרים מקומיים ולהכין כריכים זה לגמרי סבבה. בדרך כלל אוכלים בטיול פעם ביום ארוחה חמה, לפעמים במסעדה ולפעמים בערב בשובינו לדירה. מצד שני, טועמים מאכלים מקומיים כמו גלידה, עוגות, פיצה, מאכלי רחוב. פחות מסתדרים במוזיאונים, לא יותר משניים בטיול.
זהו בערך. תודה
-
תגובהלדעתי, ההוצאות באיטליה יותר יקרות
לעומת בודפשט-וינה-פראג.
בבודפשט תוכלו לבלות שבוע נינוח.
אפשר להעריך הוצאות, אחרי שתתעמקו באפשרויות בכל יעד.
אתרי האינטרנט של כל אטרקציה שתעניין אתכם, מפורטים עם מחירים
(בהנחה ששילמנו על הטיסה והלינה) 100-150 יורו לזוג לכל יום..
כרטיסי נסיעה לתחבורה ציבורית בבודפשט.
בבלוג שלי, תוכלי למצוא על בודפשט - סיכומי טיולים משפחתיים, קישורים לכל האטרקציות, האתרים ועוד..
כאמור, יש לכם שבועיים בספטמבר, אפשר לשקול גם את היער השחור, עם רכב.
פארק אירופה, אטרקציות ומרחצאות/בריכות ביער השחור, עיירות יפות,
טיול שיכלול טעימות מאלזס שבצרפת, ומשויץ (מפלי הריין), אגם קונסטנץ, וכיוצ"ב
.
-
תגובהתודה. היער השחור היינו עם כל המשפחה לפני כמה שנים. ברור לי שאפשר לנסוע עוד פעם (ואפילו יותר) אבל החלטנו הפעם למקומות שעוד לא היינו בהם.