בחזרה מהחוג הארקטי
-
חזרתי לפני כמה ימים מלפלנד השבדית, והיה מדהים!!!!!!!!!
הרבה אנשים הרימו גבה כשאמרתי להם לאן ולמה אני נוסע (וזה כולל שבדים שפגשתי בדרך), אבל החופשה הזו (מצטער, אני לא יכול לקרוא לזה טיול...) הייתה הרבה יותר טובה ממה שציפיתי!
טסתי מישראל (אחרי עיקוב של 3 שעות על המטוס...) לאמסטרדם, ומשם לשטוקהולם.
אומנם ידעתי שאני טס לצפון הרחוק, ושם ממש (ממש!) קר, והכל מושלג, אבל כשעברנו בין העננים לפני הנחיתה בשטוקהולם, קיבלתי כאפה קטנה... לא ידעתי שכבר שם הכל מושלג...
ירדתי מהמטוס ולא ידעתי אם לצחוק או לבכות... הכל לבן!
מצאתי די בקלות את תחנת הרכבת והתחלתי להצפין...
התעוררתי בזריחה (בערך ב7) והמצלמה התחילה לעבוד שעות נוספות
בערך ב12 בצהריים הגעתי ליעד שלי, אביסקו!
ידעתי שיש לי 3 ימים (בעצם 2 לילות), כשהמטרה שלי מאוד ברורה, לראות את זוהר הקוטב הצפוני!
ככל שדיברתי עם אנשים (שסיפרו לי על אנשים ש"רדפו" אחרי הזוהר שבועיים ולא ראו אותו) והצצתי לשמיים המעוננים, התחלתי להיות פסימי... כי להגיע עד לקו רוחב 68 מעלות(!) ולא לראות את הזוהר יכול להיות טיפה מאכזב.
אחרי שאכלתי והייתי מוכן להעביר ערב חמים בחדר, יצאתי החוצה לראות את מצב השמים, ופתאום שמתי לב לאיזה פס ירקרק בשמים... לא התבלבלתי, ומהר רצתי לחדר ללבוש את הציוד החם האמיתי, להצטייד במצלמה ולהתבודד ביער הרחק מהאורות.
הגעתי למקום פתוח ומבודד, וההופעה התחילה
זכיתי להיות באיזה מקום או שתים בעולם, ולראות תופעות טבע כאלו ואחרות, אבל הזוהר זה בלי שום צל של ספק הדבר הכי מדהים שראיתי בחיים שלי!!!
ניסיתי להסביר לאנשים איך זה בדיוק נראה, ואפילו מצאתי כמה סרטונים באינטרנט, אבל עד שלא רואים את המופע הזה (וככה אני קורא לו) בעיניים, פשוט אי אפשר להבין...
אחרי כמה שעות בקור מקפיא, העננים הגיעו והתחיל קצת שלג, אז חזרתי לחדר עייף ועם אף קפוא, אבל מבסוט ברמות!
למחרת "קפצתי" לנורווגיה (נארוויק) לשעה, וכשחזרתי הלכתי לרכב על מזחלת כלבים!
אומנם זה היה יקר, אבל מתי תהיה הפעם הבאה בחיים שתהיה לי הזדמנות לנהוג במזחלת כלבים???
בלילה השני כבר הייתי נינוח בהרבה...
אם נראה את הזוהר, מה טוב! ואם לא, בקטנה... קיבלתי את מנת הזוהר שלי כבר אתמול
באותה הזדמנות גם יידעו אותי שאתמול בלילה הוגדר כאחד מחמשת הלילות הכי מוצלחים לצפייה בזוהר מתחילת החורף!
ראיתי את הזוהר לחצי שעה בערך, שלא היה מרשים כמו אתמול, אבל איך אני יכול להרשות לעצמי להתלונן
ביום שהייתי צריך לעזוב, התחילו הבעיות...
סופת שלג!!!!! לא משהו שאנחנו רגילים להתמודד איתו, אבל משהו שמזכיר שיגרה אי שם בצפון...
בגלל השלג הרכבת לא יצאה בכלל מתחנת המוצא שלה, אז פיספסתי טיסת פנים, ובגלל זה גם פיספסתי את הטיסה הבינ"ל שלי, אבל אני לא אכנס לפרטים הללו... בסופו של דבר הגעתי ליעדי בריא ושלם עם קצת פחות כסף בארנק... (אגב, יש למישהו ניסיון עם הגשת תלונות לחברת הרכבות השבדית?)
משבדיה המשכתי לדרום הולנד לקרנבל!
למי שלא יודע, הקרנבל הברזילאי הוא במקור הולנדי!
אני לא יודע למי יצא להיות בקרנבל, אבל הוא ממש מומלץ! (לפחות זה שבדאן-בוס) הוא נמשך 3 ימים והוא שילוב של יום העצמאות ופורים, כי כולם (ובאמת כולם!) מתחפשים ויוצאים לרחובות לשתות
אני רוצה שוב להודות לכל מי שייעץ לי לפני הטיסה! מדהים איך עיצה קטנה שנשמעת לא רלוונטית ומועילה יכולה להיות כלכך משמעותית ברגעים החשובים!
אז שוב תודה, ואם מישהו חושב על חופשה חורפית בלפלנד, אני אשמח לעזור
-
איך אפשר בלי קצת תמונות
-
איך אפשר בלי קצת תמונות
-
הזוהר!!!!
-
הזוהר!!!!
-
עם הכלבים
-
עם הכלבים
-
עם הכלביםבוקר טוב בון בון
הסיפור שלך מופלא והתמונות מהממות!!!.
טוב עשית שלא ויתרת על הטיול על מזחלת כלבים - זו בוודאי היתה חוויה מדהימה.
אני נוסעת ביוני לשמורת אביסקו כגיחה מנרביק אמנם לא אראה אז את הזוהר הצפוני אבל האם טיילת בשמורה עצמה? איך השמורה בעיניך?
רחל לבון
-
עם הכלביםממש מקסים
אורה -
עם הכלביםבון בון שאפו ענק!
כיף לדעת שלפעמים החלומות מתגשמים.
בוקר נפלא שיהיה
אלונה -
כבר חשבתי שלא קיבלת את שחיפשת....אבל WOW .. נהדר מדהים.
וכל המסביב אצלך שום דבר לא פשוט... אבל תמיד מענין ויוצא דופן...
לא הסתובבת שם עם כפכפים אני מתארת לעצמי.....
-
כבר חשבתי שלא קיבלת את שחיפשת....זוכרת בבירור כשאמרת:חייב לראות אורורה בוראל...
ונסעת ומצאת...
איזה טיול נפלא!! -
ברכות - איזה יופי! -
ברכות - איזה יופי!איזה יופי וכמה מדהים! ואיה עיתוי יש לך!!!
אני כמובן אשמח לעוד סיפורים מהטיול המיוחד הזה.
תודה
רבקה -
ברכות - איזה יופי!מצטרפת לדברים של רבקה.
גם אני אהיה באיזור הזה במאי ואשמח לשמוע עוד פרטים והמלצות
תודה
אירנה -
עם הכלביםבון בון,
הטיול נראה נהדר ומיוחד. שמחה לשמוע שהצלחת לראות את הזוהר הצפוני.
התמונות מדהימות.
אגב, יש תמונות גם מהקרנבל?
ולגבי התלונות לרכבת השבדית. מאחלת לך גם כאן בהצלחה. לפני שקניתי כרטיסים שנה שעברה, ראיתי שהם לא מפצים אם האיחור נגרם בגלל כוח עליון.
יכול להיות ששלג כבד נחשב ככזה.
נדמה לי שקראתי גם שהם כן אחראים אם טיסת ההמשך היא ב SAS, אבל לא בחברות אחרות.
בכל מקרה, יש להם באתר אפשרות להגיש תלונה ובקשה לפיצוי. (לשמחתי לא הייתי צריכה להשתמש בשירות הזה). -
בחזרה מהחוג הארקטיבוקר טוב לכולם!
ממש תודה על כל התגובות!
לשאלותיכן (אירנה ורבקה), הפארק הוא אחד היפים והמפורסמים בשבדיה! (כך נאמר לי כמה פעמים).
אומנם עכשיו הכל לבן, קפוא ומושלג, אבל גם עכשיו הייתי בשמחה יוצא לטיול רגלי בשמורה, אבל הידיעה שהשלג שם מגיע לעומק של 2מ' עצרה אותי... כל ירידה משביל (כזה שעשרות אנשים כבר עברו עליו) בשלג גוררת נפילה לשלג עמוק של קרוב למטר, אז כרגע זה באמת לא אפשרי.
במאי זה כבר צריך להיות סיפור אחר...
יש בכניסה לפארק מרכז גדול עם מפות והסברים והחבר'ה שם ישמחו לעזור לכם! אני רק יודע שיש המון מסלולים שמתחילים שם (כולל "מסלול המלכים" או משהו כזה...), אבל כרגע 90% מהאנשים שפגשתי באו לעשות סקי...
בכל מה שקשור ללינה, אני ממליץ על "abisko mountain station" שהיו מאוד נחמדים ואדיבים! אבל בתקופה שלכם, נראה לי שזה רעיון טוב להזמין חדרים מראש (יש לי וואוצ'ר של ארוחת בוקר אם מישהו מעוניין
).
אם יש לכם עוד שאלות, אשמח לעזור.
נירית, תודה על המידע! על האתר שלהם אני יודע, ואני גם יודע שכל איחור של מעל שעתיים מזכה בהחזר כספי, אבל הסיפור שלי היה טיפה יותר מסובך... מה שכן, הטיסה הפנימית אכן הייתה עם SAS, אז אולי זה יעזור איכשהו
תמונות מהקרנבל אני אעלה מאוחר יותר, אני ממהר לעבודה כרגע
צילה..... יש לך ספק בכלל?! ברור שהייתי עם כפכפים! אחרת איך יקפאו לי האצבעות של הרגלים