שאלות על הדרך - לונדון
-
יואלבוקר טוב
יואל
לא התכוונתי שתפרט כל יום .... אבל יופי שפרטת.
רציתי לדעת כמה זמן תשהו בלונדון ואם מתוכננת גם שהיה באזור כפרי אחר.
יש לכם שבוע שלם בלונדון וזה נהדר. תוכלו לטייל בנחת ולראות לא מעט.
אעבור מאוחר יותר על המתווה שרשמת, אבל אני מניחה שיש מנוסים ממני ולהם כדאי להקשיב.
אתם חוזרים לפני שאנו יוצאים , אז מאד אשמח לקרוא חוויות עוד לפני היציאה.
עוד שאלה קטנה בנוגע לטרוולקארד - היות והקטנה לא משלמת - האם אפשר לקנות כרטיס רגיל של נסיעה ברכבת עבורה ( בעלות נמוכה) וזה יספיק למתן ההנחה או שהכרטיס צריך להיות תקף כל השבוע כמו טרוולקארד שבועי שנקנה עבור ההורים ?
אם מתכוונים לנצל הנחות 1 + 1 כדאי כנראה באמת לרכש כרטיס גם עבור הילדה. צריכה לבדוק לכמה אתרים כאלה אנו מתכוונים להכנס. החלק של לונדון עוד לא מתוכנן אצלי.... בינתיים מתעמקת בכפר.
תודה
איריס -
יואלהערה לנושא הפאבים - אנחנו נהננו מאד מטיול פאבים מודרך של לונדון ווקס (טרם עידן הילדים...) לקחו אותנו לפאבים עם המון אווירה וגם למדנו דברים בדרך. -
שאלה לאיריסאיריס
אנחנו מתכננים טיול דומה לשלכם ב אוגוסט- 3 שבועות:
שבוע בלונדון ו שבועיים ב איזור כפרי. כנראה שבוע אחד ב COTSWOLD ו עוד אחד ב LAKE DISTRCT. אין לי תכנון בLOW LEVEL עדיין - אני אוספת המלצות וטיפים
האם תוכלי לפרט לגבי המסלול שלך? או לינק אם כבר פירטת איפשהו
תודה
לירי -
שאלה לאיריסהיי לירית,
אמנם לא איריס, אבל גם אנחנו באנגליה בקיץ.
מצרפת לך לינקים למספר הודעות שלי בהם מצויין המתווה, פחות או יותר, של הטיול שלנו ולצידו עוד הודעות המכילות הרבה מידע רב תועלת של גולשי הפורום. -
יואלערב טוב נעה
נראה לך שאני אפסח על מורת הנבוכים לבריטניה !!!
אז מהסוף להתחלה -
יום חמישי 7/07 נחשב אצלי בתכנון כיום לא מתוכנן (משאיר אותו לדברים/מקומות שלא הספקנו)
מקבל את הערה לנושא שווקים. יום שבת אנו בפורטבלו בבוקר. לפי איך שיעבור היום אחליט האם ביום ראשון נתחיל את היום הפוך ממה שתוכנן או שנזרום איתו לפי התכנון הראשוני.
לנושא כנסיית סנט פול - חשבתי להכניס אותה ליום שישי ה- 1/07 אך אני לא בטוח שנספיק.
הערה לנושא מוזיאונים - בכל מוזיאון ניתן להיות יום שלם. אני מתכנן מקסימום 3 שעות בכל מוזיאון (פשוט מלכתחילה ארשום לאיזה חדרים נכנסים ולאיזה לא - מקווה שאעמוד בזאת)
יום ההגעה - אחד השגעונות שלי היא לצאת ולחוש את העיר ביום ההגעה.
אני בטוח שהילדים ואמא שלי יישארו לישון. בטוח שאחותי תצטרף ואולי רונית.
Neil's Yard ???
שוב תודה, יואל
-
RV1 ?חוזר בשאלה
ראיתי שקיים אוטובוס RV1
מה השוני שלו מאוטובוס רגיל ?
יואל -
RV1 ?זה אוטובוס במסלול תיירותי בין אתרים (המצודה וקובנט גארדן) דרך הגדה הדרומית של התמזה ואתרים לאורכה. זה לא קו שירות רגיל בין / בתוך שכונות.
Neal's Yard זה אזור בקובנט גארדן עם חנויות מיוחדות ומעניינות, והמון אווירה.
את ניל'ז יארד לא מסבירים - פשוט הולכים לשם
נעה -
RV1 ?תודה
האם הטרוולכרט תקף לגביו או שיש לשלם בנפרד ?
תודה על רח' ניל
יואל -
RV1 ?אני לא יודעת ספציפית לגבי ה-RV.
באתר של TFL רשום שהטראבלקארד טוב לכל האוטובוסים של לונדון, אז אני מניחה שגם לזה. מצד שני, אני רק מניחה, לא לגמרי בטוחה.
נעה -
RV1 ?אז הגיע הזמן שמישהו יבדוק !!!
אחזור עם תשובה ...
תודה, יואל -
מוזיאונים ושוק פורטובלוהי יואל
שתי הערות קטנות:
יום שבת אתה מתחיל עם שוק פורטובלו - נכון שהוא מתחיל להתעורר לקראת 10 בבוקר, אבל הכיף המלא עם כל הסוחרים, כל המבקרים כל הדוכנים ערוכים לקהל - זה בצהריים.
היום בו רשמת את מוזיאון המדע ומוזיאון הטבע - נכון שהם קרובים זה לזה, אבל בשניהם יש המון לספוג. אי אפשר אחד אחרי השני - לטעמי.
רבקה -
מוזיאונים ושוק פורטובלוהיי רבקה
רשמתי לגבי השוק
בנוגע למוזיאונים - מוזיאון הטבע הינו העיקר. כאחד שטייל יום שלם במוזיאון הטבע בוושינגטון/ארה"ב כנראה שנסתפק ב- 3 שעות. ואז אני שולח את רונית, אמא שלי ואחותי למוזיאון ויקטוריה אלברט (לסמן V על מוזיאון לאומנות) ואני והילדים לשעה עד שעתיים למוזיאון המדע.
לדעתי לאחר כמה ימים בלונדון לא נשהה שעות במוזיאונים.
עוד הערות ?
תודה, יואל -
חנויות וסייליםשתי שאלות:
1. מהן שעות הסגירה האמיתיות בחנויות (ברח' אוקספורד, בונד וריג'נט) בשבוע הראשון של יולי ?
2. מתי מתקיים הסייל ביולי ? (מקווה בשבוע הראשון)
תודה לעונים, יואל -
חנויות וסייליםהי יואל
מגיעה יום אחריכם ללונדון עם נערה בת 15 ועוזבת יום אחריכם...
מכל הנאמר בשרשור זה ושרשורים אחרים יש לי כבר סלט בראש ויש לי מספר שאלות (להתחלה):
1. האם את כרטיס הרכבות של 1+1 קונים בתחתית או בתחנת רכבת רגילה?
2. האם צריך לעמוד בכל הקופות לאתרים על מנת לקבל את ההטבה?
3. האם יש היכן שהוא רשימה של כל השווקים ובאיזה יום הם פועלים?
4. אפשר קישור ללסטר תל אביב? האם הכרטיסים שם זולים מאלו של כל תור?
5. האוטובוס המיוחד שהוזכר היכן ניתן לבדוק אם הוא חלק מכרטיס הרכבות
השבועי?
6. מה חובה לבת 15 בלונדון?
7. מתי מתחילים הסיילים ביולי?
8. האם יש בלונדון כרטיס city pass כמו בערים גדולות אחרות והאם שווה?
-
חנויות וסייליםבוקר ושבת שלום
לפי מה שהבנתי אז - תשובות בשאלה
1. האם את כרטיס הרכבות של 1+1 קונים בתחתית או בתחנת רכבת רגילה?
רכבת רגילה (לא בכל מקום יש)
2. האם צריך לעמוד בכל הקופות לאתרים על מנת לקבל את ההטבה?
כן
3. האם יש היכן שהוא רשימה של כל השווקים ובאיזה יום הם פועלים?
לא מכיר
4. אפשר קישור ללסטר תל אביב? האם הכרטיסים שם זולים מאלו של כל תור?
http://www.lsbo.co.il/php/
5. האוטובוס המיוחד שהוזכר היכן ניתן לבדוק אם הוא חלק מכרטיס הרכבות השבועי?
לפי האתר התחבורה נאמר שכל האוטובוסים נחשבים ולכן אוטובוס RV1 אמור להיכלל
6. מה חובה לבת 15 בלונדון?
שאלה מכשילה - רק את יודעת מה הבת שלך אוהבת. גם לי יש בת בת 15 ,אחיינית בת 14 ואחיין בן 12. מקווה שאפגע נכון במה שהם אוהבים וכמו כן במה שהמבוגרים אוהבים !!! הטיול זה לכולם
7. מתי מתחילים הסיילים ביולי?
לפי מה שקראתי מהטיפים אזי אמור להיות סייל בתחילת יולי בשבוע הראשון או השני ולכן שאלתי את מי שמכיר שיתרום מנסיונו !!!
8. האם יש בלונדון כרטיס city pass כמו בערים גדולות אחרות והאם שווה?
יש את הלונדון פס. האם הוא שווה ? זה רק בתנאי שתרוצי בין האתרים ותספיקי את שלל האטרקציות הרשומות בו.
אני אישית עשיתי חישוב עבורי ואחלטתי שלא ארכוש אותו.
יואל
-
שווקים בלונדוןנותנת שוב קישור לשווקים בלונדון.
ובכלל, כפי שגם ציינתי בעבר, יש בקישור הזה יופי של מידע לגבי לונדון.
בנוסף, אם כותבים בגוגל London markets מקבלים המון תוצאות טובות .
נעה -
שווקים בלונדוןבוקר טוב נעה
לשאלתי בנוגע לסיילים ולשעות הסגירה, האם יש תשובה ?
תודה, יואל -
שווקים בלונדוןלגבי שעות סגירה זה נורא פשוט - בקישור שנתתי לגבי שווקים יש גם Shopping Streets - תבדוק שם (תחזור ל-home page).
הסיילים מתחילים בתחילת יולי (אבל הם לא נחשבים טובים כמו בינואר).
נעה -
שווקים בלונדוןפורים שמח נעה
רצ"ב אתר נוסף לפיו ניתן לקבל מידע על שעות סגירה רגילים.
מחדד את שאלתי !!!
לפעמים בשבוע מסויים החנויות נסגרות מאוחר יותר (למשל - סייל או תחילת החופש) לפעמים זה לא רשום בשום מקום ורק בפועל זה קורה. כאחת מנוסה בחנויות לונדון מה דעתך בנוגע לחידוד, האם קיים בפועל ?
שמתי לב שאין שעה קבועה לסגירה. ישנן חנויות הנסגרות ב- 18:00 ואחרות ב- 20:00.
בנוגע לסייל בקיץ. האם עדיין זה מוקדם שאין פרסום ? למשך לומר הסוף שבוע השני ביולי וכדומה ...
ובנוגע לקניות עסקינן, האם לונדון יקרה יותר משאר אנגליה ?
לאחר לונדון יש עוד שבוע טיול לצפון / צפון מערב / מערב אנגליה (עדיין לא החלטתי מה לעשות) וגם שם אני בטוח קיימים מתחמי "ביג" !!!
יואל
-
שווקים בלונדוןכן, לונדון יותר יקרה משאר אנגליה, אבל כמובן שלא בכל דבר יש הבדלי מחירים. חולצה במארקס אנד ספנסר תעלה אותו מחיר בכל אחד מסניפי הרשת בבריטניה, בלי קשר למיקום החנות.
הסיילים מתחילים ב...קיץ. החנויות לא מודיעות כל כך מוקדם על המכירות אבל ביולי בדרך כלל יש סיילים.
ככל שמתקרבים לסוף יולי יש יותר וודאות לגבי קיומם של הסיילים. אכן, גם במקומות מחוץ לעיר הבירה ניתן לערוך קניות. אפילו עדיף, לא?
אולי פשוט תשלח מיילים לרשתות ותשאל. אגב, אני בטוחה שתמצאו דברים יפים ולא מאד יקרים לקנות באנגליה גם בלי סיילים. אגב (2), אם הקניות כל כך חשובות, דחו את הנסיעה לינואר.
נעה