שבועיים ויאטנם
-
אנו 2 זוגות בני 40-45, יש לנו כרטיסי טיסה לבנגקוק לתאריכים
5-19.7.2011 התכנון המקורי היה לעשות 10 ימים באיי הדרום והשאר בנגקוק, לכולנו זו לא פעם ראשונה בתאילנד.
פתאום בא לנו לבדוק אופציה אחרת, לכן אשמח לקבל הצעות לתכנון זמן של שבועיים ביולי בויאטנם או מקום אחר, בהתחשב במזג האויר בעונה זו ובזה שאנחנו נוחתים בבנגקוק. אנחנו מחפשים בעקרון גם לטייל ( יותר טיולים לנהנתנים ולא טרקים וכו')וגם בטן גב
נשמח מאוד לקבל המלצות ומסלולים -
שבועיים ויאטנם??????? -
שבועיים ויאטנםההיגיון היחידי שאני יכול לראות בלהגיע שבועיים לויטנאם זה אם יש לכם כוונה בעתיד הקרוב לחזור "ולהשלים" את הפער
לא ציינתם האם מדובר בטיול ראשון שלכם בתאילנד ובמזרח,חשוב לדעתי לדעת,באופן כללי תאילנד ידודית וקלה יותר מויטנאם למטייל,אם הבנתי נכון יש לכם שבועיים בלבד במזרח,לא זמן שמאפשר לכם משחק איתו או חשיבה מאומצת על מסלולים
תתמקדו בתאילנד,לדעתי עדיף -
שבועיים ויאטנםרביד, מה הבעיה לטייל שבועיים בחלק מסוים של ויטנאם? בעיקר כשהם ציינו שכבר ביקרו בתאילנד בעבר.
המלצתי - תקראו בפורום על מסלולים אפשריים לשבועיים בצפון ויטנאם או שבועיים במרכזה ותתמקדו באזור שמושך אתכם יותר. אמנם לא טיילתי עדיין בויטנאם, אבל ממה שאני יודעת יש בה הרבה טיולי יום נינוחים (כמו בכל האזור, למעשה) ותשתיות סבירות כך שבתכנון נכון אפשר להפיק מכך לא מעט. -
שבועיים ויאטנםאהלן גלית
אני בגישה שלמקומות שאוהבים חוזרים{בהנחה שאהבו כמובן} הם טסים לשבועיים שזה זמן מאוד קצר לטיול וכמעט ואין מרווח "לטעויות"{כמו לדוגמה להגיע לויטנאם להחליט שלא אוהבים ולחפש יעד אחר}
לא אמרתי שיש בעייה לטייל שם שבועיים,מה שהתכוונתי שאני לא הייתי נכנס לוויטנאם או לחלק ממנה לשבועיים בניגוד למדינות שכנות אחרות
זה אני כמובן,הם יכולים להחליט אחרת -
שבועיים ויאטנםבהכנה סבירה מראש אפשר לקבל תמונה פחות או יותר של אופי הטיול במדינה מסוימת, כך שאם מקבלים את הרושם שלא יאהבו את הטיול שם, אפשר לחזור ל"תוכנית המקורית" עוד לפני שיוצאים מהארץ. הרי גם כשהם טסו בפעם הראשונה לתאילנד היה יכול לקרות מצב שהם לא יאהבו את המדינה, לא? זה נכון לגבי כל יעד חדש. -
שבועיים ויאטנםאני חושב שהסיכוי שלא יאהבו את תאילנד נמוך בהרבה,אני גם לא מסכים שאפשר לדעת מראש אם יאהבו מדינה או לא,אני מחשיב עצמי בן אדם מאוד מקצועי ומעמיק היו כמה מדינות שהגעתי ומאוד לא התחברתי יש דברים שלא ניתן לדעת לפני וזה פשוט קורה תוך כדי הביקור למרות "שעל המפה" המדינה מציעה בדיוק את מה שאני כביכול מחפש -
שבועיים ויאטנםבסדר, אבל למה זה שונה מכל ביקור במדינה אחרת? אם אתה טס לחמישה ימים לברלין אתה יכול לדעת מראש אם תהנה או לא? אם אתה טס לשבועיים בארצות הברית אתה יודע אם תתחבר למקום או לא?
יכול להיות שתאילנד יותר מתאימה להם מאשר ויטנאם (והייתי נזהרת מלקבוע דברים כאלה על סמך שאלה של שלושה וחצי משפטים), אבל באותה המידה יכול להיות גם המצב ההפוך. -
שבועיים ויאטנםגלית אני לא קובע להם,אני קובע לעצמי והם יכולים להתשמש במידע או לא
ממה שלי יצא לראות ומשיחות עם אנשים ומכרים אחוז האנשים שלא התחברו ולא אהבו את תאילנד נמוך משמעותית מאלו שלא התחברו לויטנאם
להגיד לך שאני חושב שזו עובדה?ממש לא אבל זה התמונת מצב שקיבלתי משיחה עם אנשים לקוחות ועוד..
והיות שאני מאמין במה שכתבתי אני חושב שבשבועיים בלבד יש להוריד את הסיכון כמה שיותר מאחר ואין מרווח לטעויות
אני לא יכול להיות בטוח אף פעם אם אני אתחבר למקום או לא,אבל אני כן יכול לדעת לאיזה מדינות יש לי סיכוי להתחבר ולאלו לא
-
שבועיים ויאטנםהתכנית המקורית שלנו הייתה בגדול נופש באיים,
ויאטנם עלתה כאופציה חלופית למקום שלא היינו בו, אנחנו פתוחים גם למקומות אחרים במידה וזה מתאים לעונה ולזמן שלנו וכן לכך שהטיסות לבנגקוק כבר מוזמנות.
לגבי המסלול אנחנו מעוניינים בטיולים לא מעייפים פיזית וכן לשלב גם קטע של נופש, ים וכו'
תודה -
מסלולים אפשרייםאפשר להתמקד רק בסייגון וסביבתה - DA LAT, דלתת המקונג ונופש באי PHU QUOC
אפשר במסלול מסייגון, לאורך החוף עד להאנוי. לעצור, נניח ב DA LAT, אחד החופים מצפון ל NHA TRANG, הערים HOI AN ו- HUE ןלבסוף האנוי.
אפשר גם רק בהאנוי וסביבתה - מקומות כמו HOI AN, SA PA ו- HALONG BAY, למרות שזה טיול קצת יותר מעייף, פיזית ונפשית. -
מסלולים אפשרייםאם אתם בעניין של נופש יותר קליל, אני מסכימה עם להתמקד באזור הדרומי של וייטנאם - שהוא יותר נינוח וידידותי למשתמש.
תוכלו ליהנות מחופים, וגם תרבות מקומית ואוכל מצויין.
אתם יכולים להתחיל בהו-צ'י-מין (סייגון) שבה יש שלל אטרקציות והיא גם עיר מאוד נעימה יחסית לבנגקוק לדעתי.
אחר כך אתם יכולים להצפין לעיירה קטנה בשם מוי-נה, שהיא עיירת חוף קטנה וקצת נידחת - אבל תוכלו לעשות שם טיולי יום למקדשים עתיקים, נמל דייג, וגם נחל שמוביל למפל נחמד. יש שם מסעדות עם אוכל מצוין, והמקומיים אדיבים, ותוכלו לישון ממש דקה מהחוף. אם תרצו יש שם גם ריזורטים יותר מפוארים, שמושכים לרוב תיירים מאירופה.
לבסוף תוכלו לנסוע לדאלאת, עיירה ציורית ומקסימה, שגם בה יש המון מה לראות. תוכלו לעשות טיול יום לאזור הכפרי וההררי שלה, לראות אזורי גידול קפה, כמה מפלים יפים, ואפילו מבנה לולייני בהשראת עליסה בארץ הפלאות. אני ממליצה לעשות את זה בטיול אופנועים, אבל אני משערת שאפשר גם אחרת.
אם תירצו אוכל להמליץ לכם על מדריך/אופנוען מאוד מקצועי - בחור מבוגר ומקסים.
אין שום סיבה שלא תהנו בוייטנאם, ושבועיים הם אמנם לא המון זמן, אבל אפשר בהחלט לראות הרבה, ואפילו מבלי לרוץ.
בהצלחה!