ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

דולר אמריקאי/דולר קנדי

פורום צפון אמריקה
    8
    20
    8328
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ערבה
      ערבה נערך לאחרונה על ידי

כשטיילנו במפלי הניאגרה, חצינו את הגבול לקנדה ליום אחד בלבד. המשכנו להשתמש בדולר אמריקאי, וקיבלנו עודף במטבע קנדי. משום שהיה מדובר בזמן קצר ובסכומים קטנים, לא נתנו דעתנו לגבי כדאיות השיטה.

הפעם נשהה בקנדה כשבועיים.
      האם כדאי "להצטייד" בעוד מועד, בדולר קנדי?
      האם שיטת התשלום בדולר אמריקאי בתקופה ארוכה יחסית, היא בזבזנית?
      האם בכל מקום בקנדה יקבלו ממני דולר אמריקאי?
      האם בתשלום בכרטיס אשראי, עדיף לעשות זאת דרך החשבון הדולרי או השיקלי (אם אני מבינה נכון גם דרך החשבון הדולרי תהיה עמלת המרה, משום שההוצאה היא "קנדית" והחשבון "אמריקאי")?

ערבה.
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אופיר
        אופיר נערך לאחרונה על ידי

דולר אמריקאי/דולר קנדי
        האם כדאי "להצטייד" בעוד מועד, בדולר קנדי?

כן - או להוציא מכספומטים בקנדה.

האם שיטת התשלום בדולר אמריקאי בתקופה ארוכה יחסית, היא בזבזנית?

מאד

האם בכל מקום בקנדה יקבלו ממני דולר אמריקאי?

לא. רק באזור הגבול.

האם בתשלום בכרטיס אשראי, עדיף לעשות זאת דרך החשבון הדולרי או השיקלי (אם אני מבינה נכון גם דרך החשבון הדולרי תהיה עמלת המרה, משום שההוצאה היא "קנדית" והחשבון "אמריקאי")?

תלוי בכרטיס האשראי הספציפי אבל בכל מקרה אשראי טוב ממזומן כי הוא מבוטח.
        • גלית הותיקה
          גלית הותיקה נערך לאחרונה על ידי

דולר אמריקאי/דולר קנדי
          כשהוצאנו כרטיס אשראי לארה"ב אמרו לי שויזה עדיפה שכן זו החברה היחידה בה יש המרה יחידה מדולר אמריקאי ישירות לשקל. מכאן שהמרה בויזה תהיה מקנדי לאמריקאי לשקל. אותו תהליך יקרה גם בחברות האשראי האחרות רק שההמרה תהיה דרך יורו.
          אנחנו היינו 3.5 ימים ורכשנו מראש ובארץ דולר קנדי. לא נשאר כלום בארנק Smile
          • ערבה
            ערבה נערך לאחרונה על ידי

אופיר וגלית, תודה! נשקול את צעדנו בהתאם.
            • dhz
              dhz נערך לאחרונה על ידי

דולר אמריקאי/דולר קנדי
              אני ממליץ להצטיד מראש בדולארים קנדיים. אני לקחתי גם המחאות נוסעים במטבע זה. לא יודע מה הזמינות בדואר או אצל חלפנים. בבנק הייתי צריך להזמין את הכסף מראש (לא זמן רב מראש) כי הסניפים לא בהכרח מחזיקים אותו.

אני מניח שתשלום בדולר אמריקאני יהיה בשער לרעתכם. מובן שתוכלו להחליף דולארים אמריקאניים לקנדיים בבנקים, ומן הסתם בשער עדיף על זה שתקבלו כשתשלמו במטבע האמריקאני.

אינני מחזיק כרטיס אשראי של הבנק אלא מה שמכונה "חוץ בנקאי" וטריק החשבון הדולארי לא זמין לי. לא יודע אם הם תומכים בחשבון מט"ח בדולר קנדי. תבדקי עם חברת האשראי.
              עסקה בדולר קנדי גוררת עמלות המרה גבוהות בכל הכרטיסים (ויזה, אמריקן אקספרס או מסטר קארד). מדובר ב- 1.75% - 2% בכרטיסים שאני מכיר.
              • אנשיםטובים
                אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

דולר אמריקאי/דולר קנדי
                בניגוד לאמונה הרווחת, כרטיסי האשראי (על פי רוב) יותר זולים מכל שיטת תשלום אחרת.

רוב (כל?) כרטיסי האשראי מאפשרים המרה ישירה מדולר או מאירו לשקלים על פי שער יציג, ובתוספת עמלה שנעה בין חצי אחוז לשני אחוז. כרגיך יש יתרון לכרטסי זהב / פלטינה / עסקי.

לגבי מטבע שאינו דולר / אירו (או שקל Very Happy ), הרי שהעסקה תומר קודם כל לדולר/אירו ומשם לשקלים. העמלה עדיין לא צפויה להיות אסטרונומית.

להזכירכם, על מזומן אומנם לא משלמים עמלה (בנק הדואר, חלפנים), אבל שער החליפין הוא לא יציג אלא שערי קניה ומכירה שמגלמים עמלה של אחוז עד שניים למטבעות הנפוצים (דולר אירו), ולעיתים יותר למטבעות אחרים.

שער ההמרה באשראי נקבע סמוף למועד הקנייה, ולכן בגדול בעת הקנייה אפשר לחשב מחיר בשקלים (אם יודעים מה היציג). במזומן שער ההמרה נקבע ביום המרת הכספים. ההבדל הזה הוא לטוב ולרע, תלוי מה השתנה שער המטבע.

כמו כן, אם יש אפשרות להשיג כרטיס אשראי עסקי, הרי שלרוב תקבלו חיוב נדחה גם בחו"ל (כלומר תשלום בסוף החודש ולא במועד הקנייה, כמו קניה בארץ), ולפעמים נדחה לחודש/חודשיים נוספים (שוטף פלוס...)

והיתרון הגדול של כרטיס אשראי - לא קנית -לא שילמת.

• netshpi
                  netshpi נערך לאחרונה על ידי

דולר אמריקאי/דולר קנדי
                  קצת תיקונים (נכונים לפחות לשנה שעברה)

אנחנו באנו רק עם מזומנים בדולר ארה"ב. השתמשנו רק בהם וכמעט בכל מקום קיבלו אותם מאיתנו (רוקיז וונקובר) ביחס של 1:1
                  כשרצינו להמיר קיבלנו שער פחות טוב מ- 1:1
                  המקום היחידי שזכור לי שלא קיבל אותם היה חנות וולמרט בקלגרי

את העודף ברוב המקומות קיבלנו בדולר קנדי למעט באי ויקטוריה שם קיבלנו כשרצינו עודף בדולרים אמריקאיים

עמלות המרה הן מאד גבוהות. בכרטיס אשראי קודם ממירים לדולר ואח"כ לדולר קנדי ולא בשערים מצליבים ויש חברות שאף גובות פעמיים עמלת המרה.
                  היתרון בכרטיסי אשראי הוא שאת משלמת רק על מה שאת צורכת בפועל וכן שהם יותר נוחים ובטוחים.

• israelimom
                    israelimom נערך לאחרונה על ידי

דולר אמריקאי/דולר קנדי
                    כיוון שהנושא עלה בשירשור - האם אכן יש הטבות לפי סוג כרטיס האשראי - זהב או פלטינה - ומהן? עמלות נמוכות יותר?
                    • may east
                      may east נערך לאחרונה על ידי

דולר אמריקאי/דולר קנדי
                      עמלת המרה תלויה בחברת כרטיסי האשראי, במטבע ביצוע הפעולה, ובמטבע החיוב.

לכל סוג כרטיס עמלת המרה משלו. מועדונים מסויימים מקבלים הנחות.
                      אני מקבל הנחה של 50% על עמלות ההמרה.

כרגיל, מי שיהיו לו דולרים בחשבון, והקניה תהיה בדולרים (ארה"ב) אז אין שום עמלת המרה.

כמו כן שימו לב כי מי שיש לו חשבון מטח עם דולרים ומושך דולרים בכספומטים בארץ (כולל נתבג) ישלם עמלת הפרשי שער (בין השער של העברות והמחאות שבו נקנו הדולרים ובין שער המזומן). משיכה בחול לא תהיה כפופה לעמלה הזו אלא רק לעמלת משיכה מכספומט .
                      (ההסבר לעיל לכרטיסי ישראכרט וחשבון בבנה"פ )

לגבי כרטיסי CORPORATE/ BUSINESS מקבלים שוטף+30 על הרכישות. לטוב , ולרע... (למי שלא אוהב דחיה).
                      כרטיסי פלטינה למינהם מחוייבים פעם בחודש והכרטיסי גולד והרגילים בדר"כ מחוייבים באופן שוטף.

למי שמחייב חשבון מטח ויגמר לו המטח, תתבצע רכישה כפויה של מטח. מאוד לא כדאי להגיע לזה, כי כל רכישה כרוכה בעמלות רכישה וכו'.
                      אגב, אפשר לקבל מהבנק הנחות גם על עמלות הרכישה הללו.
                      • אנשיםטובים
                        אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

דולר אמריקאי/דולר קנדי
                        אני לא יודע על אילו הטבות יש לפלטינה.

אני יודע על הטבות לכרטיס ביזנס. הכרטיסים שלי (אמריקן וויזה כאל) נותנים לי הנחה של כ-75% בעמלת ההמרה, ודחיית תשלומים בחו"ל לשוטף + 45.
                        אני מבין שההטבות המדויקות תלויות במשא ומתן של החברה.

בכל מקרה, ובלי קשר להלן ציטוט מהאתר של ויזה כאל (לדוגמא, לא פרסומת):

שיטת ההמרה בכרטיסי Cal קלה ופשוטה.

ההמרה לשקלים בחשבון שיקלי תתבצע לפי השער היציג (במטבעות להן קיים שער יציג בבנק ישראל) ובנוסף תיגבה עמלת המרה בסך 2.5% בלבד מסכום העסקה.

כלומר מה שאני מבין זה שלמטבעות שיש להם שער יציג (ובככל זה דולר קנדי) עמלת ההמרה הכוללת היא כמו דולרים.
                        • האתר של כאל
                        • dhz
                          dhz נערך לאחרונה על ידי

דולר אמריקאי/דולר קנדי
                          רק כמה הערות נוספות:
                          1. כאל הם היקרים ביותר מבין המנפיקים. שני המנפיקים האחרים (לאומי קארד וישראכרט) לוקחים עמלות עד 2% למטבעות שלא קשורים לכרטיס (דולר אמריקאני בדרך כלל. אירו למסטר קרד של לאומי קארד). העמלה היא עד 0.75% למטבעות הקשורים לכרטיס.
                          2. עמלת משיכה מהכספומט נוספת לעמלת ההמרה. יש חיוב קבוע ועוד אחוז מסוים מהסכום הנמשך. כלומר, ממש לא כדאי למשוך סכומים נמוכים (למשל $20) כי עלות כל דולר יוצאת יקרה בגלל החיוב הקבוע.
                          3. מספר כרטיסים מחייבים במועד הרגיל גם עסקות חו"ל גם כשהכרטיס אינו Corporate (עם תנאים שסוכמו עם החברה שעובדיה מקבלים את הכרטיס). דיינרס קלאב ואמריקן אקספרס (לפחות כרטיסי הזהב שלהם). כמובן שכרטיסי קורפורייט יכולים לקבל דחייה נוספת בתשלום.
                          4. יש לשים לב שאובדן/גניבה של כרטיס אשראי בחו"ל בעייתיים כי יש עמלה מכובדת על הנפקב החו"ל בחלק מהכרטיסים. הדבר גם לוקח זמן, אם כי יתכן וניתן לקבל סכום במזומן שיסייע לעבור את הימים עד להנפקת כרטיס האשראי.

אי לכך, אני מעדיף לצאת עם מזומן בנוסף לכרטיסי האשראי.
                          לגבי העלות - שכל אחד יעשה את החשבון שלו לפי גובה העמלות, הפרשי השער וכמובן הנוחות שלו.
                          • may east

בוא ניישר קו לגבי עמלות בישראכרט
                            הנה ההסבר מאתר ישראכרט לגבי שיטות ההמרה והעמלות כל רכישות בחול

http://www.isracard.co.il/Pages/Article.aspx?PageID=74&m p=4,49,74

והנה המידע לגבי עלות משיכת מזומן בחול

http://www.isracard.co.il/Pages/Article.aspx?PageID=340& mp=4,49,75,340

שלא כמו בעבר, לא לוקחים בישראכרט אחוז מהמשיכה. רק עמלה קבועה (בדוק, מנסיון). העלמה לא גבוהה ועומדת על 3.75$
                            יש לשים לב, כי יש כספומטים, בדיוק כמו בארץ, שלוקחים עמלה בשעת המשיכה !

כמו כן, מחזיקי כרטיסי הקורפורייט / ביזנס מקבלים כניסה חופשית לטרקלין דן (לא לטרקלין של אלעל) בנתבג רק למחזיק הכרטיס.
                            • גלית הותיקה
                              גלית הותיקה נערך לאחרונה על ידי

may east
                              אני לא מבינה משהו. קראתי את הקישור ששלחת. לגבי משיכת מזומנים כתוב ככה:
                              תמצית העמלות בנושא:
                              עמלה בגין משיכת מזומן:
                              במכשירי בנק אוטומטיים: 3.75$.
                              בסניפי הבנק: 5.5$.

עמלת המשיכה תומר, במידת הצורך, למטבע חיוב הלקוח על-פי כללי שיטת המרה המוסברים בפרק "שיטת ההמרה".

אוקיי. אז לחצתי על "שיטת ההמרה" וגם זה כתוב:
                              תמצית העמלות בנושא
                              1. שיעור העמלה - עסקאות במטבע חוץ המבוצעות בדולר ארה"ב והחיוב בשקלים.
                              העמלה - 0.50% מגובה העסקה.

אם כך זה 3.75$ + 0.5% מגובה העסקה. דהיינו, על 100 דולר משיכה בחשבון שאינו חשבון מט"ח נשלם: 3.75 דולר דמי משיכה + 0.5 דולר. נכון?
                              לא נורא בכלל אבל על 1000 דולר זה כבר 5 דולר עמלה נוספת וכן הלאה. לא?
                              • may east

may east
                                עמלת המרה של 0.5% תשלמי בכל מקרה של שימוש בכ"א.

רציתי להבהיר שמשיכה מכספומט תעלה רק 3.75$ וזה בנוסף לכל עלות אחרת. בעבר, משיכה מכספומט היתה עולה כמה $ + שליש אחוז וזה בנוסף לעמלת ההמרה. ולכן המחיר כיום לא כל כך נורא.

כתבת "לא נורא בכלל אבל על 1000 דולר זה כבר 5 דולר עמלה נוספת וכן הלאה. לא?"

תתיחסי ל 5$ כאל עלות הביטוח של לא להסתובב עם ימבה מזומן.

כמו כן, אני אישית רוכש מראש דולרים בחשבון מטח, מנצל את הטבות העמלות שיש לי בחשבון, ולכן לא משלם את החצי אחוז.
                                כמובן שיש תשלום מסויים בעת רכישת הדולרים, אבל יש לי הנחות גדולות בחשבון וזה יוצא מאוד משתלם ומאוד נוח.
                                • netshpi

may east
                                  הבעיה העיקרית היא בהמרות של מטבעות שאינם דולר אמריקאי. בד"כ, הכרטיס מחייב בדולרים והבדלים הגדולים באמת נובעים מהפרשי שערי ההמרות ולא מהעמלות.

כלומר, דולר קנדי יומר קודם לדולר אמריקאי ורק אח"כ לשקלים. ואין שליטה על השערים, הם בד"כ מאד לא אטרקטיביים.

• may east

may east
                                    באם מדובר בגיחה לקנדה אז ההפרשים זניחים.

אז מה עושים ? באם יצאת עם USD והמרת לדולר קנדי - SAME SAME
                                    ואם קנית מהארץ דולר קנדי, אז שילמת הפרש בין יציג למזומן שיותר גבוה מההפרש בין יציג והעברות והמחאות.

השימוש בכרטיס יותר נוח, וההפרשים באמת לא מהותיים עד כדי כך.
                                    • netshpi

may east
                                      באמת עם דולר קנדי ודולר אמריקאי ההפרשים לא מאד גבוהים אבל, עם מטבעות אחרים זה יכול להיות מאד משמעותי

לפני שנתיים קניתי כרטיסים להופעה באירופה ושילמתי בכרטיס אשראי שמחייב בדולרים.
                                      החישוב שלי, אירו-שקל + עמלות עמד על 700 ש"ח
                                      הסכום הסופי היה מעל 900 ש"ח בגלל הפרשי השערים

מאז אני מחזיקה 2 כרטיסי אשראי, אחד מחייב בדולרים והשני באירו שמכסים לי את מרבית הנסיעות
                                      • may east

may east
                                        כנראה אין לך כרטיסים של תשלובת ישראכרט, כי בישראכרט אפשר להגדיר שאותו כרטיס יחייב גם דולרים וגם יורו עפי המקרה. ואם מטבע החיוב הוא לא יורו ולא דולר, ההמרה היא לדולר.

מה שכתבת על המקרה שלך נראה חריג... עמלות של כמעט 30%
                                        • netshpi

may east
                                          בזה את צודקת, אין לי ישראכרט

והמקרה שלי לא חריג, ההבדל היה בהפרשי השערים הגדולים באותה תקופה. הדולר היה נמוך מאד והאירו היה גבוה מאד. זה יכול לקרות לכל אחד ביום ההמרה
                                          בגלל שהדולר היה בהתרסקות והיתה פעמיים המרה לדולר ההפרשים היו מאד גבוהים
                                          • may east

may east
                                            לעובדה שהדולר נמוך/יורו גבוה אין קשר לגובה העמלה.

עדיין נראה לי ש 30% עמלה זה משהוא חריג - ומשהוא לא מסתדר לי במשוואה הזו !
                                            לא אמורה להיות עמלה כזו גבוהה
                                            • 1 / 1
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון