ארגנטינה בחורף?
-
היי,
אני מתעניינת לגבי טיול בדרום אמריקה אך אני יכולה לטוס ביולי בלבד - יש לי חודשיים עד תחילת ספטמבר.
הייתי רוצה לטייל במדינה אחת או שתיים בעדיפות לארגנטינה כי שמעתי שהיא ממש מדהימה.
הבעיה- זו עונת החורף בארגנטינה.
השאלה היא האם תנאי החורף בארגנטינה כאלו שאינם מאפשרים לטייל וליהנות שם (כולל בדרום) ?
האם יש מטיילים בתקופה הזו?
תודה!
-
ארגנטינה בחורף !הי דברת
ארגנטינה מדינה עצומה בגדלה ובה מגוון אזורי אקלים, ובמילים אחרות, לא די בכך שתוכלי בהחלט לטייל במדינה, אלא שגם תעמודנה בפנייך מספר אפשרויות טיול
פטגוניה מושלגת בעונה זו, לכן תוכלי לעשות שם סקי, לטבול במעיינות חמים, ולעסוק באטראקציות נוספות (כולל תצפיות מהממות על הנוף המושלג) הקשורות בחורף. כן תוכלי להנות מצפיה בלוויתנים, בין השאר, לחופי חצי האי ואלדס.
במרכז ארגנטינה יהיה קר פחות, וסביר להניח שתוכלי להנות שם מחיי התרבות המגוונים בערים הגדולות, ואולי אף מטיולים קצרים בטבע (תלוי במזג האוויר).
בצפון מזרח המדינה תוכלי להנות ממספר אטראקציות נהדרות, ביניהן "אסטרוס דל איברה" ומפלי האיגואסו הנמצאים באקלים חמים ונעים בעונה זו, ועוד.
בצפון מערב המדינה תוכלי לבלות באקלים המדברי בין הפרובינציות שופעות העתיקות, תופעות הטבע המיוחדות והאנשים המתוקים, של הפרובינציות טוקומן סלטה וחוחוי.
מובן שהרשימה עוד ארוכה, ומובן שאם לא תסתפקי בקיים בארגנטינה, תוכלי לפנות מעט מזמנך לאחת משכנותיה הקרובות
אשמח לעזור בכל שאלה נוספת !
להתראות, יותם אדלמן, בשם צוות "קאסה זולה" = סוכנות נסיעות, אכסניה והשכרת דירות בבואנוס איירס, ארחנטינה
-
ארגנטינה בחורף !נצל"ש... איפה יש מעיינות חמים בפטגוניה חוץ מבפוקון? -
רשימה חלקיתאהלן
לפחות בחלק ממפות הדרכים של פטגוניה, לרבות RUTAS DE CHILE 2011 של חברת הדלק COPEC, מסומנים לא מעט מעשרות ואף מאות אתרי המעיינות החמים שלאורך האנדים הפטגוניים.
מובן שאני ממליץ לרכוש מפת דרכים זו או אחרת (ענין של כמה דולרים שיכול לחסוך מאות דולרים), ועד שתעשי זאת בעצמך אציג לך רשימה חלקית, מדרום לצפון, של אתרי מעיינות חמים (TERMAS) בחבל הארץ הפטגוני:
1.ללא שם, על הדרך בין טולהווין לאושואיה (דרושה הנחיית מקומיים), ארגנטינה;
2. TERMAS DE QUITRALCO, בטיסה מקויהאיקה או בשייט מפ.צ'קאבוקו / פ.אייסן, סמוך לכביש 7, צ'ילה;
3. TERMAS DEL SUR, בשייט מפ.אייסן / פ.צ'קאבוקו;
4. TERMAS DE PUYUHUAPI, סמוך לכפר הדייגים פויוהוואפי, על כביש 7 בצ'ילה;
5. TERMAS DE LA JUNTA, סמוך לעיירה לה-חונטה, כביש 7, צ'ילה;
6. TERMAS EL AMARILLO, סמוך לעיירה צ'אייטן, כביש 7, צ'ילה;
7. TERMAS PICHICOLO, סמוך לעיירה אורנופירן, כביש 7, צ'ילה + 4-5 מעיינות נוספים בבאזור הצפוני והבלתי מתוייר של כביש 7;
8. TERMAS DE CALLAO, הפארק הלאומי ויסנטה פרס רוסאלס, צ'ילה;
9. TERMAS DE PUYEHUE, על כביש 215, צמוד לסקטור הדרומי של פארק לאומי פויהווה, צ'ילה;
10. BANOS EL CAULLE, סקטור צפוני של פארק לאומי פויהווה;
11. TERMAS DE HUAHUM, סקטור דרומי של פארק לאומי לנין, סמוך למעבר הגבול הוואהום, ארגנטינה;
12. TERMAS DE LAHUEN-CO, סקטור מרכזי של פארק לאומי לנין, על כביש 62, סמוך למעבר הגבול קארירינייה, ארגנטינה;
13. TERMAS DE LIQUINE (יותר מעשרה אתרים באזור קטן), על כביש 201, מעברו המערבי של מעבר הגבול קארירינייה, צ'ילה;
14. 8-9 אתריע מעיינות באזור העיירה הצ'יליאנית CONARIPE, שהמוכרים שבהם הינם TERMAS GEOMETRICAS, אולי האתר המושקע והמוצלח ביבשת כולה !!
15. עשרות אתרים של מעיינות חמים באזור פוקון, צ'ילה;
16. TERMAS DE RIO BLANCO, TERMAS MALALCAHUELLO, TERMAS DE TOLHUACA, ועוד מספר אתרים סביב השמורות הלאומיות נאלקאס ומלאלקאהווייו, צ'ילה;
17. TERMAS DE COPAHUE, סמוך לכפר קופאהווה ולמעבר הגבול בעל אותו השם, כשמונים ק"מ מצפון-מערב לעיירה לונקופווה, ארגנטינה;
זכרי כי מדובר ברשימה חלקית (...) = ניתן בהחלט לבסס טיול על מעיינות חמים בפטגוניה (לבעלי הפטיש הרלוונטי)
להתראות, יותם אדלמן, בשם צוות "קאסה זולה" = סוכנות נסיעות, אכסניה והשכרת דירות בבואנוס איירס, ארחנטינה
-
מעיינות חמים בפטגוניהאו וואו
לא ציפיתי לרשימה כ"כ ארוכה, ואתה עוד אומר שזו רק רשימה חלקית
נראה לי שנתת לי סיבה נוספת לטיול שני לאזור ועוד לא יצאתי לטיול הראשון! כנראה שבטיול הזה אתרכז במעיינות שקרובים לאזורים שאני רוצה לבקר גם ככה (בתחילת ספט' - תחילת אוק'). לכן מספר שאלות:
1. איפה ניתן לרכוש מפת דרכים כזו?
2. פארק לנין נמצא בסן מרטין, נכון? האם אפשר להגיע למעיינות שם באמצעות תחבורה ציבורית?
3. TERMAS GEOMETRICAS ב-CONARIPE: עפ"י גוגל, מדובר על 30 דקות נסיעה מפוקון. האם אני יכולה להגיע לשם בתחבורה ציבורית?
4. יש מעיינות חמים בברילוצ'ה ו/או באזור קלפטה/נטאלס?
תודה רבה רבה!! -
מעיינות חמים בפטגוניה1. בחלק מתחנות הדלק ובחנויות ספרים. אנחנו קנינו את המפה הזאת (של שנת 2010 אם אני לא טועה) בחנות ספרים במרכז פוקון...היא עלתה כלום כסף והייתה מאוד יעילה.
-
מעיינות חמים בפטגוניהתודה
-
ארבע תשובותשוב הי
1. מפות של COPEC ניתן לרכוש בכל תחנת דלק של החברה. בכל ישוב תיירותי בצ'ילה תמצאי כזו בתוך/בפאתי הישוב;
2. העיירה סן מרטין דה לוס אנדס נושקת לגבולות הפארק הלאומי לנין, שגדלו אי שם סביב 10,000 קמ"ר (!!) ולכן כנראה חילקו אותו לשלושה סקטורים. העיירות מהן ניתן לגשת אל הסקטור הדרומי של הפארק הן ויז'ה לה אנגוסטורה וסן מרטין; אל הסקטור המרכזי ניתן לגשת מסן מרטין ומחונין דה לוס אנדס ואל הסקטור הצפוני מן העיירה אלומינה;
אל המעיינות ניתן להגיע במונית ספיישל (חפשי שותפים להפחתת עלויות), או בטרמפים בעונה. ממליץ להגיע אל מעיינות הווא-הום בטרמפ-טרק, כלומר בטרמפים מהם את יורדת היכן שמתחשק ומטיילת לאורך חופו של אגם לאקאר עד שנמאס ועולה על טרמפ נוסף וכן הלאה. אל המעיינות החמים של לאהוון-קו ניתן להוסיף טיול רגלי קצר או טרק של של מספר ימים באזור (פרטים בספר "טרקינג אין דה פטאגוניאן אנדס" / לונלי פלאנט, אנגלית, 2003);
3. אח גוגל, כן, 30 דקות = אבל בקו אווירי...
הדרך הקצרה המובילה מפוקון אל המעיינות חוצה את הפארק הלאומי ויאריקה, אך מדובר בדרך ארבע על ארבע על ארבע, שספק אם תמצאי סוכנות מטיילים כלשהי שתסכים לשלוח אותך דרך שם (ועוד בחושך), וגם אם כן, זה יעלה לך הון ויקח זמן לא מועט
לכן מציע לך לתפוס אוטובוסים מפוקון דרך העיר ויאריקה והעיירה ליקאן-ראיי אל קוניאריפה, וממנה להמשיך במונית אל יעדך. אם את מוכנה להוסיף כמה דולרים כדי להמנע מהטרטור שבאוטובוסים + מונית, פני לסוכנות "נאטורה" שבפוקון, והם ישמחו לארגן לך הסעה לשם ובחזרה (קחי שותפים לכיף ולהפחתת עלות הנסיעות);
4. למיטב ידיעתי אין אתרי מעיינות חמים בדרום פטגוניה (למעט זה שציינתי הסמוך לאושואיה, שהוא "קשה להשגה") ולכן איני מכיר כל אתר כזה באזור של אל קלפאטה או של פוארטו נטאלס; עם זאת, מדובר במיטב ידיעתי = לכן מציע לך לחפש מקורות מידע נוספים, אולי נלמד משהו
למיטב ידיעתי שוב, בברילוצ'ה ובסביבתה הקרובה אין אתרים של מעיינות חמים, אך במרחק כמאה וששים ק"מ מן העיר כבר תוכלי לשכשך במעיינות החמים של פוייהווה (צ'ילה), ובמרחק של פחות ממאתיים וחמישים ק"מ מן העיר תוכלי לשמח ליבך וגופך במעיינות החמים של הווא-הום.
בארגנטינה המרחקים הללו נחשבים אפסיים, אז את מוזמנת לשקול בחיוך
זה הכל להיום חג שמח
-
ארבע תשובותיותם, המון המון תודה שוב!! אהבתי את ההערה על גוגל
אבדוק את האופציות שכתבת ואולי אפתח שרשור משל עצמי אח"כ, כי נראה לי שרק באזור האגמים אפשר לבלות את 5 השבועות שלי - מאוד קשה לבחור!
-
ארבע תשובותוחג שמח גם לך, כמובן
-
בכיף ! -
תודהתודה רבה על כל ההתייחסויות לפניה, אני נוסעת לבד ורוצה לדעת אם זה מקום שבעונה שציינתי כדאי להיות בו או אולי לשקול לנסוע לפרו ובוליביה כמו שהמליצו בפורום בתקופה הזו או בכלל למרכז אמריקה לגווטאמלה???
מישהו יכול לפרט קצת מנסיונו על ההבדלים בין המדינות בטיול לבד?
המון תודה