ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מסלול באלפים הצרפתיים

פורום טיולי משפחות
    8
    37
    11867
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • יעל גולן
      יעל גולן נערך לאחרונה על ידי

מסלול חדש (מאד מומלץ להחליף כותרת..
      ביום של אנסי תשלבי את הקניון, Gorge Du Fire, הנמצא כ- 15 ק"מ מאנסי. לדעתי אפשר לסיימו פחות משעה.
      ג'נבה - יום שלם להקדיש לכך, אני תוהה אם יש מה לעשות שם בכלל (זו דעתי).
      אתם ממילא ישנים במלון STARS יום לפני החזרה - תוכלו באותו היום כשתגיעו למלון מעט לטייל בג'נבה.
      מפעל השוקולד נסטלה בגרוויר, נמצא בצד השוויצרי, זה אומר שתצטרכי לרכוש מדבקה לאוטוסטרדה. אלא אם כן תסעו בדרכים חלופיות, אז הדרך יכולה להתארך. תבדקי בגוגל מאפס את המרחק מגילה לשם.
      תהנו, יעל
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • michal3477
        michal3477 נערך לאחרונה על ידי

מסלול חדש (קבלתי את ההמלצה להחליף כותרת)
        שלום חברים,
        קראתי את ההערות וראשית ת-ו-ד-ה-!!! על ההתייחסות זה ממש לא מובן מאליו.
        בכללי בגלל שהבנות שלנו קטנות, הטיול שלנו הוא "ברגוע", כלומר לוקחים בחשבון שלוקח זמן להתארגן בבוקר, שצריך א. בוקר וצהריים. שבשעות הצהריים אולי הקטנה תרצה לנמנם מעט באוטו.. אז הימים לא יכולים להיות צפופים.
        ביום של אנסי אנחנו מתכננים טיול אופניים מסביב לאגם וגם הסתובבות בעיר שכוללת את השוק. כך שלא נראה לי שאפשר להוסיף ליום זה אטרקציות. בעיקר כי אנחנו רוצים להיות גם בערב באנסי וזה אומר לא להתרוצץ המון כדי שהבנות יחזיקו.
        לגבי גורג' דו פיר אני מקבלת את ההערה, מה לדעתכם אפשר להוסיף ליום זה? אולי טיול בטבע באיזור?
        גם לגבי היום של הנסיעה לשמוני, ביום זה עוזבים מלון שזה כבר בלאגן כי לא יוצאים מוקדם. יש נסיעה אומנם קצרה אבל יש, צריך המלון שלנו נמצא כ- רבע שעה משמוני וצריך גם לשם להגיע ולפרוק מזוודות. האמת שאולי אפשר לעשות באותו יום את פרק שמוני. האם מספיק כ- 4 שעות לפארק?
        ענתנת - לגבי האטרקציות אגי דו מידי, mer de glace, האם מתאים לילדים? האם תוכלי לפרט קצת יותר מה יש שם? מה רואים ועד כמה מאתגרת ההליכה? כנראה לא הבנתי את האתרים כמו שצריך אם לא הכנסתי את האטרקציות המרכזיות הללו.
        לגבי ג'בה - אז אנחנו רוצים לטייל בעיר וגם לעשות קצת קניות (כן כן אנחנו 3 בנות אמא ושתי קנייניות קטנות)... וגם לטייל בכפר הציורי. לא הבנתי את הענין שהמפעל של נסטלה הוא בשוויץ. מה זה אומר? מה עלות של מדבקה? האם אי אפשר חד פעמי לשלם בעבור נסיעה ברכב או שזה פשוט מאוד יקר ולכן חבל על הכסף.
        ענתנת - לגבי המסלול הרגלי של היום הראשון קראתי באינטרנט שזה מסלול שמומלץ עם ילדים קטנים ונראה לי אטרקטיבי ומתאים.

תודה מראש על התגובות.
        חג שמח!
        מיכל
        • michal3477

ועוד הבהרה:
          מהו המסלול שעובר דרך בורג סן מוריס, מה הוא כולל?

תודה!
          מיכל
          • ענתנת
            ענתנת נערך לאחרונה על ידי

לגבי מסלול בורג סן מוריס, את יכולה לקרוא בסיפור הטיול של גיל ואדיס, היום השביעי שלהם.
            זה טיול נסיעה ארוכה ברכב.

לגבי שאר הנושאים
            קודם כל אני תמיד משאירה גמישות בתוכנית ובעיקר מסמנת לעצמי עדיפויות מה אני ממש לא רוצה לוותר ומה פחות משמעותי. אז אם למשל בטיול באנסי יישאר זמן וכוח אפשר לנסוע לקניון הפיר, ואם לא יישאר אז לא.

לגבי קניות, לא בטוחה כמה ג'נבה היא בחירה נכונה. אולי יעידו מי שהיו שם לאחרונה, אני הייתי מזמן, אבל זוכרת את שוויץ כמאד מאד יקרה. אם השאיפה היא לקניות אולי בכל זאת שווה לחזור לתוכנית המקורית ולנסוע לליון. לא הייתי בה אבל בצרפת יש תמיד שופינג מעולה, וזו עיר גדולה אז בטוח שיש. גם צרפת לא זולה אבל להערכתי יותר זולה משוויץ.
            (אגב, אני מתכוונת לבדוק לעומק את מחירי פליימוביל בצרפת, שמעתי שזול משמעותית מישראל.. אם הבנות שלך בעניין Smile).

הנסיעה למפעל השוקולד, לא שמתי לב קודם שהוא בשוויץ. זו חתיכת נסיעה ארוכה מאקס לה בן, לא? בדקת? לגבי המדבקה: היא עולה די הרבה (משהו כמו 50 פר"ש נדמה לי), ובלעדיה אסור לך לנסוע בכבישים מהירים בשוויץ. את יכולה לנסוע בכבישים לא מהירים. תבדקי כמה זמן יקח לך להגיע למפעל ככה ותראי אם זה שווה את זה.

לגבי פארק שאמוני - לא הייתי בו עדיין (פרט למגלשת ההרים שהייתי גם הייתי ואהבתי מאד). ממה שאני קוראת עליו אני מעריכה שאפילו 4 שעות זה הרבה.

לגבי אגי דו מידי והקרחון: באגי דו מידי אין בכלל הליכה. עולים בשביל להנות מהנוף. הנוף מדהים. זה יקר מאד אז את צריכה להחליט אם זה שווה לך. משלמים מגיל 4 אז את חוסכת ילדה אחת. אני לא יודעת עם הבובון בן ה-3 ממש יעריך את הנוף אבל אני חושבת שהוא לא יסבול (בהנחה שלא נגלה רגישות מוגברת למחלת גבהים - בעקרון ממה שקראתי בגיל 3 זה כבר בסדר), ואני רוצה לעלות בשביל עצמי. למרות שהייתי שם. זה אחד מהמקומות הכי יפים בטיול בעיני, וחרשתי את האיזור הזה. הכי תיירותי אבל בצדק הפעם, וביוני גם בטח לא יהיה עמוס.
            הקרחון: עולים לשם בנסיעה ברכבת. לבובון שלי זו כבר אטרקציה רצינית. לא יודעת איך הבנות שלך עם זה. למעלה יש אפשרות לבקר במערת קרח אבל כתבו פה שיש הרבה מדרגות אליה (אני אישיתי לא זוכרת אותן בכלל אבל כנראה שבגלל שהייתי בלי ילדים זה לא היה קשה אז שכחתי. יהיה אחרת הפעם). בעיני כמבוגרת המערה לא הרשימה, אבל אם תצלחו את המדרגות, סביר שלבנות זו כן תהיה אטרקציה. זו מערה חפורה מלאכותית, ויש בה הרבה פיסול בקרח ומשחקי תאורה צבעוניים.
            אם לא יורדים למערה והבנות לא אוהבות רכבות, אז כנראה שזה פחות אטרקציה.

לגבי המסלול ברגל, קראתי אתמול וגיליתי שהוא באמת היה ברשימה שלי. למרות שאני מתכוונת לאתגר את הבובון במסלולים יותר ארוכים (ואת הגב שלי לשאת אותו במידת הצורך...) אבל זה יכול להיות מסלול מצויין להתחיל איתו כדי להתרגל להליכה Smile
            • הטיול של גיל ואדיס
            • יעל גולן
              יעל גולן נערך לאחרונה על ידי

המדבקה אמורה לעלות בין 35-40 יורו. נכון שהיא טובה לשנה, אבל זה לא ממש יכול לעזור, אם הכוונה היא להגיע חד פעמי לאזור שוויץ. מרפרוף מהיר בגוגל מאפס, מגילה עד לגרוייר-בארוק כשעתיים נסיעה. אני מניחה שזה באוטוסטרדה. אם תבחרי לחסוך את עלות המדבקה - תצטרכי לבחור בדרכים חלופיות - יש מצב שהדרך תתארך יותר.
              בנוסף אני מציעה לך לבדוק באתר שלהם אם את לא צריכה לתאם מראש הגעה אליהם.
              יעל

• יערי
                יערי נערך לאחרונה על ידי

פארק שאמוני ... בשיפוצים והרחבה ...
                כרגע פתוח רק חלק קטנטן ממנו !
                • ענתנת

יערי,
                  ראיתי באתר שמגלשה רצינית יותר תיפתח ביולי. זה אומר שהמגלשה הישנה סגורה???
                  • ענתנת

(אוי שיט, באמת סגור, איזה באססססססה)
                    • michal3477

היי,
                      נראה לי שנוותר על חווית מפעל השוקולד, לא הבנתי שזה רחוק כל כך וכרוך בכל כך הרבה משאבים כספיים.
                      לגבי היום הנוסף ההצעה לדרך האלפים הגבוהים, פחות אוהבת יום שכולו נסיעה, וגם מזג האוויר מטריד אותי שלא יהיה קר מידי בתחילת יוני.
                      אז אם יש הצעה אשמח לשמוע.
                      לגבי הקניות, אז לא מתכנן מסע רציני אלא מעט קניות בחנויות מקומיות ותמיד אפשר למצוא משהו במחיר סביר. מעבר לכך שג'נבה נראית לי עיר נהדרת וחשבנו גם על שייט באגם ג'נבה. ובכלל עיר גדולה תמיד מעניינת.
                      הצטערתי לשמוע שפארק שמוני בשיפוצים...
                      שוב יש הצעות נוספות לחצי יום או כמה שעות באיזור שמוני שעדיין לא בתכנון הטיול שלי?
                      ואני בהחלט בקטע של פליימוביל אז אם בררת משהו זול אנא שתפי.
                      ועוד שאלה מה זה יקר מאוד אגי דו מידי והקרחון? כמה יקר? איך עולים? רכבל? משפחתי או רכבל גדול להרבה אנשים?
                      שוב חג שמח!
                      מיכל
                      • יערי
                        יערי נערך לאחרונה על ידי

יערי,
                        לא נכנסתי לפארק ...בעליה למאר דה גלאס עם הרכבת רואים טרקטורים וציוד כבד בתוך הפארק .. אכן בונים מגלשה גדולה ..
                        מהרכבת .. נראה שהפארק הזה הוא לא הרבה יותר מאיזה גן שעשועים קצת יותר גדול ..
                        תקנו אותי אם אני טועה ... Cool
                        • sancho
                          sancho נערך לאחרונה על ידי

מיכל,

אפשר לרכוש בשאמוני כרטיס "מולטי-פס" שמאפשר לעלול את רוב הרכבלים והרכבות בעמק.
                          כרטיס ליום אחד למבוגר עולה 50 אירו, וליומיים רצופים 60. לילד עולה ליום אחד 40 וליומיים 48.

אם לא רוצים את המולטי פס, אפשר לרכוש כרטיס לפי האתר למשל:
                          הרכבת מונטנברס למר דה גלס ולמערת הקרח יעלה 25 למבוגר ו 20 לילד.
                          הרכבל שמגיע עד לאיגי דה מידי יעלה 42.5 למבוגר ו 34 לילד.
                          הגונדולה מאיגי דה מידי לצד האיטלקי יעלה בנוסף 24 אירו וזה לא כלול במולטי פס.
                          ילד: מגיל 4 עד 15.
                          אם תרצו לבקר באיגי דה מידי וגם במר דה גלס=מערת הקרח, ואתם חושבים שתספיקו את שתי האטרקציות ביום אחד יהיה שווה לקחת את המולטי פס.

מידע רב תוכלו למצוא כאן:
                          http://www.compagniedumontblanc.fr/pages/multipass_gb.html

יורם

נ.ב. עכשיו אני שם לב, שביום ו' כשנחזור משם, אתם בדיוק תסעו על אותו מטוס. אשאיר לך כמה טיפים אצל הדיילת.. Very Happy
                          • יערי
                            יערי נערך לאחרונה על ידי

אגי דו מידי והקרחון? כמה יקר? איך עולים? רכבל? משפחתי או רכבל גדול להרבה אנשים?

אגי דו מידי = הפסגה הגבוהה ביותר שניתן לעלות עליה 3,842 מ' ליד המונבלאן ולהביט עליו - מרשים ביותר ! , עולים עם 2 רכבלים (סגורים) של כ 60 איש כל אחד.

הקרחון = או בשמו האמיתי - מר דה גלאס (ים הקרח) = עולים אליו ברכבת מיוחדת, לוקח כ 20 דק' בקרוב.

מחיר :
                            לאגי דו מידי - 46 יורו
                            כרטיס משולב אגי דו מידי + מר דה גלאס + הרכבל מול האגי דו מידי - 2 מבוגרים (משלמים) + ילד (משלם) + 2 ילדים בחינם ... (ילד = עד גיל 16) עולה כ 150 יורו ... משתלם !!!
                            • sancho
                              sancho נערך לאחרונה על ידי

יערי,

מה זה הכרטיס המשולב? זה הכרטיס המשפחתי? אבל באתר לכל יעד יש מחיר נפרד ולא ראיתי שילוב שלהם. תוכל לכוון מתוך האתר שלהם?
                              • ענתנת

נראה לי שהכרטיס המשפחתי לא משתלם למיכל כי היא משלמת על שני מבוגרים וילדה אחת.

מיכל - שלחתי לך הןדעה פרטית דרך האתר, את מכירה את המערכת? ראית?
                                • תמי
                                  תמי נערך לאחרונה על ידי

שלום ליורם ולענתנת
                                  שוב, לגבי התכנית בשאמוני, חלק כבר נאמר.

אנחנו טיילנו בניחותא, באותו היום, גם בפארק האיילים, וגם בערוץ לה דיוסז', והתחלנו את היום מאוחר, בגלל גשם אם אני זוכרת נכון. כך שאף אחד מהמקומות לא ממלא יום שלם, והם גם קרובים זה לזה.

לגבי הפארק בשאמוני, גם אם יהיה סגור, לא צריך להצטער. זה באמת משהו בין גן שעשועים גדול, לפארק קטן, לא מעבר. הכיף הוא המגלשה הגדולה, אבל גם זה, רק כשאין הרבה אנשים, שגולשים לאט.

למי שמתכנן שם לבקר בפארק החבלים, כדאי לברר אם גם שם נעשים שיפוצים.
                                  • michal3477

עמק אאוסטה - שאלות
                                    שלום חברים,

קראתי שוב את ההמלצות של יורם וראיתי טיול ליום שלם לעמק אאוסטה.
                                    קראתי בגדול על המקום ונדלקתי!
                                    אבל יש כמה שאלות.
                                    1. האם לא רחוק? כלומר כמה זמן זה משמוני?
                                    2. מה בדיוק התכנון בעמק? איזה מקומות לראות? מסלולי הליכה? אטרקציות?
                                    3. למה בעצם לנסוע לאיטליה? האם לא נראה את אותם נופים בצד הצרפתי? או שיש שם משהו מיוחד?
                                    4. וכמובן שאלת הילדים? האם הם יהנו שם? או שרק יצפו בנופים מדהימים מהרכב? (מה שאצלנו לא נחשב הנאה...)

שוב, תודה!
                                    מיכל
                                    • תמי
                                      תמי נערך לאחרונה על ידי

עמק אאוסטה - שאלות
                                      גם אנחנו עשינו גיחות לעמק אאוסטה, מאיזור שאמוני. צריך לעבור את מנהרת המונבלאן, וישר מגיעים לקורמאייר, ומשם, צריך להחליט כמה ממשיכים בעמק.
                                      אני מאוד אהבתי את הנסיעה בעמק, לא בכביש הראשי, אלא בכביש שעובר בין הכפרים והטירות. אפשר לעצור ולבקר בטירות במידה והן פתוחות, לבקר בקורמאייר, שיש בה חנויות נחמדות, פיצה טובה וגלידה טעימה, ואפשר להמשיך עד לאאוסטה שיש בה עוד יותר חנויות, וגם עתיקות רומיות. אהבתי את האוירה האיטלקית, וזה היה בהחלט שינוי לעומת צרפת. גם הנוף היה בעיני שונה. באחת הפעמים עשינו גיחה לעמק קוניה, ולעיירה בשם הזה, שמתמחה בעבודות עץ, ומהווה נקודת יציאה לטיולים רגליים באיזור.

הילדים - בוא נודה על האמת, לא התלהבו. בעיניהם זה היה יום די מבוזבז. הטירות לא עניינו אותן, והטירה שבה יש מוזיאון טבע קטן היתה סגורה. הנופים, עדיין לא ממש מעניינים בגיל הזה.

ניתן בהחלט לעשות שם מסלולי הליכה, ראפטינג וכל דבר שאפשר לעשות גם בצד השני של המונבלאן. יתכן והראפטינג סוער יותר מאשר באיזור שאמוני, שווה לבדוק.

בכל אופן אם אתם נוסעים לעמק אאוסטה, דעו שזה יותר בשבילכם. הילדים, פחות יתלהבו... אלא אם כן, זה יהיה מהפיצה והגלידה...
                                      • 1
                                      • 2
                                      • 2 / 2
                                      • פוסט ראשון
                                        פוסט אחרון