קיץ אנגלי בסוף אפריל
-
קיץ אנגלי בסוף אפרילנקודה מעניינת לגבי הרחוב: מתחתיתו, קרוב לשער, הוא נראה מאד ארוך.
כשמגיעים לקאפלה שבראש הרחוב ומסתכלים לכיוון השער, הרחוב נראה הרבה יותר קצר!
יש איזה הסבר על כך שזה טריק ויזואלי שנובע מרוחב לא אחיד של הרחוב. לא מצאתי התייחסות נוספת, ואם מישהו יודע, אשמח לשמוע.
נעה
-
קיץ אנגלי בסוף אפריל
-
קיץ אנגלי בסוף אפריל
-
נעה, בואי, בואי רגע!!!Wells, אין לי מילים, איזה מקום!!!!!!!!!!
דבר ראשון הלכתי לחפש בגוגל מפס, יש הרבה מאוד מקומות עם השם הזה, איך מגיעים לשם, ואם לא רוצים לנהוג הפוך, אפשר ברכבת??
כמה שזה יפה, וכמה התמונות שלך יפות, קטונתי מלהסביר במילים, רק לשבת ולאות שוב ושוב את התמונות, ולהגיע לשם כמובן, רק הסבר: איך??? -
נעה, בואי, בואי רגע!!!תודה שושי!
למה את לא מוצאת את וולס? רשמי במפות גוגל Wells, UK ומיד תקבלי את המקום.
העיר נמצאת כמעט בקו ישר "מתחת" (דרומית) לבריסטול. על ידה יש עיירה בשם Shepton Mallet שגם היא מקסימה.
למה לא לנהוג באנגליה? מיליוני תיירים עושים את זה כל שנה, בכל גיל שהוא. הנהגים (בדרך כלל...) אדיבים ורגועים ונותנים להשתלב בתנועה וזה מאד עוזר, ובודאי שבשעות הראשונות.
הרכבת לא מגיעה לכל המקומות. התחנות הקרובות (שהן לא קרובות כל כך...) הן:
באת' ובריסטול, מצפון,
מדרום - דרומית לגלסטונברי - יש תחנה ב-Bridgwater שהיא יותר לכיוון מערב, ודי מרוחקת.
בקיצור, רכבת זה לא הפיתרון.
נעה
-
נעה, בואי, בואי רגע!!!עכשיו יודעת איפה זה...
לא רחוק מ Bath, הולכת לדון עם אניגמה, הייתה לא מזמן, לא זכור לי שדיברה על רכב..
בינינו, אני לא יודעת איך לחצות כביש בלונדון, ליתר בטחון מסתכלת לשני הצדדים, אז שאנהג
-
נעה, בואי, בואי רגע!!!פשוט מקסים!
מה שהכי מבאס אותי שהייתי בבאת' ווולס לפני המון המון המון שנים (23 ליתר דיוק
) ואני זוכרת מעט מאד מהאזור. ובטח לא את הדרך לשם כי נסענו באוטובוס תיירים.
הכל כל כך שונה כשמתכננים טיול לבד ומכירים את המפה בעל פה!!
אני ממש נהנית לטייל אתך! -
נעה, בואי, בואי רגע!!!הי מירב,
תודה לך. גם אני נהנית שאת מטיילת איתי!
לשושי וכל המתעניין,
הנה קישור לדרכים השונות להגיע לוולס.
נעה -
נעה, בואי, בואי רגע!!!נהדר, ראיתי שאניגמה יגיע ברכבת לבת', משם יש אוטובוס לוולס, רק לחשוב על טיול כזה, הכל בחבילה אחד, לונדון+בת'+וולס, יש!!!!
כתוב שם לבקש כרטיס משולב רכבת+אוטובוס, מעניין...
שברתי את הראש לאן לנסוע ליום הולדת שלו, הוא משוגע על לונדון, ההמשך, בשבילי, אם כי לבטח הוא לא יסבול
-
נעה, בואי, בואי רגע!!!חכי, שושי, תני צ'אנס - עוד לא הגעתי לתיאור של באת'
שמחה שסידרתי לך את היעד!!!
נעה -
נעה, בואי, בואי רגע!!!היית גם בבאת'? די, לא נשארו לי כבר תאי קנאה... ספרי בבקשה ספרי
-
לפחות נפגשת עם הנסיך מ-וולס......או עם קמילה ?אלונה, את לא זוכרת שהיא היתה אמורה ללון בסוויטת ההנימון ב-ווינזדור "שלי" !
שושי, סומכת עליך שתעשי טיול פיצוץ לאנגליה, ועוד תשכנעי אותו שזה בשבילו.
בעצם , זה באמת בשבילו
ונועה, בסבלנות ניכנעת אני פה. רק זוכרת שביום שישי האחרון, בעודי מכינה "ארוחת מלכים" לצאצאים, בכל זאת גם אנחנו חוגגים
פשוט "הרגשתי" שחייב להיות לפחות מישהו אחד שאני מכירה שעומד שם ברחבה ומנופף בדגל ומרגיש את ההתרגשות, והולך אח"כ לאיזה פאב להיות מוקף "בחברה" השמחים. וגם אם במקרה לגמרי....... זו לא את, אני עוד אמצע את אותו המכר........
אלחץ לו את היד ובשיטות "מקצועיות"
לגמרי ארגיש לשניה אחת כאילו גם אני הייתי שם.
-
לפחות נפגשת עם הנסיך מ-וולס......או עם קמילה ?אניגמה, האמת? לא היה לי זמן בשבילם.
לכן גם התרחקתי מלונדון. נראה לי שעם הנופים, השקט והאתרים המרהיבים עשיתי דוקא דיל לא רע בכלל.
ולונדון כן מחכה לי.... לכשאתפנה אליה
נעה -
נעה, רגע, לפני שאת עוברת לבת'..איפה ישנתם בוולס?
עברתי שוב על הכל, לא מצאתי...
יש כאלה מקומות מיוחדים, אולי קוטג' אנגלי לכמה ימים
-
נעה, רגע, לפני שאת עוברת לבת'..שושי, צודקת. עדיין לא התייחסתי למקומות הלינה. מבטיחה לספר גם עליהם, אחרי שאסיים את המסלול.
כרגע אני נאבקת בכתיבת הסיפור, ובעיקר בהקטנת התמונות
נעה -
נעה, רגע, לפני שאת עוברת לבת'..שושי,
יש ויש!
מצרפת לך את הלינק לB&B שבו אנחנו נישן בקיץ, נראה מקסים, גם הבית וגם הגן וגם המיקום (צופה על הקתדרלה של וולס, בתוך פארק ענק, מרחק הליכה מכל המקומות שנועה תיארה). אנחנו לקחנו את הסטודיו, אבל גם החדרים הזוגיים נראים נפלאים. -
נעה, רגע, לפני שאת עוברת לבת'..המקום נראה מדהים..
ועכשיו, נשימה עמוקה, ולהרגע, אני הכוונה..
כי כבר יש כרטיסים לספטמבר ולדצמבר, ולגמרי סגורה ל2010 טיול לאנסי-שימוני...
אבל, החיים ארוכים, טפו, טפו, גם איריס וגם את עוד תחזרו עם עוד סיפורים ותמונות, אז זה היעד אחרי זה, או, מה שהכי בטוח, נצמצם אותו רק ללונדון ובוולס לטיול יותר קצר, בין לבין... -
נעה, רגע, לפני שאת עוברת לבת'..שושי, אני לא מבינה יש כבר ספטמבר ויש דצמבר, בשביל מה לך לחזור בכלל? את החלון תנצלי בדיוק ללונדון והסביבה.
נעה, אני מוקסמת לגמרי מאנגליה שלך למרות שג'ין אוסטין מעולם לא עשתה לי את זה, ידעתי שיש חיים מחוץ ללונדון, אפילו ראיתי אותם. אבל לא תארתי לעצמי שהם כל כך יפים
ספרי עוד קצת.
אלונה -
קיץ אנגלי בסוף אפרילבמרחק של כמה דקות נסיעה מהעיר וולס נמצאות מערות נטיפים יפות. למקום קוראים Wookey Hole. נהר תת-קרקעי – River Axe - עובר שם וניתן לראות אותו בחלקים שונים של המערה. למעשה, השביל בו הולכים כיום היה הנתיב הקודם של הנהר. כשהמים מצאו להם נתיב חדש – כפי שמים עושים – נותר חלל חצוב בסלע הגיר (על ידי המים של הנהר הקדום) שבו ניתן ללכת.
מובן שהטיית התוואי של הנהר לא נעשתה ברגע, וכבר אלפי שנים שאנשים יכולים להיכנס לכאן, אלא שלא כל כך עשו זאת, לפחות לא כתיירים. אנשים חיו כאן פעם ומסופר על מכשפה (איך לא) מלפני כאלף שנה, שחיה במערות והציקה לבני הכפר הסמוך. יום אחד נכנס נזיר ממנזר גלסטונברי "לטפל בה". המכשפה ברחה אל מעמקי המערה החשוכה ובסיור המודרך מראים את הסלע שאליו, כמובן, היא הפכה.
אל המערה נכנסים בקבוצה, בליווי מדריך. יש אורות לאורך המסלול ואין צורך להצטייד בפנסים (אם כי אני בטוחה שילדים קטנים ייהנו מאד מהחזקת פנס ביד). הסיור נמשך כחצי שעה – 40 דקות. הוא כולל גם טיפוס קל ומעבר על גשר צר, גבוה מעל הנהר, ולמי שמתקשה בהליכה, בטיפוס או בהתמודדות עם גבהים - זה איננו מקום עבורו.
הזקיפים והנטיפים לא מרשימים במיוחד. אני בטוחה שראיתם יפים מאלה, ואל המערות האלה לא באים בזכות היופי של הנטיפים. היופי של המערות טמון בגובה העצום של החללים, בנהר הזורם למטה, ובהיסטוריה שלהן.
אלה המערות הראשונות בבריטניה שנחקרו על ידי צוללנים. עד היום עדיין לא נחקרו כל המערות לעומק (תרתי משמע!) ובינתיים, כמה צוללנים איבדו את חייהם במקום.
ביציאה מהמערות יש אולם שבו סרט מרתק על הצלילות במערה ועל צלילת מערות בכלל.
נעה
-
קיץ אנגלי בסוף אפרילנקודה מעניינת, גם אם מסריחה, היא שהמערות משמשות מזה כ-400 שנה כמחסן ליישון והבשלה של גבינות צ'דאר (העיירה צ'דאר עצמה נמצאת מאד קרוב לכאן). טמפרטורות קבועות של 11 מעלות צלזיוס לאורך כל השנה, ביום ובלילה, ו-100 אחוזי לחות באופן קבוע הופכים את המקום לאידיאלי ליישון גבינות.
הגבינות שאנחנו פגשנו מבשילות להן בנחת כבר קרוב לשנה, כפי שניתן לראות על התאריך המוטבע על האריזות.
בחנות המתנות שביציאה אפשר לקנות מהגבינות האלה. ואפשר גם להתאפק עד הסופר הקרוב – אנחנו קנינו את שלנו בסיינסברי, במחירים פחות תיירותיים. קוראים להן פשוטו כמשמעו Wookey Hole Cave-Aged Cheddar.
כשיוצאים מבטן האדמה אפשר לראות את הנהר אקס זורם החוצה מההר. צמוד אליו יש פארק קטן עם דגמי בעלי חיים ענקיים: דינוזאורים, פילים, גורילה... הדגמים מלהיבים את הילדים הקטנים ומהנקודה החינוכית, יש על יד כל פסל כזה לוח הסבר על בעל החיים.
בדרך החוצה נכנסים לבנין ובו מעין יריד שעשועים ויקטוריאני שהדברים המעניינים ביותר בהם (בעינינו) הם מבוך של מראות ואולם מראות מעוותות.
יש כמובן גם מתקני משחקים לילדים צעירים.
http://www.wookey.co.uk
נעה