ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

קצת רשמים ותמונות מפרובנס...

פורום אירופה
    14
    42
    20137
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • עודד
      עודד נערך לאחרונה על ידי

תמונות מהרי המריטיים

הרי מריטיים- הרי טוריני המושלגים מירוץ ראלי - יגואר שנת 1955 תא הנהג
      הרי מריטיים- הרי טוריני המושלגים(גודל:18.61KB)מירוץ ראלי - יגואר שנת 1955 תא הנהג(גודל:29.13KB)

הרי מריטיים- הרי טוריני המושלגיםמירוץ ראלי - יגואר שנת 1955 תא הנהג
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • עודד
        עודד נערך לאחרונה על ידי

תמונות מהרי המריטיים

הרי מריטיים - הכפר Breil-s-Roya הרי מריטיים - רכבת עוברת ליד Soarge
        הרי מריטיים - הכפר Breil-s-Roya(גודל:17.13KB)הרי מריטיים - רכבת עוברת ליד Soarge(גודל:18.75KB)

הרי מריטיים - הכפר Breil-s-Royaהרי מריטיים - רכבת עוברת ליד Soarge
        • עודד
          עודד נערך לאחרונה על ידי

תמונות מהרי המריטיים

הרי מריטיים - הכפר Soarge הרי מריטיים - נחל זורם ליד הכביש
          הרי מריטיים - הכפר Soarge(גודל:20.81KB)הרי מריטיים - נחל זורם ליד הכביש(גודל:19.85KB)

הרי מריטיים - הכפר Soargeהרי מריטיים - נחל זורם ליד הכביש
          • עודד
            עודד נערך לאחרונה על ידי

תמונות מהרי המריטיים

הרי מריטיים - שפך הנהר לאגם הכפר Breil-s-Roya הרי מריטיים- הכפר Breil-s-Roya
            הרי מריטיים - שפך הנהר לאגם הכפר Breil-s-Roya(גודל:21.48KB)הרי מריטיים- הכפר Breil-s-Roya(גודל:19.15KB)

הרי מריטיים- הכפר Breil-s-Royaהרי מריטיים - שפך הנהר לאגם הכפר Breil-s-Roya
            • עודד
              עודד נערך לאחרונה על ידי

תמונות מהרי המריטיים- סוף

ברבורים הפוכים באגם של breil-s-Roya הרי מריטיים - ביציאה מ- Breil-s-Roya לכיון איטליה
              ברבורים הפוכים באגם של breil-s-Roya(גודל:21.52KB)הרי מריטיים - ביציאה מ- Breil-s-Roya לכיון איטליה(גודל:23.45KB)

ברבורים הפוכים באגם של breil-s-Royaהרי מריטיים - ביציאה מ- Breil-s-Roya לכיון איטליה
              • לבון רחל  קולומבוסית
                לבון רחל קולומבוסית נערך לאחרונה על ידי

תמונות מהרי המריטיים
                בוקר טוב עודד
                איזה בוקר נפלא התחלתי עם סיפור הטיול שלך שמחזיר אותי אחורנית כמה שנים טובות כשביקרתי באיזור. איפה הייתי כששאלת על הוורדון? אני קיבלתי המלצה בקאסטלנה מבעלת חנות עם מפות וכריות שאגב קניתי אצלה
                לעשות את הורדון גם בגדה הצפונית וגם בגדה הדרומית. היא אפילו ציירה לנו את המסלול שלא נחמיץ דבר. ובכן נהננו משתי הגדות ולא יודעת לאמר אם הצפונית יפה יותר. גם אנחנו לנו בשד' האנגלים במלון שקרוב לשדה התעופה שהיה אז זול יחסית והיה מאד נוח לגיחות באיזור.
                התמונות של הנופים והמכוניות היוקרה מזכירות את מצעד המכוניות שראינו כשהיינו ליד הקאזינו כשכל גראציה יצאה עם מעיל פרווה מהודר מהרכב.
                התמונות שלך ממש מרהיבות!!!

תודה על השיתוף.

רחל לבון
                • יונית
                  יונית נערך לאחרונה על ידי

איזה יופי של טיול .
                  וגעגוע.
                  • glasha
                    glasha נערך לאחרונה על ידי

אהה, איזה בוקר טוב.
                    זה נראה לגמרי כמו ערוץ החיים הטובים.
                    אילולא ההסבר לעניין הכלב הייתי בטוחה שזאת באמת פאה בלונדינית של האיש הזקן...

תודה, עודד, יופי של טיול עשית.

אלונה
                    • יהודה1
                      יהודה1 נערך לאחרונה על ידי

מדהים מדהים מדהים Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked

תודה על ההשקעה בהעלאת התמונות

עושה חשק לקפוץ לבדוק את האיזור
                      • noa Xscotland
                        noa Xscotland נערך לאחרונה על ידי

עודד תודה!
                        נשמע יופי של חופשה שממש עושה חשק גדול לטייל במקומות האלה.
                        התמונות נהדרות, אשמח לעוד.... ועוד...
                        מעריכה במיוחד את המאמץ לאיית את שם המנה - מכאן אני מניחה שהיתה שווה ביותר? Smile

בהחלט תויק, בהמתנה לשעת כושר!

נעה
                        • lee75
                          lee75 נערך לאחרונה על ידי

הי עודד, אנחנו עוד מעט באיזור, רק עושים את הטיול הזה מכיוון מרסיי. תודה רבה רבה על הכתבה, לנו זה עוזר מאוד - מאוד! (-:
                          • miray
                            miray נערך לאחרונה על ידי

שלום עודד,

תודה על הסיפור ועל התמונות המרהיבות, שומרת את המידע לטיול שלנו באזור.

מירה
                            • rinini
                              rinini נערך לאחרונה על ידי

תודה + תיקונצ'יק
                              עודד,
                              תודה גדולה על הסיפורים והתמונות היפים ומעוררי הגעגועים.

תיקון אחד קטן - לא מדובר ב'הרי המריטיים' אלא ב- Alpes-Maritimes
                              משמע האלפים הימיים (מבט
                              • hאורי
                                hאורי נערך לאחרונה על ידי

תודה עודד
                                אני אוהב את הטיולים שלך (כרגיל) אפילו רעיון הטיול בתחבורה ציבורית בערים הצפופות עם בעיות החניה- נראה רעיון מצויין.
                                לעניין התמונות כבר איין מה להוסיף -כי התרגלנו לטוב מזה כמה שנים.
                                נ.ב
                                לפני 34 שנים הייתי בריביירה ואפילו להזכר בגעגוע אני לא מצליח כנראה שהגיע הזמן לנסוע שוב בעקבותיך.
                                • דינה57
                                  דינה57 נערך לאחרונה על ידי

שלום עודד,

אנחנו בשלבי הכנות לטיול שלנו וקיבלנו חשק עז להגיע למקומות שצילמת ותיארת...
                                  עוד ניעזר בך אולי בהמשך.
                                  תודה!
                                  • חנן
                                    חנן נערך לאחרונה על ידי

אין הרבה מה להוסיף ,פשוט מדהים . חן חן להשקעה כולל ההסברים.
                                    • rinini
                                      rinini נערך לאחרונה על ידי

תודה + תיקונצ'יק
                                      הכלב אכל לי את סוף ההודעה!
                                      ואין לי בכלל כלב!

הנה מה שהיה אמור להיות כתוב שם:

עודד,
                                      תודה גדולה על הסיפורים והתמונות היפים ומעוררי הגעגועים.

תיקון אחד קטן - לא מדובר ב'הרי המריטיים' אלא ב- Alpes-Maritimes
                                      משמע האלפים הימיים (מבטאים אַלְפְּ מָרִיטִים), שהם האלפים הקרובים לים, ממש מעל הריביירה.
                                      אפילו ערך בויקיפדיה בעברית יש להם, שלא תחשוב שמדובר בסתם איזה הרים שאף אחד לא מכיר Smile
                                      (אם כי, למען האמת, הערך בויקי מתיחס למחוז, משמע יחידה מנהלתית, ולא לאזור גאוגרפי. אבל אלו כבר דקויות..).
                                      • האלפים הימיים
                                      • JeremyNL
                                        JeremyNL נערך לאחרונה על ידי

תמונות מהרי המריטיים
                                        כל חולה מכוניות שמע על ה Alpes Maritimes
                                        זה ביתו של מירוץ הראלי המפורסם ביותר בכל הזמנים - ראלי מונטה קארלו - והקול זה טוריני הוא כנראה הסטייג' המפורסם ביותר אי פעם.

בקול דה טוריני ייעודם של מרבית רכבי העתיד נקבע כבעלי הנעה קדמית אי שם בתחילת שנות ה- 60, כשהמיני הקטנה עם ההנעה הקדמית ניצחה נגד מכוניות חזקות ומהירות בהרבה, וזה בעוד שהמרשלים הצרפתים מחפשים כל סיבה לפסול את נהגי המיני הבריטים.

איזה כיף לפגוש שם ראלי של מכוניות קלאסיות! חוייה אמיתית!

נראה לי שהטיול שלכם חיזק את מה שאני תמיד אומר - שהחוויות ההכי מעניינות וייחודיות בטיול הם אלה שלא תוכננו מראש, המסעדות ההכי טובות הם תמיד אלה שלא המליצו לכם עליהם, והמקומות ההכי מהממים הם אלה שאף פעם לא שמעתם עליהם.

תודה על השיתוף Smile
                                        • עודד
                                          עודד נערך לאחרונה על ידי

תודה לכולם על הפירגון...
                                          בהחלט שווה המאמץ לכתוב טיפים/סיפור ולבחור את התמונות היפות
                                          כשיש מי שנהנה מזה.

לרחל - לגבי הורדון אם היינו יכולים לעשות
                                          את שני הצדדים הינו עושים אבל זה לא הסתדר לנו במסלול ולכן
                                          נאלצנו לבחור. אני מניח שבסופו של דבר גם הצד הדרומי שווה אבל
                                          הלכנו לפי עצות המקומיים.

אלונה - פגעת בול כשכתבת שזה ניראה כמו
                                          ערוץ החיים הטובים. זו אכן ההרגשה בריווירה הצרפתית. החיים ניראים
                                          באמת טובים שם Laughing

לנועה מסקוטלנד - אם לדייק יותר בענין
                                          המנה הראשית זה היה בשר טלה שבה במין צורה דמוית אוסובוקו ועם
                                          טעם מעודן ורך. אכן ביקשתי מבעל המקום לרשום לי את שם המנה על
                                          החשבון והוא נענה בשימחה. אם יזדמן לך נסי את המסעדה הקטנה והמעולה
                                          הזו. אני לא ממליץ על כל מסעדה טובה אלא אם היא מיוחדת או יוצאת מגדר הרגיל.

ל-Rinini - תודה על התיקון. אכן אתה צודק ומדובר ב- Alpes Maritime.

לאורי - אכן מה שאצלנו נולד כאילוץ
                                          התגלה כיתרון. ענין התחבורה הציבורית יצא באמת טוב אבל אני ממליץ
                                          על זה באיזור הזה רק עד ל-5 ימים שזה הזמן המכסימלי שאפשר לנסוע
                                          מניס לערים/מקומות עירוניים שיש בהם ענין לכמה שעות לפחות. מעבר לכך
                                          זה מוזיאון פה או מוזיאון שם וכמובן אתרי הטבע שמצריכים מכונית
                                          או סן טרופז שרחוקה מדי מכדי להגיע ולחזור באותו יום כי מצריכה רכבת ועוד אוטובוס. שמח שנהינת שוב משרשורי התמונות שלי ויש
                                          סיכוי לא רע לעוד אחד כזה עוד השנה.

לג'רמי - תודה על ההארות בנושא הקשר של
                                          ה- Alpes Maritime למרוצי המכוניות. לא ידעתי על זה לפני שהגענו
                                          אבל קיבלתי את הרמז מהמרוץ שניתקלתי בו במקרה ועכשיו ממך נוסף
                                          הידע שזה איזור ידוע בקשירותו לענין. אתה יכול אולי להאיר את
                                          עיננו איך הם בדיוק מתחרים ומה נכלל בקטגוריה של מכוניות קלסיות? היו ממש מכוניות מאוד שונות ומשונות וראיתי שכל פעם הסתדרו 4 מכוניות בשורה ויצאו לדרך בעוד הארבע הבאים יוצאים לאחר כמה דקות.
                                          אפילו סימקה היתה שם.

ולמי שכתב שמתעתד לבקר שם בקרוב אשמח לעזור כשתעלו שאלות.

תודה לכולם
                                          • JeremyNL
                                            JeremyNL נערך לאחרונה על ידי

תודה לכולם על הפירגון...
                                            כל ארוע מכוניות קלאסיות שונה בפני עצמו.
                                            יש ארועים שהם לא תחרותיים, וסתם נותנים הזדמנות לבעלי מכוניות קלאסיות לאוורר את המכונות שלהם במקום ואווירה מתאימה, על כביש נפלא וסגור לתנועה, יחד עם חבורה של חובבי קלאסיות.
                                            יש אתגרי ניווט שבהם הנהגים צריכים לנהוג מסלול קבוע מראש תוך שמירה על דיוק מירבי בזמנים הקבועים מראש, שהם לא בהכרח מהירים במיוחד. בתחרויות כאלה אין חשיבות לקטגוריות.
                                            ויש מירוצי ראלי אמיתיים שם מנסים לנהוג כמה שיותר מהר.

אני לא מכיר ארועים שבהם מזניקים 4 בכל פעם, אבל יש מגוון רחב מאוד של ארועים, ואני בטח לא מכיר את הכל.
                                            בתמונות שלך רואים מכוניות מירוץ אמיתיות כמו הלנצ'יה סטראטוס והסימקה, אבל גם מכוניות רגילות לגמרי כמו ה MG והב.מ.וו שבסככה מאחורי הרולס רויס, שהיא אפילו לא ישנה במיוחד - אולי מודל 87 או משהו כזה.

גם במסגרת המירוץ הקטגוריות יכולות להשתנות. יש ארועים שפתוחים רק למכוניות שיוצרו בתקופה מסויימת, לדוגמה המילה מיליה באיטליה (הגרסה המודרנית), שם משתתפות רק מכוניות שיוצרו בתקופה שמירוץ המילה מיליה היה מתקיים בגרסתו המקורית.
                                            לעיתים החלוקה היא על פי שנת הייצור, ויש תת חלוקה לפי נפח מנוע או חלוקה אחרת.
                                            לעיתים קפדנים מאוד על שימור רוח התקופה ומשתתפות רק מכוניות במצב מקורי. באנגליה לעיתים מקצינים עוד יותר וכולם מתלבשים בביגוד עתיק.
                                            יש ארועים בהם הגיל לא כל כך חשוב - כך לדוגמה אני השתתפתי כמה פעמים בימי מסלול לא תחרותיים ברכב מודל 84.

האירופאים אוהבים את המכוניות הקלאסיות שלהם. בכל סופ"ש עם שמש ובלי גשם אפשר לראות בכל מקום את החובבים מוציאים אותם מהגראג'ים ויוצאים אתם לטייל לבד או בקבוצות.
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 2 / 3
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון