חשבון בנק בתאילנד
-
שלום לחברי הפורום,
דוד שלי טס השבוע לתאילנד, הוא טס עם הרבה כסף...
הוא שואל אם הוא יכול לפתוח חשבון בנק ולהפקיד את הכסף ולמשוך בכל פעם שהוא רוצה.
הוא בגיל 60.
האם ניתן לפתוח חשבון בנק כתייר?
אם ניתן לפתוח, האם המטבע החוץ שהוא יפקיד יופקו כדולרים או יומרו לבהטים?
האם שהוא חוזר לארץ הוא יכול לגשת ולקחת את היתרה בחשבון?
תודה למומחים.
יובל -
חשבון בנק בתאילנדאני לא מומחה (חוץ מאשר בתחום המקצועי שלי) - אבל אנסה להשיב לך:
תייר יכול לפתוח הן חשבון בבאטים והן חשבון דולרי.
חשבון בבאטים זה די פשוט אם כי יתכן שבסניפים מסויימים יסרבו לפתוח לו. רצוי לעשות זאת בסניף בנק שנמצא באזור בו מתגוררים זרים רבים (סוקומוויט למשל). הוא יקבל במקום כרטיס ATM שבו יוכל למשוך כסף מכל מכשיר אוטומאטי. הכסף שהוא יפקיד בחשבון כזה יומר לבאטים.
חשבון דולרי - גם אפשרי אך מעט מורכב יותר וניתן לפתיחה רק בסניפים מרכזיים וגדולים של כל בנק.
-
חשבון בנק בתאילנדיובל שלום,
השאלה היא לכמה זמן הוא נוסע??
אם מדובר בטווח קצר יש אפשרות לרכוש המחאות נוסעים או לקחת כרטיס אשראי ולמשוך כסף בכל כמה זמן.
לא בטוח שצריך לפתוח חשבון בנק ....עם כל הפרוצדורה.
נתי -
הוא טס לחודשיים וחצי -
פתיחת חשבון בנקהתהליך הוא פשוט, בכדי לפתוח חשבון בנק הוא צריך להציג את הדרכון שלו ולהפקיד את הכסף שלו, הוא יכול להמיר את הכסף לבאטים בבנק עצמו. ניתן למשוך בכספומט עד 50,000 באט ביום ובנוסף אפשר לגהץ את הכרטיס בכל החנויות, הכרטיס הוא לא ויזה עם אשראי אלא מזומן, מגהצים והכסף יורד ישר מחשבון הבנק. ביום האחרון הוא יכול למשוך את היתרה שנשארה לו.
אורית - תאי טורס
סוכנות נסיעות בצ'יאנג מאי -
פתיחת חשבון בנקאורית היקרה,
תודה רבה על תשובתך.
האם הדוד שלי יכול להפקיד דולרים ובסוף למשוך דולרים או שהוא חייב להמיר את כל הדולרים לבהטים?
האם ידוע לך?
תודה מראש
יובל
-
פתיחת חשבון בנקאני לא חושבת שזה ניתן, החשבון בנק הוא בבאטים, בחברה שבעלי עובד בה גם פורטים דולרים ומפקידים את הכסף בבנק בבאטים.
אתה לא צריך לחשוש להפקיד את הכסף בבאטים, במידה והיתרה שלו היא גבוהה הוא יכול למשוך כל יום כסף מהבנק ולהמיר את הכסף בחזרה לדולרים.
בכספומט ניתן למשוך רק באטים.
אני אוכל לבדוק לך את הנושא של חשבון דולרי מול הבנק רק ביום רביעי, אני חושבת שהבנק מחר סגור.
אורית - תאי טורס -
פתיחת חשבון בנקאחסוך לך את הברור - אפשר לפתוח חשבון בדולרים (מתוך ידע אישי
) -
פתיחת חשבון בנקתודה
אורית -
פתיחת חשבון בנקניתן לפתוח חשבון דולרים ללא כל בעיה, (רק בסניפים גדולים ומסוימים) אבל קח בחשבון שלכל משיכה דולרית יש עלות שהיא גבוהה בהרבה מכל חלפן מקומי מצוי!!
היתרון בחשבון דולרי - אתה בוחר מתי למשוך ומתי להמיר את הכסף.
בחשבון בבהטים - המרת הכסף מתבצעת מיידית ביום ההפקדה.
שים לב לדבר נוסף, כמו בכל בנק בעולם, כך גם בתאילנד - שער ההמרה נתון למיקוח!
בהצלחה