ויזות במזרח
-
יש מדינות שאני צריך לעשות משהו בארץ כדי להכנס אליהם או שאפשר חופשי לזרום ממדינה למדינה להוציא ויזות תוך כדי הטיול?
אם אני לא מתחיל את הטיול בהודו יכול להיות בעיה בהוצאת ויזה ממקום אחר? תודה -
ויזות במזרחלא כתבתי טוב. בכל מקרה על ויזה להודו הבנתי שמנפאל זה בלאגן ממש ומתאילנד זה רק לשלוש חודשים. הבנתי נכון? יש אופציה יותר חכמה? כשאני חושב על זה גם אם אני רוצה להתחיל בתאילנד ואז להמשיך להודו הכי טוב לי להוציא ויזה של חצי שנה להודו מהארץ כבר. כן? -
ויזות במזרח- אתה צריך להביא בחשבון שויזה להודו מתחילה "לתקתק" מרגע הוצאתה ולא מרגע הכניסה למדינה (בניגוד לרוב מדינות העולם) ולכן עם הוצאת ויזה בישראל להודו ל-6 חודשים, ונסעת קודם לתאילנד ל-3 חודשים - נשארו לך רק 3 חודשים לטייל בהודו.
- בתאילנד קל יחסית להוציא ויזות לכל מדינות האזור.
- ויזה להודו שמוציאים בתאילנד היא לרוב ל-3 חודשים.
- אי אפשר לקבל ויזה להודו בזמן ההגעה. חייבים להוציא מראש.
- היות והרבה מטיילים רוצים (ובצדק) להיות בהודו כמה שיותר זמן אזי הם מתחילים את הטיול בהודו עם ויזה שהוציאו בישראל, הכי סמוך שאפשר לזמן הטיסה. מהודו קל יחסית וגם זול להגיע לתאילנד. לא מזמן קניתי כרטיס מכלכותא לבנגקוק (כוון אחד) ב-80 דולר. -
ויזות במזרחאנסה לעזור. אני לא יודע על ויזות להודו, אבל לכמה מדינות אחרות אני יכול לתת עצות:
תאילנד - אתה מקבל ויזה אוטומטית לחודש אם אתה נוחת בנמל תעופה וויזה אוטומטית לשבועיים אם אתה עובר במעבר יבשתי. אפשר להאריך את הויזות בתוך תאילנד או לבקש מראש ויזה ארוכה בשגרירות בארץ.
לאוס - קונים בגבול, המחיר הוא 30 דולר לדרכון ישראלי.
קמבודיה - קונים בגבול, המחיר הוא 20 דולר. תמיד ידרשו ממך יותר בדמות 'דמי חתימה' או 'מס בריאות' מגוכחים, תסרב בתוקף והם יוותרו. לא משנה מה יגידו לך, אתה לא צריך לשלם יותר מ-20 דולר.
ויאטנאם - אתה צריך ויזה מראש, ואני ממליץ לעשות בארץ. למה? כי בויאטנאם אתה יכול לכתוב להם מראש לאיזה תאריכים אתה צריך את הויזה, כך שאתה לא מוגבל בתאריכים (אתה יכול לעשות עכשיו ויזה לעוד חצי שנה ולנסוע בלי לדאוג לויזה). המחיר בארץ הוא 220 שקל.
סין - אותו דבר כמו ויאטנאם. אני עשיתי בשגרירות בהאנוי, עלה לי 30 דולר אמריקאי.
בורמה - אפשר בשגרירות בת"א או בשגרירות אחרת של המדינה, בנגקוק מאוד פופולארית. שם באמת הויזה מתחילת 'לתקתק' מרגע הוצאתה, אז כדאי להוציא בחו"ל ולא בארץ.
תהנה!