סלובניה - מעבר הרים ורשיץ
-
שלום לכולם,
הבנתי שלנסוע בכביש המפותל מעבר ההרים ורשיץ זו חוויה קצת מלחיצה...
מאחר ואני רוצה ביום אחד להקיף את שמורת טריגלב (רכבת מכוניות - מפל קוזיאק - אולי רפטינג בנהר הסוצ'ה - בובץ ומעבר הרים ורשיץ עד קרנסקה גורה וחזרה דרך בלד למקום הלינה בסטרזה פוזינה (אגם בוהיני). מבחינת מסלול יותר בטיחותי בכביש מעבר ההרים, האם עדיף לעשות את המסלול הזה בצורה שהזכרתי או הפוך (ז"א מבלד עד רכבת המכוניות)או שזה לא משנה? -
סלובניה - מעבר הרים ורשיץמעבר הרים וורשיץ לא מלחיץ כי נוסעים בו לאט. העיקולים בדרך העולה מהדרום לכיוון קרנקה גורה הם מאד תכופים אבל נסעתי מעברי הרים הרבה יותר מפחידים מזה.
הכיוון אינו משנה.
רחל לבון -
סלובניה - מעבר הרים ורשיץמעבר הרים טרשית ממש לא מפחיד!
נסענו בו עם תינוקת וקטנציק בלי שום בעיה.
חזרנו עם רכבת המכוניות. -
סלובניה - מעבר הרים ורשיץתודה לכולם.
הסרתם אבן מעל לבי...
-
סלובניה - מעבר הרים ורשיץהיי גילץ'
עשיתי את הורשיץ בשני הכוונים ולא מפחיד בכלל כפי שכתבו קודמותי.רק שחבל לעשותו בתוך סיבוב כזה מרהיב ומהנה של יום אחד, מפני שישאר לך זמן רק לכביש (שהוא בהחלט יפה). יש שם גם לאן לרדת וללכת ואפילו לטפס משם אל הטריגלאב.
הסיבוב שאתה מתכנן הוא הסיבוב הנכון מפני שאם תעשה אותו הפוך תקבל שמש בעיניים שגם תפריע לנהיגה ואילו בסיבוב המתוכנן אצלך, תהיה השמש רוב הזמן בגב ובכלל תהיה שם כבר אחרי הצהריים או לפנות ערב באור נפלא ותהנה מאוד.
היי רחל.
את עוד כאן?.
אני כבר מחכה לדיווח בזמן אמיתי ממך מנורבגיה ישר מהדרך.(וזו כמובן המלצה לקחת לאפ טופ)
תני לי התראה על דווח דרך האי מייל כי אני לא נכנס הרבה לאתר בזמן האחרון והטיול שלך מסקרן אותי מאוד.
-
סלובניה - מעבר הרים ורשיץהי אורי,
תודה על התשובה וההכוונה. אכן אקח בחשבון את ענין השמש ואנו נצא מוקדם בבוקר ונתפוס את רכבת המכוניות של 08:30 מבוהינסקה ביסטריצה, ומשם נעשה עצירות בדרך בסיבוב זה במקומות שונים (מאחר ואנו שוהים בסטרזה פוזינה באגם בוהיני, אנו עוד נטייל בשמורה עצמה). -
לאורי היקר סלובניה - מעבר הרים ורשיץאורי יקירי
כמה שמחתי לראות שהגחת לפורום שוב.
אתה צריך לחזור לכאן ובגדול.
מרגישים בחסרונך.
יש לי חדשות לא מעודדות עבורך - איני לוקחת לפטופ אלא פנקס קטן יומן טיול לרשום בו את כל המלצותי. בטיול אני מתנתקת מהעולם החיצון ולמעט לשמוע מה שלום בנותי שום קשר נוסף.
אשמח לעדכן כשאחזור בתקווה שהטיסות תתבצענה כי האפר הוולקני מתחיל להדאיג. היום שמעתי שהתפשט לנורבגיה רק לא היה ברור לי אם בוטלו טיסות או לא.
שמור על עצמך והרבה בריאות
רחל לבון -
לאורי היקר סלובניה - מעבר הרים ורשיץשלום רחל
קראתי עכשיו את ההודעה האישית שלך-תודה.
לענין העודף משקל אני בטוח שתוכלי לזרוק כמה סמרטוטים וליצר מקום.
לטיול כזה לא לוקחים מכונת גילוח חשמלית ששוקלת ותופסת מקום וגם האפטר שיוינג כבד.לוקחים ג'ילט ידנית.
צמצמו בכלי רחצה את כל הנוזלים לבקבוקים קטנים וכנ'ל סבון נוזלי-תרויחו קילו
.
נעליים כבדות לובשים לטיסה וחולצים במטוס גם מעיל לוקחים ביד.חוץ מזה בתור מטיילת ותיקה את כבר מכירה את כל הטריקים.עודף המשקל הכי מביך זה דוקא בחזור,אבל במקרה כזה כף לזרוק בגדים ישנים.-נסיעה טובה.
-
לאורי היקר סלובניה - מעבר הרים ורשיץשלום אורי
הרעיון לוותר על מכונת הגילוח החשמלית לא עלה על דעתו של בעלי - אתה יודע עניין של הרגל. נראה אם אצליח לשכנע לוותר. סבון נוזלי אפילו לא לקחתי אלא סבונים קטנים של בתי מלון וכך גם עם שמפו. אבל לקחתי שק שינה ומגבת קטנה וגדולה וכמובן את זוג הנעלים הכבדות אני נועלת. גם סוודר עבה אני הולכת ללבוש בתקווה שלא יהיה חמסין ואשתגע מחום וכמובן כרגיל את המעיל ביד. עדיין ע"פ התחזית הטמפרטורות די נמוכות אז רוב הציוד חורפי ושוקל המון. שקלתי בתחילה לצמצם ע"י שקיות ואקום שרבקה ייעצה בחוכמה אבל בחזור לא יהיה לי שואב אבק לצמצם אז לא עשיתי דבר.
עכשיו תחזיק אצבעות שהר הגעש באיסלנד יירגע והטיסה תצא כמתוכנן.
רחל לבון -
לאורי היקר סלובניה - מעבר הרים ורשיץהכביש ממש קל , גם אותי הפחידו אבל שנסעתי בו אמרתי מה כבר עברתי אותו אז איפה החלק הקשה? אני אישית ויתרתי על הנסיעה ברכבת המכוניות בגלל הצורך להגיע מוקדם בבוקר ואין הרבה מקומות וגם כמה שזכור לי התדירות נמוכה מאד אולי אפילו פעם ביום . אני יצאתי מקראנסקה גורה ונסעתי באותו יום עד אזור החוף של סלובניה לאחר ביקור בכמה מקומות יפים בדרך. -
לאורי היקר סלובניה - מעבר הרים ורשיץשלום רב,
יותר פחדנית מבת משפחתי לא קיים אבל "הצלחתי " להעביר אותה את המסלול באמת שלא מפחיד כלל כולל למי שפוחד מפחד גבהים
דרך אגב יש מסלול שלם מסביב להגעה לשם כולל העמסת הרכב על רכבתוכו
תהנו אני מת לנסוע לשם שוב
מישל
-
לאורי היקר סלובניה - מעבר הרים ורשיץשלום ,
אנו מתכננים לעשות את המעבר ההרים לכיוון אחד, לרדת לעמק SOCA, לכיוון בובץ, כדי לנסות לעשות שם רפטינג ומשם להמשיך לכיוון מפל KOZJAK, האם זה נכון לעשות בבחינת שמש? כמה זמן יכול לקחת טיול כזה? לא חוזרים אחרי זה לכיוון האגמים אלה ממשיכים אל החוף האיטלקי , האם לא עמוס מדי לנהג ולילדים בני 9 ו15 ?