מפלי טריברג - כניסה ראשית?
-
שלום לכולם,
אולי תוכלו לעזור לי להבין....
למפלי טריברג יש שלוש כניסות : תחתונה, אמצעית, ועליונה
כרטיס היער השחור מקנה כניסה חינם רק דרך הכניסה הראשית.
איזוהי הכניסה הראשית???
והאם היא המומלצת משלושתן?
בתודה,
לידר
-
מפלי טריברג - כניסה ראשית?אנחנו נכנסנו מהעליונה הגענו בשעות אחצ יש אור עד תשע בקיץ...לא היה שומר רק בוטקה סגורה ..היו מעט מאוד זוגות ומשפחות נהננו מאוד בערב יש תאורה על המים מאוד יפה לא היה שום שומר ולא היה צריך שום כרטיס...תהנו...
-
מפלי טריברג - כניסה ראשית?מחיר הכניסה של טריברג זול ! לשקול אם שווה באותו יום לנצל את הכרטיס השחור???..
וגם - מציגי כרטיס הקונוס / הכרטיס האדום מקבלים עוד הנחה קטנה על הכניסה.
כרטיס היער השחור מקנה כניסה חינם רק דרך הכניסה הראשית.
הוזכר כאן שהחל מ19:00 בערך, כשהקופאים מסיימים את משמרתם - הכניסה חינם, ומלווה בתאורה מיוחדת.
קל לזהות את הכניסה הראשית - נמצאת בעיירה מול מרכז תיירותי, חנויות ומסעדות, ודגלים בכניסה לאתר. אחרי הביקור תוכלו לשוטט בחנויות שעוני קוקייה.
העדפנו להכנס בכניסה האמצעית, ולעשות את המסלול בירידה (מישהו צריך לעלות חזרה להביא את הרכב..).
ההגעה מהכניסה העליונה, תלולה ביותר, וכדאית רק למיטיבי לכת.
כאן בבלוג תוכלי למצוא תמונות של הכניסה (עם הדגלים) באדיבות אפי שוב
כדאי לקנות מהקופאי גם בוטנים לסנאים.. תנמיכו ציפיות אין המון סנאים..
אבל המקום מקסים! תיהנו
-
מפלי טריברג - כניסה ראשית?תודה למשיבים.
אז אם כך הבנתי שהכניסה הראשית היא התחתונה.
ובאמת התעוררה לי השאלה מחדש לגבי כדאיות ניצול הכרטיס השחור ביום זה. היות ועכשיו אחרי שהורידו את המגלשות בגוטאך לא בטוח שכדאי לנצל אותו ביום הזה שכולל את המפלים בטריברג והמגלשות....
אצטרך כנראה לתכנן אחרת...
-
מפלי טריברג - כניסה ראשית?לנו לא היה כרטיס שחור והגענו לכניסה עליונה. משם התחלנו לרדת. מי אמר שזה למטיבי לכת???? תלולה ביותר?.... היינו עם פעוט בן שנה וטיולון ולא הייתה שום בעיה. ירדנו עם הטיולון ובסוף עלינו בחזרה.
אם חושבים על מאאות יפים של מפל, אז תמיד עדיף ללכת מלמטה למעלה. אם רוצים להינות מהנוף אז עדיף לרדת הפוך.
-
מפלי טריברג - 3 כניסות לשמורהאני חייבת להדגיש את הנקודה -
לרוב (אם לא לכל) המשפחות בפורום שביקרו במפלי טריברג ,
ובחרו בכניסה העליונה - הירידה והעלייה בחזרה היו לא קלות !
אני חושבת שהפורום קיים בדיוק בשביל הטיפים הקטנים והחשובים האלה,
שהם מאוד סוביקטיביים, וכל אחד יחליט מה מתאים למשפחתו...
בכל סיכומי הטיולים שקראתי, ההמלצה הגורפת היתה להימנע מהכניסה העליונה שהיא תלולה.
ציטוטים מכאן:
"אנחנו הגענו מהכניסה הראשונה מכיון דרום לצפון.
וזה היה קשה ביותר. עלייה קשה וארוכה מאוד.
מציעה להיכנס כפי שהציעו מהכניסה האמצעית או מהעיר. / לא שידעתי שקיימים. רק אחר כך כשעשינו את המסלול ועלינו לטריברג ומעלה פתאום ראיתי שיש כניסה נוספת.:" סיגל
"במפלי טריברג חנינו למטה, כדי לעשות גם סיבוב בחנויות אחרי המפלים, התחלנו את העליה עם העגלות, אבל בערך באמצע כבר לא היה כוח לדחוף את העגלות, אז פשוט השארנו אותן בצד והכנסנו את הקטנים, בני שנה ושנה וחצי למנשא. כך שאני לא ממליצה להגיע עם עגלה" emmagen
"מפלי טריברג - עדיף לא להגיע מהכניסה העליונה, כי אז המסלול בירידה חדה ( ואח"כ צריך לעלות אותה ). מומלץ להיכנס מהכניסה האמצעית" איילת
"אנחנו ירדנו בטריברג מהחלק העליון ביותר ועשינו את כל הטיול בירידה ( הילדים רצו ...) הבעיה היא החזרה ... אנחנו לקחנו מונית ...
אבל אם אתם עם שני רכבים - זה יכול להיות מעולה להשאיר אחד בעיירה המדהימה שמחכה בסוף המסלול ..." לימור ועפר"לגבי מפלי טריברג, אם תהיו עייפים, או אולי בכל מקרה, עדיף להכנס מהכניסה האמצעית, הכניסה הגבוהה קשה להליכה, גם בירידה וגם בעליה." יוסי36
"לא ממליצה להגיע מלמעלה (אנחנו ידענו על כך ובכל זאת טעינו). ההגעה למפלים אמנם בירידה אבל החזרה בעליה קשה מאד."יש גם בעיית חניה למעלה."דרך אגב אם מגיעים מדרום : הכניסה הראשונה היא דוקא העליונה והשלישית היא התחתונה."
עדיף מהכניסה האמצעית או התחתונה (מתוך העיירה).""לגבי הכניסה למפלי טריברג. אנחנו הצלחנו לטעות ונכנסנו מהכניסה העליונה. בירידה מילא.. אך בעליה חזרה קשה קשה.
" איריס"אני מצטרפת להמלצה של איריס לא להיכנס מהכניסה העליונה. גם אנחנו טעינו למרות שידענו... " zivit17
"מפלי טריברג הם המפלים הגבוהים ביותר בגרמניה, הם נופלים ארצה מגובה של למעלה מ-160 מטרים! אלו 7 מפלים שונים אליהם ניתן להגיע דרך מסלול הליכה בגשרים נפלאים באזור מיוער ונפלא.
ניתן לעלות עד לנקודת התצפית העליונה, מסלול של כשעה וחצי, אך לטעמנו, ניתן להסתפק בעליה הקצרה, כ-5 דקות, ממנה אפשר לעשות יופי של תצפית.
אין צורך להמשיך עד למעלה, אלא למיטיביי לכת.
כניסה: 3.5 יורו ליחיד (יש גם מחיר למשפחה). שימו לב, לאחר 19.00 אפשר להיכנס ללא תשלום, ומאחר ויש יופי של אור באזור עד אחרי 21.00, ניתן בהחלט לחסוך את עלות הכניסה." nava
"לגבי הכניסה למפלים גם אני הייתי ממליץ על הכניסה האמצעית ולא הראשונה שבאים מכיוון דרום לצפון כי שם יש מסלול הליכה יפה (מצרף לכם את האתר ועוד דבר אחד בהמשך הדרך עוברים בתוך העיירה טרייברג ממש בירידה יש בצד אחד את מוזיאון היער השחור (3 קומות) לדעתי הוא בין היפים שראיתי וממולו בערך בצידו השני של הכביש הכניסה השלישית למפלים (התחתונה) זה בהמשך לכביש 500 דרך שעוני הקוקיה." yosi555
וגם ב"משפחה המטיילת" צויינה עלייה תלולה למדיי.
הכניסה האמצעית למגיעים מתוך היער - צילם יוסי:
-
מפלי טריברג - 3 כניסות לשמורהלי אני כבר הכרתי את הממלצות הללו ואחרי שגילינו שעצרנו ליד הכניסה העליונה ( שהיא הראשונה שמגיעים אליה מכיוון דרום ) חזרנו לרכב ונסענו על לכניסה האמצעית וניכנסנו ממנה.
בה באמת ההליכה היתה נעימה ולא קשה מידי. ויפהפיה.
אנחנו גם ראינו המוני סנאים.
-
מפלי טריברג - 3 כניסות לשמורהאנחנו עם ילדים בני 12 וחצי 9 וחצי ושנתיים וחצי.
למעשה אני באמת התלבטתי בין הכניסה התחתונה לאמצעית.
כמובן שאין שום חשיבות למחירי הכניסה הנמוכים (7.5 יורו) אני פשוט רציתי להבין איזו כניסה כדאי לנו לבחור שתתאים לנו יותר.
בגלל שלא שילבתי הרבה מסלולי הליכה בטבע בטיול שלנו , ובגלל שנראה לי יותר נחמד להתקדם למעלה כאשר המפלים לפנייך חשבתי על התחתונה.
מצד שני רוב ההמלצות באתר היו לכניסה האמצעית....
בנוסף הבנתי שנחמד לטייל קצת בעיירה ליד הכניסה התחתונה ואולי להיכנס למוזיאון היער השחור....
-
מפלי טריברג - 4 כניסות לשמורהלמגיעים מכיוון דרום על כביש 500 יש 4 כניסות. שתיים מתוך היער - עליונה ואמצעית (או פחות עליונה), ושתיים בתוך העיירה - ליד האגמון הקטן (קרוב לפארק החבלים הקטן) והראשית, היא הכי תחתונה.
אנחנו נכנסנו מהתחתונה כדי ללכת במגמת עליה כשהילדים עוד רעננים, ואחרי העליה המשכנו במגמת ירידה לכיוון האגמון ומשם חזרה לכניסה הראשית.
-
מפלי טריברג - 3 כניסות לשמורהאנחנו נכנסנו בכניסה התחתונה ועלינו בנחת ובאיזי עד לאמצעית, ממנה יצאנו להפסקה קלה בגן האגם הקטן שסמוך לבית הקפה.
אחרי אתנחתא קלה וגלידה המשכנו במורד וירדנו סמוך לכנסייה חזרה לחניון.
עדיף לדעתי להגיע בשעה מוקדמת יותר משעות הערב ואם אני זוכר נכון יש כרטיס מוזל למשפחות.
-
מפלי טריברג - 3 כניסות לשמורהתודה לכולם,
כמו תמיד התשובות שלכם עזרו לי מאוד

אצמד להצעות פה, ולפיכך החלטתי להיכנס בתחתונה ,לעלות עד המפלים(מסלול צהוב כניסה האמצעית), ולחזור בעיקוף דרך האגם והגלידה (המסלול האדום).
7.5 יורו הוא המחיר המוזל המשפחתי (עם קונוס).
-
מפלי טריברג - 3 כניסות לשמורהזה גם מה שאנחנו עשינו והיה מוצלח מאוד. נהננו גם מהעיירה.