ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

רומניה - עזרה מהמומחים

פורום אירופה
    9
    31
    9397
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אילן Ilan
      אילן Ilan נערך לאחרונה על ידי

רומניה - עזרה מהמומחים
      הי אמה !
      ממש מתנצל, אך ממש אין לי עודף זמן פנוי כך שאני לא מתעמק בהודעות.
      תראי, מה שתביאי זה ברוך הבא ויקבלו בשמחה כך שאל תבזבזי אנרגיות מיותרות לקניות.
      לגבי קניות, כש כתבת שאת צריכה לתקן את המזוודה רציתי להמליץ לך לא לתקנה ולקנות חדשה ברומניה ואת הישנה פשוט תזרקי. הרי כתבתי שחברתנו קנתה בבראשוב משקפי ראיה מולטי פוקאלי בשליש מחיר. Laughing
      גם התוספות והשינויים התקופים שלך עלולים לבלבל את ה-GPS. כיוון שאני לא רוצה להחזיר אותך בתשובה חו"ח, לא אמליץ לך להתפלל אך תתחילי לבקש שהשמש תחייך לך כל יום. Laughing
      כן מצרף לך טיפ נוסף שאינו דורש שינוי מסלול. מסעדה מומלצת בבראשוב היא מסעדת טרנסילבניה ( RESTAURANTUL TRANSILVANIA STRADA CASTELULUI 106 ) במרכז הישן של בראשוב. אזורים נפרדים למעשנים ולא מעשנים, אוכל טעים ומחירים ממש סבירים.
      דבר אחרון, חבל שנסיעתך לא הוקדמה בכמה ימים. בשלושת הימים הבאים ( 10-12 ליוני ) יערך " פסטיבל המסובבת - Invartita " לא רחוק מבארסנה. אאההה, לא המסובבת על הראש אלה הסיבובים של ריקודי ההורה העממים. Laughing Laughing
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אמה
        אמה נערך לאחרונה על ידי

רומניה - עזרה מהמומחים
        הי אילן,
        המסובבות יהיה בלעדינו Laughing
        גם כך אני פעם ראשונה יוצאת לפני ה-15,..בגלל זה אני עדיין בעבודה...
        הGPS עדיין לא מעלה את המפות Mad המכשיר של חברה,היא עוד מנסה.
        בכל אופן יש לנו מפה ונקנה את ספר מפות שהמלצת.
        עם הרכב מקבלים גם איזשהו ספר מפות-אז נראה אותו לפני הקניה.
        רצית,לכתוב לגבי מזוודה-כבר קניתי.את הקודמת(חדשה היתה רק באיטליה לפני פחות משנה)תיקנתי כי גם הבן טס שבוע אחרינו.עד שהוא יתחתן ואשתו תדאג ללוגיסטיקה ,התפקיד שמור לאמא שלו Laughing Mad .לביטוח הוא דואג בעצמו כי הוא מיוחד יותר,כל היתר ......
        ראיתי את התחזית,מתחילה להתפלל.
        משקפיים מולטי פוקל אמרת?מתאים מאוד.אני צריכה לחדש את שלי.שוב משכנתא לשנתיים Mad יש לך את החנות שהידידה עשתה בה?אנו באזור 4 לילות אולי יספיקו להכין לי?אני ממש רצינית.
        היום בעבודה כולם התפלאו,מה יש לעשות ברומניה 13 יום??אני עיטית או שזה באמת סביר.חשבתי שאם יהיה קשה(הכבישים ועייפות)אולי לוותר על בורסאנה?היא צפונית מאוד.אולי מביסטריצה להגיע ישר ללינה בגורה ה...ורק לטייל בבוקובינה יומיים?נראה בשטח כבר.
        תודה על הכל,
        יש לנו עוד כמה ימים.
        אמה
        • sazmh
          sazmh נערך לאחרונה על ידי

רומניה - עזרה מהמומחים
          אוהבת לקרוא את ההתכתבות על רומניה.אחרי שבשנה שעברה טילנו 11 יום.אנו שכרנו gps בארץ שעלה 280 ש"ח . דבר בעברית הביא אותנו לכל מקום שרצינו לא התבלבל לא הצטערנו שלקחנו אותו.שכרנו מחברה שהמשרד נמצא מול קניון אילון.[אגב הוא נלקח ביום חמישי כאשר הטיול התחיל ביום א ונגמר ביום חמישי לאחר מכם. את יום החזרה לא החשיבן].והמכשיר הוחזר רק ביום א כולו 280 ש"ח .ממליצה ! שוש
          • dvir230
            dvir230 נערך לאחרונה על ידי

רומניה - עזרה מהמומחים
            תודה לכל מי שעוזר כאן. השגתי אחלה אינפורמציה.
            יש לי כמה שאלות ואני אמשח אם מישהו שקצת מכיר יוכל לעזור לי.

מספרו של כביש 'צוואר השטן' (מעבר הביקאז) הוא 12C?
            הכי נוח להתחיל אותו מ-gheorgheni, לסוע מזרחה, להגיע ללאקו רושו ומשם לכיוון אגם ביקאז?
            אני מגיע ברכב מאיזור פאגאראש (ומתכנן להגיע לבסוף לאיזור פיאטרה נאמץ) והמליצו לי לסוע לכיוון צפון ולא לסוע מבראשוב מזרחה. המלצה נכונה?

תודה מראש. דביר.
            • אילן Ilan

רומניה - עזרה מהמומחים
              הי תומר !
              השם היותר נכון הוא צוואר הגיהנום והא נמצא בקטע המרכזי של קניון ביקאז.
              ליד צוואר הגיהנום נמצאת פיסגת הזקיף ( SANTINELA ) בגובה 1011 מטר והם משמשים את מטפסי ההרים.
              ראה קישור.
              • צוואר הגיהנום והזקיף
              • אילן Ilan

רומניה - עזרה מהמומחים
                שלום דביר !
                נכון, כביש 12C הוא הכביש המוביל מגיורגיאני דרך לאקו רושו לביקאז וההמשך לכיוון פיאטרה ניאמץ הוא כביש 15.
                שאלתך לא מובנת לי, כיוון שגם מבראשוב נוסעים דרך גיורגיאני. אולי נמק את ההמלצה שקיבלת כדי שנדע לענות.
                אתה מגיע מהיציאה של כביש טרנספאגאראשן או מהעיר פאגאראש ?
                מהטרנספאגאראשן אפשר לנסוע דרך סיביו, סיגישוארה, אודורחאיו סקויאסק לגיורגיאני ומבראשוב דרך באילה טושנד והאגם ספאנטה אנה.
                • אילן Ilan

רומניה - עזרה מהמומחים
                  הי אמה !
                  החנות היתה בקומפלקס של שוק אסטרה ( PIATA ASTRA ) וגב' ברטוק היא בעלת החנות.
                  מנסה להשיג לך את הכתובת המדויקת מהחברה שלנו ולשלחה למאיל הפרטי שלך.
                  זה לא יהיה היום כיוון שהם נסעו לשבת.
                  החנות בתוך פסאז' ליד שוק הירקות והפירות.
                  אאההה, האיחור בגלל השלאף שטונדה של החברה. Laughing Laughing
                  שבת שלום !
                  שוק אסטרה בראשוב
                  שוק אסטרה בראשוב(גודל:17.07KB)

שוק אסטרה בראשוב
                  • vtomer100
                    vtomer100 נערך לאחרונה על ידי

רומניה - עזרה מהמומחים
                    היי אילן
                    תודה על התשובה אחרי מאמצים רבים הצלחתי לקרוא ולהבין שהכוונה של "צוואר הגיהנום" הוא של מעבר בין ההרים הגבוהים
                    • dvir230
                      dvir230 נערך לאחרונה על ידי

רומניה - עזרה מהמומחים
                      תודה אילן. אכן שמתי לב שהשאלה הייתה קצת לא ברורה אבל היא שולית ומהבחינה הזאת הסתדרתי.

יש לי שאלה קצת שונה ואני לא יפתח נושא חדש כי זה כן באיזור של 'צוואר הגיהנום'.

יש לך אינפורמציה על אפשרות לינה (הכי זולה) ל-10 חבר'ה בלאקו רושו?
                      מספיק לנו מזרון ומבנה.

עוד שאלה, אני מחפש טיול של 25-30 ק"מ באיזור הביקאז (יום וחצי הליכה סבירה). לא משהו קשה מדי, אבל כן נחמד ומאתגר וכמו כן, מקום לישון בו באמצע הטיול (תנאים דומים לתנאים שהזכרתי לעיל- סוג של קאבאנה). אנחנו עם רכבים ככה שלא אכפת לי שהטיול יהיה בטווח של עד שעה נסיעה מלאקו רושו. אתה מכיר משהו?

תודה רבה.
                      • יהודה ל.
                        יהודה ל. נערך לאחרונה על ידי

רומניה - עזרה מהמומחים
                        ממליץ לטייל רגלית מסביב לאגם ביקאז,במעגן הסירות [נקרא port de bicaz]יש מבני עץ בסיסיים ללינה.הייתי ממליץ גם לעלות להר צ'חלאו מכוון כביש 12c בכוון מלאקו רושו לעיר ביקאז ,עוקפים את היישוב לכוון אגם ביקאז מכביש 15 פונים שמאלה אחרי הכפר dudeni כדאי לברר פרטים בכפר לגבי האזור וה גישה להר,אינני רוצה להמליץ מעבר לזה,כי הייתי באזור לפני כ 5 שנים ובוודאי התנאים באזור השתנו מאז.
                        חוויה שזכורה לי מהכפר דודני,הוא שהמקומיים בנו רמפה מ2 דזעי עץ עם עמודים בכוון הנחל .המתקן שימש אותם כבור לטיפולי הדאצ'יה שלהם,את שמן המנוע שפכו ישירות לנחל,בקצה הכפר יש כביש גישה לכוון פארק לאומי צ'חלאו שהמקומיים הזהירו אותי מנסיעה בו
                        • אילן Ilan

רומניה - עזרה מהמומחים
                          שלום דביר !
                          לינה זולה תוכלו למצוא במחנה הצעירים Tabara Izvoras Bicaz שבקישור, אך תיצור איתם קשר לוודא שמקבלים גם תיירים מחו"ל.
                          אפשרות נוספת היא לברר אצל המקומיים לינה זולה ( CAZARE IEFTINA ) ואזי תוכלו לקבל מקומות לינה ברמה הנמוכה שאתם רוצים.
                          המסלול הכי ארוך בפארק הלאומי ביקאז-הרי חשמש הוא של 17 ק"מ וראיתי שלוקח כ-10 שעות לעשותו. במסגרת הזמן שלכם תוכלו לעשות כמה מסלולים מתוך המפה ורשימת המסלולים שצירפתי. בתוך הפארק כמה קאבאנות לרשות המטיילים.
                          מצטער שכל החומר ברומנית, אך תוכל לתרגמו בעזרת תוכנית התירגום של גווגל ורצי לאנגלית ( עדיף על העברית ).
                          מקווה שעזרתי קצת.
                          בנוסף הכרתי בחור רומני שאוהב את הטרקים ומוכן לעזור. אם תרצה פנה אלי בפרטי.
                          • מחנה לצעירים
                          • המפה עם השבילים, סימוני השבילים וקאבאנות
                          • פירוט המסלולים
                          • 1
                          • 2
                          • 2 / 2
                          • פוסט ראשון
                            פוסט אחרון