שלושה שבועות בצפון הודו
-
היי לכולם,
יש לי דילמה.. יש לי חלון של 3 שבועות מהעבודה לצאת לטיול ואני מכוון להודו.
זה יהיה הטיול השני שלי כשהראשון היה 4 חודשים בעיקר ברגאסטן ובדרום.
השאלה שלי היא אם אפשר להנות ב 3 שבועות...
מצד אחד אני כולי נרגש לחזור להודו ולו לגיחה קצרה אחרי שנתיים שעברו מהפעם הראשונה אבל מצד שני זה נראה לי כ"כ קצר ולא מספק..
יש כאן מישהו שנסע לגיחה קצרה בהודו ויכול להגיד שזה שווה את זה? לא חוזרים בתחושת פיספוס והחמצה שזה עבר כ"כ מהר? -
שלושה שבועות בצפון הודומגוון אפשריות גדול: טרק למקורות הגנגס (גנגוטרי), טרק לעמק הפרחים והאגם הקדוש, או שמורת הטבע קורבט.
זה מוקד שמתאים לקיץ ונותן הרבה מ-'הודו' - נופים מרהיבים, תרבות, פסיפס אנושי מרתק, טקסי פוג'ה מרהיבים, עליות 'יאטרה' של סיקים, חיות בר, בקיצור מכל טוב...
בשאר ה-3 שבועות? אתה יכול ללכת על יעד 'קליל' יותר כמו דרמסלה (הגשומה מאד, אגב) - כולל גיחה לאמריצר המדהימה, ואתה יכול להגיח מדלהי כל פעם הלוך חזור להיל סטיישן מקסימות כמו נניטל וקוסאני.
גם אמריצר מתאימה לגיחה של יומיים מדלהי.
יעד קליל נוסף הוא כמובן הימ'צל פרדש, או עמק פארווטי, לא בידיוק הודו האותנטית במיטבה אבל הרבה אפשריות למסלולים יפים בטבע.
אופציה נוספת - לקחת את הימצ'ל פרדש כ-'יעד עיקרי' וממנו להמשיך ללדאק המ-ד-ה-י-מ-ה.
שים לב: סיבוב של דלהי-מנאלי/קסול - לדאק - וחזרה (אפילו בטיסה) לדלהי זה סיבוב של שבוע וחצי לפחות.
-
שלושה שבועות בצפון הודותמיד טוב לחזור להודו
ואין מה לעשות... ככל שגדלים יש פחות הזדמנויות לעשות טיולים גדולים עקב מחויבויות בארץ לכן אני לדעתי צריך לנצל הזדמנויות כאלה גם אם מדובר בזמן קצר יחסית. (אני הייתי שמחה גם לעשרה ימים בהודו עכשיו)
אפשר לעשות המון ב 3 שבועות. תלוי מה בא לך ומתי אתה נוסע (אפשר מנאלי ופרווטי, אפשר מנאלי ודרמסאלה, אפשר רישיקש ודרמסאלה ועוד ועוד אפשרויות וצירופים).
ואם זה טיול שני אז עוד יותר טוב כי אתה כבר מכיר את הודו ולא יהיה לך הלם ראשוני.
בקיצור - סע ותהנה. -
שלושה שבועות בהודו זה הטיול הכי ארוך שליוהיו כמה
הכי קצר זה לפני חודשיים טיול בר מצוה ל 10 ימים בלבד
תחושת פיספוס (לא מדוייקת המילה )גם אחרי שלושה שבועות תהיה
אם מתכננים את הטיול כמו שצריך ולא נוסעים בתיכנון של לזרום אז אפשר להספיק הרבה ,זה כמובן גם תלוי באופי המטייל
יש מעברים שכדאי לעשות במונית ולחסוך זמן מאשר בלוקל או רכבות אומנם זה יקר יותר אבל זה חוסך זמן -
שלושה שבועות בצפון הודו3 שבועות הם תקופה יפה להיתמקד באזור אחד בהודו . לדוגמא : בשנה שעברה טיילתי 3 שבועות בהודו במסלול של מנאלי והסביבה + ספיטי וקינור . כמובן שאם היה יותר זמן היה אחלה אבל בסך הכול לי הם היו 3 שבועות נהדרים שלא הייתי מוותר עליהם
בחר אזור שמתאים לטיול לפי התקופה בה אתה נוסע ו..........טיול מהנה .
-
תודה לכם על התגובותשכנעתם אותי שעדיף 3 שבועות על כלום
הייתי שמח להתמקד בשלושת השבועות האלה בהימאצ'ל פארדש. יש רעיונות?
חשבתי בכיוון של מנאלי והאזור ואח"כ פרוואטי.
האם ניתן לשלב זאת ב 3 שבועות? -
תודה לכם על התגובותרעיונות יש בשפע , רק כדאי שתציין על איזה תאריך נסיעה מדובר .
-
תודה לכם על התגובותהי,
אני הייתי לפני שנתיים בהודו למשך 16 ימים.
נחתתי באמריצר, הייתי שם בלילה הראשון והלכתי למקדש הזהב,
למחרת נסעתי לדהרמסלה, שם שהיתי שבוע.
אחר כך נסעתי למנאלי, וטיילתי שם בסביבה.
סך הכל לא הייתי מוותר על זה, ושווה את זה גם אם זה רק לזמן קצר.
תהנה.