ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

לה - טיסה או נסיעה?

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    5
    7
    2127
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • nir 4
      nir 4 נערך לאחרונה על ידי

היי,
      אנחנו נוסעים בחודש הבא לצפון הודו. מדובר במשפחה (זוג + 4 ילדים בגילאי 17, 12, 6). חלק עיקרי מהטיול, אנחנו מייעדים ללה, בחבל לאדאק.
      שאלתי:
      האם לנסוע עם תחבורה יבשתית - אוטובוס, ג'יפ - ואם כן, איזו מהם מועדפת? או האם בגלל שאנחנו עם הילדים, עלינו להעדיף טיסה?
      מה בטיחותי יותר? האם הדרך ללה היא מסוכנת? עוברת בעיקולי דרך קשים ומסוכנים?
      דווקא עכשיו התחלתי לדאוג פתאם...
      תודה רבה על כל תשובה
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • soungalo
        soungalo נערך לאחרונה על ידי

לה - טיסה או נסיעה?
        שלום
        היו פה כבר המון דיונים לגבי הדרך ללה, אנסה לסכם עבורכם.
        הדרך אורכת כ-20 שעות נסיעה (הערכה אופטימית). ניתן לנסוע בג'יפים בנסיעה רצופה או באוטובוסים עם עצירת לילה. הדרך מתפתלת ונוסעת מעל תהומות, אבל די קשה להעריך את רמת הסכנה...
        יש שטוענים שהנסיעה בג'יפים בטוחה יותר, בגלל סוג הרכב (ואני נוטה להסכים איתם). אחרים אומרים שנסיעה רצופה של 20 שעות בטוח לא משאירה את הנהג עירני במיוחד.
        כנראה שיעברו עוד כמה שנים עד שיהיו לי ילדים משלי 🙂 , אבל אני חייב לציין שנשמע לי די התעללות לקחת ילד בן 6 לנסיעה הזאת. כמובן זה תלוי בילד, אבל הכינו את עצמכם לחוויה מאתגרת.
        אם יש לכם אפשרות, נראה לי שטיסה הלוך וחזור היא אופציה טובה. העניין הוא שהטיסות לא זולות במיוחד, ומומלץ להזמין מראש ע"מ להוזיל.
        בנוסף, טיסה מדלהי ללה עלולה לצור בעייה של הסתגלות לגובה, בייחוד לילדים. אז קחו לכם כמה ימים להתאקלמות לפני שאתם יוצאים לחרוש את ההרים.

בכל אופן, שיהיה טיול נפלא !
        • יפעה י
          יפעה י נערך לאחרונה על ידי

לה - טיסה או נסיעה?
          כשאני נסעתי ללה באוטובוס הייתה איתי באוטובוס משפחה (אמריקאית ממוצא הודי) עם ילדים בגלאים שונים. הם סבלו מאוד ולא הפסיקו להתלונן להורים שלהם במשך כל הנסיעה הארוכה מאוד. חלק הקיאו או התקשו לנשום בגלל האבק והפיח. כמו כן התנגשו באוטובוס שלנו כלי רכב אחרים כמה פעמים ואי אפשר להגיד שהדרך לא מסוכנת. לא הייתי עושה את הנסיעה עם ילדים וכילדה לא הייתי רוצה לעבור דבר כזה בשום אופן (ואני אומרת את זה כבת למשפחה הרפתקנית).
          הג'יפים זה עוד יותר גרוע, הנסיעה היא בלילה אז זה בכלל לא שווה את זה מבחינת הנוף - זה רק כדי לחסוך במחיר ואלוהים יודע אם הנהג עירני בכלל.
          כן, עיקולי הדרך רבים, קשים ומסוכנים!

הטיסה לעומת זאת קצרה וחווייתית, עם נוף מהמם. עם ילדים עדיף בהרבה לטוס!!!
          • cillam
            cillam נערך לאחרונה על ידי

לה - טיסה או נסיעה?
            טיסה טיסה, ללא ספק.!!

קל יותר על כולם.
            הדרך יפה אבל קשה מכל הבחינות: הדרך, הרכב, הלינה בדרך, הבדלי הגובה בשינה.

תגיעו ללה, תמצאו מלון או אכסניה, ותנוחו יומיים.
            ואז תפנו לחברה טובה לטרקים ולטיול בלה.

כמו rimoexpeditions , שמשרדם נמצא מול המשטרה בעיר,

בחצר של מלון KANGLANACHEN .

• nir 4
              nir 4 נערך לאחרונה על ידי

לה - טיסה או נסיעה?
              תודה על העצות הטובות.
              האם עלי להזמין טיסה מעכשיו או שאפשר לחכות עד שנגיע למנאלי ואז להזמין טיסה אצל אחת מהסוכנויות?
              תודה רבה
              • cillam
                cillam נערך לאחרונה על ידי

לה - טיסה או נסיעה?
                אין טיסות ממנאלי, הן מדלהי בלבד.
                ניתן לטוס מבהונטר שליד מנאלי לדלהי והלאה למחרת ללה.
                כדאי להזמין מן הארץ, וכמה שיותר מהר.
                • תמר גושן
                  תמר גושן נערך לאחרונה על ידי

חד משמעית, טיסה
                  לנו לקח מלה למנאלי 21 שעות של נסיעה נטו. וזה עם ג'יפ פרטי, ואחרי שפיצלנו את הנסיעה ללילה אחד, וישנו במלון בעיירה שנקראת קיי-לונג.

עצתי אליכם: אם אתם מתכננים להגיע גם למנאלי - הפכו את המסלול. תתחילו עם טיסה ללה, ישירות מדלהי. הישארו שם כמה שתישארו (קחו בחשבון שבגלל שלה גבוהה מאוד - ייקח לכם כמה ימים להסתגל, ואת הימים הראשונים מומלץ מאוד לקחת לאט, לנוח הרבה ולשתות הרבה). במהלך השהייה בלה תעשו מין הסתם כל מיני טיולי ג'יפים - תבדקו אם אתם פוגשים נהג שנראה לכם טוב ואמין. אם כן - תוכלו לבדוק איתו אפשרות שייקח אתכם למנאלי. ההצעה שלי היא לפצל את הנסיעה ליומיים, שלושה ואפילו ארבעה, ולשלב את זה עם כל מיני טיולים בדרך - פסים, פסגות הרים ואגמים (גם אגם פנגונג וגם אגם צומרירי הם דרום-מערבית ללה, ולמעשה בדרך למנאלי). זה יקצר משמעותית את זמן השהייה בג'יפ ו"ישבור" לכם את המרחקים.

אבל - קחו בחשבון שזה לא נותן פתרון לעובדה שעדיין, מדובר בדרך מפותלת מאוד, עם עליות תלולות וכבישים שבמקרה הטוב מסומנים בעפר ובמקרה הרע הם פשוט שביל עיזים במורד איזה הר. אנחנו ספרנו שבע משאיות הפוכות בדרך מלה למנאלי. זה בהחלט מסלול לאמיצים בלבד...
                  • 1 / 1
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון